2018-04-15
過往假日路過都見到有人排隊等食,一直對一風堂都有少少憧景,一直等待搵機會去試一試。只因香港有太多過江龍的拉麵店,所以遲遲都未試過呢間。近日見到推出左個十級吸引的優惠,所以就諗住去試一試。都知呢種優惠會吸引好大量人去食,所以都特登提早d去食,避免排隊。就決定係星期六放工就立即去食,去到門口應該已5點半左右,眼見門口得幾個人,心諗唔係gum好彩掛,點知原來是日活動已經提早結束。門口只貼左呢張紙叫做通知左大家,個個都係走去問門口個staff先知已結束,佢話因為太多人食,預唔夠數,叫大家聽日再黎過,但加多句聽日係星期日,都一樣會多人,要食就早d黎啦!其間見到餐廳繼續營業緊,客人係可以入去繼續食拉麵。其實同得呢d大信用卡公司合作攪活動,客人量激增係非常客易地會估計到,一間餐廳晚市都未正式開始就已經冇左推廣,俾人感覺唔係失預算,而係孤寒。本身活動可以吸引大家試試,增加客源,又可以當賣下廣告,但對我黎講就十分失望,將來想食拉麵都未必會再試佢囉!
其間見到餐廳繼續營業緊,客人係可以入去繼續食拉麵。