2022-06-09 110 浏览
今天和朋友一起在葵芳新都和葵芳廣場行街買衣服,買完衣服就來一鍋堂食任吃任飲火鍋🥰😍😍店鋪位於葵芳新都會商場5樓我差不多一年沒有來一鍋堂吃火鍋😮‍💨疫情好轉第一次吃火鍋,一鍋堂食物品質都保持在高質食材,新鮮海鮮、牛肉、青菜🥬🥰推薦封柳門其肉質鬆軟,不韌,而且牛肉味極為濃郁🥰十分推薦美國安格斯肥牛🥹🥹一鍋堂的安格斯肥牛是採用牛小排部份, 肉質軟稔, 含豐富大理石花紋, 口感幼嫩🥰所有青菜都非常新鮮大概6款青菜。飲品有差不多20款🥰自助熟食是期間限定,定期有不同的菜品。推薦涼泮秋葵🥰🥰飲品一鍋堂自家的冰糖炖柠檬和玫瑰枸杞非常推薦🥰兩個人共消費$546🥰🥰這個質素的食材真的超級平民🥰🥹

推薦封柳門其肉質鬆軟,不韌,而且牛肉味極為濃郁🥰

十分推薦美國安格斯肥牛🥹🥹一鍋堂的安格斯肥牛是採用牛小排部份, 肉質軟稔, 含豐富大理石花紋, 口感幼嫩[强][强]🥰

2022-05-19
2022-06-08 99 浏览
今日晚上去了葵芳的一鍋堂,叫了他的B餐有我最喜歡的封門柳。湯底我叫了蕃茄牛肉粒,有清甜的蕃茄味。自取小食麻辣雞腎豬耳,辣辣麻麻又爽口。泡椒雞腳,酸酸辣辣很開胃。還有炸魚皮和炸栗米都一定要試下。牛肉封門柳是我的首選,肉質鮮嫩肉味濃,加了不小單。牛脷心托口感爽脆。牛板键肉質軟嫩一點都不靭, 啖啖肉。豬肉他們除了牛肉出色豬也是不錯的選擇,一點豬臭味都沒有又不靭,正。丸類最有驚喜的是他們的100%牛丸爽口彈牙,咬開牛丸還爆肉汁。甜品與飲品洛神花酸酸甜甜是我的最愛,他們還有個新的叫金羅漢雪梨都很好飲,有雪梨的清甜爽口潤喉。甜品就是牛奶雪糕,滿足回家了。

自取小食

牛肉

豬肉

丸類

最有驚喜的是他們的100%牛丸爽口彈牙,咬開牛丸還爆肉汁。

甜品與飲品

• 封門柳
  • 100%牛丸
2022-06-07 125 浏览
午市定量火鍋放題,牛肉套餐連埋加一服務費大約$100,啱晒約埋朋友一齊去食,火鍋湯底種類非常多,出邊丸類、蔬菜種類繁多嘢飲有的是自家製,火鍋醬料款式也足夠,很滿足
2022-05-30
2022-06-07 1991 浏览
呢幾個weekend #小秘書 真係忙過不休,除咗每個星期六要返去練水🏊🏻‍♀️ 我嘅飯局都唔少🤭 早兩日我又約咗個舊同事出嚟,難得大家志同道合,梗係要去食個 #火鍋 先shopping啦🤭🤭醒起自己都有段時間都冇去到 #葵廣 「入貨」🛍,就嘗試吓去上網睇吓 #葵芳 有咩好嘢食,順便換吓季🛒,最終比我搵到 一鍋堂 E Pot 🤤 印象中對上一次幫襯已經對上年嘅事,記得佢嘅 #日式 大堂裝修,非常吸睛,仲有成度牆咁大嘅 #飲品櫃,整體好有新鮮感😙嗰日我哋叫咗兩個B餐,再加少少錢將 #海鮮 加埋落我哋個menu裡面。話晒任食100分鐘,梗係要爭取時間啦,我哋先叫咗個 #杏汁豬肺湯 做 #湯底,再叫 #火鍋料,就開始出去睇吓有咩 #小食 同 #飲品。#一煱堂 除咗飲品款式多,原來 #小食 都唔少,不過當然要留定個肚 #打邊爐 啦。鍾意食 #牛肉 嘅你,我相信你一定會鍾意❤️ #安格斯牛肉、#封門柳、#牛脷心托、#牛板腱 都會喺B餐 menu搵到,而且質素絕對唔係任食嗰種行貨,放入湯底煮10秒左右就食得,口感都好嫩滑呀🤤 不過最估唔到

嗰日我哋叫咗兩個B餐,再加少少錢將 #海鮮 加埋落我哋個menu裡面。話晒任食100分鐘,梗係要爭取時間啦,我哋先叫咗個 #杏汁豬肺湯 做 #湯底,再叫 #火鍋料,就開始出去睇吓有咩 #小食 同 #飲品。#一煱堂 除咗飲品款式多,原來 #小食 都唔少,不過當然要留定個肚 #打邊爐 啦。鍾意食 #牛肉 嘅你,我相信你一定會鍾意❤️ #安格斯牛肉、#封門柳、#牛脷心托、#牛板腱 都會喺B餐 menu搵到,而且質素絕對唔係任食嗰種行貨,放入湯底煮10秒左右就食得,口感都好嫩滑呀🤤 不過最估唔到係我至愛嘅 #蝦 🦐 都一樣又大隻又爽口🤤 狂掃一輪,最後我哋再用埋充滿日月精華嘅湯底煮埋個 #出前一丁 🤤 真係飽到連夜晚嗰餐都唔使食呀🤣🤣🤣
2022-06-04
2022-06-06 118 浏览
#火鍋控注意⚠️一鍋堂🤩主打港式火鍋🍲🍲高質任點任食火鍋放題午市、晚市都食得😝最平$168就有120分鐘放題😍👅16款特色湯底任您選擇我就擇左潮汕鍋的湯底🫢是用香港生曬大地魚炮製,加入蝦米、豆卜、鹹菜、唐芹、大蒜及胡椒碎等,散發出魚香鮮甜及滋味。🇭🇰香港本土食材的原味道多款自家製特色食材,例如人氣手工三寶丸😋手打墨魚丸、孜然雞丸及潮汕豬肉丸,三寶丸味道均彈牙爽口,肉汁濃郁,口感嫩滑,層次豐富😍🐷每天用心熬製豬骨濃湯🍲可以「先飲湯,後火鍋」,鮮味十足!😎🤩自家製養生花果茶飲品 唔想甘熱氣? 就一定要試吓營養花果茶,我最鍾意「提神薄荷烏龍茶」同「金羅漢雪梨清潤茶」生津止渴,為我減輕邪惡感🤣🤣一鍋堂📍葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖
#火鍋控注意⚠️
一鍋堂🤩主打港式火鍋🍲

👅16款特色湯底任您選擇

我就擇左潮汕鍋的湯底🫢

🇭🇰香港本土食材的原味道

多款自家製特色食材,例如人氣手工三寶丸😋

🐷每天用心熬製豬骨濃湯🍲
可以「先飲湯,後火鍋」,鮮味十足!😎

🤩自家製養生花果茶飲品

一鍋堂
📍葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖
  • 牛脷心托
  • 手打墨魚丸
  • 養生花茶
  • 安格斯牛
2022-06-04 128 浏览
親戚朋友之前個個都讚好呢間,聽講早期仲要趕住唔記得4定5點去攞位食夜晚,所以對呢間野好有期待,但今日放假黎食晏晝,大失所望….星期五平日既下晝食,話要加$10人頭,唔緊要….去到話apps點菜壞左要用紙落,發現出面棟個牌有既野同張紙不附,牌有鵝腸,入到去又話無,唔緊要….比張晚市既紙我又話呢樣嗰樣唔包但又唔比張午市紙我…我剔緊,佢又比過張午市紙我我問清楚個哥仔咁係咪anyway 你cross out 左既野無之外,其他有,佢話係。但落單時另一個呀姐話我揀左既四五樣野都無,係己無offer左好耐,好亂算….叫蟹棒又無黎,都唔想追了….睇Openrice 佢有孰食諗住食孰食算,點知少得可憐,見有紅燒蘿蔔牛腩諗住食,點知一開蓋,炒飯黎既大佬….最後孰食我一樣都攞唔落手…..野飲見openrice 有冰糖檸檬,點知無,除左紙包飲品/汔水,只得兩三款茶e.g.洛神花茶,薄荷檸檬…etc但我無興趣…..食食下想加湯,openrice 寫會擺喺枱自己加但又無,舉手揾人問,嗰個哥仔同呀姐好明顯見到我兩次都唔行過黎….野食又唔見得話好好食,無興趣再黎

好耐,好亂

野食又唔見得話好好食,無興趣再黎

一鍋堂呢個名已經聽過好耐,但都仲未試到,今次去左葵芳分店,終於有返晚市所以我地決定啦啦聲去試左先!先係收銀位置選擇湯底,有成16款俾你揀,真係花多眼亂,最後揀左我最愛的蕃茄牛粒湯。入到去,呢到的坐位非常寬闊,差不多全部都是卡位,每枱都有一定的距離,坐得舒服又食得安心。呢到係用手機落單,非常方便,點完隨時加單又得,仲會提醒你的用餐時間,很貼心呢。而且點完大概5分鐘左右就到,很快手呢。湯底都很足料,有蕃茄,牛柳粒,洋蔥,蘿蔔,係非常濃郁的蕃茄湯再帶點牛味,唔使點醬料都很夠味。我們先把竹笙,豆卜,腐竹等配菜放落去,等佢慢慢吸晒湯底的精華,很好味!牛肉比較喜歡封門柳,油脂分布平均,入口即溶,性價比高。我地加單再加單!好怕食到一啲很韌的牛栢葉,但呢到的牛栢葉很淋呢,又係我地encore之選。另外仲點左打邊爐必叫的豚肉片,響鈴,硯,丸,長腳蟹柳,帆立貝,餃類等等… 不過發現無菜點,留意返原來係放左係門口的自取雪櫃到,我地走先發現!!! 唯有等下次先再食!呢到仲有自家製的飲品,我地拎左薄荷烏龍茶和洛神花茶,可以降降火之餘仲可以養生。我地食足120分鐘,大滿足!

我地食足120分鐘,大滿足!
2022-06-02 93 浏览
有時想打邊爐,但又唔想單點咁貴,就會想食放題。 晚市B餐放題:安格斯牛肉、封門柳、牛脷心等湯底選擇非常多,我們選了胡椒豬肚湯+檳城喇唦湯,胡椒豬肚湯的胡椒味滿明顯的,也不會太辣。下單主要是用QR CODE點菜,但外面仍有很多不同的丸類可以自行選取。另外還有熟食和前菜,飲品非常多選擇,自家的冷泡茶、罐裝飲品等。牛肉質素不錯,其中牛脷心食得出真的是脷心,帶點爽脆感,當晚食了幾碟牛脷心,喜歡。不同的火鍋配料:特別要讚一讚蝦,真的很新鮮,而且每次叫多少來多少,不會好像其他店般叫6隻就只來3隻。整體環境舒適,放題的時間有120分鐘也充足,食物選擇多,店員服務也貼心,性價比不錯,值得再來。

不同的火鍋配料:

2022-06-01 97 浏览
29/5/2022 朋友推介葵芳店好座而又好食,我既然是會員即管去試,以往只去開旺角及荃灣店。我哋叫咗安格斯餐,朋友最愛是洛神花茶,入座後第一時間攞支比佢飲,我自己就要支什麼雪梨茶,oh my God ! 朋友即刻話假咗既,不是以前的洛神花茶,我果支如同糖水,在雪櫃攞出來仍暖的。😨食物,牛肉明顯降級份量又少。當日個場唔滿,但我哋卻分配去廚房隔離個張兩人枱,冷氣唔到,越食越慶啦!服務自然又係差咗! 疫情後如要做生意都唔應該降低質素但唔降價。今次過後唔會再去了。

今次過後唔會再去了。
2022-05-29
2022-06-01 82 浏览
呢幾日落雨涼涼地, 正好到一鍋堂吃吓火鍋, 揀了潮汕和芫茜皮蛋湯底。先吃些小食, 豬耳, 辣芽菜和炸魚皮, 非常醒胃。二維碼點餐快靚正, 送餐效率很高。安格斯牛肉肉味濃郁, 淥幾吓已熟, 封門柳肉質鬆軟, 不易變韌, 牛肉味濃郁。牛板腱油花少但分佈均勻,肉質軟滑有彈性,肉汁豐富可口, 咁好味當然點完再點啦。此外, 雲吞和蝦滑也不能錯過, 吃得津津有味。還有很多新鮮蔬菜, 唐生菜, 鮮淮山和萵筍等, 鮮甜可口。特別愛好係鵝腸, 處理得很乾淨, 肥美又爽脆。還有多款飲品選擇, 享用一頓豐富晚餐。
先吃些小食, 豬耳, 辣芽菜和炸魚皮, 非常醒胃。
二維碼點餐快靚正, 送餐效率很高。
此外, 雲吞和蝦滑也不能錯過, 吃得津津有味。
還有很多新鮮蔬菜, 唐生菜, 鮮淮山和萵筍等, 鮮甜可口。
特別愛好係鵝腸, 處理得很乾淨, 肥美又爽脆。

還有多款飲品選擇, 享用一頓豐富晚餐。

2022-05-30 85 浏览
葵芳一鍋堂地方相當大,座位坐得非常舒服。加上鄰近地鐵站內大型購物商場,搭車十分方便快捷。餐廳主打有益健康火鍋湯底。單是養生湯底就有16款咁多。深受唔少女生愛載!如果唔系walk in入去,首先提一提大家,先下載app,咁樣你就可以預先訂位,唔洗排隊。自助巴有前菜自取,開定胃準備大食一餐!蔬菜整整齊齊裝好,唔似出面個個夾黎夾去。火鍋材料方面,特別點評肉類質素,擁有豐富油花的美國安格斯牛肉,有醇厚甘甜感;而牛板腱有種好咀嚼,有獨特風味。一鍋堂的特色食物之一八吋長蟹柳!蟹籽手打蝦滑和黑松露手打墨魚滑好爽滑彈牙!珍珠貝內完全冇沙!養生洛神花茶,甜度適中!金羅漢雪梨清潤茶整體嚟講 性價比很高,又超多食物選擇, 而且可以任食任點,愛吃之人絕對可以一試!

自助巴有前菜自取,開定胃準備大食一餐!

蔬菜整整齊齊裝好,唔似出面個個夾黎夾去。

一鍋堂的特色食物之一八吋長蟹柳!

蟹籽手打蝦滑和黑松露手打墨魚滑好爽滑彈牙!

珍珠貝內完全冇沙!

養生洛神花茶,甜度適中!

金羅漢雪梨清潤茶

2022-05-29 83 浏览
之前已食過一次好好, 啲牛肉超正。但上星期再食, 今次再叫澳洲和牛套餐。唔知係咪冇乜人 叫呢個套餐, d牛出嚟係雪到硬左,淥吾到,要代溶雪,雪得太久食落去超怪, 希望下次有改善。有投訴但沒人理會
之前已食過一次好好, 啲牛肉超正。

但上星期再食, 今次再叫澳洲和牛套餐。
,雪得太久食落去超怪, 希望下次有改善。

有投訴但沒人理會
而家夜晚有咩做,堅係一大班人打個靚邊爐啦,如果唔係唔知幾時再有機會🥲,今次揀咗葵芳嘅一鍋堂!地方非常大,座位闊落坐得舒服!點左個招牌沙嗲湯底,小小辣,沙嗲味勁香濃!有多款套餐選擇,$288就可以食到澳洲和牛,仲有過百款配料。牛肉脂肪靚,牛味重,淥幾秒就食得,正!炸魚皮,酥脆香口!韭菜和酸豆角餃,粒粒即叫即包,非常新鮮,皮薄料多!花膠鱔片,高質回本首選!大海蝦,非常新鮮肥美,蝦肉爽口👍飲品方面都有幾十款,打邊爐飲可樂已經過時了,呢度有好多清熱氣,潤喉嘅自煮飲品,金羅漢雪梨茶非常潤喉。前菜小食絕不失禮,辣泡菜非常開胃人均消費$300,就已經食到過百款嘢食飲品,上菜速度極快,店員服務有禮,喺新都會廣場應該係性價比最高嘅一間!

地方非常大,座位闊落坐得舒服!
點左個招牌沙嗲湯底,小小辣,沙嗲味勁香濃!

牛肉脂肪靚,牛味重,淥幾秒就食得,正!

炸魚皮,酥脆香口!
韭菜和酸豆角餃,粒粒即叫即包,非常新鮮,皮薄料多!
花膠鱔片,高質回本首選!

大海蝦,非常新鮮肥美,蝦肉爽口👍

前菜小食絕不失禮,辣泡菜非常開胃

2022-05-28 71 浏览
食過幾間分店,葵芳分店係坐得最舒服又最乾淨,場地大自然人多,變相自取區都要等耐少少,但勝在座位闊,唔會食得好辛苦!點左鯊魚骨湯底,越滾越甜,豆品同菜吸哂個湯,正!熟食的泡椒鳳爪,自家隱藏食法就係放埋落湯到浸熱佢,又軟又惹味!好食過涼拌~我唔好牛,所以點左最平個餐,但d牛真係好瘦,唔好講油花啦⋯⋯不過好過d美國肥牛肥膏多過肉咬到咬唔到,以家總算食到,但無咩味道。另一樣回本位一定點海鮮,平時食半斤,但今日d沙白同珍珠蜆,好多沙....沙白仲要臭臭的....唔新鮮....其他配料丸類,肉類都正正常常,蔬菜新鮮!次次食到好飽!
點左鯊魚骨湯底,越滾越甜,豆品同菜吸哂個湯,正!

其他配料丸類,肉類都正正常常,蔬菜新鮮!次次食到好飽!
2022-05-28 79 浏览
這天到葵芳新都會廣場一鍋堂吃午市火鍋放題,預早訂座不用等候太久。選了B餐再追加海鮮,每人加三十元,就算只吃鮮魚類也物有所值。自助區有多款熟食,丸類和涼菜可選擇。芫茜皮蛋湯底是我的最愛,皮蛋大件,質感軟糯,香氣撲鼻。西班牙栗飼豬肉豬肉肉味香甜,肥瘦均勻,追加之選!美國安格斯牛肉這天牛肉質地比較瘦,牛肉味道算濃。紐西蘭羊肉片 羊脂豐厚的羊肉片,脂肪部位帶羊肉的羶味,肉質爽實,有肉香,羊癡必定會喜歡!手切白鱔片白鱔片新鮮,肉質帶爽,味鮮有魚香。脆骨腩新鮮的脆肉鯇,魚鮫部位帶油脂,肉質香軟,魚腩肉質較爽實,沒有泥味,同樣新鮮。西洋菜和生菜西洋菜腍甜沒有渣,生菜爽甜。自家製鮮蝦雲吞雲吞皮很軟薄,蝦和豬肉都新鮮,肉香質爽。手作梅菜豬肉餃梅菜芳香與新鮮的豬肉混和一起,配合厚薄適中的外皮,非常出色。炸魚皮 : 夠薄脆,沒有魚腥和油膱味。響鈴卷 : 涮三秒已足夠,吸了些湯蠻美味的。鮮淮山 : 質地軟糯,健脾有益。日本南瓜 : 很香甜,滾了不久都變軟了。鮮腐竹 : 很滑,有豆香。自選飲品櫃有多款飲品,我們選了平常較少喝但有益的金羅漢雪梨清潤茶和洛神花茶。到最後還有自助乳酪雪糕,這頓火鍋放題實在超滿足!

自助區有多款熟食,丸類和涼菜可選擇。
芫茜皮蛋湯底是我的最愛,皮蛋大件,質感軟糯,香氣撲鼻。

西班牙栗飼豬肉

豬肉肉味香甜,肥瘦均勻,追加之選!

美國安格斯牛肉

這天牛肉質地比較瘦,牛肉味道算濃。

紐西蘭羊肉片

手切白鱔片

白鱔片新鮮,肉質帶爽,味鮮有魚香。

脆骨腩

西洋菜和生菜

西洋菜腍甜沒有渣,生菜爽甜。

自家製鮮蝦雲吞

雲吞皮很軟薄,蝦和豬肉都新鮮,肉香質爽。

手作梅菜豬肉餃

炸魚皮 : 夠薄脆,沒有魚腥和油膱味。

響鈴卷 : 涮三秒已足夠,吸了些湯蠻美味的。

鮮淮山 : 質地軟糯,健脾有益。

日本南瓜 : 很香甜,滾了不久都變軟了。

鮮腐竹 : 很滑,有豆香。

到最後還有自助乳酪雪糕,這頓火鍋放題實在超滿足!