2022-06-07
1991 浏览
呢幾個weekend #小秘書 真係忙過不休,除咗每個星期六要返去練水🏊🏻♀️ 我嘅飯局都唔少🤭 早兩日我又約咗個舊同事出嚟,難得大家志同道合,梗係要去食個 #火鍋 先shopping啦🤭🤭醒起自己都有段時間都冇去到 #葵廣 「入貨」🛍,就嘗試吓去上網睇吓 #葵芳 有咩好嘢食,順便換吓季🛒,最終比我搵到 一鍋堂 E Pot 🤤 印象中對上一次幫襯已經對上年嘅事,記得佢嘅 #日式 大堂裝修,非常吸睛,仲有成度牆咁大嘅 #飲品櫃,整體好有新鮮感😙嗰日我哋叫咗兩個B餐,再加少少錢將 #海鮮 加埋落我哋個menu裡面。話晒任食100分鐘,梗係要爭取時間啦,我哋先叫咗個 #杏汁豬肺湯 做 #湯底,再叫 #火鍋料,就開始出去睇吓有咩 #小食 同 #飲品。#一煱堂 除咗飲品款式多,原來 #小食 都唔少,不過當然要留定個肚 #打邊爐 啦。鍾意食 #牛肉 嘅你,我相信你一定會鍾意❤️ #安格斯牛肉、#封門柳、#牛脷心托、#牛板腱 都會喺B餐 menu搵到,而且質素絕對唔係任食嗰種行貨,放入湯底煮10秒左右就食得,口感都好嫩滑呀🤤 不過最估唔到
嗰日我哋叫咗兩個B餐,再加少少錢將 #海鮮 加埋落我哋個menu裡面。話晒任食100分鐘,梗係要爭取時間啦,我哋先叫咗個 #杏汁豬肺湯 做 #湯底,再叫 #火鍋料,就開始出去睇吓有咩 #小食 同 #飲品。#一煱堂 除咗飲品款式多,原來 #小食 都唔少,不過當然要留定個肚 #打邊爐 啦。鍾意食 #牛肉 嘅你,我相信你一定會鍾意❤️ #安格斯牛肉、#封門柳、#牛脷心托、#牛板腱 都會喺B餐 menu搵到,而且質素絕對唔係任食嗰種行貨,放入湯底煮10秒左右就食得,口感都好嫩滑呀🤤 不過最估唔到係我至愛嘅 #蝦 🦐 都一樣又大隻又爽口🤤 狂掃一輪,最後我哋再用埋充滿日月精華嘅湯底煮埋個 #出前一丁 🤤 真係飽到連夜晚嗰餐都唔使食呀🤣🤣🤣