餐厅: 一遊
资讯:

2023-10-12 27 浏览
約了朋友去一遊進餐, 抵達時已經覺得門面很不錯, 更有一個畫得非常有心思的餐牌 ❤️ 居酒屋木系裝潢, 一邊是壽司吧, 另一邊負責串燒燒物, 兩邊都有古代瓦頂, 更有日本氣息 😊 油甘魚腩刺身 $198非常肥美的油甘魚腩, 味道新鮮, 完全沒有腥味, 很滿意! ☺️海膽吞拿魚壽司 $268以吞拿魚為主角, 含大量吞拿魚蓉, 再加多一塊吞拿魚片, 最頂加少許海膽, 單是看已經十分興奮 🤩 吃下去時幾乎全是吞拿魚的味道, 海膽味會在吞下壽司後慢慢從喉嚨流上來, 非常滿足 😁炸雞香蔥汁 $78炸得非常香脆, 雞肉鮮嫩, 外脆內軟, 帶有滿滿的香蔥味, 味道一流! 😋蟹肉石頭鍋飯 $180石頭鍋飯頂放置了一件很大的蟹膏, 與飯撈在一起, 還有其他類似瑤柱絲的蟹肉絲, 蟹🦀味相當濃郁, 石頭鍋飯雖然沒有飯焦, 不過飯的質感也剛剛好 👍🏻柚子蜆肉 $90微微的柚子味, 反而牛油味偏濃, 湯不能喝太多, 會很膩, 蜆肉已吸收了柚子和牛油味, 十分鮮甜! 😀鱚魚天婦羅 $64鱚魚並沒有太濃厚的魚味, 不過天婦羅炸得香口, 並沒有油膩味!香煎餃子 $55這個是整個晚餐較為失色的一款食物, 餃子煎得不夠香口,

油甘魚腩刺身 $198

海膽吞拿魚壽司 $268

炸雞香蔥汁 $78

蟹肉石頭鍋飯 $180

柚子蜆肉 $90

鱚魚天婦羅 $64

香煎餃子 $55
這個是整個晚餐較為失色的一款食物, 餃子煎得不夠香口, 外皮較淋。

整體食物質素高, 而且服務也非常好, 環境也很舒適, 絕對是一個很好的聚腳點!
2023-10-10
2023-10-10 32 浏览
今日去咗灣仔食dinner, 點解揀灣仔?因為佢係差唔多香港島最中心嘅地方。我有個朋友話想食有質素嘅日本嘢,所以我第一時間就諗起一游,這間餐廳的質素比較高,有兩間分店。一間位於灣仔一間位於尖沙咀,我哋食咗佢哋嘅白魚刺身,另外都叫咗佢哋比較出名嘅天婦羅,天婦羅好鬆脆,配上天婦羅汁,真係令人覺得又香口又入味。另外佢哋嘅串燒亦都係有一絕,我哋試咗佢個免治牛肉雞軟骨,冬菇串燒,同埋大葱雞串,感覺一流。What an unforgettable experience!

2023-10-10 24 浏览
我今天去了灣仔吃晚餐。為什麼選擇灣仔呢?因為它是香港島最中心的地方之一。我有一位朋友想要品嚐高質素的日本料理,所以我馬上想到了一家餐廳,他們的質素相對較高,有兩家分店,一家位於灣仔,另一家位於尖沙咀。我們點了他們的白魚刺身,還點了他們比較有名的天婦羅,三文魚手卷,天婦羅又鬆脆,再配上天婦羅汁,真的很香口又入味,蕃茄蝦湯同和牛炒飯味道都一路。此外,他們的燒烤串燒也非常出色。我們叫了他們的免治牛肉雞軟骨,青椒串燒品味一流。

灣仔旺中帶靜嘅日式居酒屋。 推開門好有驚喜🤩,裡面全昭和時代懷舊裝潢,每一角落都充滿特色,而且空間大,坐得舒適😌菜式款式種類繁多,刺身、壽司、煮物、串燒、天婦羅等,仲有各款酒精飲品🍸🍺🍹開場💞肉質緊實,油脂豐腴的鰤魚刺身,及清新流心的溫泉️蛋♨沙律🥗卷物壽司推介💞東洋卷用咗煙韌帶微甜的蛋餅,包住牛油果🥑、蟹籽及鰻魚,脹卜卜的,賣相吸引,口感豐富。 海膽吞拿魚壽司,紅潤鮮艷,見到流口水🤤入口食到海膽甘甜及鮮味吞拿魚熱辣辣煮物🔥芝士厚燒玉子及炒野菜,玉子燒真係不得了,軟滑流心,中間仲有滿滿嘅芝士,蛋香十足大家都搶住要食主食😋鰻魚石窩飯、海鮮豆腐蕃茄石窩湯、野菜天婦羅天氣濕濕地,秋天又開始轉涼,飲個熱蕃茄湯,濃郁鮮味,加上滑滑嘅豆腐及豐富嘅海鮮,成身暖笠笠。 至於石窩飯香氣撲鼻,仲發出滋滋聲,鰻魚鮮味,飯粒飽滿野菜天婦羅🥬串燒🍢雞翼/溫室青椒仔/冬菇/翠玉瓜/雞肉明太子,即叫即燒,佐酒一流

菜式款式種類繁多,刺身壽司、煮物、串燒、天婦羅等,仲有各款酒精飲品🍸🍺🍹

開場💞
肉質緊實,油脂豐腴的鰤魚刺身,及清新流心的溫泉️蛋♨沙律🥗

卷物壽司推介💞

海膽吞拿魚壽司,紅潤鮮艷,見到流口水🤤
入口食到海膽甘甜及鮮味吞拿魚

熱辣辣煮物🔥

主食😋
鰻魚石窩飯、海鮮豆腐蕃茄石窩湯、野菜天婦羅

至於石窩飯香氣撲鼻,仲發出滋滋聲,鰻魚鮮味,飯粒飽滿

野菜天婦羅🥬

• 東洋卷
  • 鰻魚石窩飯
  • 芝士厚燒玉子
  • 海膽吞拿魚壽司
2023-10-03 424 浏览
之前食過尖沙咀«一遊»覺得好出色,今次同朋友去到灣仔分店試下🥰呢度嘅裝修以昭和時期街道為題,好有置身舊日本居酒屋嘅感覺🙂餐廳裝修靚,食嘢都食得開心啲🥰店員好有禮貌同埋好細心介紹菜式,抵讚👍🏻❀海鮮沙律🥗 $108✰多款刺身加上沙律菜,仲有加咗特色脆海藻,口感特別。❀海鮮天婦羅拼盤🍤 $248 ⭐️推薦🫶🏻✰有海膽、扇貝、海蝦、鱚魚、池魚、魷魚、蟹棒、南瓜、蕃薯、茄子、秋葵。✰個人最愛海膽天婦羅同埋鱚魚天婦羅,可以單點encore😋❀傳統厚玉子🥚 $65 ⭐️推薦🫶🏻✰厚燒玉子係一遊名物,一定要試!有多款口味選擇~✰口感鬆軟嘅厚燒玉子,入面係一層層濕潤嘅半生熟蛋,食過咁多間居酒屋,我覺得係最好食嘅厚玉子!❀胡麻火炙三文魚卷🐟 $220✰炙燒三文魚壽司卷加上胡麻醬,口感豐富。❀牛肉露筍串🐮 $76 ⭐️推薦🫶🏻✰燒汁惹味,牛肉燒完唔乾配露筍好Juicy❀燒雞中翼🐓 $64✰皮脆肉滑,單骨雞翼好易食❀鐵板炒蟹🦀 $180✰甜甜地有啲似壽喜燒嘅味道,蟹肉鮮甜多肉😋❀道湖淺蜊鐵鍋燒🧈 $90 ⭐️推薦🫶🏻✰超濃郁嘅牛油汁,煮蜆勁邪惡超好味😋 如果有多士可以沾點嚟食就好喇🤤❀生薑豚肉石頭飯🐷 $98 ⭐️推

店員好有禮貌同埋好細心介紹菜式,抵讚👍🏻

❀海鮮沙律🥗 $108
✰多款刺身加上沙律菜,仲有加咗特色脆海藻,口感特別。

❀海鮮天婦羅拼盤🍤 $248 ⭐️推薦🫶🏻
✰個人最愛海膽天婦羅同埋鱚魚天婦羅,可以單點encore😋

傳統厚玉子

❀傳統厚玉子🥚 $65 ⭐️推薦🫶🏻
✰厚燒玉子係一遊名物,一定要試!有多款口味選擇~

胡麻火炙三文魚卷

❀胡麻火炙三文魚卷🐟 $220
✰炙燒三文魚壽司卷加上胡麻醬,口感豐富。

牛肉露筍卷

❀牛肉露筍串🐮 $76 ⭐️推薦🫶🏻
✰燒汁惹味,牛肉燒完唔乾配露筍好Juicy

雞中翼

❀燒雞中翼🐓 $64
✰皮脆肉滑,單骨雞翼好易食

鐵板炒蟹

❀鐵板炒蟹🦀 $180
✰甜甜地有啲似壽喜燒嘅味道,蟹肉鮮甜多肉😋

道湖淺蜊鐵鍋燒

❀道湖淺蜊鐵鍋燒🧈 $90 ⭐️推薦🫶🏻

生薑豚肉石頭飯

❀生薑豚肉石頭飯🐷 $98 ⭐️推薦🫶🏻
✰一定要試埋呢個豚肉石頭鍋飯!石頭鍋夠熱,撈炒時滋滋聲好吸引,米飯粒粒分明,仲有飯焦。

日本玄米綠茶

❀日本玄米綠茶 $45
✰一壺上嘅日本熱茶,好香玄米茶味~食到好飽飲埋杯日本茶消消滯,完滿🥰

❀荔枝梳打 $42
❀柚子梳打 $42
❀鮮檸檬燒酎梳打 $54
❀ High Ball $88
飲品種類繁多,無論飲唔飲酒都勁多選擇👍🏻

💵4個人食👩🏻‍🤝‍👨🏼👩🏼‍🤝‍👨🏻人均消費$390
生薑豚肉石頭飯
日本玄米綠茶
  • 厚燒玉子
2023-10-02 36 浏览
💕而依叫一遊嘅居酒屋喺灣仔合和中心🇯🇵距離囍帖街只係一條馬路地方都非常方便👍🏼🤔估唔到竟然收埋咗一間性價比咁高嘅居酒屋🍶🍱居酒屋入去嘅感覺非常舒服💕而且好寬敞同朋友飲酒食串燒都真係好適合🍢📝刺身五點 💰$320分別有油甘魚、赤蝦、帆立貝、三文魚、三文魚腩🍣所有刺身單品都好新鮮食得出係幾高質嘅刺身😛📝炙燒三文魚壽司 💰$220估唔到依款壽司都有驚喜😂總共有八件壽司配埋芝麻醬嘅炙燒三文魚真係好正啖啖肉同個醬都好夾👍🏼對細食嘅朋友來講其實都已經好飽😂📝串燒-翠肉瓜 💰$28📝串燒-肥牛車厘茄 $38📝串燒-免治雞肉青椒$48整體來講串燒嘅質素都幾高💜最欣賞嘅係免治雞肉青椒將青椒🫑介開放咗免治雞肉喺入面食落去有幾夾😝就算唔鍾意食青椒嘅朋友都覺得幾好食😚📝東洋卷 💰$72本身對呢個食物都有啲好奇唔知夾咗🥞🥞pancake皮嘅時候會係咩味道鹹鹹甜甜會唔會好奇怪😂入面竟然夾咗鰻魚、牛油果、三文魚子🍱🥑口感淋淋地甜甜地都幾得意👍🏼📝豚肉石鍋飯💰$98🐖豚肉石鍋飯嘅份量好大份豚肉都好多甜甜地嘅醬汁配埋🇯🇵日本米都真係幾正💜
💕而依叫一遊嘅居酒屋喺灣仔合和中心🇯🇵
距離囍帖街只係一條馬路地方都非常方便👍🏼
🤔估唔到竟然收埋咗一間性價比咁高嘅居酒屋🍶

🍱居酒屋入去嘅感覺非常舒服💕
而且好寬敞同朋友飲酒食串燒都真係好適合🍢

📝刺身五點 💰$320
分別有油甘魚、赤蝦、帆立貝、三文魚、三文魚腩🍣
所有刺身單品都好新鮮食得出係幾高質嘅刺身😛

📝東洋卷 💰$72
本身對呢個食物都有啲好奇唔知夾咗
🥞🥞pancake皮嘅時候會係咩味道
鹹鹹甜甜會唔會好奇怪😂
入面竟然夾咗鰻魚、牛油果、三文魚子🍱🥑
口感淋淋地甜甜地都幾得意👍🏼

📝豚肉石鍋飯💰$98
🐖豚肉石鍋飯嘅份量好大份
豚肉都好多甜甜地嘅醬汁配埋🇯🇵日本米都真係幾正💜
2023-09-29 31 浏览
日本嘢真係食極都唔厭,今次同朋友來到灣仔合和中心嘅「一遊」日式居酒屋食晚飯來到合和中心上一層電梯已經見到好大個門口,入面嘅裝修都充滿傳統日本特式,好有格調🥰,今晚我哋食咗:海鮮沙律 $108新鮮剌身+新鮮蔬菜=非常鮮甜,剌身份量仲好多,食極都有海鮮天婦羅 $248一份有海膽、扇貝、海蝦、魚等等嘅食材,最欣賞係個炸漿夠晒薄脆,不油不膩👍🏻玉子燒 $65極力推介🙌🏻🙌🏻🙌🏻,上碟時師父好巧妙咁用筷子切開玉子燒,蛋香即刻跟隨白煙飄出來,再將特製醬汁淋落去蘿蔔蓉度,夾埋玉子燒一口一啖,係最佳嘅配搭❤️❤️牛油煮蜆 $90🙌🏻🙌🏻🙌🏻蜆肉本身都飽滿大粒,再比濃濃嘅牛油浸住,一定要連汁飲先至食到精華所在😚炒蟹 $180🙌🏻🙌🏻🙌🏻甜甜地有d似壽喜燒嘅味道,配以炒到軟身嘅洋蔥,簡簡單單就能帶出蟹肉嘅鮮味火炙三文魚卷 $220表面燒到有炭火香,內裏口感軟滑,每一啖都充滿油脂🤤牛肉蘆筍卷 $48、燒雞翼 $32串燒無得輸😍,燒汁好惹味,咬落仲好juicy唔會過乾👍🏻薑汁豚肉飯 $98以石鍋上碟,可以保持熱辣辣嘅狀態,一邊撈飯,一邊聽住滋滋聲,非常治癒嘅感覺,豚肉帶有適量脂肪,以薑汁燒煮真係越食越開胃4個人連

海鮮沙律 $108
新鮮剌身+新鮮蔬菜=非常鮮甜,剌身份量仲好多,食極都有

海鮮天婦羅 $248

炒蟹

炒蟹 $180🙌🏻🙌🏻🙌🏻

火炙三文魚卷

火炙三文魚卷 $220
表面燒到有炭火香,內裏口感軟滑,每一啖都充滿油脂🤤

牛肉蘆筍卷、燒雞翼

牛肉蘆筍卷 $48、燒雞翼 $32
串燒無得輸😍,燒汁好惹味,咬落仲好juicy唔會過乾👍🏻

薑汁豚肉飯

薑汁豚肉飯 $98

4個人連埋飲品同茶,每位都只係$3xx,以地區、環境、食材、味道來講,絕對無可挑剔,一定會再嚟幫襯🥳🥳
2023-09-25
玉子燒
牛油煮蜆
炒蟹
火炙三文魚卷
牛肉蘆筍卷、燒雞翼
薑汁豚肉飯
下班後約朋友小酌兩杯🍻黎到位於灣仔合和中心嘅一遊居酒屋擁有豐富日本菜經驗廚師坐鎮嚴選時令及新鮮的食材烹調環境舒適,係談心、聚會嘅唔錯選擇👍🏻🤍真鯛薄切.  胡麻風味真鯛油份適中帶有魚香,肉質爽口搭配麻油味道香甜且清爽,細膩複雜的層次🤤🤍鮑魚沙律鮑魚保持鮮嫩的肉質配上新鮮嘅沙律菜當前菜食吃特別開胃😙🤍壽司10貫魚生新鮮程度高質到爆,油脂分佈完美,勁滿足😆🤍天婦羅拼盤有炸魚,南瓜,茄子,芋頭及蕃薯炸漿唔油夠薄,鬆軟清甜,大人細路都岩食🤍野菜蕎麥麵清爽順滑,同熱湯,青蔥等一起享用天然原味,健康之選🤍串燒燒翠玉瓜同雞翼,燒到卜卜脆 🤍玉子燒蛋味濃,口感綿密細緻非常厚實🤍炒蟹熱呼呼上枱,炒得夠晒風味同惹未🤍巨峰提子梳打同蜜桃酒香甜而不膩,非常清新店員服務態度都相當有善👍🏻❤️
下班後約朋友小酌兩杯🍻

黎到位於灣仔合和中心嘅一遊居酒屋

擁有豐富日本菜經驗廚師坐鎮

嚴選時令及新鮮的食材烹調

環境舒適,係談心、聚會嘅唔錯選擇👍🏻

🤍真鯛薄切.  胡麻風味

真鯛油份適中帶有魚香,肉質爽口

搭配麻油味道香甜且清爽,細膩複雜的層次🤤

🤍鮑魚沙律

鮑魚保持鮮嫩的肉質配上新鮮嘅沙律菜

當前菜食吃特別開胃😙

🤍壽司10貫

魚生新鮮程度高質到爆,油脂分佈完美,勁滿足😆

🤍天婦羅拼盤

有炸魚,南瓜,茄子,芋頭及蕃薯

炸漿唔油夠薄,鬆軟清甜,大人細路都岩食

🤍野菜蕎麥麵

清爽順滑,同熱湯,青蔥等一起享用

天然原味,健康之選

🤍串燒

燒翠玉瓜同雞翼,燒到卜卜脆

🤍玉子燒

蛋味濃,口感綿密細緻非常厚實

🤍炒蟹

熱呼呼上枱,炒得夠晒風味同惹未

🤍巨峰提子梳打同蜜桃酒

香甜而不膩,非常清新

店員服務態度都相當有善👍🏻❤️

• 壽司
2023-09-13 32 浏览
今日同朋友嚟咗合和中心呢度食好嘢,朋友話食過好多次lunch都覺得呢度嘅嘢食好好味,今次就帶我咗我黎食晚餐❤️餐廳係一間好大嘅日式居酒屋,食物方面可以話包羅萬有,有壽司、刺身、燒賣、日本料理、炸物、串燒……基本上你諗得出嘅日本料理,呢度都可以食到🥰白身魚薄切:白身魚相當之鮮味,加上師傅自家調製嘅醬汁,有一種馬香味,相當開胃😍壽司六貫:食日本嘢梗係要食壽司啦,佢個海膽壽司真係令我念念不忘,紫菜夠趣之餘,海膽亦都鮮味十足;仲有就係佢嘅帶子,鍾意佢厚切,口感十足😍雜錦野菜天婦羅:呢個野菜嘅種類相當多,天婦羅嘅外皮夠晒薄身,食落去會油膩之餘仲食到各種野菜嘅味道🤗我哋仲揀咗幾串串燒:佢嘅牛肉露荀燒得相當出色,牛肉嘅肉味香濃;仲有佢個雞翼串都燒得好好,外皮夠香脆😊最後叫咗個鰻魚炒飯:估唔到呢個鰻魚炒飯分量十足,而且入邊嘅鰻魚份量都好多,基本上每一啖飯都食到鰻魚,飯炒到粒粒分明❤️

餐廳係一間好大嘅日式居酒屋,食物方面可以話包羅萬有,有壽司刺身、燒賣、日本料理、炸物、串燒……基本上你諗得出嘅日本料理,呢度都可以食到🥰

2023-09-11
2023-09-13 35 浏览
一行四人到灣仔合和中心食日本菜,餐廳叫一遊,布置如同日本地道居酒屋,好有氣氛。😍🥤 海鹽荔枝梳打味道好特別鹹鹹地🍹日落黃昏有燒酎成分,但酒味不重易入口 。🐟先來真鯛薄切,麻油調味,特別香滑。🥗鮑魚沙律,鮑魚嫩滑,沙拉菜清新。🍣壽司10貫:看得出的新鮮,非常有光澤,食到海產鮮甜味道。🥢有海膽,牡丹蝦,油甘魚,赤身,魷魚,三文魚腩, 帆立貝等👍🍳玉子燒:好喜歡這道,鬆軟富蛋香。🍗炸雞香脆juicy。🍤天婦羅拼盤夠香口,有炸魚,南瓜,茄子,芋頭及蕃薯。🍜野菜蕎麥麵爽口順滑。🍡串燒:雞翼同翠玉瓜都燒得好香。🦀最後炒蟹好惹味,飽飽。

🥤 海鹽荔枝梳打味道好特別鹹鹹地

🍹日落黃昏有燒酎成分,但酒味不重易入口 。

🐟先來真鯛薄切,麻油調味,特別香滑。

🥗鮑魚沙律,鮑魚嫩滑,沙拉菜清新。

🍣壽司10貫:看得出的新鮮,非常有光澤,食到海產鮮甜味道。

🍳玉子燒:好喜歡這道,鬆軟富蛋香。

🍗炸雞香脆juicy。

🍤天婦羅拼盤夠香口,有炸魚,南瓜,茄子,芋頭及蕃薯。

🍜野菜蕎麥麵爽口順滑。

🍡串燒:雞翼同翠玉瓜都燒得好香。

🦀最後炒蟹好惹味,飽飽。

2023-09-12
到訪過一遊的尖沙咀店,原來他們灣仔也有分店,便趁星期五放工好好去吃一番😆.海膽吞拿魚壽司 $268壽司共有四層,海膽份量頗多,中間是輕輕炙燒過的呑拿魚和呑拿魚蓉,每件都很足料!.刺身盛合五點 $320五點分別是新鮮的三文魚、呑拿魚、蝦 、油甘魚和帶子,每款有四件,適合一班人share!.鮑魚沙律 $98季節性供應的沙律款式,鮑魚磯燒過,沙律加上麻油超香超開胃🥗.蟹肉忌廉 $88蟹肉忌廉與粟米粒、蘿蔔絲等配料一起炸,味道口感豐富!來到居酒屋當然少不了串燒!我們叫了免治雞肉釀日本青椒($48)、雞中翼($32)和牛肉露筍串($48),非常香口!.鰻魚炒飯 $168最後吃了超香口的鰻魚炒飯,好吃又飽飽嚕!.荔枝西柚燒酎 $54.鮮橙汁燒酎梳打 $54飲品很喜歡荔枝西柚燒酎,他是先有西柚香,再慢慢帶出荔枝的鮮甜,非常清新🍹

.海膽吞拿魚壽司 $268

刺身盛合五點 $320

.鮑魚沙律 $98
季節性供應的沙律款式,鮑魚磯燒過,沙律加上麻油超香超開胃🥗

.蟹肉忌廉 $88
蟹肉忌廉與粟米粒、蘿蔔絲等配料一起炸,味道口感豐富!

.鰻魚炒飯 $168
最後吃了超香口的鰻魚炒飯,好吃又飽飽嚕!

.荔枝西柚燒酎 $54
.鮮橙汁燒酎梳打 $54
2023-09-11 26 浏览
呢間一遊居酒屋🏮好不錯,值得推薦👍🏻食物款色多,有齊壽司,刺身,串燒,天婦羅,鍋物等,而且餐枱非常寬敞,坐得好舒服!員工態度都好親切!白身魚薄切:刺身新鮮鮮味,醬汁酸甜開胃🤤愈食愈上癮壽司六貫🍣: 當中包括海胆,帶子,池魚,油甘魚同呑拿魚,每件都相當出色,特別喜愛海胆同帶子,海胆入口即化又鮮甜,帶子又滑又軟林😘雜菜天婦羅: 呢個超值超好味,入面蔬菜款式好多,而且外層炸衣好薄脆😍鰻魚炒飯: 配料比例勁多,基本上每口飯都有,鰻魚粒係多到你唔信,性價比極高🤩串燒:雞中翼,三文魚,雞肉京蔥,牛肉蘆筍,四款串燒各有特色,估唔到三文魚串燒咁好味,有三文魚獨有味道之餘,佢嘅外皮燒到好香脆,少少椒鹽鹹香十足👍🏻當然其他三款串燒都好出色兩杯燒酎梳打:梅酒同柚子,淡淡的燒酒味又易入口,好飲❤️

呢間一遊居酒屋🏮好不錯,值得推薦👍🏻食物款色多,有齊壽司刺身,串燒,天婦羅,鍋物等,而且餐枱非常寬敞,坐得好舒服!員工態度都好親切!

白身魚薄切:刺身新鮮鮮味,醬汁酸甜開胃🤤愈食愈上癮

兩杯燒酎梳打:梅酒同柚子,淡淡的燒酒味又易入口,好飲❤️
2023-09-11
  • 壽司定食
  • 白魚刺身
  • 串燒
刺身盛合五點 $320分別有呑拿魚赤身,三文魚,赤蝦,帶子同油甘魚。雖然全部都係大路食材,但食物質數絕唔馬虎,食落無雪藏嘅味道,另外赤蝦嘅蝦頭入面有好多膏,鍾意食嘅大家記得食埋個蝦頭🦐胡麻火灸三文魚卷 $220初初以為得5,6舊 點知有成8舊咁多🍣火灸過嘅三文魚充滿油香,加埋壽司入面嘅青瓜同故麻醬,食落濃厚得嚟又帶點清新。加上壽司上面嘅木魚片,令到三文魚係口腔中嘅味道停留得更加耐🫶🏻燒翠玉瓜 $26 燒牛肉車厘茄 $38肥牛車厘茄真係解油膩一流,酸酸甜甜咁。一串有3粒,唔會太多。而且包車厘茄嘅肉都唔會太厚,肉嘅油脂配合車厘茄嘅清新酸甜一流🍅免治雞肉釀日本青椒$48本身我就唔係好食青椒,但聞到隔離枱個碟好香🥹最後都嗌咗嚟試吓。可以撈埋生蛋黃一齊食,保持青椒嘅外皮滑溜,食落都可以除去本身嘅澀味🫡最後我都係食晒成條,一改我一食椒就作嘔嘅現象😛東洋卷 $72呢個超特別‼️pancake 嘅外皮包住飛魚子,鰻魚,牛油果🥑。口感軟綿,食落有少少甜味,但又加埋沙律醬嘅鹹味,幾特別❗️我個人幾近賞呢啲特色小食,可以叫埋朋友share就啱啱好薑汁豚肉石鍋飯$98豚肉嘅油份配埋飯焦真係一絕,雖然食剩咗少少。但
刺身盛合五點 $320

胡麻火灸三文魚卷 $220

燒翠玉瓜 $26 燒牛肉車厘茄 $38

免治雞肉釀日本青椒$48

東洋卷 $72

薑汁豚肉石鍋飯$98
豚肉嘅油份配埋飯焦真係一絕,雖然食剩咗少少。但都係要食碗熱米飯就結尾🍚
  • 東洋卷
👍🏻 白身魚薄切薄薄嘅生魚片非常新鮮 食到魚肉嘅鮮味 加上餐廳嘅秘制調味 好正🤤👍🏻 壽司十貫一客10款唔同種類嘅壽司🍣 當中包括左帶子、赤蝦、海膽、吞拿魚等等 壽司魚生非常新鮮 十分好味😋 值得一試👍🏻 芝士海膽天婦羅卷非常特別嘅組合 味道估唔到又幾正 食落口充滿芝士嘅味道 然後海膽味開始散發出來 加上餐廳用上天婦羅嘅做法 口感十足 好好味😋👍🏻 鰻魚炒飯呢個炒飯非常推介 不但鑊氣足夠 而且調味好正 加上用料好足 差唔多啖啖都食到鰻魚肉 非常滿足❤️👍🏻 串燒即叫即燒 上檯時仲係熱辣辣 加上串燒調味好正🤗🤗✅ 燒翠玉瓜✅ 溫室青椒仔✅ 雞肉✅ 牛肉車厘茄串👍🏻 海鹽荔枝梳打海鹽荔枝梳打非常清爽 適合夏天👍🏻 菠蘿杏子酒菠蘿杏子酒充滿菠蘿香味 有菠蘿果肉 好好味🤤注意事項⚠️- 餐廳環境充滿日式風情 而且私人度足夠 可以同朋友輕鬆用餐🍽
👍🏻 白身魚薄切

👍🏻 菠蘿杏子酒
菠蘿杏子酒充滿菠蘿香味 有菠蘿果肉 好好味🤤

注意事項⚠️
2023-09-05 19 浏览
今日約左個朋友去灣仔食晚餐,朋友想搵間舒舒服服嘅日本餐廳食嘢,我上網見到呢間環境唔錯,就去左試下一開始,叫左兩杯飲品,海鹽荔枝梳打及菠蘿杏子酒,味道都唔錯👍🏻我地叫左白身魚薄切、壽司十貫,呢間魚生都好新鮮🤤食到海鮮嘅鮮味,好正另外,我地再叫左幾串串燒,包括左燒翠玉瓜、、溫室青椒仔、雞肉、牛肉車厘茄串等等 調味好足 正😄最後我地叫埋鰻魚炒飯同芝士海膽天婦羅卷,都值得一試!尤其是鰻魚炒飯,非常足料