2017-10-10 68 浏览
其實香港地去食野,有咩唔比有咩限制唔緊要。我入黎果下你講,唔通我地夾硬黎?唔會!但喺你等人叫哂野食先黎講 唔比食外帶食物 邊個夾硬黎先?我入黎果打已經大大盒食緊響你面前仲要由一入黎去到食完 叫野飲 埋單 行出門口 都有聲氣聽係咩一回事。 我地無求你賺我地錢 你咁有骨氣可以唔賺嫁 你咁唔鐘意人帶出面黎既野食 你可以趕人走但唔會係等人埋單先黎玩野叫你拎走個垃圾,唔好意思你句野喺「唔好意思 你溜左野 講緊你個外帶呀唔該」嘩。。。咩料 唔可以直接啲講嫁咩😧😧😧就算唔講你地神級思維既服務態度你地啲野食 鹵水雞翼可以冇鹵水味個湯可以淨係得啲好濃烈嘅味精之後咩都唔係到你哋所謂既米線可以有幾條係唔熟嘅熟嗰啲可以冇咬口嘅我就覺得好犀利😫😫😫啲正評點黎。。。。
其實香港地去食野,有咩唔比有咩限制唔緊要。
我入黎果下你講,唔通我地夾硬黎?
唔會!
但喺你等人叫哂野食先黎講
唔比食外帶食物 邊個夾硬黎先?
我入黎果打已經大大盒食緊響你面前
仲要由一入黎去到食完
叫野飲 埋單 行出門口 都有聲氣聽
係咩一回事。
我地無求你賺我地錢
你咁有骨氣可以唔賺嫁
你咁唔鐘意人帶出面黎既野食 你可以趕人走

但唔會係等人埋單先黎玩野
叫你拎走個垃圾,唔好意思你句野喺
「唔好意思 你溜左野 講緊你個外帶呀唔該」
嘩。。。咩料 唔可以直接啲講嫁咩😧😧😧

就算唔講你地神級思維既服務態度
你地啲野食 鹵水雞翼可以冇鹵水味
個湯可以淨係得啲好濃烈嘅味精之後咩都唔係
到你哋所謂既米線
可以有幾條係唔熟嘅
熟嗰啲可以冇咬口嘅我就覺得好犀利😫😫😫

啲正評點黎。。。。
2017-10-10 348 浏览
屋企非常近太子, 閒日總喜歡在太子聯合廣告周圍尋食一下本想去義順牛奶的, 但發覺不知什麼時間結業了><"不過舊的不去, 新的不來發覺這間新開的, 門面裝修得幾靚的米線泡飯專門店- 一線之緣看到客人不是很滿, 就入去試試了~ 新店裝修得幾有心思, 木製的桌椅有點風味, 地方清潔, 服務員勤力細心, 感覺不錯~ 這裡主打米線泡飯等等, 價錢我覺得一般啦, 價位約四十餘元, 而這裡有下午茶TEA SET食的, 連米線飲品都是廿幾元, 感覺扺食好多, 下次要來吃下午茶先~ 我和家姐點了: 滷水牛展 (小食)彘家濃湯鮮牛味牛筋丸 (小食)鹹蛋甜酸菜鮮肉片泡飯勝瓜墨魚滑泡飯蜂蜜生薑茶蜂蜜紅棗蜂蜜生薑茶 和蜂蜜紅棗感覺潤肺暖心,不過價位不便宜,午餐散叫要廿幾蚊杯, 感覺特飲抵一些~ 我的勝瓜墨魚滑泡飯 - 湯底非常鮮甜!!!! 好好味~ 內裡的墨魚滑份量頗多,而且咬下去很有彈性,亦覺得裏面有很多墨魚滑,不似是外間散收收一 PAT粉的那樣子,入口又爽又彈牙,好食!! 不過不明白為何湯內有這麼多花生, 食了許多還有許多.... 家姐的鹹蛋甜酸菜鮮肉片泡飯 - 一

屋企非常近太子, 閒日總喜歡在太子聯合廣告周圍尋食一下
本想去義順牛奶的, 但發覺不知什麼時間結業了><"
不過舊的不去, 新的不來
看到客人不是很滿, 就入去試試了~

新店裝修得幾有心思, 木製的桌椅有點風味,
地方清潔, 服務員勤力細心, 感覺不錯~

我和家姐點了:
滷水牛展 (小食)
彘家濃湯鮮牛味牛筋丸 (小食)
鹹蛋甜酸菜鮮肉片泡飯
勝瓜墨魚滑泡飯
蜂蜜生薑茶
蜂蜜紅棗

我的勝瓜墨魚滑泡飯 - 湯底非常鮮甜!!!! 好好味~

PAT粉的那樣子,入口又爽又彈牙,好食!!

不過不明白為何湯內有這麼多花生, 食了許多還有許多....

家姐的鹹蛋甜酸菜鮮肉片泡飯 - 一樣的鮮甜湯底, 她都大讚好好味! 內裡的配料依然多, 花生亦很多~~肉片嫩滑有鮮味, 再加上大大個咸疍王, 撈埋來伴湯和飯吃, 好味!

滷水牛展 - 同樣一份大大碟, 滷水味濃郁,牛展亦全吸收了它的精華,入口不會太咸,惹味鮮香!

彘家濃湯鮮牛味牛筋丸-真材實料!!一客有六粒, 以三十二元來卜說都算抵食!!!

牛筋丸充滿鮮牛肉香味, 個人甚至覺得鮮味到有點酥酥的呢~, 咬落去亦充滿口感, 比普通牛丸有質感, 個人和家姐都覺得好味不錯呢~

一線之緣
太子西洋菜南街206號地下
2017-10-07
2K
🇹🇼新開台灣野😍😍😍推介💁🏻🐚巨無霸桶蠔泡飯🍚(大)($120)7大隻蠔每隻有半隻手掌咁大 🖐️賬卜卜 肥美肉厚😋泡飯配合多蔥又多肉碎,湯底夠鮮甜,配在一起非常惹味。🐄手切牛頸脊米線🍜($68)湯底夠鮮甜,米線嫩滑,牛頸脊味濃香,配埋小菇、娃娃菜、枝竹,清清地又好好味。🐽滷水元蹄($32)元蹄忟得夠腍又夠入味,肉質香而嫩滑,好食!🐷麻辣豬耳🌶($30)豬耳爽脆美味,非常入味,配上少少麻辣味道,夠曬惹味!套餐加$14竟可以配特飲,大大杯,超抵飲!🍍鮮菠蘿青檸冰🍨($14)🍋龍鳳檸樂🍷($14)👉🏻店內環境舒適👉🏻每次客人離開都會消毒枱面清潔衛生👉🏻店員殷勤好客👉🏻食物出色👏🏻最愛巨無霸桶蠔泡飯😍7大隻蠔賬卜卜 肥美肉厚😋👉🏻小食夠抵食 $18起有交易😝👉🏻飲品款色夠多🍹夠大杯🤗抵飲👍🏻👉🏻like F🅱️👍🏻仲有甜品送🍮
🇹🇼新開台灣野😍😍😍推介💁🏻

🐚巨無霸桶蠔泡飯🍚(大)($120)

7大隻蠔每隻有半隻手掌咁大 🖐️賬卜卜 肥美肉厚😋

泡飯配合多蔥又多肉碎,湯底夠鮮甜,配在一起非常惹味。

🐄手切牛頸脊米線🍜($68)

🐽滷水元蹄($32)

元蹄忟得夠腍又夠入味,肉質香而嫩滑,好食!

🐷麻辣豬耳🌶($30)

豬耳爽脆美味,非常入味,配上少少麻辣味道,夠曬惹味!

套餐加$14竟可以配特飲,大大杯,超抵飲!
🍍鮮菠蘿青檸冰🍨($14)
🍋龍鳳檸樂🍷($14)

👉🏻店內環境舒適
👉🏻小食夠抵食 $18起有交易😝
👉🏻飲品款色夠多🍹夠大杯🤗抵飲👍🏻
👉🏻like F🅱️👍🏻仲有甜品送🍮
2017-10-06 356 浏览
米線相信係唔少香港人喜愛的食物,而我都唔例外,但有唔少米線餐廳的湯底都有唔少味精,食完飲多多水個喉嚨都仲係唔舒服行行下見到呢間新開米線,望入去裝修唔錯,對,米線黎講,佢既裝修真係算好靚蜂蜜生薑茶($4)、龍鳳七喜($14)點米線或者泡飯可以加錢叫飲品,特飲都只係$14芥末沙拉豬扒($18)$18有咁大碟豬扒真係不得了,豬扒炸得唔會太乾,炸漿唔厚,配上沙律醬就變成港式特有小食滷水元蹄($32)估唔到米線店有呢款功夫菜,元蹄薄切,滷得入味,再沾上酸汁,係平時高級中菜餐廳先食到的味道手切牛頸脊米線($68)檯上有溫馨提示,如果鐘意食淋少少的米線,可以米線上檯之後浸多一陣,牛頸脊半生熟,浸入熱湯變成岩岩好熟度,牛味幾濃,呢碗米線仲有唔少菜同菇,迎合新一代健康口味,最喜歡就係湯底無難飲味精味鮮甜蠔仔泡飯($68)落單的時候店員好細心問我地洗唔洗走芫茜,好彩佢問一問,如果唔係我又要捱食難食芫茜,蠔仔大大粒又漲卜卜,仲要份量唔少,有點似食潮洲粥

蜂蜜生薑茶($4)、龍鳳七喜($14)
點米線或者泡飯可以加錢叫飲品,特飲都只係$14

芥末沙拉豬扒($18)
滷水元蹄($32)
手切牛頸脊米線($68)
鮮甜蠔仔泡飯($68)

2017-09-24
2017-10-03 73 浏览
星期日約埋朋友去咗旺角行街,由朝行到晚好開心,買咗好多嘢。不過天氣又熱又悶,冇乜胃口食嘢,所以特別搵咗間食泡飯同米線嘅鋪頭。最緊要一入門口啲冷氣已經係咁供出嚟。先呢兩杯特飲 : 薄荷七喜、咸檸七淨係睇個派頭已經令人涼咗一半 ; 仲好大杯夠曬飲。再嚟一份滷水元蹄 : 以為得四五片,點知原來有成十幾片,夠曬抵食。 上枱時重暖暖哋佢嘅滷水汁都好香,下面重放埋脆脆花生,特別好味。我就叫咗個墨魚丸米線,入面又有鮮腐皮、芽菜、肉碎等等好多配菜,好大碗。而且湯底好濃,令到啲米線好好味。朋友叫了方魚肉碎海鮮泡飯, 入面有炸香咗嘅大地魚塊,又有小蠔又有魷魚,最高興就係上面啲花生,夠曬多,好新鮮脆卜卜, 濃湯同飯嘅比例非常適中。不過我哋見到隔離枱,食巨無霸桶蠔泡飯 ; 啲蠔好大隻,大個隻匙羹。不過見到好大碗, 我相信兩個人食一碗比較好。下次一定要嚟試大隻蠔。

2017-10-01 416 浏览
過了瘋狂吃喝玩樂的週末後,又回到了平靜的星期一。飽滯的感覺揮之不去,決定來個簡單的米線晚餐。經過來到光猛蔟新的一線之緣,甫坐下已被具有住家風格的裝潢吸引著我。樓底相當高,幾盞圓型吊燈,照得周圍環境昏黃暖和。彘家濃湯的湯底清甜,小鍋米線$30有齊我愛吃的肉燥、蔥花、腐竹、芽菜等配料,另外在加錢搭配了:長方形豆卜,份外吸收濃湯,冇油益味,鮮腐竹,大片豆味濃又不易碎,魚腐的彈牙口感有點似魚片頭。主角當然要數另外分上的滷水大腸,大腸處理乾淨,薄身斜切得別入味,味道濃郁不過咸,抵讚。小食滷水牛展$32份量驚人,伴花生以迷你平底鍋盛著,稍為有點乾身,相比之下同是滷物的大腸則更出色。香脆春卷配泰式辣醬$22,即叫即炸,脆物配上惹味的辣醬,很出色!$22有三條春卷真抵食。安格斯牛頸脊米線$68,一聽名字便知是用上等材料,當然要試一下。牛頸脊果然貨真假實,勺得尚有淡粉紅色,肉味濃且有嚼勁,真是大滿足!還有米粉和米通可選擇,通心的粗米線真是第一次見,較米線更撐肚,適合平常覺得吃米線不夠飽的大胃朋友。最欣賞這裡加錢可以點特飲,蜂蜜柚子茶同蜂蜜紅棗茶都只是每杯加$8,平民價錢便能吃一頓豐富高質的晚餐,看來這裡

最欣賞這裡加錢可以點特飲,蜂蜜柚子茶同蜂蜜紅棗茶都只是每杯加$8,平民價錢便能吃一頓豐富高質的晚餐,看來這裡又要加入至我的飯堂名單了。
2017-09-18
2017-10-01 81 浏览
勝瓜牛柳粒泡飯只能講,大件又抵食!湯底幾清,加埋勝瓜消暑一流牛柳粒好多,加埋好多飯,$68 真係抵到爛,男仔都食唔曬手切牛頸脊米線 份量非常足,賣相不錯。米線個湯底唔會太濃,但有鮮味。牛頸脊好好食,好重牛肉味同時又好腍唔老,除左牛肉同湯底,米線既配料亦有驚喜,當中既腐竹同肉碎同湯底非常夾,喜歡米線既人可以一試。香辣雞絲春卷配泰鮮醬叫嗰時冇為意到呢個係辣嘅,唔食得辣嘅我食咗一舊就冇食啦,但炸得幾香脆滷水元蹄同平時食上海菜嘅地方差唔多,最緊要係夠多,話就話小食,都有唔止十塊,底下仲有好多滷水花生。元蹄唔係好薄個種,幾有口感,配埋個酸汁幾好味。菠蘿青檸冰入面有舊野會發光,啲光仲有唔同顏色,野飲味道不過不失

勝瓜牛柳粒泡飯
只能講,大件又抵食!
湯底幾清,加埋勝瓜消暑一流
牛柳粒好多,加埋好多飯,$68 真係抵到爛,男仔都食唔曬

手切牛頸脊米線

香辣雞絲春卷配泰鮮醬

滷水元蹄

菠蘿青檸冰
入面有舊野會發光,啲光仲有唔同顏色,野飲味道不過不失

2017-09-30 63 浏览
今日想食清淡小小,就黎左呢間旺角既米線/泡飯幾出名既店同男朋友兩個人黎,叫左一個泡飯,一碗米線,兩個小食再加兩杯野飲,最後發現其實我哋嗌得太多,因為食物份量好大芥末沙拉豬扒 $18平時出面食開既可能只係配普通既沙律醬,但呢度配既沙律醬加左芥末,既有沙律醬既甜,又有wasabi個種辛辣,非常開胃每塊豬扒都唔會炸到乾晒,肉質幾軟腍份量都幾多(應該有三塊豬扒左右嘅份量),但係價錢只係$18,咁大碟又好食又抵食,當然推薦!香脆墨魚餅配泰式辣醬 $32我自己一向都幾鐘意食墨魚整嘅野,所以諗都唔諗就叫左呢個一嚟到望落去好似蛋餅咁,比較薄身,仲擔心唔夠食或者冇墨魚,但係一食落去外層香脆之餘,裏面都係有墨魚餅既,如果塊墨魚餅厚啲就更好啦,相信口感更佳,咬落去更彈牙,就算份量少兩塊都冇所謂架~巨無霸桶蠔泡飯 大 $120雖然佢個單價比較貴,但係絕對物有所值,單係個泡飯份量,已經係我另外碗米線嘅兩倍咁多!(唔想做大嘥鬼嘅緣故,我男朋友都有食晒佢嘅,但真係勁辛苦先食得晒😂)同埋叫得巨無霸桶蠔,啲蠔嘅size真係好大,仲大過個匙羹底部一碗仲要有成六隻咁多,平時出去酒樓打邊爐叫一個桶蠔,又係差唔多六隻, 都已經
今日想食清淡小小,就黎左呢間旺角既米線/泡飯幾出名既店

芥末沙拉豬扒 $18

每塊豬扒都唔會炸到乾晒,肉質幾軟腍

香脆墨魚餅配泰式辣醬 $32

我自己一向都幾鐘意食墨魚整嘅野,所以諗都唔諗就叫左呢個

巨無霸桶蠔泡飯 大 $120

一碗仲要有成六隻咁多,平時出去酒樓打邊爐叫一個桶蠔,又係差唔多六隻, 都已經成舊水啦,呢度仲要包一碗勁大碗嘅泡飯,你話抵唔抵?

如果兩個女仔嚟食呢碗泡飯既話,叫一碗share黎食,再加多個小食,已經夠晒

每隻桶蠔都好肥美,煮得啱啱好,肉質冇變韌或者變老,鮮味十足無酸味

泡飯個湯都幾清,吸收左蠔既精華,食落去唔會有油膩感,唔錯~(只係份量真係好大好大好大)

滷水元蹄米線 $52

又係幾大碗,男仔食應該啱啱好夠飽,我盡左力都食淨左少少啦

米線本身有炸醬,腐皮,娃娃菜同菇,配料幾豐富

跟面嘅滷水元蹄有五大塊,咬落去幾爽口,有滷水味得黎又唔太鹹,not bad~

飲品都係貫徹份量大嘅風格,夠飲到埋單為止(平時嗰啲嘢食未上到已經冇左一大半啦)

餐廳幅牆嘅裝飾好靚呢
  • 芥末沙拉豬扒
  • 巨無霸桶蠔泡飯
連續兩日到太子去,因為上次來的時候看中了一條裙子,一直掛住它,所以特地走一趟,把它帶回家。抱著心愛的新裙子,當然要去食大餐。一行四人,點了一份泡飯、米線及一些小食。價值$ 120 的大巨無霸桶蠔泡飯,蠔好多隻,味道不錯,不會腥。泡飯中有花生、芹菜,芫荽及炸蒜。花生很美味,泡在湯中依然鬆脆。濃湯亦出色,味濃,喝完不口乾,也不不會只得鹹味。墨魚丸米線的湯底跟湯飯相同,墨魚丸彈牙爽口,是高質素的墨魚丸!小食有豬手(滷水元蹄),滷得很入味,不會太腍。另一份小食是椒鹽豬扒,帶大大碟只需要$18,非常抵食。我們點的是薄荷七喜及菠蘿青檸冰。飲品很大杯,好抵,味道不會過甜。
小食有豬手(滷水元蹄),滷得很入味,不會太腍。
另一份小食是椒鹽豬扒,帶大大碟只需要$18,非常抵食。
2017-09-28 53 浏览
今日同媽咪行完金魚街就去咗附近食米線估唔到就被我哋入咗一間好正嘅餐廳,食物質素唔錯而且價錢非常便宜,餐廳亦都乾淨企理,裝修方面既簡約又美觀手切牛頸脊米線 $68個牛超級林,有牛味又嫩滑份量都幾多,湯底清清地,加咗小小依度既秘製辣醬,味道唔錯勝瓜牛柳粒泡飯 $58材料足,味道啱啱好,唔會太咸飯粒夠軟綿大大碗,非常滿足滷水元蹄 $32元蹄比較韌,不過切得夠薄,味道唔錯芥末沙拉豬扒 $18廿蚊唔洗,超大碟豬扒,加埋芥末沙拉醬,味道超夾,肉質夠嫩滑正鮮菠蘿青檸冰 $14凍蜂蜜紅棗茶 $10味道濃郁

今日同媽咪行完金魚街就去咗附近食米線

手切牛頸脊米線 $68
個牛超級林,有牛味又嫩滑
份量都幾多,湯底清清地,加咗小小依度既秘製辣醬,味道唔錯

勝瓜牛柳粒泡飯 $58
材料足,味道啱啱好,唔會太咸
飯粒夠軟綿
大大碗,非常滿足

滷水元蹄 $32
元蹄比較韌,不過切得夠薄,味道唔錯

芥末沙拉豬扒 $18
廿蚊唔洗,超大碟豬扒,加埋芥末沙拉醬,味道超夾,肉質夠嫩滑

鮮菠蘿青檸冰 $14

凍蜂蜜紅棗茶 $10
味道濃郁
2017-09-27 26 浏览
旺角食米線新地方,新開唔算好多人知,但係好食。呢到米線湯底好特別好正,叫彘家濃泪,不加味精,必製湯底,煲左好耐既食完唔會口渴,唔似一般食開米線咁。仲有湯飯都正,食得多其他米線呢間都幾特別,好有新意,好健康又唔會油。另外,裝修好靚,有d文青feel咁坐得都好舒服,好似cafe咁。價錢可接受,都算平,晚餐黎講唔貴,特飲好有心思,叫左菠蘿冰。咁既價錢黎講算平食晚餐,傾下計完全冇問題,服務態度又好。應該只得一間小店,大家支持下
旺角食米線新地方,新開唔算好多人知,但係好食。

另外,裝修好靚,有d文青feel咁
坐得都好舒服,好似cafe咁。

應該只得一間小店,大家支持下

2017-09-27
2017-09-25 57 浏览
而家係旺角既米線店真係十間餐廳有六間都係但係都好清一色係賣緊雲南米線我個人就覺得間間都唔同, 但係D食物就大同小異試唔到咩新野今次黎到呢間又有得食米線又有得食泡飯既店感覺相當新鮮MENU上既野食都係比較新式同與眾不同 手切牛頸脊米線我膽粗粗的點了個牛頸脊米線, 原本以為個SIZE會係中小型碗但我錯了, 竟然份量係咁多!! 米線既份量都係以往食過既一倍左右而牛頸脊唔係得一兩塊咁少, 份量比例都算正常之上!!至於口感, 牛頸脊本身個口感就比普通既牛肉更加嫩滑, 而且佢有D湯浸住都唔會令佢變得太老!! 加分!! 麻辣豬耳我本身就喜歡食辣既, 所以就叫了一個麻辣豬耳作為伴菜, 我覺得呢度既麻辣係我食過最好食既之一, 麻味會比較重, 邊食豬耳邊享受住佢麻辣既口感!! 一流D野飲都好特別!! 好大杯味道又好味道!!
而家係旺角既米線店真係十間餐廳有六間都係
但係都好清一色係賣緊雲南米線
我個人就覺得間間都唔同, 但係D食物就大同小異
試唔到咩新野

今次黎到呢間又有得食米線又有得食泡飯既店
感覺相當新鮮
MENU上既野食都係比較新式同與眾不同

手切牛頸脊米線
而牛頸脊唔係得一兩塊咁少, 份量比例都算正常之上!!

麻辣豬耳

D野飲都好特別!! 好大杯味道又好味道!!
2017-09-12
  • 手切牛頸脊米線
2017-09-25 62 浏览
今次係我第一次入黎食黎呢度食既原因無他既一隻字: 平, 因為佢有好多學生優惠岩哂我地呢D學生仔 今次我叫左既係 瓜粒牛柳粒泡飯泡飯上面舖左滿滿既牛柳粒, 而湯汁係滿到已經裝滿左成個湯碗, 滿足左我又可以食飯又可以飲湯既願意. 牛柳粒都幾多下, 不過最重要係佢既牛柳粒食落唔會覺得太UN, 反而幾嫩滑鬆軟, 幾好味道! 個湯都好出色, 絕對不是味精湯既味道 龍鳳檸樂呢度既飲品造型都超得意!! 飲落個味道都唔差, 帶點微酸, 其中又有一絲既清甜!! 幾好味!! 香脆墨魚餅配泰式辣醬我地幾個人叫左個小食SHARE黎食, 我都幾推薦呢個墨魚餅, 熱辣辣之餘仲好香口, 一食就知係即叫即整, 熱到差D比佢辣親!! 配泰式辣醬感覺上會冇咁DRY, 而且個味道好MATCH下!! 我作為泰式辣醬既FANS更係要點住黎食
今次係我第一次入黎食
黎呢度食既原因無他既
一隻字: 平, 因為佢有好多學生優惠
岩哂我地呢D學生仔

今次我叫左既係

瓜粒牛柳粒泡飯

龍鳳檸樂

香脆墨魚餅配泰式辣醬
2017-09-20
  • 香脆墨魚餅配泰式辣醬
  • 瓜粒牛柳粒泡飯
入到去餐廳都唔知食咩好呢個時候店員好nice咁過黎介紹左一輪推薦我地食呢個巨無霸桶蠔泡飯 一上到枱就已經哇左一聲真係好大桶泡飯, 店員完全冇呃我地個份量就完全可以分到4個人既飯量!! 泡飯上面有4隻有手掌咁大既蠔食蠔本身都已經係一大享受, 仲要係有4隻大蠔估唔到最驚喜佢係個泡飯完全吸收左蠔既香味, 食落每一啖都有蠔既鮮味重點係佢泡飯份量夠多, 同時湯汁都唔少食到底個飯都係有泡湯既味道 雖然個桶蠔泡飯餐係比普通既貴,但係個SIZE完全係可以夠2-3個人分, 所以非常抵食!! 值得一試!!
入到去餐廳都唔知食咩好
呢個時候店員好nice咁過黎介紹左一輪
推薦我地食呢個巨無霸桶蠔泡飯

一上到枱就已經哇左一聲
真係好大桶泡飯, 店員完全冇呃我地
個份量就完全可以分到4個人既飯量!!

泡飯上面有4隻有手掌咁大既蠔
食蠔本身都已經係一大享受, 仲要係有4隻大蠔
估唔到最驚喜佢係個泡飯
完全吸收左蠔既香味, 食落每一啖都有蠔既鮮味
重點係佢泡飯份量夠多, 同時湯汁都唔少
食到底個飯都係有泡湯既味道

雖然個桶蠔泡飯餐係比普通既貴,

2017-09-05
  • 巨無霸桶蠔泡飯
2017-09-25 34 浏览
我呢D無飯不歡既人, 泡飯簡直係我既最愛!! 平時食飯都撈汁, 今次真係大開胃口!!仲要俾LIKE有野送!! 勝瓜墨魚滑泡飯上到台發現都幾大碗, 個SIZE係比起其他餐廳食既泡飯大一倍!! 重點係好足料, 墨魚滑又香又滑, 份量又多, 其實一個餐真係夠兩個人飽!!! 加上佢因為多食材煮成既湯飯, 所以個湯底夠入味又香口!! 正 芥末沙拉豬扒芥末同沙拉同豬扒好似係風馬牛不相及既野, 但係呢間餐廳就將佢地整成一道菜, 店員話係呢間店既皇牌, 就緊係要試一試. 估唔到又幾好味, 炸豬扒上面既醬就係芥末沙拉醬, 味道有少少係芥末味, 但係唔會太確喉, 而且因為有醬汁既關係, 個味道更佳, 比平時食既炸豬扒冇咁DRY!!
我呢D無飯不歡既人, 泡飯簡直係我既最愛!!
平時食飯都撈汁, 今次真係大開胃口!!

仲要俾LIKE有野送!!

勝瓜墨魚滑泡飯

芥末沙拉豬扒