2022-02-25 16 浏览
最近疫情嚴重 多咗好多機會外賣☺️ 我之前係尖沙咀K11見到呢間外賣店 所以就同屋企人叫咗外賣返屋企食😜 原來除咗有基本嘅單點同餐 宜家仲有二人餐添 我幾鍾意佢哋嘅外賣包裝 簡單得嚟又穩陣👏🏻濃香牛肉野菌咖喱飯 $59一打開個陣 已經覺得好驚訝😱 因為咖喱份量好多 而且仲好香🍛 咖哩質感偏向杰身 入面仲有好多料添😋因為咖喱係伴牛肉 所以咖喱都會有淡淡牛肉味 變得更香更好味🐮陪埋日本米一齊食 層次味道都昇華法式龍蝦濃湯 (跟飯)+$30龍蝦湯都好味 味道濃厚 每啖都飲到龍蝦湯味🦞 佢嘅質素唔算太杰或水 容易入口同會掛匙🤪 咁湯入面亦都有龍蝦肉 keep到有少少彈性和牛羅宋湯 $49羅宋湯湯料好豐富 除咗有大大粒和牛 仲有好多其他材料包括蘿蔔、什菜同薯仔 啖啖都有唔少料😜 另外 羅宋湯嘅番茄味好濃郁 和牛粒同其他材料都煮到好冧👍🏻蕃茄菠菜芝士雞肉卷 +$20菠菜同芝士粒被雞肉包 感覺幾得意😆 雞肉質感嫩身 芝士粒帶鹹味 加上有啲蕃茄汁 酸酸甜甜😝

濃香牛肉野菌咖喱飯 $59

法式龍蝦濃湯 (跟飯)+$30

和牛羅宋湯 $49

蕃茄菠菜芝士雞肉卷 +$20

外卖自取
2022-02-22 56 浏览
這間位於尖沙咀K11 的 ICHJUISSAI,源自日本概念的品牌,以一碗湯一個主食的飲食哲學,提供輕便簡約的日式洋風輕食,主打日本家庭料理小菜,裝潢明亮,加上具日本🇯🇵設計的門面,吸引了小編🐰堂食試試。一汁一菜 $89🌸一汁 - 法式龍蝦濃湯這幾天寒風刺骨的天氣,喝一口熱呼呼的龍蝦濃湯,頓時暖入心。估不到這個親民價錢,龍蝦湯還有不少龍蝦肉,而且味道鮮甜濃郁,很有飽肚感。🌸一菜 - 濃香牛肉野菌咖喱飯咖哩汁用上多款香料熬製而成,比平時吃的日本咖喱,甜中帶著微微的辛辣,非常惹味。牛肉份量十足,且吸收了咖喱汁,再配上軟綿帶黏性的日本米飯,百般幸福感在心頭。🌸蕃茄菠菜芝士雞肉卷 $20嫩滑雞髀肉包住芝士及菠菜,再配上酸酸甜甜蕃茄醬汁,不錯的醒胃小菜。🌸油揚豆腐黑豚薑汁燒 $25油揚豆腐其實是我們平時吃的炸豆腐,薑汁味不算太突出,但味道都可以。🌸蜜桃紅茶 $10

一汁一菜 $89
🌸一汁 - 法式龍蝦濃湯

🌸一菜 - 濃香牛肉野菌咖喱飯

🌸蕃茄菠菜芝士雞肉卷 $20

🌸油揚豆腐黑豚薑汁燒 $25

🌸蜜桃紅茶 $10
2022-02-17 60 浏览
主打湯品類型既餐廳又點止中式燉湯呀~位於尖東地鐵站N出口K11 Art Mall呢間高質日式湯品料理😚 環境採用日式簡約裝修,夠開揚又舒適,每款湯品都濃厚又足料👍🏻😋冬天熱辣辣飲完大滿足!等我逐個介紹先😘.#北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯🌽🐥🇯🇵粟米濃湯一直都係熊小編至愛💖因為又甜又濃郁😚😋仲要加埋豆乳!! 好正呀~清甜粟米🌽雞肉,加入煮透西蘭花同蘿蔔,將濃湯嘅精華完全收埋晒喺入面😍配白飯一流!.#法式龍蝦濃湯🦞至於呢款大受Blogger推薦嘅法式龍蝦湯都係果然名不虛傳!聞落去已經聞到好大浸龍蝦殼熬製嘅味道🦞龍蝦蝦油超香勁濃,完全融和咗喺成個湯入邊,加上少量龍蝦肉😚不過就咁飲飲到中間就可能有少少重口味🤏所以大家點麵包食應該會正d喔😚.#和牛羅宋湯 🍅🐮由大量蕃茄+蘿蔔+洋蔥熬製而成,另外加左兩片檸檬,整體味道都酸,入面有兩大件和牛牛肋條+大薯仔🥔 呢款超足料嘅蔬菜湯就最適合想瘦身嘅人士啦🥰.老老實實,個湯真係好好味呀😋有機會會返兜💖特別係頭兩款!! 而家諗起都想飲😆全個套餐湯品+飯+小食+野飲,平均$79-$89就食到👍🏻除左配白飯之外,仲可以選擇沙律/日本麵包~.小食方面我地叫咗「蕃茄菠菜
#北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯🌽🐥
#法式龍蝦濃湯🦞
#和牛羅宋湯 🍅🐮
小食方面我地叫咗「蕃茄菠菜芝士雞肉卷」同埋「油揚豆腐黑豚薑汁燒」🥰🥰個油揚豆腐將豚肉生薑燒既肉汁同洋蔥味吸收曬,甜甜地好好味👅仲飲左蜜桃茶☺️
🌟依家晚市又無堂食,都想揾d方便又好味嘅外賣今次就試試呢間位於K11的日式外賣專門店 一汁一菜,佢地主打各式湯,日式料理同咖喱飯,我地就揀左2個湯+咖哩飯的set我就揀左北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯加濃香牛肉野菌咖喱飯 set $89個湯好香甜又足料,有不少粟米同雞肉,而個咖喱份量都幾多,唔會好辣又香口,牛肉加上咖喱同野菌,味道好夾☺️!另一set就揀左意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)加和風番茄雞肉咖喱飯 set $89,個湯酸酸甜甜好開胃,仲有大量蔬菜加埋隻溫泉蛋,正呀😋!而和風番茄雞肉咖喱飯就有好香濃的番茄味,之後再有陣陣咖喱香,呢款同樣都好足料,有不少雞肉同番茄蓉,好啱送飯食😆!跟餐再追加飲品同其他都有半價😚🥗野菜沙律杯 $10 沙律都幾新鮮,除左沙律菜,仲有奇異果,加上個醬汁更開胃!🥖石窯麵包 $10 呢款包都幾鬆軟,用來點湯/咖喱食都好啱😂
🌟依家晚市又無堂食,
都想揾d方便又好味嘅外賣
今次就試試呢間位於K11的日式外賣專門店
一汁一菜,
佢地主打各式湯,日式料理同咖喱飯,
我地就揀左2個湯+咖哩飯的set

我就揀左北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
加濃香牛肉野菌咖喱飯 set $89

個湯好香甜又足料,有不少粟米同雞肉,

而個咖喱份量都幾多,唔會好辣又香口,
牛肉加上咖喱同野菌,味道好夾☺️!

另一set就揀左意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫
泉蛋)加和風番茄雞肉咖喱飯 set $89,
個湯酸酸甜甜好開胃,仲有大量蔬菜加埋隻溫泉蛋,正呀😋!

有不少雞肉同番茄蓉,好啱送飯食😆!

跟餐再追加飲品同其他都有半價😚

🥗野菜沙律杯 $10
沙律都幾新鮮,除左沙律菜,
仲有奇異果,加上個醬汁更開胃!

🥖石窯麵包 $10
呢款包都幾鬆軟,用來點湯/咖喱食都好啱😂
5 分钟 (外卖自取)
2022-02-13 23 浏览
呢日同朋友到尖沙咀逛街,又唔想食得咁Heavy,所以就去了這家主打日式輕食的餐廳,以外賣為主,但這間位於K11的分店就設有堂食。除了單點,還有套餐選擇:湯+咖哩飯🍛 $89湯+飯🍚+配料🍱 $69/ $79(全部飯均選用日本產米).🌽北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 用上北海道粟米,粟米味好香濃,飲落好香甜,口感creamy。而且入面重有好多料,除了粟米,重有嫩滑雞肉、西蘭花、甘筍等。.🦞法式龍蝦濃湯 龍蝦湯味道濃郁,又充滿鮮味,口感creamy,入面還有不少龍蝦肉,足料又好味。.🐷油揚豆腐黑豚薑汁燒黑豚肉是薄切的,食落肉質嫩滑,加上油揚豆腐、椰菜、蘿蔔絲及洋蔥等配料和惹味醬汁,口感和味道豐富,送飯一流。.🐥蕃茄芝士菠菜雞肉卷,賣相好靚,用雞肉包住芝士和菠菜,雞肉新鮮又嫩滑,加上芝士後更美味,不錯的配搭。配上酸甜蕃茄汁,夠晒開胃。
湯+咖哩飯🍛 $89
湯+飯🍚+配料🍱 $69/ $79
(全部飯均選用日本產米)

🌽北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
🦞法式龍蝦濃湯

🐷油揚豆腐黑豚薑汁燒

🐥蕃茄芝士菠菜雞肉卷,
午餐
🥦🥓🥣期間限定•花菜巴馬火腿濃湯真係好鍾意飲湯見到就已經即刻叫咗之後先發現原來係  🤣湯入邊有西蘭花同火腿碎上碟前會有多塊火腿脆片☺️------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘呢個價錢平過飲咖啡🤭------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌------
🥦🥓🥣
期間限定•花菜巴馬火腿濃湯
真係好鍾意飲湯
見到就已經即刻叫咗
之後先發現原來係  🤣
湯入邊有西蘭花同火腿碎
上碟前會有多塊火腿脆片☺️
------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘
📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘
🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘
💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘🔘
呢個價錢平過飲咖啡🤭
🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
2022-01-23 34 浏览
依家無堂食,放工就唯有去買下外賣啦,真係好希望快啲可以恢復正常!但呢幾日個情況又開始唔太理想😔 恢復正常無期……今次放工就去左位於尖沙咀嘅「一汁一菜」,聽朋友介紹呢間外賣店啲包裝精緻!味道仲唔錯!😋咁就去試一試先!北海道野菜薏米濃湯+和風蕃茄雞肉咖喱飯$89 + $10凍蜜桃紅茶首先講下個湯先,由日式x中式嘅Fusion湯都幾特別😋飲落都唔錯架!跟住食個飯😆蕃茄雞肉再配咖喱,一開始覺得好似有啲奇怪😂點知食落都有驚喜!估唔到都幾夾喎😋撈飯簡直無得輸啦🤣花菜巴馬火腿濃湯+油揚豆腐黑豚薑汁燒+沙律杯$69 + $20 蕃茄菠菜芝士雞肉卷+ $10凍蜜桃紅茶呢個我睇Menu都已經好吸引!所以叫黎試下,效果都唔錯😊而黑豚薑汁燒送飯都真係一絕,食一啖餸扒兩啖飯😝再加上蕃茄菠菜芝士雞肉卷,味道認真正🤤

外卖自取
今次嚟到位於尖沙咀K11的一汁一菜✨餐廳裝修以白色簡約設計為主 主打外賣店 方便附近返工嘅OL拎走😚食物種類似日式嘅一品料理 感覺相對健康而且方便拎走😋————————————————🔍套餐 $69/79 湯| 一品料理| 日本米飯❶ 油揚豆腐黑豚薑汁燒一品料理預咗食物會相對上小巧精緻🤣豚肉分量適中 配菜例如油揚豆腐、椰菜和洋蔥非常入味 但又唔會過鹹✨幾啱送飯😋 ❷一汁一菜和牛羅宋湯用和牛整嘅羅宋湯真係比較少見🤣想講佢啲湯真係超足料!!質地濃稠🙀而且入面都幾多材料😆 飲完都真係會好飽🤣不過相對失色嘅係呢一款羅宋湯偏酸😿❸北海道產甜粟雞肉牛乳濃湯個湯超級足料🙀本身以為偏清淡 但原來完全唔係!個人幾推薦呢一款✨第一啖飲落好creamy 而且都幾多配料🌟➍濃香牛肉野菌咖喱飯咖喱送飯絕對一流👍🏻屬於偏甜嘅咖喱 冇咩辣味😽絕對唔使怕食唔到辣🤝入面嘅牛肉牛味重 炆到夠軟淋夠入味✨而且仲有好多蔬菜同埋野菌中和下😽超適合送飯✌🏻————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10好食指數

————————————————

好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
2022-01-19 200 浏览
呢排食得多咗肉要轉食健康d😋呢間主打日式輕食嘅餐廳除咗有各式湯品同一品料理仲有咖喱飯🍛可以揀餐廳水泥牆裝潢配以白檯同櫈 簡潔明亮價錢亦十分親民餐廳同HAND3AG係姊妹店可入HAND3AG餐廳內食-湯+一品料理+白飯- $69🔸北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯個湯好足料,有好多粟米同西蘭花,仲有幾舊雞肉,飲落好甜好creamy🤣🔸蕃茄菠菜芝士雞肉卷雞肉好嫩滑,包住大大舊芝士真係好邪惡🤩沾上蕃茄汁特別惹味🔸白飯用上日本珍珠米,粒粒分明好有飯香。-湯+一品料理+沙律杯- $79🔸湯:和牛羅宋湯比起平時飲開嘅羅宋湯更甜更開胃,仲有幾舊和牛喺個湯入面,牛肉炆得好淋好入味😋🔸一品料理:油揚豆腐薑汁黑豚燒豚肉肥瘦平均,十分嫩滑,油揚豆腐索哂汁好入味😍🔸沙律杯:成杯塞滿哂沙律菜,仲有木瓜片、蘿蔔片同車厘茄,配埋個沙律汁好好味亦好開胃🤩🔸五彩野菜濃豆腐拌 $20跟餐加$20可追加一份一品料理。呢道菜好適合做餐前小食,板豆腐嘅豆味好香麻醬味,配埋五彩野菜一齊食非常清新😆🔸蜜桃紅茶 $10跟餐加$10就可追加一杯凍飲。蜜桃紅茶好重蜜桃味,茶味亦好香濃,飲落好香甜。
呢排食得多咗肉
可入HAND3AG餐廳內食

-湯+一品料理+白飯- $69

🔸北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯

🔸蕃茄菠菜芝士雞肉卷
雞肉好嫩滑,包住大大舊芝士真係好邪惡🤩沾上蕃茄汁特別惹味

🔸白飯
用上日本珍珠米,粒粒分明好有飯香。

-湯+一品料理+沙律杯- $79

🔸湯:和牛羅宋湯

🔸一品料理:油揚豆腐薑汁黑豚燒
豚肉肥瘦平均,十分嫩滑,油揚豆腐索哂汁好入味😍

🔸五彩野菜濃豆腐拌 $20

🔸蜜桃紅茶 $10
2022-01-16
Soup + Curry Rice $89一湯一飯既套餐分別揀咗法式龍蝦濃湯同濃香牛肉野菌咖喱飯🍛 龍蝦湯雖然用紙杯上 但賣相都唔差😆 飲落夠熱同好香濃 質地綿密得黎仲要有好多龍蝦肉係入面 鮮味十足!🤪 最令我驚喜係濃香牛肉咖哩飯 牛肉食落超級淋同埋好有肉香😛 仲有好多蔬菜同野菌係入面 好入味既紅蘿蔔加埋香濃既咖哩配日本米飯真係輕鬆清哂🙈 以呢個價錢黎講真係勁抵食😍French Lobster Bisque was rich & creamy, surprisingly there’s a huge amount of lobster🦞 Beef & Mushroom curry with Rice was slightly spicy but super appetising! Beef was extremely soft & meaty🤤, with a hints of sweetness & richness from the curry sauce🥘, worth a try!🤩評分: 9/10🌟Soup + Dish + Rice $79另一款湯+一品料理+日本米飯既套餐
Soup + Curry Rice $89
評分: 9/10🌟

Soup + Dish + Rice $79
另一款湯+一品料理+日本米飯既套餐就揀咗一汁一菜和牛羅宋湯、番茄菠菜芝士雞肉卷同野菜沙律杯🥗 店家推介既一汁一菜和牛羅宋湯超重番茄既甜酸味🥫加上薯仔🥔、甜洋蔥🧅、紅蘿蔔🥕、香口既和牛🥩 非常足料✨ 雞肉卷食落好嫩滑 包住芝士同菠菜加番茄醬令口感更加豐富🤎 唔想食飯的話可以轉成石窯麵包/沙律杯 今次就揀咗有生菜🥬、蘿蔔片、紫洋蔥、車厘茄青瓜片🥒同奇異果🥝既沙律杯 比較健康💚
Wagyu Beef Borscht Soup had a sweetness & sourness from the tomato🍅, with the healthy vegetables & tender wagyu beef was just perfect! 💖 Chicken Roll with Tomato Sauce was not bad too, the cheesy chicken roll was soft & flavourful as the spinach and tomato sauce added the complexity to the whole dish🤍 Loved their flexibility of changing Japanese rice🍚 to Stone Baked Bread🥖 or Salad Cup🥙, definitely picked the healthy salad cup just be coz it had kiwi inside🥗
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
一汁一菜 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2層B227A號舖
Wagyu Beef Borscht Soup
Beef & Mushroom curry
Salad Cup🥗
  • French Lobster Bisque
  • Beef & Mushroom curry with Rice
2022-01-13 110 浏览
今日和友人行經K-11,見到有一間以日式輕食為主題的店子,食物種類雖然不算太多,但有我們最想吃的日式咖哩牛肉飯,一於入內一試。K-11呢間日式輕食店,可以堂座也可以外賣, 裝修光潔明亮,地方寬敞,以純白為主調,感覺整齊乾淨。店子主打湯+ 一品料理+日本米飯或湯+咖喱飯。 今日和友人同時揀了咖哩飯和龍蝦湯。法式龍蝦濃湯+ 濃香牛肉野菌咖哩飯+日本綠茶法式龍蝦濃湯+ 濃香牛肉野菌咖哩飯+蜜桃紅茶法式龍蝦濃湯$49~龍蝦湯好濃好稠,味道鮮甜,口感順滑,仲有份量頗多的蝦肉,颇美味。濃香牛肉野菌咖哩飯$59~牛腩炆得好腍好入味,口感鬆化,另外還有紅蘿蔔,蘑菇,薯仔, 蒟蒻和洋蔥,配料十分豐富。咖哩味偏甜,少辣,有牛肉的鮮甜美,好出色好好味,日本產米飯煙韌厚實,口感黏糯軟熟,充滿米香,以咖哩汁伴飯吃真的十分滋味。食完咖哩飲番杯日本綠茶$20和蜜桃紅茶$20,解一解腻,好舒服好清爽!

乾淨。

法式龍蝦濃湯+ 濃香牛肉野菌咖哩飯+日本綠茶

法式龍蝦濃湯+ 濃香牛肉野菌咖哩飯+蜜桃紅茶

午餐
  • 濃香牛肉野菌咖哩飯
  • 法式龍蝦濃湯
2021-12-31 188 浏览
依間主打日式輕食,提供湯品、咖喱飯及小菜等~主要以外賣形式經營,而今次就去咗K11分店,環境簡潔寬敞。除咗外賣,仲可以到旁邊HAND3AG既用餐區享用食物,非常方便快捷☺️✨Set ($69/ $79)✧ 湯+一品料理+飯 ✧❀ 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 🌽粟米豆乳湯質地濃稠,入面既配料仲好豐富,有雞肉、粟米、西蘭花及甘筍,香甜又有淡淡豆乳香~雞肉大大件亦好嫩滑,飲得好滿足❀ 法式龍蝦濃湯 🦞龍蝦湯濃郁又鮮味,質地偏稠身,入面仲有唔少龍蝦肉,份量好足! 依度既湯品用嚟送飯都唔錯😍❀ 蕃茄芝士菠菜雞肉卷 🐥雞肉卷中間包住芝士及菠菜,雞肉好嫩滑,芝士令味道更顯鹹香,配搭得唔錯~加埋酸酸甜甜既蕃茄汁,令人更加開胃❀ 油揚豆腐黑豚薑汁燒 🐷薄切黑豚肉肉質嫩滑,配埋油揚豆腐、椰菜、蘿蔔絲及洋蔥食,每啖配料都吸滿日式醬汁既精華,香甜惹味~好啱配埋煙韌既珍珠米食,送飯一流👍🏻❀ 野菜沙律杯 (跟餐+$10) 🥗色彩繽紛既沙律杯,結合唔同款蔬果,營養價值高!沙律菜好新鮮,最中意係底部既奇異果,配埋酸酸地既醬汁食好開胃呢❀ 濃香牛肉野菌咖哩飯 🍛日式咖哩味道濃厚唔膩,亦唔會太辣。入面有大量牛肉、薯仔及野菌

✨Set ($69/ $79)
✧ 湯+一品料理+飯 ✧

❀ 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 🌽

❀ 法式龍蝦濃湯 🦞

❀ 蕃茄芝士菠菜雞肉卷 🐥

❀ 油揚豆腐黑豚薑汁燒 🐷

❀ 野菜沙律杯 (跟餐+$10) 🥗

❀ 濃香牛肉野菌咖哩飯 🍛
日式咖哩味道濃厚唔膩,亦唔會太辣。入面有大量牛肉、薯仔及野菌等,牛肉炆得好軟腍多汁,牛味重,而配菜都好入味。整體咖喱份量多,絕對夠撈飯食😝
  • 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
  • 法式龍蝦濃湯
  • 油揚豆腐黑豚薑汁燒
  • 濃香牛肉野菌咖哩飯
我要搵d快靚正嘅晚餐做運動前食,位於K11 Art Mall的一汁一菜是個好選擇!快餐式點菜、拿食物、自己搵位,非常輕鬆快脆舒服,堂食位置是跟Hand3ag 共用的,銀灰白格調,簡潔現代,有吧枱有卡位,沒限時沒加一,加上食物質素不錯,完全滿足哂我嘅需求!套餐$69-$89有齊湯+料理+日本米飯,唔好睇少佢一杯杯好細兜,其實份量好足,男人都食得飽。最驚艷到我的是法式龍蝦湯,好香好濃郁嘅龍蝦味,仲有幾粒龍蝦肉,尤其是冬天飲真係正,跟餐抵食!吸引到我的是意大利產蕃茄蔬菜濃湯,因為配了一粒日本溫泉蛋!是湯也是菜!料理方面嚐了濃香牛肉野菌咖喱、蕃茄菠菜芝士雞肉卷、油揚豆腐黑豚薑汁燒,當中我最喜歡咖喱,因為不是即製也不損美味,其餘兩款作為便當菜味道都不錯。+$10可加購野菜沙律杯,賣相都已值回票價,底邊仲有幾塊奇異果!總結,呢度係輕鬆食餐飯嘅好地方,下次一個人想靜靜地食餐飯都會再黎!
我要搵d快靚正嘅晚餐做運動前食,
位於K11 Art Mall的一汁一菜是個好選擇!

套餐$69-$89有齊湯+料理+日本米飯,
唔好睇少佢一杯杯好細兜,其實份量好足,
男人都食得飽。

最驚艷到我的是法式龍蝦湯,
好香好濃郁嘅龍蝦味,仲有幾粒龍蝦肉,
尤其是冬天飲真係正,跟餐抵食!

吸引到我的是意大利產蕃茄蔬菜濃湯,
因為配了一粒日本溫泉蛋!是湯也是菜!

料理方面嚐了濃香牛肉野菌咖喱、
蕃茄菠菜芝士雞肉卷、油揚豆腐黑豚薑汁燒,
當中我最喜歡咖喱,因為不是即製也不損美味,
其餘兩款作為便當菜味道都不錯。

+$10可加購野菜沙律杯,
賣相都已值回票價,底邊仲有幾塊奇異果!

當天和男友本來想吃嘉寶漢堡 但人太多了 再又累又冷又餓的情況下碰到這間店 看到裡面的人不多抱著試試的心態 沒想到超有驚喜💖我們都點了89元的combo 任選咖哩飯和濃湯~-🌟-濃香牛肉野菌咖哩飯 和風番茄雞肉咖哩飯法式龍蝦濃湯北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯白熊小編吃的是番茄雞肉 本來很喜歡 但一吃男友的牛肉飯簡直不想換回!牛肉超嫩 咖哩是偏甜的日本咖哩不會太辣超下飯🥰點了小飯的我超後悔!我的龍蝦湯簡直是達到高級餐廳水平 絕對物超所值!但是如果餐廳可以offer清淡一點的選擇可能更好 我們最後真的是飽到不行🤣餐廳在中環 銅鑼灣 和 觀塘都有分店 超建議大家試試!

-🌟-
濃香牛肉野菌咖哩飯
和風番茄雞肉咖哩飯
法式龍蝦濃湯
北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯

餐廳在中環 銅鑼灣 和 觀塘都有分店 超建議大家試試!
2021-12-06 74 浏览
呢間主打湯品既日式輕食外賣店小編之前係觀塘食過一次,選擇唔多不過味道都唔錯,最近佢哋就係K11開咗新分店,小編都再去買黎食😊尖沙咀分店大家仲可以買完拎去旁邊Hand3ag既位置食,堂食都好方便😊_▪️咖哩飯+小菜+湯品 $89🥩一汁一菜和牛羅宋湯聽個名見佢有和牛就知佢有幾勁啦😍個湯真係好足料,飲既時候真係食倒啖啖肉,入面亦有大量蔬菜🥬味道因為落咗檸檬會比較酸,質地濃稠,真係幾開胃🤤🍛濃香牛肉野菌咖哩飯 呢道既咖哩係比較甜,咖哩味好香濃😆野菌食落去幾爽口有口感,餸飯一流💜🍅蕃茄菠菜芝士雞肉卷 芝士同雞肉本身就好夾,雞胸肉卷肉質唔會過鞋。配埋蕃茄同菠菜一齊食好清新▪️日本白飯+小菜+湯品 $79🍅意大利產蕃茄蔬菜濃湯唔食牛既朋友可以試吓呢款,蕃茄味好香,入面亦有多款蔬菜,配上溫泉蛋好好飲😊🫔油揚豆腐黑豚薑汁燒黑豚肉配上有豆腐同薑汁原來都幾夾,個汁甜甜哋辣辣哋幾惹味

_
▪️咖哩飯+小菜+湯品 $89

🥩一汁一菜和牛羅宋湯

🍛濃香牛肉野菌咖哩飯

🍅蕃茄菠菜芝士雞肉卷

▪️日本白飯+小菜+湯品 $79

🍅意大利產蕃茄蔬菜濃湯

🫔油揚豆腐黑豚薑汁燒
黑豚肉配上有豆腐同薑汁原來都幾夾,個汁甜甜哋辣辣哋幾惹味