2022-01-23
今次嚟到位於尖沙咀K11的一汁一菜✨餐廳裝修以白色簡約設計為主 主打外賣店 方便附近返工嘅OL拎走😚食物種類似日式嘅一品料理 感覺相對健康而且方便拎走😋————————————————🔍套餐 $69/79 湯| 一品料理| 日本米飯❶ 油揚豆腐黑豚薑汁燒一品料理預咗食物會相對上小巧精緻🤣豚肉分量適中 配菜例如油揚豆腐、椰菜和洋蔥非常入味 但又唔會過鹹✨幾啱送飯😋 ❷一汁一菜和牛羅宋湯用和牛整嘅羅宋湯真係比較少見🤣想講佢啲湯真係超足料!!質地濃稠🙀而且入面都幾多材料😆 飲完都真係會好飽🤣不過相對失色嘅係呢一款羅宋湯偏酸😿❸北海道產甜粟雞肉牛乳濃湯個湯超級足料🙀本身以為偏清淡 但原來完全唔係!個人幾推薦呢一款✨第一啖飲落好creamy 而且都幾多配料🌟➍濃香牛肉野菌咖喱飯咖喱送飯絕對一流👍🏻屬於偏甜嘅咖喱 冇咩辣味😽絕對唔使怕食唔到辣🤝入面嘅牛肉牛味重 炆到夠軟淋夠入味✨而且仲有好多蔬菜同埋野菌中和下😽超適合送飯✌🏻————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑| 7.5/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑| 8/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10好食指數
————————————————
🔍套餐 $69/79