2025-04-29 4124 浏览
今日同老公去到觀塘的鴻圖樓3樓~一本食堂,試下$298/位的花膠雞放題,佢哋嘅花膠雞湯湯底,超級正~店員話個湯底係❌不加鹽❌不加味精,保證正宗原味道,仲教我哋先飲湯,然後再開始打邊爐🥰🌟招牌花膠雞鍋店員會將雞肉倒入鍋度,然後提醒我哋等滾起之後要先飲湯。花膠雞底濃郁醇厚,有鮮味。雞湯清甜,雞肉質地 幾嫩滑,花膠夠大塊。大家記得要先飲湯,再打邊爐🌟頂級牛盛盤4款牛盛盤包括頂級牛肩胛 prime、頂級牛小排prime、安格斯牛板腱同雪花一口牛柳粒,其中牛小排都幾重牛味。🌟海鮮盤海鮮盤有5款時令海鮮,擺盤靚,鮑魚同生蠔大大隻,口感鮮嫩肥美,食到停唔到口🌟熟食和炸物有多款炸物選擇,可以自行去自助區拎,主要有榴蓮炸彈、炸魚皮、炸薯角、黑椒腸同關東煮。榴蓮炸彈甜甜哋,有榴蓮流心,而且係保溫櫃入面keep住溫度,炸皮唔會淋曬🌟自助區有牛柏葉、麵筋、魚腐、日式餃子、黑魚片、蟹柳、魚皮餃、鵝腸、丸類、蝦子等⋯⋯全部無限量任食🤩🌟飲品有冷泡茶(黑烏龍同茉莉綠茶)、汽水同自家製嘅冬瓜仙草同百香果啫喱果汁🌟甜品有芒果布甸、布朗尼、和果子、泡芙、杯裝雪糕、水果等。連雪耳糖水都有,消膩解泄。

🌟招牌花膠雞鍋

🌟頂級牛盛盤4款

🌟海鮮盤

🌟熟食和炸物

🌟自助區

🌟飲品

🌟甜品
2025-04-27
朋友仔生日 ,我們就來這裏吃火鍋放題慶祝, 這裏的火鍋放題有兩種價錢 $298和$398, 因為我們都是吃貨兼大胃王, 所以選了$398, 因為真是非常非常超值 ,$398的火鍋放題包括新鮮的刺身 ,有帆立貝, 三文魚 ,大甜蝦, 海鮮盤有新鮮大生蠔, 鮑魚 ,大沙白 ,新鮮鱔片 ,牛肉有牛小排 ,安格斯牛柳粒, 這些精美的火鍋食材是無限添加的, 還有一個炸物荔枝蝦球送。在自助區, 除了有調味品外 ,各類蔬菜齊備, 菇菌豐盛, 豆腐製品有腐皮卷, 響鈴 ,各種丸仔 ,還有沙律冷盤 ,炸魚皮, 甜品 等等 ,數不完 。飲品有幾款啤酒任飲 ,還有冷泡綠茶紅茶 ,我最喜歡的蘆薈飲品也有 ,真是太豐富了 。最特別就是這裏的花膠雞湯底 ,幾塊大花膠 ,半隻三黃雞, 放入濃湯裏面 ,先將花膠和雞吃了一部分, 再加湯底 然後開始吃其他的火鍋食材, 真是非常過癮,每一樣食物都很新鮮, 特別是大大的生蠔, 鮮甜的牛肉, 我們吃了又添 ,添了又吃 ,看見左右隔離的顧客都是吃得興高採烈 ,店員也忙於為我們加添食材, 收拾碗碟, 整個火鍋的氣氛非常熱烈, 在這裏吃火鍋真是很享受 ,這裏是值得一再回頭的火鍋放題

有帆立貝, 三文魚 ,大甜蝦,

海鮮盤有新鮮大生蠔, 鮑魚 ,大沙白 ,新鮮鱔片 ,

整個火鍋的氣氛非常熱烈, 在這裏吃火鍋真是很享受 ,這裏是值得一再回頭的火鍋放題餐廳。👍👍

2025-08-02 0 浏览
觀塘一本食堂,晚市每位收費$298,即可無限時任食花膠雞鍋,我哋加左$90升級,可無限添加刺身、海鮮和牛,性價比極高。餐廳建議按次序品嚐,確實更能體會食材的層次與鮮味。首先是前菜刺身盤,阿根廷赤蝦巨大隻、三文魚油脂豐富、吞拿魚厚切鮮嫩,帶子味道鮮甜,為整晚打開味蕾。接着是主角花膠雞鍋,湯底不含味精,清甜不膩,花膠滑嫩,雞肉鮮香,令人回味。海鮮盤亦誠意十足,包括鮑魚、生蠔、脆肉鯇魚、大蜆與海蝦,款款新鮮,特別是脆肉鯇魚,口感獨特。頂級牛盛盤則令人驚喜,頂級牛小排與牛肩胛油花分佈均勻,安格斯牛板腱肉味濃郁,和雪花牛粒入口即化,令人欲罷不能。此外,火鍋配料、關東煮、小食及飲品均可任飲任食,選擇多樣,甜品亦無懈可擊。總結,餐廳不但食材優質,服務亦貼心,是火鍋愛好者不可錯過的好去處。

餐廳建議按次序品嚐,確實更能體會食材的層次與鮮味。

• 牛盛盤
  • 海鮮盤
  • 花膠雞鍋
  • 刺身盤
2025-08-02 0 浏览
這家店好有和風氛圍!由環境到食物都充滿心思,店內佈滿櫻花、燈籠和日式墻畫,氛圍感滿分,打卡之餘食材質素更是超出預期~ 花膠雞鍋湯底** 一開始先上濃郁的花膠雞鍋,金黃湯底鮮甜滋補,花膠厚身,瞬間暖胃! 巨無霸海鮮盤** 鮑魚和生蠔size超誇張!鮑魚爽彈鮮甜,生蠔肥美creamy,完全唔腥;另外時令海鮮如蝦、蜆等同樣新鮮,擺盤精緻似高級日料店!牛盛盤** 集合頂級牛肩胛、牛小排、安格斯牛板腱,油花分布均勻,輕涮幾秒入口即化;尤其牛小排肉香濃郁,雪花一口牛柳粒更是驚喜~ 三點刺身** 三文魚厚切油潤,日本帶子鮮甜軟糯,海蝦都好新鮮肉多!炸物荔枝蝦球外脆內蝦肉彈牙,吉列蝦炸得酥脆;自助區還有榴槤炸彈—流心爆漿超濃!黑椒腸好香脆,竟然連關東煮都有~ 自助配料區** 選擇多到眼花:鵝腸爽脆、黑魚片嫩滑,丸類、餃子、蟹柳等質素都好高,最驚喜有少見的牛柏葉、大蝦等隨便拿! 甜品飲品** 甜品區誠意十足:芒果布甸好濃郁的芒果味、布朗尼朱古力香濃、和果子香甜可口,雪耳糖水清潤!飲品有罐裝和自製飲品~ 還有雪糕好解膩!

花膠雞鍋湯底**

巨無霸海鮮盤**

牛盛盤**

三點刺身**
三文魚厚切油潤,日本帶子鮮甜軟糯,海蝦都好新鮮肉多!

炸物

自助配料區**

甜品飲品**
2025-07-30 0 浏览
今天是朋友生日,行街和睇戲後吃飯! 之前有朋友們極力推薦我去一間叫一木食堂的高質火鍋店去試下!仲話一定要點任食套餐,仲係無限時!食肆位於觀塘鴻圖道30號3樓!港鐵牛頭角站B6出口行幾分鐘就到,十分方便! 室內以日本的風格為主調,日式造型的燈飾和掛畫,令人感覺時尚又有格調! 地方寬敞,坐得很舒適! 今次我們要了一個升級套餐!係任食無限時火鍋放題自助餐!🐔花膠雞鍋先來一大碟花膠和雞件,店員會把它們放下老火花膠雞湯中,滾起後就先飲湯! 花膠雞湯果然鮮甜美味,花膠都大件,入口醇厚; 雞肉嫩滑可口! 喝了兩大碗湯,超正!🦐🐟刺身拼盤(3款)是時令刺身,有蝦、 帶子和三文魚,全部大大件, 食材非常新鮮,可口鮮味!🍤炸物 (3款)有吉列炸蝦、茘枝蝦球和炸雞,係即叫即炸! 全是外脆內嫩又多汁,好香口惹味!🦪🦐海鮮盤 (5款)海鮮拼盆有鮑魚、大蜆、海蝦、蠔、海鰻魚,全是上等食材,又超大隻,新鮮又肥美! 灼熟即吃,吃出鮮甜滋味!🐮頂級牛盛盤 (4款)有頂級牛小排, 頂級牛肩押、安格斯牛板腱和雪花一口和牛粒! 牛肉味超濃,一灼可食,充滿油脂和牛肉汁,超贊! 🔥自助區🥬🌽其他火鍋配料可以出去雪柜任取任食,款

🐔花膠雞鍋

🦐🐟刺身拼盤(3款)

🍤炸物 (3款)

🦪🦐海鮮盤 (5款)

🐮頂級牛盛盤 (4款)

🔥自助區
🥬🌽其他火鍋配料可以出去雪柜任取任食,款式齊全!
🍤仲有熟食和炸物,關東煮都有得食!
🥫🍺值得一讚,飲品種類繁多,朋友最喜歡的韓國罐裝飲料都有多款供應!啤酒有泰國象啤、韓國黑啤等等!
🍧🍮雪糕和甜品的種類都不少,吃了沖繩的鹽味雪糕和芒果布丁,真的好滿足!

這是一間高質數的火鍋放題店,款式配搭包羅萬有,又不限時,價錢相對唔貴!最適合一大班朋友聚餐,真的值得向大家推介!
今日去咗觀塘鴻圖樓3樓嘅「一本食堂」打邊爐,$298無限時夠晒爽! 一坐低就送上炸物拼盤同刺身做前菜,開開胃先~花膠雞鍋湯底,真係要俾個Like!一上枱已經聞到超香濃雞味,睇到湯面浮住一層金黃色嘅雞油,仲有大大塊花膠同嫩滑嘅雞件,未打邊爐已經想飲左兩碗湯🤭湯底濃郁得嚟唔會膩,非常鮮甜。雞肉又夠嫩滑,一啲都唔柴,吸晒湯精華超正~ 打邊爐之前記得飲返碗原汁原味先!之後就上「頂級牛盛盤」,頂級牛小排prime、頂級牛肩胛prime、安格斯牛扒鍵,仲有雪花一口和牛粒,入口好嫩滑! 海鮮方面,一次過上咗個「海鮮拼盤」有鮑魚、生蠔、鮮蝦、沙白、鯇魚片,全部都好新鮮,尤其係啲生蠔,夠晒肥美! 出面自助區仲多嘢食,有大量火鍋配料、牛肉豬肉片、蔬菜、炸物、關東煮、甜品同雪糕,飲品、仲要啤酒任飲!總結: 環境好有日本feel,仲要無限時任飲任食,啱晒一大班friend嚟邊吹水邊打邊爐!重點係湯底超有誠意,飲到停唔到口,再加埋打邊爐,飽到捧住個肚走!

一坐低就送上炸物拼盤同刺身做前菜,開開胃先~

今晚試了一本食堂的任食火鍋,整體體驗令人失望。唯一亮點是首輪上的花膠雞湯確實濃郁鮮美,但後續自取的火鍋配料完全拖垮好感——九成食材擺放在開放式雪櫃任取,大部分海鮮和肉類色澤暗沉,蔬菜葉片萎黃,賣相已令人食欲大減。 特別要批評食材新鮮度:凍肉切片黏連成塊,丸類口感粉爛,明顯擺放過久。所謂「任食」實為廉價凍貨堆砌,與$200+的價位毫不相稱。唯一可取是啤酒選擇,泰象啤和嘉士伯確實冰涼順喉,但單憑酒精飲品根本挽救不了劣質用餐體驗。 同區同等價位有更好選擇,不會再訪亦不推薦。

同區同等價位有更好選擇,不會再訪亦不推薦。

2025-07-21
2025-07-21 670 浏览
最近喺觀塘牛頭角搵到間超驚喜嘅海鮮火鍋放題——無限時火煱每位$298,包醬料、甜品、飲品任飲任食,仲要地點就腳,行去地鐵站唔使5分鐘!今次同朋友試完,真心覺得性價比爆燈,即刻同大家分享下呢個海鮮+靚牛+花膠雞湯嘅極致組合! 🥢必試湯底:花膠雞湯(煲足5個鐘!)一上枱就聞到濃郁藥材香,湯底用老火煲足5個鐘,飲落膠質重到黏嘴唇,雞件係新鮮斬件,肉質嫩滑唔鞋口,仲有大大塊花膠,煮耐咗都唔會溶,咬落爽滑厚身,真材實料!打邊爐前一定要飲兩碗,滋補到呢~ 【海鮮拼盤:新鮮到彈牙!】🥢新鮮鮑魚:上枱仲識郁,煮完爽口鮮甜,完全冇雪藏味。 🥢海鰻魚:片得薄身,涮10秒就食得,魚皮膠質超豐富。 🥢日本蠔:肥嘟嘟爆汁,海水味濃,建議放清湯底更突顯鮮味。 🥢游水海蝦:蝦頭有膏,肉質結實,證明係活蝦落鍋。 🥢大硯:每隻都開邊,一灼即熟,冇沙又鮮甜! 【特盛牛肉拼盤:牛魔王必嗌!】 🥢頂級牛小排:油花均勻,入口即溶,牛味濃到似喺日本燒肉店食! 🥢安格斯牛板腱:帶少少筋,咬落有嚼勁,蘸沙茶醬超夾。 🥢雪花一口和牛粒:骰仔size,煮耐咗都唔老,爆汁效果滿分! 🥢牛肩胛:薄切輕涮3秒,肉質軟嫩,

🥢必試湯底:花膠雞湯(煲足5個鐘!)

【海鮮拼盤:新鮮到彈牙!】
🥢新鮮鮑魚:上枱仲識郁,煮完爽口鮮甜,完全冇雪藏味。
🥢海鰻魚:片得薄身,涮10秒就食得,魚皮膠質超豐富。
🥢日本蠔:肥嘟嘟爆汁,海水味濃,建議放清湯底更突顯鮮味。
🥢游水海蝦:蝦頭有膏,肉質結實,證明係活蝦落鍋。
🥢大硯:每隻都開邊,一灼即熟,冇沙又鮮甜!

【特盛牛肉拼盤:牛魔王必嗌!】

🥢安格斯牛板腱:帶少少筋,咬落有嚼勁,蘸沙茶醬超夾。
🥢牛肩胛:薄切輕涮3秒,肉質軟嫩,encore咗兩轉!

重點:牛肉唔係平價放題嗰種薄到透光嘅貨色,真係落本用靚料,$298食到Prime級真心抵!

打邊爐仲有即炸小食:
🥢吉列炸蝦:外脆內嫩,蝦肉彈牙,點泰式辣醬好開胃。
🥢自家製炸雞:醃得入味,皮脆肉多汁,似韓式炸雞水準!

🥢甜品:曲奇雪糕奶香濃,芒果布甸甜度適中,解膩一流。
🥢飲品:泰國象啤夠冰凍,仲有韓國忌廉鮮奶、蘆薈汁、芒果汁,唔使額外加錢!

下班后吱吱约了朋友去一本食堂吃放题。到的时候刚好是饭点,店里已经坐了大半。298元一位的价格到底值不值?除去花胶鸡火锅,还包含了和牛拼盘和海鲜拼盘。三文鱼🍣切得挺厚实,甜虾🦐也新鲜重头戏是送的和牛拼盘,五种不同部位的牛肉摆得精致,涮至变色即可入口。海鲜拼盘里的鲍鱼和扇贝也都不错啤酒免费,且入座后不限时,这点在香港很难得,吱吱旁边的老大哥从六点半喝到了十点多才走,适合和朋友们聚餐,到晚上十一点才打烊,聊天再也不用看表
2025-07-14
觀塘最近發現咗呢間 $298/位無限時任食打邊爐,性價比爆高,啲料又多,真係打邊爐打到唔捨得走~🍣 日式刺身拼盤:有三文魚🐟、帶子🦪、牡丹蝦🦐,全部新鮮得嚟夠厚切,開餐前先嚟個冷盤超滿足!🐓 花膠雞鍋湯底:湯底清清地帶甜味,花膠滑溜唔腥,雞肉嫩滑,飲幾碗都唔厭~🦑 時令海鮮盤(送一次):入面有鮑魚、海蝦、大蜆、蠔、脆肉鯇,款款都係靚料,海鮮控會開心到爆💥🥩 頂級牛盛盤(送一次):有prime牛小排、prime牛肩胛、安格斯牛板腱、雪花和牛粒,煮完唔乾唔韌,好食到冇得輸🔥🍤 炸物拼盤:有荔枝蝦球、炸蝦、炸雞🍗,炸得香脆唔油膩,食完再入返主戰場打邊爐~🍢 任拎火鍋配料區:有魚腐、芝士腸🧀🌭、魚皮餃、蔬菜菇菌類⋯⋯仲有多款雪糕任食🍦,食完火鍋食返杯雪糕超正~💬 總結:$298無限時又任食,海鮮+牛肉+刺身+小食+雪糕樣樣齊,質素唔馬虎,真係打工仔晚市天堂🫶推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-07-07 715 浏览
一本食堂位於觀塘鴻圖道,晚市主打無限時任食花膠雞鍋,每位收費$298,絕對物超所值。湯底採用原隻雞熬製,不含味精,入口鮮甜清澈;店員細心提議先品嚐湯底,果然能感受到花膠的膠質與雞湯融合的濃郁風味,暖胃又養生。接着送上的日本刺身拼盤新鮮爽滑;時令海鮮拼盤包括鮑魚、生蠔、脆肉鯇魚、大蜆與海蝦,皆有頂級水準,尤其是生蠔肥美多汁,鮑魚爽口彈牙;頂級牛盛拼盤更是肉食控福音:頂級牛小排prime、頂級牛肩胛prime、安格斯牛板腱及和雪花一口牛粒,全部都肉質嫩滑,牛味十足,油香四溢。炸物方面,荔枝型炸蝦丸造型趣緻,外脆內彈;天婦羅炸蝦與唐揚炸雞也香口不油膩。加上無限時任食的火鍋配料、前菜、小食、甜品與飲品,整晚吃得盡興又自在,是聚餐與打邊爐的理想之選。

2048 浏览

• 雪花一口和牛粒
  • 安格斯牛板腱
  • 頂級牛肩胛prime
  • 頂級牛小排prime
  • 花膠雞鍋
  • 生蠔
之前同Foodie朋友仔都已經食過幾次「一本食堂」,因為佢地啲日本野又抵又好食👍🏻朋友仔話我知餐廳近期推出咗無限時打邊爐,每位只係$298,除咗花膠雞湯底,仲會贈送一盤海鮮、四款靚牛同刺身拼盤,前菜、炸物、關東煮、台灣腸、火鍋區自助料、甜品、啤酒汽水任飲任食,我地兩個咁為食即刻去試下😋gogogo✌🏻花膠雞湯記得一定要先飲湯後打邊爐👍🏻因為呢個花膠雞湯真心正😋店員會先放半隻雞同花膠去滾湯,足足有5大件花膠,湯底濃稠鮮甜,絕對冇加鹽同冇加味精,真材實料,我飲咗成3碗湯😆海鮮拼盤一共有5款海鮮:鮑魚、海蝦、生蠔、大蜆同白鱔😋鮑魚厚肉彈牙,處理得好乾淨,海蝦肉質夠爽口,生蠔真係勁大隻,仲大過我隻手掌,好肥美👍🏻大蜆就粒粒都脹卜卜,白鱔有4大片,嫩滑又鮮美,將全部海鮮放入雞湯令湯底更加鮮甜,再淥返個烏冬就prefect刺身拼盤牡丹蝦|帶子|三文魚牡丹蝦爽口鮮甜,蝦頭裏面滿滿嘅蝦膏😋帶子厚肉鮮味,三文魚充滿油脂魚油香重👍🏻三款都係當日最新鮮嘅刺身牛肉拼盤牛小排Prime|牛肩胛Prime|安格斯牛板腱|雪花一口和牛粒呢四款牛肉絕對高質,牛小排牛味最濃,牛肩胛軟腍juicy,牛板腱肥瘦均勻肉質緊致

花膠雞湯

海鮮拼盤

刺身拼盤
牡丹蝦|帶子|三文魚

牛肉拼盤
呢四款牛肉絕對高質,牛小排牛味最濃,牛肩胛軟腍juicy,牛板腱肥瘦均勻肉質緊致,和牛粒就最有咬口,牛味越嚼越出

炸物
炸蝦天婦羅|唐揚炸雞|荔枝炸蝦球
三款炸物都可以無限追加,仲要係即叫即炸,上枱時仲係脆卜卜熱辣辣架,天婦羅粉漿夠薄酥脆香口,炸雞啖啖肉仲好juicy,炸蝦球係荔枝嘅外型好特別,用蝦肉蝦膠製成口感彈牙,配上酸酸地嘅千島醬味道一流

前菜
辣味螺肉|芝麻八爪魚|中華沙律|蟹籽沙律
除咗日式前菜同沙律外,仲有生果同糖水,記得要試雪耳糖水,微甜潤喉,夏天飲返碗凍冰冰嘅滋潤糖水真係透心涼

火鍋配料
有四十多款火鍋配料任食,有黑豚肉、各種丸類、蔬菜、餃子、海鮮仲有三文魚同凍蝦,大推手打牛丸同海鴨蛋蝦丸,牛丸超彈仲會爆汁,蝦丸一啖咬落去入面係流心嘅鹹蛋黃,沙沙嘅口感香味十分濃郁,最後食埋雪糕勁滿足😋

📍一本食堂 (觀塘)
觀塘鴻圖道30號3樓

回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
用餐优惠
試食活動
2025-07-03 462 浏览
有一日睇到廣告見到佢哋日本食堂,而家有做任食放題,一於約朋友去試吓價錢非常抵玩$300內已經可以食到花膠雞喎牛拼盤海鮮拼盤刺身等等美食👌🏻👌🏻花膠雞鍋 濃郁雞湯底加入頂級花膠,雞肉嫩滑,花膠Q彈充滿膠原蛋白,湯頭鮮甜黏唇,滋補又養顏。🐔🍲牛盛盆 頂級牛肉拼盤,包括雪花、肥牛、牛肩等,肉質鮮嫩多汁,打邊爐一流,牛味香濃。🥩😋海鮮盆 新鮮蝦、帶子、鮑魚等海鮮拼盤,份量足,海味鮮甜,適合愛海鮮的你,涮一涮就好味。🦐🦑荔枝蝦球 炸蝦球外脆內彈牙,配上荔枝果肉和甜酸醬汁,清新又開胃,甜中帶鹹。🍤🍒另外刺身拼盤亦都唔錯,都算係新鮮,除此之外,出邊亦都有唔同嘅丸類,雜菜,辛辣麵等等,算係非常抵食

花膠雞鍋

牛盛盆

海鮮盆

荔枝蝦球

今日帶家人重遊觀塘 ,鴻圖樓3樓的~一本食堂,再次品嚐他們招牌$298/位的足料花膠雞鍋放題,果然水準依舊,性價比超高!適合一家人慢慢歎,無限時任食,CP值爆燈!一本食堂的花膠雞放題食材新鮮、選擇豐富,尤其適合喜歡打邊爐的家庭或朋友聚會。今次帶家人再訪,大家都食到捧住肚走,絕對會再encore🥰🌟花膠雞湯底(無味精) 湯底金黃濃郁,膠質滿滿,一上桌先飲兩碗暖胃!半隻鮮雞 + 大塊花膠,雞肉嫩滑,花膠軟糯,可免費追加雞肉。 🌟時令海鮮拼盤(每位一份) 生蠔🦪、鮑魚、帶子、大頭蝦、脆鯇片,全部新鮮彈牙,生蠔肥美無腥味! 🌟頂級牛盛盤包含牛小排、牛肩胛、安格斯牛板腱、雪花和牛粒,油脂分布均勻,入口即化。 🌟任食區:🍲火鍋配料:肥牛、黑豚肉、鵝腸、牛柏葉、丸類、蔬菜等,選擇超多。 🍤炸物:荔枝蝦球(必試!)、炸雞、天婦羅,外脆內嫩。 🍧甜品:芒果布甸、雪耳糖水、杯裝雪糕,完美收尾

🌟花膠雞湯底(無味精)

🌟時令海鮮拼盤(每位一份)

🌟頂級牛盛盤

🌟任食區:
🍲火鍋配料:
肥牛、黑豚肉、鵝腸、牛柏葉、丸類、蔬菜等,選擇超多。
🍤炸物:
荔枝蝦球(必試!)、炸雞、天婦羅,外脆內嫩。
🍧甜品
芒果布甸、雪耳糖水、杯裝雪糕,完美收尾
2025-06-21
最近朋友講起有間$299花膠雞火鍋放題,佢地話好抵個湯底又正,令我充滿期待🤤首先,火鍋既湯底係呢度既最hit promotion。花雞湯睇落已經好濃郁,散發住濃郁既雞肉香氣,加左多種香料,令湯底既味道層次分明。一開始試既時侯,湯既鮮甜即刻喺個口度蔓延,忍唔住飲多幾啖,唔想咁快落牛肉同埋其他火鍋配料。湯底既底蘊深厚,搭配後續既食材,好令人驚喜。個套餐仲包埋刺身盤同海鮮盤。刺身盤有三文魚、帶子同埋生蝦,每一片刺身都切得好厚,色澤都唔錯,特別係三文魚,肉質鮮嫩,魚味好鮮甜。帶子好大嚿,滿意👍🏼海鮮盤勁正,見到呢一盤已經覺得會食到好飽。每人有兩隻鮑魚、蝦、帶子、蠔、魚片…超級正,勁豐富,海鮮仲要好新鮮,份量好多。牛肉有牛小排、牛肩胛、牛板腱、一口和牛。牛肉部位鮮嫩多汁,切片厚薄適中,牛味都幾濃好滑,牛肉既油脂係口中融化,口感滑順。牛肉既鮮味同花雞湯底既搭配,好滿足🤗自助區勁多野食,餃子、墨魚片、丸類、海鮮、麵筋、蔬菜…飲品區都有好多韓國嘅飲品、無糖茶、汽水…各種各類好多選擇!