2010-03-18 26 浏览
今日中午再系女人街搵食,見有班學生仔系裏面好似食得好開心,就入去試下。叫左個三文魚生飯,上菜時間都算正常,魚生飯賣相OK,一食之下,哇!超腥!到底系唔新鮮定系太早解凍的原因,不得而知。但系魚生飯除左飯就系得魚生,腥都無辦法,唔通淨系食白飯咩,唯有硬住頭皮食晒,不過真系好腥,有D想嘔。

叫左個三文魚生飯,上菜時間都算正常,魚生飯賣相OK,
一食之下,哇!
超腥!到底系唔新鮮定系太早解凍的原因,不得而知。
不過真系好腥,有D想嘔。
2010-03-18
2010-03-16 26 浏览
本身我都唔寫食評, 但真係食到一肚氣食物so far ok, $20半磅三文魚唔錯, 但冇service可言,除左一開始裝左兩杯水俾我地之外, 全程都冇加過茶呢樣唔緊要, 可能多野做睇唔到, 咁我地加茶啦, 叫左1.2次有人應, 但轉頭又係冇加, 都唔緊要我再叫叫左5.6次之後, 有人應話加, 但都係冇加到我食晒成台野呀姐又識黎收晒所有野都係冇人加茶俾我地, 但食完野真係好口渴, 想飲埋杯水先走全程等左廿幾分鐘, 都冇人理出面又有客等緊, 我地堅持坐係到, 結果先有杯茶飲下到叫埋單, 唔駛30秒有人拎好張單俾你, 仲企係到等你拎錢出黎俾我感覺係, 埋單你走理我, 我叫你加茶認左我咁多次成廿分鐘都唔理我, 趕客咁, 一個字, 差....!!!
本身我都唔寫食評, 但真係食到一肚氣

除左一開始裝左兩杯水俾我地之外, 全程都冇加過茶

呢樣唔緊要, 可能多野做睇唔到,

我再叫

叫左5.6次之後, 有人應話加, 但都係冇加

到我食晒成台野

呀姐又識黎收晒所有野

都係冇人加茶俾我地, 但食完野真係好口渴, 想飲埋杯水先走

全程等左廿幾分鐘, 都冇人理

出面又有客等緊, 我地堅持坐係到,

結果先有杯茶飲下

2010-03-15
2010-01-22 3 浏览
見到一休食店咁多人都話好食,就去試試喔!本來抱著開心既心情入去食野,點知........................唉......服務: 態度十分差問多佢地一句都串串咁,面黑黑好似唔想答 環境: 地方十分窄,我坐著時有其他客人要走,行過我後面,都被人個袋撞倒, 重要是不只一次食物: 三文魚天婦羅+豬軟骨定食~豬軟骨好油,唔掂呀! 定食入面配左個中華沙律,勁難食........ 魚生飯~魚生好薄唔新鮮而且好腥! 唉!
見到一休食店咁多人都話好食,就去試試喔!
本來抱著開心既心情入去食野,點知
服務: 態度十分差問多佢地一句都串串咁,
面黑黑好似唔想答

環境: 地方十分窄,
我坐著時有其他客人要走,行過我後面,
都被人個袋撞倒, 重要是不只一次

食物:
三文魚天婦羅+豬軟骨定食~豬軟骨好油
,唔掂呀!
定食入面配左個中華沙律,勁難食........

魚生飯~魚生好薄唔新鮮而且好腥
! 唉!

2010-01-16
午餐
2010-01-16 14 浏览
有同事預先book 左台一行9人黎到,去到要上2樓坐我地一見到張台就已經知道只係坐8個人only,好坐我地個個都唔肥,我地一邊3個女+2個男坐,另一邊就坐4位男士到食物上菜,我就覺得好一般一般,唔難食但唔覺好味餐廳上菜超快速,驚死你食得慢阻住交台,我地9人竟然只可以逗留45min就走,大家就明最搞笑/過份,佢地上菜時,有位waiter 叫我地已經坐左5個人0個邊最好再坐埋d,方便佢地上菜...... 明明張台係佢地餐廳安排我地坐,我地未嫌逼走已經好好,仲話番我地轉頭阻住佢最火滾就係,我地臨時多左位人想黎,咁即係total 10人,剛剛我地見到後面有2張4人台+1張2人台走,就拿拿臨同waiter講我地想換後面張台,cos 而家將會有10人0個位waiter哥哥話搵人幫我地,轉頭見有已經有人上黎坐,咁我地本身都算但係有位疑似係帶位阿姐/話事人,上黎問我地有咩要事要搵佢,咁我地好nice據實回答佢仲態度中串串咁指責我地當時只係book左9人,所以有幾多人再黎餐廳都幫唔到,一係我地坐逼d,餐廳都無辦法佢呢種服務簡直係同劉德華廣告反面教材一模一樣,連衰格表情都一樣呢間野有佢係度,簡直係趕客,一
有同事預先book 左台一行9人黎到,去到要上2樓坐
我地一邊3個女+2個男坐,另一邊就坐4位男士

到食物上菜,我就覺得好一般一般,唔難食但唔覺好味

呢間野有佢係度,簡直係趕客,一定唔會再黎!!!!!!!!!!!

呢度簡直比快餐店都不如
2010-01-15
2009-12-27 13 浏览
今日去完影相Function之後,包車送到我地去旺角就放低我地,所以可以順手去搵下野食,0係女人街行下行下,因為門口的$20三文魚刺身,吸引左我地去光顧打開menu之後,發現所有食物都好抵食,都係around$1x至到$4x不等,有張優惠menu,只要0係大menu order夠$50,就可以用優惠價order啦老實不客氣,0係大menu入面order左個芝士年糕同海鰻壽司已經過左$50,可以Order優惠menu啦,分別要左三文魚刺身,花之戀,雜錦天婦羅配冷烏冬,同埋三文魚腩壽司芝士年糕: 一定要趁熱食,芝士年糕外脆內軟,芝士仲係會流出黎的~~勁好食海鰻壽司: 超長的壽司,但係零個好味,個鰻魚汁都唔係好夠,所以有點兒失望三文魚刺身: 大約有12片,好抵食,唔好理刺身的來源,總之都係新鮮貨色雜錦天婦羅配冷烏冬: 天婦羅同冷烏冬quality唔錯,但係略嫌個冷烏冬的汁唔夠味,所以扣左少少分兩個人食到勁飽同成肚都係三文魚,感覺真係好滿足,睇黎我呢幾日唔駛食Vitamin D住~~~
今日去完影相Function之後,
包車送到我地去旺角就放低我地,
所以可以順手去搵下野食,
0係女人街行下行下,
因為門口的$20三文魚刺身,
吸引左我地去光顧

打開menu之後,
發現所有食物都好抵食,
都係around$1x至到$4x不等,
有張優惠menu,只要0係大menu order夠$50,
就可以用優惠價order啦

老實不客氣,
可以Order優惠menu啦,

芝士年糕: 一定要趁熱食,
芝士年糕外脆內軟,
芝士仲係會流出黎的~~勁好食

海鰻壽司: 超長的壽司,
但係零個好味,個鰻魚汁都唔係好夠,所以有點兒失望

三文魚刺身: 大約有12片,好抵食,
唔好理刺身的來源,總之都係新鮮貨色

雜錦天婦羅配冷烏冬: 天婦羅同冷烏冬quality唔錯,
但係略嫌個冷烏冬的汁唔夠味,
所以扣左少少分

兩個人食到勁飽同成肚都係三文魚,
感覺真係好滿足,
睇黎我呢幾日唔駛食Vitamin D住~~~
2009-12-13 8 浏览
年幾前有去過一休食2次, 2次都覺得幾好食,$25半磅3文魚真係好抵食&服務態度都幾好無其他人講到甘差~因為吾抵得一休有甘多惡評~仲特登上OPENRICE來讚下佢....前排同MAMA行經MK,想食日本野, 就即刻諗起一休, 仲特登係女人街兜左勁耐搵間鋪頭終於搵到間野~仲滿心歡喜甘入去食...AI...點知賴野....一休壽司飯既資素差左勁多!!!我同MAMA都吾係特別嘴貂既人~對食既要求吾算高~尤其係SUSHI, 因為我地好鍾意食~HHAHA~LOL但係呢次既壽司係可以用難食來形容。。。我同MAMA都未試食壽司食度甘痛苦係要’哽’GA。。。食完我地都一致認同’無下次!’三文魚刺身鍋燒雞肉飯:D雞肉都算幾惹味既,因為D汁好味;但D飯甘淋!勁濕!好難食,好彩D汁好味,撈埋D飯叫左好D,食度。。芝士炸軟殼蟹卷:個樣好靚!以為好好食LA!點知一放落口就知吾掂!D飯同頭先鍋燒雞肉飯D飯一樣甘淋!勁奇怪!同埋成舊壽司係無味GA!勁淡,吾知食緊咩甘。唯一可取既係個DISPLAY得好靚,可以呃到人。最後食哂上面D芝士同殼蟹卷就放棄左。本來想驚吾餓,想嗌多d籌司食,好彩睇定d。食完呢個甘難食既軟殼蟹卷

尤其係SUSHI, 因為我地好鍾意食~HHAHA~LOL
係要’哽’GA。。。食完我地都一致認同’無下次!’

三文魚刺身[/b]:減左價~$20有半磅,非常抵食!!睇相都知資數吾差~

芝士炸軟殼蟹卷:個樣好靚!以為好好食LA!點知一放落口就知吾掂!D飯同頭先鍋燒雞肉飯D飯一樣甘淋!勁奇怪!同埋成舊壽司係無味GA!勁淡,吾知食緊咩甘。唯一可取既係個DISPLAY得好靚,可以呃到人。最後食哂上面D芝士同殼蟹卷就放棄左。本來想驚吾餓,想嗌多d籌司食,好彩睇定d。食完呢個甘難食既軟殼蟹卷,同mama都無哂胃口

AI,D野食上來既時候係愈來愈靚,但就愈食愈難食。。。

不過可能係我同MAMA吾識嗌,走既時候見吾到有第2枱D人食壽司
都係燒物鍋多D。。。。不過無所謂LA~
雖然一休d 3文魚好抵食,價錢又吾貴~
但呢次之後,我同MAMA都一定吾會再去一休食野
$20 半磅!抵!
d飯濕得濟
d飯甘淋&無味ga ><
2009-12-04
$20 半磅!抵!
  • 三文魚刺身
2009-12-12 22 浏览
先前屋企人食緊一休, 話質素唔錯, 價錢亦幾平所以黎試下其實果附近都有好多食肆, 就o係一休附近亦有好多同類既日本料理一開始唔太多人, 坐埋一旁, 都幾鬆動, 但後來人漸多, 就有 d 迫喇睇左個 menu 一段時間, 都有好多唔同野食, 價錢亦幾平牛肉雜錦鍋: 牛肉半生熟, 好大煲, 不過太多豆腐, 我寧願你俾多 d其他菜呀三文魚腩壽司: 話係必食, 我覺得仲差過 d 三文魚刺身銀鱈魚照燒: 都 ok, 不過西京燒好味 d三文魚刺身: 第一次黎果時好食, 又肥又鮮甜, 但 encore 果次就差好多總括黎講, 我覺得可以一試, 但一分錢一分貨, 你唔可以同板長呢 d 比
先前屋企人食緊一休, 話質素唔錯, 價錢亦幾平所以黎試下
三文魚腩壽司: 話係必食, 我覺得仲差過 d 三文魚刺身
銀鱈魚照燒: 都 ok, 不過西京燒好味 d

2009-12-05
2009-12-02 21 浏览
不知所謂嘅服務態度 !!前兩日同老婆去旺角行街食晚飯,諗往揾間日本嘢食吓。一入到去,見到座無虛席,我同老婆都諗今次實無揾錯啦。點知……..起初,我地叫咗好幾款店長推介嘅特價食品,再加幾款正價心水菜式。落單嘅時候,侍應姐姐同我地講有 “三文魚刺身”優惠,叫到 $100 以上食品可以用優惠價 $ 40蚊 order三文魚刺身一磅,$ 100 樓下就 $20蚊半磅。不過,嗰$100 要計落正價食品,特價唔算數。所以,最終我地只可以叫半磅三文魚刺身。不久,侍應姐姐送上半磅三文魚刺身,一見到就開心,立刻就起動開定餐 ^_^ 點知食食吓個侍應姐姐行埋嚟話送錯咗一磅嘅被我地,話一係就收返未食嘅三文魚刺身,一係就補多半磅錢。我見佢個樣都好似好為難,同埋d三文魚刺身都 ok嘅。於是,就同佢講 “無所謂,就補多半磅錢啦。”之後食食吓,個經理姐姐又行埋嚟話我地因為正價食品所叫嘅價錢唔夠$100蚊,所以要我地補多半磅三文魚刺身錢之餘,再補多$30蚊正價食品,先可以繼續食碟三文魚刺身,如果唔係就即刻收走碟三文魚。我心諗其實係你地送錯咗,我都願意補錢,轉個頭又話要再加多$30蚊,我覺得佢地嘅服務好有問題囉。個客都

不知所謂嘅服務態度 !!

之後食食吓,個經理姐姐又行埋嚟話我地因為正價食品所叫嘅價錢唔夠$100蚊,所以要我地補多半磅三文魚刺身錢之餘,再補多$30蚊正價食品,先可以繼續食碟三文魚刺身,如果唔係就即刻收走碟三文魚。我心諗其實係你地送錯咗,我都願意補錢,轉個頭又話要再加多$30蚊,我覺得佢地嘅服務好有問題囉。個客都接納你地嘅過失,點解你地仲提出噤嘅要求呢!真係不知所謂嘅服務態度 !!
2009-11-30
呢間野係我咁大個仔食過最衰既一間日本野人地日本野多數都係食埋日式既服務態度,呢間野簡直就係得個日本格局既軀殼,中國式既服務態度希望老闆睇倒既話,麻煩改善下間野既員工服務效率,態度,餐廳制度同食物質素首先,呢間野既服務態度簡直就係不知所謂我total 叫左個女侍應有5次以上先黎同我落單我同朋友帶左個蛋糕黎, 要最低消費80蚊先免開餅費唔緊要我地都係想黎食下日本野,傾下計,慶祝下生日當我地叫到唔奈煩,想話拎番個蛋糕走人果時,個waitress 先黎serve 我地我地落野食果時,個waitress一路就係寫野,我地問佢野時,好似發緊夢咁大佬,我同班朋友每人夾咁既價錢,去和民食既話,人地跪住我咁落單啦所以真係好失望好掃興,另外間餐廳既制度已經有問題每人消費要最低80蚊先免開餅費呢樣對我地黎講 fine 無問題!!但係我地叫左2磅三文魚 落單果時 好心個waitress 就通知聲我地 果2磅3文魚係唔計落最低消費度la個menu 又無說明, 等我地食完 諗住叫拎蛋糕黎時你先黎通知我果2磅三文魚次身唔計落最低消費度一係就額外叫d 野食 一係就要每人夾多10蚊我地食你地個服務都食到飽晒la 仲
呢間野係我咁大個仔食過最衰既一間日本野
人地日本野多數都係食埋日式既服務態度,
呢間野簡直就係得個日本格局既軀殼,中國式既服務態度
首先,呢間野既服務態度簡直就係不知所謂
我total 叫左個女侍應有5次以上先黎同我落單
我同朋友帶左個蛋糕黎, 要最低消費80蚊先免開餅費唔緊要
我地都係想黎食下日本野,傾下計,慶祝下生日
所以真係好失望好掃興,另外間餐廳既制度已經有問題
但係我地叫左2磅三文魚 落單果時
個menu 又無說明, 等我地食完 諗住叫拎蛋糕黎時
你先黎通知我果2磅三文魚次身唔計落最低消費度
一係就額外叫d 野食 一係就要每人夾多10蚊
我地食你地個服務都食到飽晒la 仲會洗錢叫野食咩 點會蝕比你丫
咁既價錢食呢間野真係極之昆水
呢d 係咩野制度黎架, 樣樣都計落最低消費就係三文魚次身唔計
一個合理既理由都比唔倒我,就要我地呢d 消費者蒙受損失
攪到我同d fd 慶祝生日都慶祝得唔開心
要拎番個蛋糕去下一個場地度食
幫襯過咁多間日本野,呢間係我見過做得最衰,唔寫衰你唔得
d 野食份量又少 如果你話重質不重量 我會覺得無所謂lor
可惜既係量又無, 質又無, 不知所謂
我同班fd 坐樓上,要攪到親身落樓下幾次黎搵人幫我地寫單
間野d人流又唔係多, d 服務效率咁慢點得架

所以我會通知我身邊既朋友,唔好食呢間野!我亦都唔會再試!!
想慶祝生日既人更加唔好去呢間野度食
食服務態度已經食到飽到想嘔!!
我會贈呢間野兩個字 "垃圾"
2009-08-24
  • 無樣好食
  • 連服務態度都衰過人
2009-08-20 2 浏览
其實呢.......我同朋友兩個人果日都係周圍行先見到呢間一休,其實如果講價錢都算幾平,質數都唔錯,我果日叫左一碟三文魚,一個四色刺身,一板海膽,一個三文魚頭,一個壽司個三文魚係好平同好靚.四色刺身就唔多抵食,不過個海膽好正,之後我地再叫多客海膽,已經冇咁靚啦......希望下次再去果陣D海膽質數可以穩定D啦
三文魚
三文魚頭
四色刺身
海膽刺身
  • 三文魚同三文魚頭
N年冇去女人街搵食了,不過近來奉行慳錢搵好野食原則,男友最冇耐性,天氣熱,站在街口叫我選左/右,隨便找一間。可是花多眼亂,最後他挑了這間,印象中N年前和朋友吃過的。(本來想吃CPK的...)裏面好多人呢,應該不錯吧。牛肉豆腐烏冬$52-說是日本豆腐,男友說是百福,牛肉不肥,烏冬彈牙(雖然不是貴價貨)挺好吃,最重要是有當天我最想吃的甜鼓油湯底,份量很大。我覺得味道比甘味好,不過男友覺得普通。燒油甘魚鮫-我在板前最愛點這個,可是板前愈來愈差了,$48,份量比板前大,也比板前好吃,起碼份量而言是抵食的。三色刺身$88-幾乎每桌都叫,賣相好靚,好像是池魚、赤貝、油甘魚,男友覺得不錯,新鮮,我覺得赤貝最好食,價錢而言,呢個比板前好吃。埋單$199,男友話好抵,佢唔彈就得了。

N年冇去女人街搵食了,不過近來奉行慳錢搵好野食原則,
男友最冇耐性,天氣熱,站在街口叫我選左/右,隨便找一間。
可是花多眼亂,最後他挑了這間,印象中N年前和朋友吃過的。
(本來想吃CPK的...)

裏面好多人呢,應該不錯吧。
埋單$199,男友話好抵,佢唔彈就得了。

2009-08-13 9 浏览
一個月內幫襯左兩次一休...因為兩班fd都想食日本野..而一休都係旺角數一數二好味夾抵食的..我自己都會間中黎lee間食..今次的擦餐勁之旅..必叫的有$20半磅三文魚..一行9人..睇番張單..原來我地叫左4大磅咁多..hahaha^o^都算新鮮的..好味..好過xx超級市場賣果d..之後我地好似唔駛錢咁狂叫野食..叫得最多係帶子壽司..芝士軟殼蟹卷..我覺得牛油果軟殼蟹卷好食d..感覺fresh d..冇咁漏..芒果蟹子沙律都唔錯~仲有個魷魚筒飯..值得推介..D汁好香..好味~squid...總之好好食la~小食方面..必叫墨魚咀..雞軟骨..牛舌~金菇肥牛夠香...食過仲好想再食總之一有野食黎..我地9個人就會毫不客氣咁夾哂入口..heehee^o^..不過..叫左個海龍卷..等左勁耐先黎..食落覺得唔值得等咁耐..lee度service一般般la~我地坐閣樓..得1個waitress serve人..等加茶都等得幾耐下...lee個係一休美中不足的地方..臨尾埋單時..大家都覺得好抵食~每人$105落樓~相信會再有下一次..
一個月內幫襯左兩次一休...
我自己都會間中黎lee間食..

今次的擦餐勁之旅..必叫的有$20半磅三文魚..
一行9人..睇番張單..原來我地叫左4大磅咁多..
hahaha^o^
都算新鮮的..好味..好過xx超級市場賣果d..

之後我地好似唔駛錢咁狂叫野食..
叫得最多係帶子壽司..芝士軟殼蟹卷..
芒果蟹子沙律都唔錯~

仲有個魷魚筒飯..值得推介..
D汁好香..好味~
squid...總之好好食la~

小食方面..必叫墨魚咀..雞軟骨..牛舌~
金菇肥牛夠香...食過仲好想再食

等加茶都等得幾耐下...lee個係一休美中不足的地方..

臨尾埋單時..大家都覺得好抵食~每人$105落樓~

相信會再有下一次..
2009-08-12
在快將掛八號波之際,我同男友都趕快吃個晚飯先。七點多來到,不用等位,還未多人。招牌豬軟骨拉麵($35):主角豬軟骨幾好,肥肉食落唔覺肥膩,不過瘦肉就有點靭。配料還有半只蛋、蟹柳、粟米條。原條海鰻壽司($25):得個長字,味道普通啦,都係得鰻魚醬汁味。帶子壽司($25):無鮮甜味。好冷的帶子,放落口直頭無咩味。雜錦串燒($48):鹽燒,好鹹。有冬菇,青椒,牛舌,墨魚咀,雞肉棒,雞軟骨各一支。餐牌無講明係鹽燒,食到一半先知,咸到放唔落口,男友仲要用d拉麵湯沖一沖走d鹽先食。半磅三文魚刺身($20):急凍的,無咩味,又唔肥美求其切開一塊塊就上枱。不過20蚊有成10塊都算係咁啦。

帶子+原條海鰻壽司
豬軟骨拉麵
三文魚刺身
雜錦串燒
2009-07-18
豬軟骨拉麵
BF生日想食日本野,呢條街又勁多日本野,所以就試下呢間LA見呢間D餐牌同同一條街既九代勁勁勁似,又係$20半磅三文魚,就去試試7點幾仲有好多位,唔使等,揀左坐近門口既2人枱見到D壽司好貴,$88先得13件,又唔知好唔好食,所以無叫到叫左個雞軟骨,半磅三文魚刺身$20同一個魷魚筒飯$48因為BF曾經係呢間日本野食過一次,佢就大力推介一定要食魷魚筒但一個淨魷魚筒都要$42,不如要個魷魚筒飯,好似飽D第一樣黎到既緊係半磅三文魚刺身,都幾大件,有6件,一食就覺得好甜,要2個人食滿$50先可以叫一個,真係抵食個雞軟骨太多油,伴菜多過雞軟骨個魷魚飯一上,我同BF都嘩左聲,因為隻魷魚太大LA有我地既3分一張枱咁大,隻魷魚入面整滿紫菜飯,真係好好食,$48係極抵,一定一定要食^^食完個飯,我都飽曬,所以無再叫其他,下次會試下其他既
BF生日想食日本野,呢條街又勁多日本野,所以就試下呢間LA
7點幾仲有好多位,唔使等,揀左坐近門口既2人枱

叫左個雞軟骨,半磅三文魚刺身$20同一個魷魚筒飯$48
但一個淨魷魚筒都要$42,不如要個魷魚筒飯,好似飽D

個雞軟骨太多油,伴菜多過雞軟骨

個魷魚飯一上,我同BF都嘩左聲,因為隻魷魚太大LA

食完個飯,我都飽曬,所以無再叫其他,下次會試下其他既

2009-07-13
  • 三文魚刺身
  • 魷魚飯
2009-06-10 7 浏览
從未試過去一間食店會令我有衝動去寫食評既今次是頭一次, 亦係我食得最不快既一次上星期三友人生日, 因為諗唔到食乜, 就約左朋友仔係旺角通菜街兩旁逛逛, 見一休半磅三文魚$20, 就揀左尼到為友人慶生我們total四人, 其中一人要遲到, 所以我們叫左d野食住先由於$20半磅三文魚非常吸引, 我地一開始已經叫左一碟不過叫三文魚的條件係每位客人必需食滿$50才可叫, 但數量不限等到第四位朋友來到就叫佢點野食因為我們想食多碟三文魚, 所以叫朋友多叫點佢叫左個蜆和三文魚, 不過侍應話我地仲爭$19先可以叫多一碟三文魚(四人消費total要達$200)咁我地咪問佢係咪爭$19, 佢又應我地話係咁咪叫waiter hold住個三文魚先, 等我地睇多陣再點過之後我地要多個矠軟骨拉麵, 再搭碟三文魚so far到尼個時候我地都好滿意(包括食物質素同service)不過到左埋單時, 佢地又話我地爭$44先可以食到$20第二碟既三文魚我地聽到都好驚訝, 明明落order時話爭$19, 宜家又話我地爭$44跟住我地咪同佢地理論囉講講下我地就想叫個經理出黎同我地傾點知原來個經理一早就已經係到(佢仲有份同我地
從未試過去一間食店會令我有衝動去寫食評既
今次是頭一次, 亦係我食得最不快既一次

見一休半磅三文魚$20, 就揀左尼到為友人慶生
由於$20半磅三文魚非常吸引, 我地一開始已經叫左一碟

等到第四位朋友來到就叫佢點野食
因為我們想食多碟三文魚, 所以叫朋友多叫點
(四人消費total要達$200)
咁我地咪問佢係咪爭$19, 佢又應我地話係
之後我地要多個矠軟骨拉麵, 再搭碟三文魚

跟住我地咪同佢地理論囉

講講下我地就想叫個經理出黎同我地傾
點知原來個經理一早就已經係到(佢仲有份同我地嘈嫁)
之後個經理話熟客就會知我地點收費
聽後我地真係把鬼火呀!!! 佢咁講即係暗示我地尼d生客者
而且我地又唔係唔知點收費

講多兩講, 佢又話算啦, 話我地坐得耐
乜一休有時間限制嫁咩???
佢咁講又係到串我地
我地唔係俾唔起$44, 而係唔錫意佢咁既service attitude呀!!!!

今次去左尼到食之後, 再無下次
2009-06-03