2018-06-24
自它由地庫搬上5樓,已發現除咗價錢同樓層一讓向上升了,所有嘢都差了, 所以已好多年沒有再嚟食。 但最近有朋友話食過晚飯,啲食物唔錯,所以我再畀多一次機會佢,今早選擇嚟飲茶。但好可惜,依然令人覺得"不用再回頭"。 食物質素真的不是太差,但又真的沒有好到令人覺得好回味咁囉。 相信香港哋大把酒樓做得出呢一個水平嘅食物,就美x集團旗下嘅八moon系列就全部都做得出呢個水平啦。 但佢嘅價錢 一啲都唔平。既然收得咁嘅價錢,食物只是普普通通,咁就梗係追求服務啦。 但一講到服務, 就真的令人一肚氣, 只能說比屋邨酒樓好一點點咁多囉。 叫個侍應攞嗰兜嚟倒水, 叫咗三次, 答案都係"等陣"(仲要用一個頗差嘅語氣,眼都唔望住你嘅態度嚟回答),跟住望住佢走去咗做其他嘢,招呼其他抬。好明顯,根本由頭到尾都冇打算幫我攞個兜。 如果你有其他嘢跟緊而唔得閒攞個兜住,我接受。 但佢好明顯係唔打算理我,而去睇下有冇其他客叫人做其他嘢, 咁令人好難接受囉。倒個水都要叫4次,咁嘅價錢,咁嘅服務, 就算幾好食都冇下次啦。何況食物咁普通,價錢咁一流。由於服務之差已令我一開始就有點倒胃口, 所有食物都冇興趣影相,所以今次嘅評論冇相
由於服務之差已令我一開始就有點倒胃口, 所有食物都冇興趣影相,所以今次嘅評論冇相可以同大家分享,唔好意思。
避免以為我係走嚟抹黑刻佢,並沒有幫襯。特登影返張收據證明我係親身經歷寫下嘅食評。