2021-08-23 71 views
今日行經中環,正想食餃子,正正碰到"餃掂"。看看Menu都有十分多餃子選擇,而且十分特別,外面好少有的餡料。蜂蜜檸檬薏米水(凍)$28/支我們各點了蜂蜜檸檬薏米水,潤潤喉。四川涼麵 $30涼麵爽口彈牙,配上麻醬,掛汁有口感。灼素野生松茸素餃 $48/7隻朋友食素,所以點了野生松茸素餃,他說味道很好,餡料十分豐富,用料上乘,造得十分精緻。重慶鮮肉雲吞 $40/12隻(中辣)愛吃辣的我,選了中辣,但也沒有想象中的辣,下次可以試大辣,有風味,每隻都飽滿,一點不馬夫。龍鳳松茸雙煎餃 $86/8隻餐廳招牌獨有的餡料,是黑松露餃和白松露餃,一次過滿足曬我,煎得底部香脆,豐富多汁,味道香濃,余韻長,配上營養價值豐富的松茸,有多種功效。下次還有很多不同款式可試。

今日行經中環,正想食餃子,正正碰到"餃掂"。

蜂蜜檸檬薏米水(凍)$28/支

我們各點了蜂蜜檸檬薏米水,潤潤喉。

四川涼麵 $30

涼麵爽口彈牙,配上麻醬,掛汁有口感。

灼素野生松茸素餃 $48/7隻

重慶鮮肉雲吞 $40/12隻(中辣)

龍鳳松茸雙煎餃 $86/8隻

下次還有很多不同款式可試。

Dinner
2021-08-20 51 views
想飲靚湯真係唔係度度都有,每次嚟到餃掂都一次過滿足我N個願望,至尊松茸餃子(大)$107,好香松茸味嘅餃子配上一大碗狀元九鼎湯,個湯飲一啖就知夠足料又無味精。元貝豬肉餃(中)$49 元貝鮮味唔黐牙,豬肉唔會太肥,餃子皮帶點煙靭,口感十分好。咁熱嘅天氣點少得冷盤。野味酸辣雲耳($25)回味手拍青瓜($25) 雲耳夠彈性,青瓜又爽脆,麻辣醬汁比例完美,唔會太辣又帶點刺激。呢度嘅自家飲品都真材實料!檸檬薏米水($28)自家製山楂雪梨水($28)

咁熱嘅天氣點少得冷盤。野味酸辣雲耳($25)

呢度嘅自家飲品都真材實料!檸檬薏米水($28)
自家製山楂雪梨水($28)

香港要搵間無味精既餐廳真係難🍴呢間已經有幾間分店既「餃掂」就係其中一間,而且佢地仲好特別係主打松茸餃,一定要嚟試下!所有餃都係即叫即整既,叫水餃都會另外附上無加味精既狀元九鼎湯,味好夠仲可以飲晒佢都唔怕頸渴👍🏻今日就食至尊松茸餃同龍鳯松茸雙灼餃,餃子大小啱啱好。至尊松茸餃包既料就只有簡單既豬肉同松茸,但松茸好香好重,餡料方面都唔算吝嗇。店員跟一個辣醬上既,點咗醬之後個辣辣地仲好食!龍鳯松茸雙灼餃係黑松露同白松露餃😋從個餃子皮外就已經睇到有d黑松露係到,龍鳯餃咬開之後都會有好強既松露味岀晒嚟,有驚喜👍🏻仲叫咗18隻重慶鮮肉雲吞,只係$50非常扺食!有四個辣度選擇,朋友唔食辣所以叫唔辣。嚟到之後食得辣嘅就可以自己加枱面有既四川辣椒醬,一樣好惹味!😆小雲吞一啖一粒,皮夠滑。湯底好重蒜味,同埋睇相都知係好香芫茜味😂煎餃因為係即刻煎所以嚟得慢啲,外表煎到金黃色,咬落好脆口。呢隻壽喜燒牛肉味,比較重口味一啲。餡料除咗牛肉仲有爽口既洋蔥,所以食落d味好搭,口感極佳!店舖唔大,偶爾會睇到廚娘係廚房包水餃🥟呢到仲有其他麻辣小食同其他味既水餃,款式都算多。最緊要係佢係有大同中碗揀,多人嚟就食多啲,就算兩個

店舖唔大,偶爾會睇到廚娘係廚房包水餃🥟呢到仲有其他麻辣小食同其他味既水餃,款式都算多。最緊要係佢係有大同中碗揀,多人嚟就食多啲,就算兩個人食都可以食多幾款🥰🥰
和小米在中上環遊走, 由大館經過擺花街, 再轉入威靈頓. 小米發現店門的辣椒和餃子圖片, 是我倆都喜歡的餃子呀! 在內堂就座後, 很快就選擇自己的心頭好!        龍鳳松茸雙灼餃   黑白松露&豬肉的餃子. 為了那碗狀元九鼎湯, 所以選擇灼餃.  小米很喜歡西餐的黑松露白松露意粉, 所以也喜歡這龍鳳餃!      至尊松茸豬肉煎餃   先嚐一口原味松茸煎餃.  果然有粒粒松茸! 松茸跟松露對比, 松茸香氣相對較弱, 反而能嚐到豬肉味呢!   跟餐奉送2款醬料:松茸醬 & 香辣醬   松茸醬的松茸味, 比松茸餃子更濃郁, 果然係秘密武器.   而香辣醬不算太辣, 反而以香辣配料為主.    狀元九鼎湯   餐牌這樣寫 : 粉葛鯪魚鰂魚紅蘿蔔扁豆赤小豆陳皮蜜棗排骨   印象中都是清熱健脾利水去濕又滋陰的湯料.....   很適合調整如今脾虛濕重的身體 : 易累, 塊面生粒粒, 皮膚偏黃.....     狀元九鼎湯入口平和順喉, 没有太突出的藥材道. 反正小米不懂欣賞老火湯, 自己可以一人獨吞2碗.      麻辣豬肉餃   小米為了這款餃子而在此用餐. 自己更喜歡餃子的額外功能 &
和小米在中上環遊走, 由大館經過擺花街, 再轉入威靈頓.
小米發現店門的辣椒和餃子圖片, 是我倆都喜歡的餃子呀!
在內堂就座後, 很快就選擇自己的心頭好!
龍鳳松茸雙灼餃
小米很喜歡西餐的黑松露白松露意粉, 所以也喜歡這龍鳳餃!
至尊松茸豬肉煎餃
先嚐一口原味松茸煎餃.
果然有粒粒松茸!
松茸跟松露對比, 松茸香氣相對較弱, 反而能嚐到豬肉味呢!
跟餐奉送2款醬料:松茸醬 & 香辣醬
松茸醬的松茸味, 比松茸餃子更濃郁, 果然係秘密武器.
而香辣醬不算太辣, 反而以香辣配料為主.
餐牌這樣寫 : 粉葛鯪魚鰂魚紅蘿蔔扁豆赤小豆陳皮蜜棗排骨
印象中都是清熱健脾利水去濕又滋陰的湯料.....
狀元九鼎湯入口平和順喉, 没有太突出的藥材道.
反正小米不懂欣賞老火湯, 自己可以一人獨吞2碗.
麻辣豬肉餃
小米為了這款餃子而在此用餐.
自己更喜歡餃子的額外功能 <呃仔食青菜>!
小棠菜和豬肉都絞碎, 混合四川麻辣的香料, 以餃子皮包好再煎.
小米不知不覺間就吞下大量青菜.
而麻辣的香料, 足以掩蓋青菜的原味.
因為小米味覺十分敏銳, 常常感到蔬菜有苦味.
現在小米肯食菜, 心感安慰.
豆漿
豆漿
小米不懂得欣賞老火湯, 反而喜歡凍豆漿.
没有牛奶, 放心讓小米飲用.

食飽飽後, 坐叮叮去灣仔美食展了!
夜場10蚊炸! 抵!
BODY REPORT : 事後無需狂飲水.
2021-08-14
Tea
2021-08-17 30 views
回味手拍青瓜🥒($25)超級耐冇食過手拍青瓜, 之前試過自己整落得太多醋算到爆🤯 始終都係啲專業整既比較好, 青瓜超級爽口, 酸酸辣辣幾開胃👍🏽四川涼皮🌶($32)呢度都幾多四川風味既野, 我地怕太辣, 所以揀左小辣🔥 涼皮份量頗多, 不過就唔係平日食開闊身果隻, 而係比較幼身冇咁煙韌既涼皮😕 質感差左啲, 不過味道辣得幾過癮, 麻麻辣辣真係會食上癮😂芫茜拼元貝豬肉餃🥟($62)個人黎講我比較鐘意食煎餃, 拼餃既好處就係可以食多啲唔同款式💁🏾‍♀️ 餃子皮薄, 肉又大舊, 不過汁就可以再多啲😌 芫茜果款咬開之後真係會見到芫茜本身同埋味道都幾濃😍 元貝果款我個人就麻麻地, 感覺元貝同餃子唔係好夾😅係中環搵到呢個價錢既食物其實唔容易, 雖然食物唔算特別出眾, 不過佢既菜脯真係好正, 有濃濃蝦乾既香味加埋麻麻辣辣, 配餃子真係一流🥰
回味手拍青瓜🥒($25)

四川涼皮🌶($32)

芫茜拼元貝豬肉餃🥟($62)

2021-08-05
$58 (Dinner)
  • 四川涼皮
2021-08-17 92 views
平時好多活動範圍都集中係蘇豪區,或者蘭桂坊區,  加上都好鍾意周圍去搵啲特別嘅嘢食, 啱啱經過蘇豪區附近見到一間都好似幾正宗嘅餃子店,  見到周圍嘅掛畫、字畫同擺設,都好似入咗一間新式嘅北京餃子店咁樣,坐低之後就問一問服務員有咩特別推介, 佢哋話最特色就係黑白松露餃子, 於是點咗一份(86蚊),  另外我朋友又想試下啲香口嘅煎餃, 侍應就建議煎韭菜餃比較香口(47蚊)。 因為我朋友半唐番,好多時關於中國嘅菜式都鍾意問長問短,啲員工非常有耐性介紹唔同嘅菜式畀我哋。另外,我自己好鍾意中國傳統嘅冷盤小食,所以就叫咗多骨膠原嘅黑醋木耳(25蚊)同埋可以排毒嘅拍青瓜(25蚊), 我自己就幾鍾意有辣味嘅小食,我覺得啲辣味啱啱好,加上係冷盤所以辣辣地好開胃又啱夏天食,佢哋啲材料都非常之新鮮,可惜我朋友就唔係咁食得辣。 所以大家喺叫小食嘅時候,要睇一睇同埋問一問可唔可以承受到個辣度。第一次食到黑白松露, 黑白松露真係非常之香口、味道好濃郁,每咬一啖都有香噴噴嘅黑白松露味道,完全冇偷工減料,配嘅湯比較清淡完全冇味精,好啱夏天飲,大家都知道黑白松露係超抗氧化,簡直女士恩物。 因為我同我朋友又相機先食,又邊

第一次食到黑白松露, 黑白松露真係非常之香口、味道好濃郁,每咬一啖都有香噴噴嘅黑白松露味道,完全冇偷工減料,配嘅湯比較清淡完全冇味精,好啱夏天飲,大家都知道黑白松露係超抗氧化,簡直女士恩物。 因為我同我朋友又相機先食,又邊食邊吹水, 所以啲餃子好快就凍曬,所以提一提大家嗰啲餃子一定要熱食會更加好味。

另外,我哋仲點咗可以去水腫嘅檸檬薏米水, 加幾蚊就可以有分量大啲嘅一樽(28蚊),雖然係樽裝但係飲落同新鮮整嘅一杯杯冇分別,清新解渴提神,佢哋膠樽上面印咗個佢哋自己品牌非常可愛嘅標誌, 我個朋友話要留返嚟裝水飲添。呢一區嚟講,又係一餐好抵食嘅美顏餐!

2021-08-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
Tea
  • 龍鳳松茸雙煎餃
  • 龍鳳松茸雙灼餃
平時都在九龍區吃「餃掂」,中環分店都只是外賣過一次,今晚決定到店堂食!平時中環入夜後都水靜河飛,但在寧靜的威靈頓街就有這家滿座又不時有人在外等外賣的「餃掂」。「餃掂」專門食餃,全人手新鮮包製,餃子餡料多樣,煮法都有煎、灼、湯的選擇。小食《黃金原味皮蛋 $32》黃金皮蛋由雞蛋沿用四川醃法而成,要把皮蛋醃得金黃通透是非常困難!黃金皮蛋味道較為清淡但散發淡香,口感彈牙!《餃子麵 $53/6隻 +$8 壽喜燒牛肉餃》餃子飽滿皮薄,咬開有鮮甜的牛肉味,與其他餃子不同,味道特色香濃鮮味,十分好吃,覺得不雖蘸醬汁都已經夠惹味,必試!另一招牌餃子:《龍鳳松茸雙煎餃 $86/8隻》是全港首創松茸餃,皮簿餡靚,新鮮豬肉的口感和肉質當然一絕,配上自家制醬料,簡直一流!
黑松露白松露餃子每一隻也有一匙羹的松露醬配上松茸餡底製造而成!白松露淡淡的忌廉蘑菇味,而黑松露有着濃郁色香味。
吃煎餃所以再配一客《上海淨面 $20 》很夾。《自家製山楂雪梨水(凍)$28/支》山楂有開胃消滯的功效,並有維他命C,可以增強免疲力!雪梨可以潤肺解毒、清痰去火,有助改善秋天乾咳情況。《蜂蜜檸檬薏米水(凍)$28/支》薏米具有清熱怯

小食《黃金原味皮蛋 $32》

《餃子麵 $53/6隻 +$8 壽喜燒牛肉餃》

另一招牌餃子:

《龍鳳松茸雙煎餃 $86/8隻》

吃煎餃所以再配一客《上海淨面 $20 》很夾。

《自家製山楂雪梨水(凍)$28/支》

《蜂蜜檸檬薏米水(凍)$28/支》
薏米具有清熱怯濕、健胃、安眠及消水腫的功能;檸檬維生素含量極為豐富,是美容的佳品,能防止和消除皮膚色素沉着,有美白作用。蜂蜜可潤喉,亦可護肝,及補充體力及增強抵抗力。

2021-08-13
$130 (Dinner)
2021-08-14 27 views
囡囡好鍾意食餃掂嘅餃子,所以每隔一排就會食下。而且佢嘅分店多,好方便。🌽粟米豬肉餃10隻$ 54囡囡每次必點,佢好鍾意粟米嘅爽脆清甜。而且鍾意個湯狀元湯,每次都飲得一滴不漏。🥢龍鳳松茸雙灼 $86即係黑松露同白松露餃,散發濃郁香氣,我嘅最愛💗🍽️惹味酸辣雲耳$25 酸酸辣辣,配餃子食一流。🐔 蜜餞雞翼 甜甜蜜蜜,大人細路都鍾意。 🥤自家製山楂雪梨水$28清甜潤喉既健康飲品。🍋檸檬薏米水$28夏天飲好fresh,消暑去水腫。

🌽粟米豬肉餃10隻$ 54

🥢龍鳳松茸雙灼 $86

即係黑松露同白松露餃,散發濃郁香氣,我嘅最愛💗

🍽️惹味酸辣雲耳$25

酸酸辣辣,配餃子食一流。

🐔 蜜餞雞翼

甜甜蜜蜜,大人細路都鍾意。

🥤自家製山楂雪梨水$28

清甜潤喉既健康飲品。

🍋檸檬薏米水$28

夏天飲好fresh,消暑去水腫。

• 龍鳳松茸雙灼餃
2021-08-13 18 views
餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環).餃子真係一樣食唔厭嘅野,呢間餃掂都真係幾掂,好耐以前食過一次銅鑼灣店,不過嗰次食外賣,今日食堂食,好,好,食!.🔹香煎軟心芝士餃🔹.皮薄,入耐咬開好多粟米粒,芝士好香,肉皀份量唔會太多,叫十隻係明智選擇!.🔹壽喜燒牛肉餃🥟🔹.呢個好特別,個人覺得呢個唔點醋點醬油仲好食! 呢個餃子似日式餃子,特別但好食的.🔹回味手拍青瓜🔹.青瓜好新鮮,爽脆,醬汁酸得來開胃!.🔹黃金原味皮蛋🔹.呢個又係一讚嘅小食,金黃色皮蛋晶凝通透,黏口,好香好正,喜歡食皮蛋嘅人真係不容錯過!.🔹蜜餞雞翼🔹.好似蜜糖雞翼咁甜,雞翼好入味!.🔹四川涼皮🔹.呢個見到好多人都有叫,可能因為夏天冰冰涼涼好易入口!.📌 餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)中環威靈頓街55號地下環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)

🔹香煎軟心芝士餃🔹

🔹壽喜燒牛肉餃🥟🔹

🔹回味手拍青瓜🔹
青瓜好新鮮,爽脆,醬汁酸得來開胃!

🔹黃金原味皮蛋🔹

🔹蜜餞雞翼🔹
好似蜜糖雞翼咁甜,雞翼好入味!

🔹四川涼皮🔹
呢個見到好多人都有叫,可能因為夏天冰冰涼涼好易入口!
📌 餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)
中環威靈頓街55號地下

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-08-08 24 views
經過中環 估唔到係中環都有一啲咁平民貼地嘅餃子店 而且裝修做好企理 真係要入去試吓佢先黃金皮旦-有別於一般嘅皮蛋 係金黃色既 比起一般皮旦個黃冇咁流心但係都一樣咁好味上湯松茸時蔬-非常之新鮮 清淡但係非常之健康香煎軟心粟米芝士餃-估唔到芝士配粟米豬肉一樣咁好食 仲要煎得好香脆 非常之推介野生松茸素餃-松茸做餡 我諗應該全香港都冇乜邊幾間可以做到 真係好食 覺得個餃子高級咗好多芫荽豬肉餃-食返一般傳統嘅餃子一樣咁出色 唔使同埋豬肉嘅比例非常之好 芫荽味唔會搶左豬肉嘅香味自家製雪梨山楂水-一飲就知係自家煲 唔會太甜 非常之有益清甜解渴
上湯松茸時蔬-非常之新鮮 清淡但係非常之健康
2021-07-27 102 views
記得第一次食餃掂已經係兩年前,當時嘅黑松露餃驚為天人😂😂。時隔多年,可能係我今日冇orde岩食物,同當年都有少少落差😂。圖中嘅壽喜燒牛肉餃其個肉汁豐富,味道都算濃郁,問題係出現在牛肉度,點解好似粒粒都咬到有硬硬的筋?湯同餃子分開上,都欣賞個湯因為味道好清淡,唔會搶咗餃子嘅原味。大白菜豬肉餃配麵係餓底推薦,麵就正常發揮啦,冇咩特別,不過大大碗,好飽肚,餃子味道素淡,適宜想清下腸胃嘅人。其實我最想食煎餃,但系因為喉嚨痛唔食得🙈。

2021-07-11 74 views
鐘意食餃子嘅人一定會食過/聽過餃掂,係一間高水準餃子店,抵佢分店越開越多!龍鳳松茸雙煎餃$86煎得好金黃,入口香脆!皮薄又唔油~當然爆晒汁,龍鳳松茸即係山珍之王-黑松露同白松露,做嚟包餃子味道更突出。有不同醬料可以加,推介菜脯辣椒醬,夠辣元貝豬肉湯餃(中碗)$49湯一定要揀,係用招牌狀元九鼎湯做湯底,唔同一般味精湯底,特別滋補有益,湯餃又係另一個口感,十兩豬肉比五兩元貝,好重本!四川涼麵-小辣$30食完熱辣辣餃子,當然要食返個冷麵啦!麵條彈平牙,醬料辣辣地好正蜜餞雞翼(大)$32好好好入味嘅雞翼,雞皮好好味,令人驚喜!野味酸辣雲耳$25開胃嘅酸辣小食!蜂蜜檸檬薏米水$20自家煲,足料,唔會太甜,解渴一流

龍鳳松茸雙煎餃$86

有不同醬料可以加,推介菜脯辣椒醬,夠辣

元貝豬肉湯餃(中碗)$49

四川涼麵-小辣$30

蜜餞雞翼(大)$32

好好好入味嘅雞翼,雞皮好好味,令人驚喜!

野味酸辣雲耳$25

開胃嘅酸辣小食!

蜂蜜檸檬薏米水$20

自家煲,足料,唔會太甜,解渴一流
Dinner
2021-07-07 66 views
出開中環辦啲事,搞掂醫下肚,見好耐冇食餃子,就搵左間岩budget 嘅食喇。 加上之前都食過一次,知道呢度水餃味道幾好~龍鳳松茸雙灼餃 $86跟左碗例湯,好有豬骨味~身為黑松露fans嘅我都好滿意佢個松茸味好出!壽喜燒牛肉煎餃 $56本來都唔諗住咁熱氣,但都係覺得壽喜燒牛肉配煎法好啲!牛肉味香而且煎到香香脆脆,但個人認為可以咸多少少就perfect!芫茜豬肉灼餃 $59唔好睇佢口味普普通通,我同男朋友最中意呢個味~ 好食得出豬肉鮮味~四片涼皮 $32估唔到份量咁多,抵食山楂雪梨水 $28

龍鳳松茸雙灼餃 $86

壽喜燒牛肉煎餃 $56

芫茜豬肉灼餃 $59

四片涼皮 $32
估唔到份量咁多,抵食

山楂雪梨水 $28
2021-07-07 63 views
👉🏻龍鳳松茸雙煎餃🥟Matsatake Dumpling Pan Fried (with black truffle and white truffle)💲86 (8隻)👉🏻粟米豬肉湯餃🥟Dumplings with sweet corn & pork 💲43 (7隻)👉🏻麻辣松花皮蛋🌶hot & spicy century egg💲25👉🏻上湯松茸時蔬 🥬Braised Mutsutake and Seasonal Vegetable in Chicken Broth💲32👉🏻✨NEW✨蜂蜜檸檬薏米水🍯🍶💲28 / 枝 -上次係銅鑼灣食過一次 宜家愈開愈多分店🤩例排都係會叫龍鳳松茸雙煎餃😛因為可以一次過食晒黑白松露兩隻味 啱晒我呢啲三心兩意咩都想試嘅人🤣黑松露都幾香 不過白松露高差啲啲🤔粟米豬肉餃如果唔係我個frd想食我真係唔會叫😹好普通不過中意食啲人應該中意粟米爽口個口感皮蛋唔夠辣所以我食到🤣蜂蜜檸檬薏米水唔算好甜清清哋感覺健康啲🤣係中環每次食飯都四位數字🤡呢間好食又幾抵😌〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)📍中環威靈頓街55號地下🔗#7eating中環#7eatin

👉🏻✨NEW✨蜂蜜檸檬薏米水🍯🍶💲28 / 枝

上次係銅鑼灣食過一次 宜家愈開愈多分店🤩
係中環每次食飯都四位數字🤡呢間好食又幾抵😌
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
餃掂手工餃子雲吞專門店 (中環)
📍中環威靈頓街55號地下
🔗#7eating中環#7eating銅鑼灣#7eating灣仔#7eating太子#7eating西環#7eating中式#7eating黃店
1K
2021-07-02 52 views
同朋友去中環大館參觀完畢,肚仔餓又想食餃子,幸好中環也有「餃掂手工餃子雲吞專門店」分店,這店是我最喜愛的餃子店,想起餃子他們必定要首選。「 元貝豬肉餃(跟湯)」,餃子皮薄餡靚,入口有鮮甜豬肉香, 再配上元貝更鮮上加鮮,點上秘製四川辣椒醬及菜脯辣椒醬更添滋味。點湯餃會附送「狀元九鼎湯」絕冇味精,味道清香, 滋補養生之湯。「 香煎軟心芝士餃」必吃,煎後餃子香脆可口,芝士爆滿口中,超正。愛吃麻辣的朋友有福了「 麻辣豬肉湯餃」, 餃餡料十足又飽滿, 每口都有麻辣感停留在口腔內有一段時間, 非常過癮, 千祈不要錯過 !「 黃金原味皮蛋」這小食入口麻麻辣辣, 有四川風味。每次都會飲「自家製山楂雪梨茶」 夠濃味,以及「檸檬蜜糖薏米水」 滋潤清甜,必點推薦。

「 黃金原味皮蛋」這小食入口麻麻辣辣, 有四川風味。

• 元貝豬肉餃