2022-07-23 71 views
朋友話長沙灣有間高質鐵板燒所以想睇試下 佢主要有鐵板套餐 同 刺身壽司我地揀左散叫左幾樣試下首先黎既係壽司 🍣三文魚同油甘魚 幾厚身 食落好新鮮 火灸左口魚邊 因為燒過 所以特別香 但唔會油仲有d爽口 跟住魷魚筒 佢燒既時候已經配左d醬汁 黎到再配乾蒜已經好夠味 食落都係新鮮 幾爽口 煙肉燒飯 🍚日本野當然用珍珠飯啦 飯炒到粒粒分明 配料用煙肉、蛋同櫻花蝦一齊炒 黎到好香 食落好夠味 比目魚 🐟見到魚皮煎到脆卜卜食到都係好滑季節蔬菜 🥬應該用左牛油黎炒椰菜炒得幾香 食落好甜 牛肉薄燒🥩牛肉裡面包左蔥同炸蒜牛肉都幾嫩 唔鞋口 想食鐵板既記住request 坐bar 枱可以望住燒既過行程一定食得更開心 🥳
朋友話長沙灣有間高質鐵板燒

食落都係新鮮 幾爽口

煙肉燒飯 🍚
日本野當然用珍珠飯啦
飯炒到粒粒分明
配料用煙肉、蛋同櫻花蝦一齊炒
黎到好香 食落好夠味

想食鐵板既記住request 坐bar 枱
可以望住燒既過行程
一定食得更開心 🥳
2022-07-22 64 views
想搵間鐵板燒慶祝特別節日,朋友介紹依間位於長沙灣嘅鐵板燒餐廳。二人前套餐只需$948性價比高,食物質素屬中上,環境又闊落所以好抵食啊!先來份沙律開開胃。是日精選刺身拼盤有四款刺身,由白身魚開始,真鯛魚味出魚肉柔軟,愛女魚口感爽啲亦相對清甜,我地最愛油份高嘅池魚,魚油香氣最令人難以忘懷。最後品嚐帶子,用上山葵調味最特別,味道適中唔嗆喉。銀鱈魚一入口係魚油香氣,肉質厚實,外皮煎得香脆。龍蝦原隻龍蝦去炮製,起肉後一粒粒一口大小讓客人可以慢慢品嚐,龍蝦醬望落好濃,原來用咗龍蝦膏調埋個醬汁,濃香度達到極致。龍蝦肉新鮮爽彈,龍蝦身仲有啲肉最後可以刮嚟食埋。依個價錢嘅套餐有咁大份嘅龍蝦真係親民價!牛肉薄燒最可以試到師傅功架嘅一道,薄薄牛肉要燒到剛好先唔會柴/太生,依度燒到面頭帶點焦香肉味不減,內裡滿滿蒜粒同蔥花點綴不少。炒飯好乾身粒粒分明,有櫻花蝦香蔥等材料,蛋液同飯粒融合得好完美,忍唔住讓人不斷扒飯。炒芽菜芽菜炒後依然保留口感,唔會太油,平衡了其他鐵板燒項目。我更愛一口飯一口芽菜,口感仲提升了。麵豉湯不少得暖暖胃的湯品,整體不會太咸,好容易就飲光了。

先來份沙律開開胃。

是日精選刺身

銀鱈魚

一入口係魚油香氣,肉質厚實,外皮煎得香脆。

龍蝦

炒芽菜

麵豉湯

不少得暖暖胃的湯品,整體不會太咸,好容易就飲光了。
2022-07-21 797 views
鐵板套餐二人前 大蝦餐 $648套餐包咗沙律丶大蝦丶比目魚丶牛柳丶椰菜丶炒飯同麵豉湯😋叫呢個套餐係廚師即叫即整 餐廳仲有啲位係可以見到廚師即場煮呢個鐵板餐😎首先上菜嘅係比目魚 煎得好香脆 所以個魚皮有炸嘅感覺 魚肉都鮮甜 可能因為鐵板烹調的方法所以覺得略嫌有少少鹹😗之後上大蝦 兩人份量大家都食咗唔少舊😂肉質鮮甜 蝦頭亦都有蝦膏 餐廳仲細心咁切咗 所以好方便就會食到入邊嘅肉👍🏻再之後就上牛柳 呢一個好食 入口即溶唔會好韌 充滿油香味 所以食落去對充滿牛味🥰最後就送咗個炒飯 一人一碗份量正常 都算貼心因為一開頭食咗咁多肉類 炒飯嘅份量唔會好多 炒飯粒粒分明 賣相幾好 同埋入邊有啲蝦米 味道唔錯!😋套餐仲包左椰菜同麵豉湯添~都算滿足!日本空運刺身 $168特別嘅係餐廳會有時令刺身 每次嚟嘅款式可能都唔同 同埋都係廚師發板 所以就因應返嗰日供應啲咩嘅海鮮刺身啦😚我哋嗰日食嘅刺身都幾鮮甜 切得好薄 配合餐廳比嘅柚子醋更加突顯左佢嘅鮮味!❤️呢個餐廳如果係大食嘅朋友可能唔算太啱😂但係鐵板套餐來講嘢食都算唔錯 同埋都幾精緻鍾意食呢類嘅朋友都可以留意吓👍🏻
鐵板套餐二人前 大蝦餐 $648
套餐包咗沙律丶大蝦丶比目魚丶牛柳丶椰菜丶炒飯同麵豉湯😋

套餐仲包左椰菜同麵豉湯添~都算滿足!

日本空運刺身 $168

呢個餐廳如果係大食嘅朋友可能唔算太啱😂
Type of Meal
Dinner
-鳥海山鐵板燒 🔥近排好似對鐵板燒都有種慾望🤣好想周圍去試 但又唔想食到太貴原來長沙灣都有鐵板燒專門小店🤩餐廳裝潢都幾日式 以木色為主調其實仲有吧枱 可以一睹廚師既烹飪技巧可惜連平日都爆滿🥲 只可以坐到下面啲枱✨車海老鐵板套餐($648/2ppl)🥗沙律 先用車厘茄生菜配沙律醋 開個令胃~🐟比目魚原本係提供銀鱈魚 可惜番唔到貨 所以變左做比目魚 不過都係好食既油脂豐富 煎得外皮勁脆 內裏軟嫰多汁如果調味方面少鹹啲就更好 其實都好佐飯🦐大蝦師傅好貼心咁預先將去蝦殼 可以放心食一上枱就已經聞到勁香 蝦肉結實爽口其實可以食埋個蝦頭 有好多蝦膏 好香口🥩安格斯牛肉粒 肉味香濃 肉質粉嫰易咬 配埋蒜片實冇出錯🤌 🍚炒飯幾中意佢有落左櫻花蝦 同飯一齊食更有口感令個蝦套餐有首尾呼應 融合得唔錯飯粒炒到粒粒分明 真係幾好食~🥣麵豉湯 🥬野菜 用左醬油去炒椰菜 味道偏淡 同飯一齊食就唔錯~
鳥海山鐵板燒 🔥

近排好似對鐵板燒都有種慾望🤣
好想周圍去試 但又唔想食到太貴
原來長沙灣都有鐵板燒專門小店🤩

餐廳裝潢都幾日式 以木色為主調
其實仲有吧枱 可以一睹廚師既烹飪技巧
可惜連平日都爆滿🥲 只可以坐到下面啲枱

✨車海老鐵板套餐($648/2ppl)

🥗沙律
先用車厘茄生菜配沙律醋 開個令胃~

🐟比目魚

肉味香濃 肉質粉嫰易咬 配埋蒜片實冇出錯🤌

🍚炒飯
幾中意佢有落左櫻花蝦 同飯一齊食更有口感
令個蝦套餐有首尾呼應 融合得唔錯
飯粒炒到粒粒分明 真係幾好食~

🥣麵豉湯

🥬野菜
用左醬油去炒椰菜 味道偏淡
同飯一齊食就唔錯~

2022-07-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$324 (Dinner)
  • 比目魚
  • 炒飯
  • 大蝦
  • 安格斯牛肉
2022-07-19 49 views
朋友請食生日飯,介紹我食佢公司附近成日食嘅日式鐵板燒小店。思鄉病發,覺得有少少似闖入日本郊區小店嘅感覺。朋友唔食魚生,我哋就叫左最basic嘅二人set ($648) :比目魚外層煎得夠香脆,肉質好嫩滑,厚肉少骨,仲有淡淡嘅牛油味,香而不膩。大蝦一上枱已經好香,蝦肉爽口鮮甜,燒得焦香啖啖肉。蝦頭好多膏,好想再食多兩隻!安格斯牛肉揀得basic set都預左唔會有和牛食,但佢塊安格斯扒都handle得唔錯,外層焦香,肉質軟嫩多汁,配埋香脆嘅炸蒜片更帶出牛香👍🏻炒野菜、炒飯鐵板炒椰菜同炒飯都好有獲氣,炒飯粒粒乾身分明,櫻花蝦同蒜粒既香氣恰到好處,食完唔會見到碗底好多油,抵讚平民既價格食到呢個質素既鐵板燒的確唔錯,唯一要提醒嘅係餐廳冷氣太大,令新鮮煮好嘅食物好快就凍,不過職員都有細心幫我哋調教風口👌🏻

炒野菜、炒飯

2022-07-14 74 views
對上一次食鐵板燒已經係2年前老公生日時候食最近又心思思想食 就去左朋友介紹既鳥海山鐵板燒因為今日下午放假 所以餐廳一開門我地就去食🤣餐廳有鐵板套餐、刺身、丼飯同壽司我地選左大蝦餐 前菜先黎沙律醬汁酸酸地 有小小似芝麻醬的味道好開胃食完沙律就有比目魚比目魚油脂豐富 食落好juicy多汁加上外皮香脆 又完全唔腥再黎係煎大蝦大蝦已經脫左蝦 唔洗自己落手😍一上菜 濃濃蝦膏香味撲鼻蝦肉結實爽口 啖啖肉 超好味👍🏻安格斯牛肉 同樣高水準👍🏻肉質軟腍 肉味濃之外配搭埋旁邊炸蒜一齊食 別有一番風味之後有味噌湯同炒飯炒飯亦係鐵板燒令人期待的一環個人覺得 鐵板燒既炒飯特別好食佢地冇令我失望 珍珠米粒粒分明 有櫻花蝦增加香氣加上所有材料炒得十分均衡 令賣相更加分最後有炒椰菜作結超滿足既一餐😙
對上一次食鐵板燒已經係2年前老公生日時候食
最近又心思思想食
就去左朋友介紹既鳥海山鐵板燒
因為今日下午放假
所以餐廳一開門我地就去食🤣

餐廳有鐵板套餐、刺身、丼飯同壽司
我地選左大蝦餐

最後有炒椰菜作結
超滿足既一餐😙

2022-07-14
$350 (Dinner)
大蝦鐵板套餐($648):味噌湯,湯底煲得夠入味,而且最重要係熱辣辣,飲起上黎特別好飲,內裏有昆布和豆腐。比目魚,調味和燒烤既時間控制得好好,味道唔會過鹹或過淡,肉質好嫩,魚皮香脆,而且連細小既魚骨都清走晒,處理得好細心。大蝦,廚師可以將蝦殼開一個小洞,然後直接取出蝦肉而不破壞蝦殼原貌,哩下功夫一個字,講返大蝦肉質彈牙,蝦既表面燒到金黃色,加上帶點脆皮口感,令層次感豐富。安格斯牛肉,從鐵板上將一塊牛肉切成粒粒狀,方便一口一粒,燒至八成熟,牛肉唔會好“老”好難咬,加埋炸蒜片,一腍一脆互雙揮影。炒飯,飯粒炒得乾身,粒粒分明,放入左我最鐘意既蝦米仔,令個飯味道更提升。野菜,椰菜用左牛油去炒,每啖都食到濃郁牛油香味,份量都幾大碟,食完整個套餐之後其實都有d飽。
大蝦鐵板套餐($648):

比目魚

大蝦,廚師可以將蝦殼開一個小洞,然後直接取出蝦肉而不破壞蝦殼原貌,哩下功夫一個字[勁],講返大蝦肉質彈牙,蝦既表面燒到金黃色,加上帶點脆皮口感,令層次感豐富。

2022-07-13 60 views
辛辛苦苦考完試梗係要搵d好野獎勵下自己。搵左呢間鐵板燒餐廳食下好西先~呢間鋪係長沙灣,周圍都唔少美食~裝修都幾有日本居酒屋feel,有bar檯。.鐵板套餐 – 大蝦餐 $648沙律 : 新鮮沙律大蝦: 肉質超級鮮美 好彈牙 超級好味~比目魚: 魚皮燒得好香脆,西京燒嘅魚肉有咸中帶甜嘅味道。安格斯牛肉粒:賣相唔錯,入口就知個牛肉好高質,必配香蒜,一片香蒜配一口牛肉粒,d鮮味提升左唔止一個點~野菜:炒得好夠味,係鐵板燒嘅味道~炒飯:飯炒得粒粒分明,雞蛋炒飯+蔥 好好味。味噌湯
辛辛苦苦考完試梗係要搵d好野獎勵下自己。
搵左呢間鐵板燒餐廳食下好西先~
呢間鋪係長沙灣,周圍都唔少美食~
裝修都幾有日本居酒屋feel,有bar檯。

鐵板套餐 – 大蝦餐 $648

沙律 : 新鮮沙律

大蝦: 肉質超級鮮美 好彈牙 超級好味~

比目魚: 魚皮燒得好香脆,西京燒嘅魚肉有咸中帶甜嘅味道。

野菜:炒得好夠味,係鐵板燒嘅味道~

炒飯:飯炒得粒粒分明,雞蛋炒飯+蔥 好好味。

味噌湯
好少係香港食鐵板燒~ 見到呢個人氣幾好就決定收工一試🥰 平日6點黎到已經有人係門口等緊入座 (餐廳中場休息至6點) 話明鐵板燒就緊係唔少得日本風既室內設計🇯🇵 除左鐵板table 位置 餐廳仲有5-6張2-4人枱今次因為無book 台 所以無得坐鐵板table 😢 你地下次去記得要book定呀😙 餐廳供應幾款唔同鐵板燒套餐 包括 龍蝦,鮑魚同大蝦~ 仲可以加選刺身😆今次就簡左大蝦set 首先黎到既係開胃沙律😚 夠凍夠新鮮 啲生菜卜卜脆👌 鐵板燒比目魚~ 油脂分佈好靚 😍 啖啖魚肉 皮亦燒到脆卡 🥹🥹😋 唔需要任何醬汗都好食😆 主角大蝦! ☺️😋😋 師傅好細心咁分左肉同蝦頭~ 絕對無任何雪藏味 蝦肉好爽口 ! 亦唔會煎到肉質老 淡淡胡椒調味更加突出蝦既鮮味🤭 仲有個蝦頭!我原隻食落口 ~ 好香蝦膏味 必食! 安格斯牛肉~ 😍🤭勁有鑊氣既鐵板牛! 每一啖都好juicy🤤 好重牛味~ 加埋炸蒜片又去到另一個層次 牛味仲出❤️ 炒野菜 最緊要夠鑊氣😆 食左咁多肉 再食返啲菜 心情即刻大好哈哈 麵豉湯~ 熱辣辣 ~ 最後有個金黄蝦炒飯~ 飯炒到粒粒分明😋 金黄色~ 配埋蝦炸 啖啖鮮香 😍 係
好少係香港食鐵板燒~ 見到呢個人氣幾好就決定收工一試🥰

平日6點黎到已經有人係門口等緊入座 (餐廳中場休息至6點)

話明鐵板燒就緊係唔少得日本風既室內設計🇯🇵

油脂分佈好靚 😍
啖啖魚肉 皮亦燒到脆卡 🥹🥹😋
唔需要任何醬汗都好食😆

主角大蝦! ☺️😋😋
師傅好細心咁分左肉同蝦頭~
絕對無任何雪藏味 蝦肉好爽口 ! 亦唔會煎到肉質老
淡淡胡椒調味更加突出蝦既鮮味🤭
仲有個蝦頭!我原隻食落口 ~ 好香蝦膏味 必食!

安格斯牛肉~
😍🤭勁有鑊氣既鐵板牛!
每一啖都好juicy🤤 好重牛味~
加埋炸蒜片又去到另一個層次 牛味仲出❤️

炒野菜 最緊要夠鑊氣😆
食左咁多肉 再食返啲菜 心情即刻大好哈哈

麵豉湯~
熱辣辣 ~

最後有個金黄蝦炒飯~
飯炒到粒粒分明😋 金黄色~
配埋蝦炸 啖啖鮮香 😍
係個好好既結尾😆
佢除左鐵板燒仲有刺身系列🥹
但今次一個set都夠哂飽! 期待下次再黎試💋
**黎既話記得要book 鐵板台 😙 好feel d咖哈哈

2022-06-29
$300 (Dinner)
2022-07-09 62 views
同個同事喺長沙灣做完嘢 諗住喺附近食埋飯先返屋企 行過見到間靚靚地嘅日本料理 見到價錢都唔係好貴 一個鉄板餐都係百零蚊 仲要有埋刺身 一於試一試佢 我地嗌左個鉄板餐 由於無卜位 所以無得坐bar枱🥲梅刺身有三款唔同嘅鯛魚另外仲有文魚同拖羅侍應攞黎嘅時候都有細心介紹食嘅先後次序燒雞扒上碟嘅時候已經預先切好一口size 一啖一舊 仲有啲撈左炸蒜嘅醬汁 都幾惹味燒油甘魚鮫因為無哂魷魚筒 所以改左油甘魚鮫 外層燒得都幾香 入邊嘅肉質仍然好嫩滑 點埋個醬汁就更鮮味牛肉薄燒一片薄薄嘅牛肉 中間包住大量嘅蔥 鍾意食蔥嘅朋友一定會覺得一舊太少要encore煙肉炒飯啲飯炒得都幾乾身 粒粒飯都均勻地被蛋包住 金黃色 咬落每粒飯都煙煙韌韌 中間夾雜住少少櫻花蝦 整體都唔錯

刺身

有三款唔同嘅鯛魚另外仲有文魚同拖羅
侍應攞黎嘅時候都有細心介紹食嘅先後次序

燒雞扒

燒油甘魚鮫

點埋個醬汁就更鮮味

煙肉炒飯

2022-07-09 82 views
長沙灣各類餐飲都有,唯獨未有鐵板燒,最近發現終於開左啦!而且聽人講都有唔錯既評價,今日同朋友黎一試!主要有四款鐵板套餐,龍蝦好似太豐富,都係揀左大蝦餐就算🤣普通柚子醋沙律,酸酸涼涼,清新開胃!煎銀雪魚煎得夠香脆,質感外脆內嫩多汁,無魚腥味,味道唔錯安格斯牛肉粒牛粒份量都算多,而且大大粒,香軟有口感又多汁,加蒜片一齊食一流!鐵板大蝦鐵板煎出黎蝦味好香! 而且蝦頭有膏有肉,超鮮甜。蝦肉夠爽口,可惜同朋友每人分得一隻蝦唔夠喉😁食鐵板燒通常都會跟個炒飯粒粒分明,每一啖都食到蔥花、蛋同蝦米,夠香口!炒椰菜同麵豉湯不過不失,餐廳每款食物都安排得恰到好處,唔會太多或太少,水準幾好
主要有四款鐵板套餐,龍蝦好似太豐富,都係揀左大蝦餐就算🤣

普通柚子醋沙律,酸酸涼涼,清新開胃!

煎銀雪魚
煎得夠香脆,質感外脆內嫩多汁,無魚腥味,味道唔錯

安格斯牛肉粒

鐵板大蝦

食鐵板燒通常都會跟個炒飯
粒粒分明,每一啖都食到蔥花、蛋同蝦米,夠香口!

2022-07-07 61 views
好耐冇食鐵板燒,朋友推介下試咗長沙灣嘅呢一間小店。餐廳座位唔算多,環境佈置好靚,枱與枱之間唔會太近,坐得舒服。主打鐵板燒,有幾款唔同嘅二人套餐,亦有其他單點食物。我哋點咗個兩人大蝦套餐,有比目魚、大蝦、安格斯牛柳粒、野菜、炒飯、沙律同埋味噌湯。🐠🐠比目魚 - 魚皮燒得好香脆,肉質十分嫩滑,平時唔太鍾意食魚嘅另一半都大讚。 🦐🦐大蝦 - 未食已經聞到陣陣香味,肉質好彈牙,好細心咁已經去咗殻,一食已經啖啖肉。🐂🐂安格斯牛柳粒 - 燒得啱啱好,唔會太生亦都唔會太熟,肉質保持鮮嫩juicy,食得出本身都係高質嘅牛。連埋香脆嘅蒜片一齊食,味道更加提升。🍚🍚除咗幾個主菜整得好食,一定要讚下,連炒飯同椰菜都炒得好好食。炒飯好香口,飯炒得乾身,粒粒分明。餐廳有bar枱可以近距離欣賞大廚烹調,不過記得訂位時預先講明。平日夜晚去食都見好多人幫襯,建議都係要訂枱,免得白行一趟。

• 大蝦
2022-07-07 59 views
是日精選刺身店員精心詳細介紹四款精選刺身,進食的先後次序也很講究,跟住個次序,細細品嚐每款魚嘅鮮味,能夠食出每款魚嘅獨特之處!好多以前都無食過,最推介一定係呢兩塊呢款灸燒都係好好味活龍蝦龍蝦超驚喜,冇估到龍蝦有咁多肉,蝦肉大晒粒粒分明,有口感之餘,亦是很有彈性,第一次食到咁好味嘅龍蝦🦞銀雪魚好厚好厚嘅魚扒(゚o゚;; 即使咁厚嘅魚扒都煎到咁脆咁多汁,仲要咁滑,鐵板燒真係考師傅嘅功力,稍有差池都做唔到咁出色嘅魚扒!牛肉薄燒燒到啱啱好嘅牛肉片捲着青蔥,咬落去啲牛肉味湧出來,夾埋蔥一齊食超正!野菜炒野菜竟然係芽菜,第一次食純炒芽菜,鐵板燒炒過嘅芽菜好有鑊氣,熟得黎仲好脆口,咬落去仲有汁架炒飯極度推薦龍蝦餐!外面睇落好神秘平日都要book位架,餐廳要預人數準備食物
是日精選刺身

好多以前都無食過,最推介一定係呢兩塊

呢款灸燒都係好好味

活龍蝦

銀雪魚

炒飯

極度推薦龍蝦餐!

外面睇落好神秘

平日都要book位架,餐廳要預人數準備食物
2022-06-26
  • 炒飯
  • 銀鱈魚
  • 龍蝦
2022-07-06 48 views
屋企嗰個人無啦啦話帶我去食鐵板燒,心諗正喎,去邊度高級地方食呢? 之後佢同我講深水埗,我打咗個突,不過冇所謂,抱住乜嘢都可以試吓嘅心態去食。去到門口,咁犀利嘅,有人排隊。好彩book咗位,有得直接入。入到去發現全場滿座。唔係啊嘛一間咁嘅舖頭仔都咁多人食!?兩條友叫咗個平嘅二人鐵板燒餐。前菜泥個沙律,同間餐廳一樣,表面平淡,但但醋調得好好。食物泥到,都幾有驚喜。隻蝦好肉之餘,連個頭都有肉。牛係安格斯牛,配炸蒜片食,好食!依個我最鐘意,燒比目魚,食落脆口之餘,肉汁得以保存,真心推薦!最後麵豉湯加炒飯同炒椰菜。個炒飯好有水準。埋單七百幾兩條友,依個質素,真心算平。如果下次再泥,我一定要book 定bar 枱位可以睇住個型仔廚師燒野,一定有feel 好多。另外我好賞識兩位待應。有睇我其他食評既會知道我好鐘意待應留意到我杯水就快見底,而幫我加水。依到有位妙齡少女待應都做得到,真係出乎意料之外,呢種服務態度令我好滿意🫡

兩條友叫咗個平嘅二人鐵板燒餐。

前菜泥個沙律,同間餐廳一樣,表面平淡,但但醋調得好好。

食物泥到,都幾有驚喜。隻蝦好肉之餘,連個頭都有肉。

牛係安格斯牛,配炸蒜片食,好食!

最後麵豉湯加炒飯同炒椰菜。
個炒飯好有水準。

埋單七百幾兩條友,依個質素,真心算平。

2022-07-06
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
  • 銀鱈魚
2022-07-06 38 views
長沙灣有間鐵板燒都幾多好評,平時比較少唔係呢區,今日日語歌嚟食好嘢。離開長沙灣道地鐵站出口10分鐘路程,見到鳥海山鐵板燒個招牌高高在上,有一道日式嘅趟門。舖頭空間感十足,有個圍住鐵板燒嘅座位,其他枱與枱之間嘅距離好寬,大約總共坐到20幾人。鐵板燒套餐有五至六款,車海老套餐有比目魚,安格斯牛,大蝦,另外有沙律,炒椰菜,麵豉湯同炒飯。開頭還考慮需要加多個餸,最後跑道兩碗飯都食唔晒。最喜愛係比目魚同安格斯牛,比目魚有兩份但好好煎得好脆。安格斯牛外香內軟,有埋薄薄蒜片。炒飯有櫻花蝦,蛋同飯包在一起更顯得師傅嘅功力。
  • 比目魚