2022-07-03 90 views
今日又約左朋友晚飯聚舊 , 突然話想食鐵板燒 , 就信佢推介去長沙灣附近的"鳥海山鐵板燒"試試預約左8pm , 店舖位於長沙灣, 荔枝角中間店面裝修走日式和風風格 , 各種掛牌菜式食物 各種特大掛畫 為佈置生輝如果想坐近廚師鐵板爐有更好視覺享受 , 建議要入座前提前告知店員以作安排餐牌製作精美 , 除了主打鐵板燒 , 還有其他壽司,刺身,丼飯,小食等, 更不少得清酒首先 前菜沙律開下胃 , 甜甜酸酸刺身拼盤 - 標榜日本新鮮空運抵港 , 店員提醒 , 又淡至濃味品嚐更佳帶子鮮嫩多汁彈牙 , 甘香鮮甜 , 油甘魚 油脂豐富色澤靚 , 幾出色三文魚腩厚切 魚油味重 , 極盡鮮味麵豉湯不過不失 , 不會太過死鹹特大虎蝦 - 鐵板處理過後仍食到其鮮美之肉質 , 非常彈牙 , 蝦頭殼中有龐大蝦膏 , 是為其精粹煮鮑魚 - 有兩隻 , 其口感十足 , 簡單的調味已盡帶出其鮮美,爽口比目魚 - 兩大塊 , 燒得恰到好處 , 魚皮燒得很脆 , 魚肉部份略帶焦香味 , 魚肉滑嫩 , 雪藏味已完全去掉櫻花蝦炒飯 - 飯炒得乾身 粒粒分明 , 熱辣辣非常有鑊氣 , 有不少櫻花蝦伴味配搭香蒜 , 盡顥其功架炒
預約左8pm , 店舖位於長沙灣, 荔枝角中間

首先 前菜沙律開下胃 , 甜甜酸酸

三文魚腩厚切 魚油味重 , 極盡鮮味
麵豉湯不過不失 , 不會太過死鹹

炒野菜 - 菜絲爽口 , 簡單少許油香已足夠

最後埋單連加一差不多800
會返食 , 下次有機會會嘗試lunch時段
2022-07-02 54 views
長沙灣鐵板燒,如果要睇住廚師燒,坐近吧枱,就要早啲預約,平日都幾多人,嗰日隨意行,所以冇專登預約因為係即叫即燒,所以要等待的時間較長,但食物質素幾好,都值得等待⌛️頭盤沙律🥗,加上酸甜的醬汁,令人開胃燒比目魚燒到好脆,外表金黃,連皮都有少少焦香幾有水準,魚油幾rich燒大蝦🍤大蝦幾新鮮,入口仲夾脆,蝦肉結實,哈油好香黑頭都十分多肓,每一口都好惹味安格斯牛肉牛肉燒得啱啱好,入邊仲係小粉紅,加上蒜片,增加入口口感麵豉湯炒芽菜,淡口咗少少,中和返啱啱燒物嘅鹹味炒飯外表超靚,炒至金黃色,而且粒粒分明,用珍珠米,炒到外表乾身,幾有水準🍚色彩繽紛,但整體個飯偏咸咗少少🫣二人餐有兩小碗,都幾飽😇呢間鐵板燒好正,行過可以一試

頭盤沙律🥗,加上酸甜的醬汁,令人開胃

燒比目魚
燒到好脆,外表金黃,連皮都有少少焦香
幾有水準,魚油幾rich

燒大蝦🍤
大蝦幾新鮮,入口仲夾脆,蝦肉結實,哈油好香

黑頭都十分多肓,每一口都好惹味

安格斯牛肉
牛肉燒得啱啱好,入邊仲係小粉紅,加上蒜片,增加入口口感

麵豉湯

炒芽菜,淡口咗少少,中和返啱啱燒物嘅鹹味

炒飯
二人餐有兩小碗,都幾飽😇
呢間鐵板燒好正,行過可以一試
2022-07-02 69 views
疫情關係無得外遊,去完旅行又要隔離。打工仔真係有幾多日假期先可以飛呢?仲要住隔離酒店,去唔成旅行既我,咪繼續留港消費。好耐冇食過鐵板燒,找了位於長沙灣昌華街《鳥海山》。入內的環境以日本居酒屋為主,並有吧檯的選擇可以給客人觀賞廚師的精湛廚藝。餐牌上的種類有刺身、壽司、丼飯等,不過最具特色必定是鐵板燒,有多款選擇。鐵板燒大蝦餐 $648挑選最抵之食之選定必鐵板燒大蝦餐 ,當日銀鱈魚沽清,唯有改為魷魚筒。首先沙律以細小碟盛載,富有特色日本碟。大蝦燒至香口啖啖牙,蝦頭滿有蝦膏超惹味。魷魚筒切片並有嚼勁,旁邊的蒜粒碎增添其味道。安格斯牛肉粒燒得剛剛好,肉味甚濃,不用配搭醬料已覺美味。野菜以芽菜可以減其牛肉的膩度,帶有爽脆口感。最後炒飯炒得晶凝通透金黃色,並有味噌湯作結。還有單點了幾款壽司🍣,包括:三文魚 吞拿魚蓉 魷魚 及油甘魚。由淡味的魚吃到濃味,特別推介油甘魚魚油溢出,並有柚子醬不俗。

入內的環境以日本居酒屋為主,並有吧檯的選擇可以給客人觀賞廚師的精湛廚藝。餐牌上的種類有刺身壽司、丼飯等,不過最具特色必定是鐵板燒,有多款選擇。

鐵板燒大蝦餐 $648

2022-06-22
$650 (Dinner)
2022-06-30 78 views
晚市叫咗二人大蝦餐先上沙律🥗燒比目魚扒:魚皮煎到好香脆,比目魚肉都鮮嫩有汁,而且好有魚油香氣燒安格斯牛肉粒:牛肉粒都幾濃牛味,表面煎到金黃焦脆,配埋炸蒜還可以燒大蝦🍤:蝦的大小比預期中細隻,蝦肉都算彈牙,唔會太梅,但調味偏咸,食完飲咗好多茶炒雜菜:其實只係芽菜,唔算太有鍋氣,食落似係普通炒芽菜炒飯:都炒得比較乾身,有蛋、櫻花蝦同啲蔥花,算係成餐比較好食嘅菜式連加一都要七百幾蚊埋單,但唔算食得好飽,食物份量偏少
晚市叫咗二人大蝦餐

先上沙律🥗

炒雜菜:其實只係芽菜,唔算太有鍋氣,食落似係普通炒芽菜

連加一都要七百幾蚊埋單,但唔算食得好飽,食物份量偏少
2022-06-26 74 views
今日放假,朋友帶我去咗長沙灣嘅鳥海山鐵板燒初嚐鐵板燒體驗😍店內外嘅裝修編向日系,好有居酒居風格,座位都算舒服,另外都可以坐揀坐廚師枱,不過座位有限,所以若果想睇住廚師整野食建議訂座嘅時候要求埋。我哋二個人叫咗大蝦鐵板套餐,因為當日冇銀雪魚所以轉咗做魷魚筒沙律菜配車厘茄 沙律菜非常新鮮,車厘茄爽甜,加埋特別醬汁,都好開胃 魷魚筒配炸蒜粒 魷魚筒煎得啱啱好,食得出有用牛油煎,再加上秘製醬汁,好好食!食得重口味既可以加上蒜粒食味道都幾夾架安格斯牛柳粒配蒜片 牛柳粒一上已經聞到好香,食落肉質鮮嫩 好Juice!正鐵板蝦大蝦好新鮮,蝦肉食落非常爽口彈牙,肉質非常厚實,打開蝦頭仲有滿滿蝦膏,食落十分甘香炒野菜今日嘅炒野菜係牙菜,牙菜炒得爽口,食落好有鑊氣嘅香味,唔錯櫻花蝦炒飯 炒飯配上碎蛋、櫻花蝦、蒽、炸蒜粒黎一齊炒,好夠味,每啖食落都係豐富嘅口感最後仲會有一碗麵豉湯,總括來講套餐都好豐富,都食得飽。
今日放假,朋友帶我去咗長沙灣嘅鳥海山鐵板燒初嚐鐵板燒體驗😍

沙律菜配車厘茄
沙律菜非常新鮮,車厘茄爽甜,加埋特別醬汁,都好開胃

魷魚筒配炸蒜粒

安格斯牛柳粒配蒜片
牛柳粒一上已經聞到好香,食落肉質鮮嫩 好Juice!正

炒野菜
今日嘅炒野菜係牙菜,牙菜炒得爽口,食落好有鑊氣嘅香味,唔錯

櫻花蝦炒飯

最後仲會有一碗麵豉湯,總括來講套餐都好豐富,都食得飽。
2022-06-21
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dinner
2022-06-26 66 views
見朋友介紹鳥海山的鐵板燒性價比高,就黎試一試。幸好book了位,8點到的時候大概有2/3枱客等位。大蝦餐 $648銀鱈魚轉廣島蠔或魷魚筒可減$50包沙律、大蝦、魷魚筒、安格斯牛肉、野菜、炒飯沙律正正常常用左柚子醋加上生菜和番茄,酸酸甜甜幫大家清下味雷安格斯牛肉安格斯牛肉大約五成熟,咬落去肉身仲係淋身有少少血水滲出嚟,唔會鞋,而且牛味十足。👍🏻配上炸蒜一流。魷魚筒由於銀鱈魚好新鮮所以好快沽清之後廚房幫我地轉魷魚筒平了$50。餐廳只取新鮮食材,一放入口感覺廚師只係係鐵版度輕輕烘了幾下,出邊有金黃色的燒焦味,咬落去非常爽彈,將海水的鮮味鎖住在魷魚裏。絶對沒有因為平了而減低質素。大蝦大蝦肉質爽甜。蝦頭亦都拆開了,方便食用。外脆內爽,蝦頭是滿滿的蝦膏。炒飯炒飯既材料有櫻花蝦、蛋、蔥。炒飯至金黃色,飯粒粒粒分明。用鐵板炒得非常之有鑊氣。野菜用鐵板熱鑊炒,好有鑊氣。

大蝦餐 $648
銀鱈魚轉廣島蠔或魷魚筒可減$50
包沙律、大蝦、魷魚筒、安格斯牛肉、野菜、炒飯

沙律
正正常常用左柚子醋加上生菜和番茄,酸酸甜甜幫大家清下味雷

配上炸蒜一流。

由於銀鱈魚好新鮮所以好快沽清
之後廚房幫
我地轉魷魚筒平了$50。
絶對沒有因為平了而減低質素。

大蝦
大蝦肉質爽甜。蝦頭亦都拆開了,方便食用。
外脆內爽,蝦頭是滿滿的蝦膏。

炒飯
炒飯既材料有櫻花蝦、蛋、蔥。
炒飯至金黃色,飯粒粒粒分明。用鐵板炒得非常之有鑊氣。

野菜
用鐵板熱鑊炒,好有鑊氣。
2022-06-21 118 views
好耐無去日本 又仲未有得去特登搵間日本菜食 搵番啲去旅行ge 感覺鐵板燒一般都幾貴 搵左幾間見呢間小店價錢相宜食物質素好似都ok 就book 晚餐試下同朋友叫左個大蝦餐(2人份量 )$6xx total有大蝦 安格斯牛肉粒 魷魚筒 炒飯同埋沙律 湯 菜魷魚筒 - 🌕🌕🌕🌖🌑一上菜就聞到陣陣香味 配炸蒜食好夾 調味得當 安格斯牛肉粒 - 🌕🌕🌕🌗🌑煎牛肉粒好考功夫 容易一下就太熟變香口膠又或者太生咬唔開 但呢到師傅煎得岩岩好煎封左其中一面 少少焦香 keep 到肉汁咬落有啲脆 有啲juicy 唔錯唔錯大蝦 - 🌕🌕🌕🌕🌑諗住平平地食所以無叫龍蝦,叫大蝦,估唔到大蝦都咁好味爽滑彈牙 仲好香添炒飯 - 🌕🌕🌕🌖🌑炒得好乾爽 粒粒分明 仲有櫻花蝦 口感不錯炒芽菜 - 🌕🌕🌕🌑🌑整體而言師傅處理食材處理得好好 突出到食物ge優點二人份量剛好 如果胃口大ge 可以散叫多啲試唔同野食(食完個餐都仲有好多其他野想試)下次黎慶祝或者想食好啲的話 會試下龍蝦
好耐無去日本 又仲未有得去

煎封左其中一面 少少焦香 keep 到肉汁
咬落有啲脆 有啲juicy
唔錯唔錯

大蝦 - 🌕🌕🌕🌕🌑
諗住平平地食所以無叫龍蝦,叫大蝦,
估唔到大蝦都咁好味

芽菜

整體而言
師傅處理食材處理得好好 突出到食物ge優點
二人份量剛好 如果胃口大ge 可以散叫多啲
試唔同野食(食完個餐都仲有好多其他野想試)
下次黎慶祝或者想食好啲的話 會試下龍蝦

2022-06-15 136 views
第一次食鐵板燒令我好期待🙈特登係網上睇下邊間性價比高又好食既鐵板燒!然後就book左鳥海山鐵板燒!位置喺長沙灣好近我返工👍所以叫左同事一齊同我食晚餐🥳我哋叫咗大蝦餐$648包括有沙律,大蝦,魷魚筒,安格斯牛肉,野菜,炒飯,味噌湯🌟沙律🥗醬汁酸酸甜甜開胃!刺身🌟三文魚同吞拿魚係自己另外叫既🙈味道好新鮮而且好肥美好味😋大蝦🍤蝦肉又大又厚實口感好彈牙,味道鮮美又惹味真心正蝦膏鹹香十足👍安格斯牛肉🌟牛味濃郁熟度岩岩好💯肉質鮮嫩多汁加埋蒜片一齊食口感更加豐富又解膩最好嘅配搭👏魷魚筒🌟肉質爽口味道鮮甜我好鍾意食🤩炒飯🌟白飯炒到粒粒分明😆加埋櫻花蝦味道好香艷令人一啖接一啖食五停🤣超級惹味👍

沙律🥗醬汁酸酸甜甜開胃!

刺身🌟
三文魚同吞拿魚係自己另外叫既🙈味道好新鮮而且好肥美好味😋

大蝦🍤

安格斯牛肉🌟

魷魚筒🌟
肉質爽口味道鮮甜我好鍾意食🤩

炒飯🌟
2022-06-12 215 views
疫情開始緩和,又可以同老友出黎食飯吹吹水,搵了一間鐵板燒位於長沙灣附近,門面不太突出,但入內見到,充滿日本feel,而且坐滿晒人🤫好彩朋友一早已訂位🙂。先睇下menu,再睇睇其他人點什麼,就發覺龍蝦餐很受歡迎👍🏻,我們也跟上吧。先來沙律+麵豉湯,再來是擺設得睇的時令刺身上場,店員介紹先由魚身較淡味的鯛魚先食😋服務周到👍🏻,再來是鐵板燒雪魚,魚油很香,皮也很脆,之後主角出場啦,鐵板燒龍蝦🦞,嘩!隻龍蝦好大隻,好多肉,而且鐵板師父用了龍蝦頭內的膏炒龍蝦肉,超好味🤤。之後有薄燒牛肉,包埋蔥粒,不錯。最後還有炒飯+炒野菜,炒野菜有點怪怪的,全都是芽菜😅。滿足的一個晚上。

琴日朋友生日, 見佢住長沙灣附近就搵到呢間鐵板燒同佢食生日飯慶祝一下 🎂今次我哋叫咗大蝦鐵板套餐,轉咗個銀雪魚去魷魚🦑前菜沙律還好,個汁酸酸甜甜幾開胃😆初時以為佢魷魚會平平無奇,點知佢整到好juicy, 個汁係超!級!好!食! 🥹🥹 好想知佢落咩汁,係我食過最好食嘅🦑之一,完全唔UN! 加埋炸蒜食真係又香又好食😋食完魷魚已經好期待下一樣菜,佢呢到會見到你食完先上下一樣,確保野食係熱辣辣🤤🔥 呢個就係鐵板燒嘅分別! 呢個大蝦煎到表面好香脫,熟嘅程度剛好,蝦頭嘅膏都好好食😆🥩至於個牛柳,7成熟剛剛好,juicy又唔會好多筋,加埋炸蒜片,真係好想送飯一齊食炒飯粒粒分明又唔會太油,每粒飯都包住蛋漿🍚師傅功架唔錯, 加埋櫻花蝦提鮮,即使好飽都忍唔住一啖接一啖🤤🤤🤤最後有個麵豉湯同炒雜菜,都正正常常😆總結,兩個人$600左右真係好抵食,因為水準真係比出面一般嘅餐廳好,可以encore!! 🥹✨

今次我哋叫咗大蝦鐵板套餐,轉咗個銀雪魚去魷魚🦑

沙律

前菜沙律還好,個汁酸酸甜甜幾開胃😆

鐵板魷魚

鐵板牛柳粒

炒雜菜

最後有個麵豉湯同炒雜菜,都正正常常😆

鐵板魷魚
鐵板牛柳粒
炒雜菜
  • 大蝦
  • 魷魚
2022-06-03 191 views
好耐之前同朋友試過一次已經覺得性價比好高今次一於再次食睇睇有冇維持水準今次叫叫左個大蝦餐但當日冇銀雪魚所以換左魷魚筒沙律日式餐廳都會用芝麻醬沙律菜,菜夠脆夠甜菜仍然係新鮮大蝦鐵蝦燒過嘅大蝦非常美味甜得黎再帶有少許燒焦既香味蝦好香 肉爽最好食係蝦頭淡淡蝦膏魷魚筒本身對魷魚麻麻但呢個魷魚加左甜嘅燒汁一齊燒魷魚又滑又甜 好食再加埋炸蒜好好味安格斯牛肉牛肉大約7成熟牛香重 又唔會好肥膩加埋蒜片一齊放落口好香份量如果可以再多啲就好味噌湯餐廳有得$30轉鏗魚湯但由於已經飽所以冇加味贈味濃 亦冇豆腐係底炒飯估唔到看似平平無奇嘅炒飯咁出色粒粒分明 充滿蛋香及櫻花蝦香飯係最出色 好好食野菜最後食埋野菜就完結野菜係椰菜 淡淡蒜香牛油香好食總結以500幾嘅價錢食到咁高質嘅食物性價比高又好食絕對值得帶朋友黎食多次
好耐之前同朋友試過一次
已經覺得性價比好高
今次一於再次食
睇睇有冇維持水準
今次叫叫左個大蝦餐
但當日冇銀雪魚所以換左魷魚筒

沙律
日式餐廳都會用芝麻醬沙律菜,菜夠脆夠甜
菜仍然係新鮮

以500幾嘅價錢食到咁高質嘅食物
性價比高又好食
絕對值得帶朋友黎食多次
2022-05-30 181 views
朋友介紹呢間喺長沙灣嘅鐵板燒,初時睇地址以為喺商場入面,原來係商場地下嘅另一邊,差啲搵唔到唔好睇門面以為好細,其實入到去座位都唔少㗎。除咗有普通餐枱,仲可以早啲訂位,揀坐喺大廚面前添普通餐牌就唔多講啦,如果大家想食飯,有套餐可以選擇重點推介,當然係唔少得鐵板定食套餐啦日式沙律個沙律汁好正,酸酸甜甜,好開胃雞扒方面,喺相度已經可以睇得好清楚煎得好香脆,而且雞味濃郁,鮮嫩多汁刺身方面,非常新鮮,三文魚係一整件然後切片,咬落好有口感,因為廚師選用唔切開嘅刀法炒椰菜:椰菜好鮮甜洋蔥煎豬扒,啲洋蔥好好食,豬扒唔會整得太乾。食物嘅份量望落去其實好似有啲少,但係都足夠嘅,如果大家真係怕食唔飽,都唔使怕,因為餐廳嘅白飯係可以任添嘅

普通餐牌就唔多講啦,如果大家想食飯,有套餐可以選擇

重點推介,當然係唔少得鐵板定食套餐啦

日式沙律個沙律汁好正,酸酸甜甜,好開胃

炒椰菜:椰菜好鮮甜

洋蔥煎豬扒,啲洋蔥好好食,豬扒唔會整得太乾。

2022-05-12
Lunch
2022-05-29 162 views
簡直係差到離曬譜首先叫咗一個 刺身 龍蝦鐵鮑魚鐵板燒餐好似食大鑊飯咁隔離嗰枱食乜嘢我哋就食乜刺身都未上就上燒鮑魚炒雜菜竟然係一兜芽菜其實 咁cheap不如唔好上啦嘛服務態度出奇地差六點鐘坐 叫咗一支清酒七點鐘上第一道菜竟然話我哋飲酒飲得咁快攞景定贈慶呢唔飲酒做乜呀 都冇嘢食茶餐廳嘅服務仲好過佢以後都唔去
簡直係差到離曬譜首先
服務態度出奇地差六點鐘坐 叫咗一支清酒
茶餐廳嘅服務仲好過佢

以後都唔去
2022-05-26 188 views
今日搵食嚟到荔枝角,約咗一個好耐冇見嘅朋友 我哋揀咗食鐵板燒 慢慢食 慢慢傾😍😍呢間裝潢簡單 坐得尚算舒服😌 店員勤快細心🤗 我哋叫咗個二人大蝦套餐 🦐😋 🍴沙律菜配車厘茄 加上黑醋啲沙律菜超新鮮,爽甜 前菜食個沙律 好開胃😄 🍴香煎魷魚筒🦑配上炸蒜粒煎得啱啱好 點啲蒜粒食 味道都幾夾😋 🍴安格斯牛柳粒配蒜片🐂肉質鮮嫩 好Juice 煎得好香 正阿🥰 🍴鐵板大蝦🍤好新鮮 肉質香口嫩滑彈牙 蝦頭切開煎香 蝦身碎上 好方便 👍 🍴炒芽菜炒到都幾乾身 仲係好爽口 證明師傅好功夫👍🤗 🍴櫻花蝦炒飯炒飯真心好食 加上蛋及櫻花 粒粒分明 正呀😋😋 好滿足的一餐🤗🤗🥰 🎈鳥海山燒 (長沙灣)長沙灣昌華街23號富華廣場地下18號舖

呢間裝潢簡單 坐得尚算舒服😌 店員勤快細心🤗

我哋叫咗個二人大蝦套餐 🦐😋

🍴沙律菜配車厘茄 加上黑醋
啲沙律菜超新鮮,爽甜 前菜食個沙律 好開胃😄

🍴香煎魷魚筒🦑配上炸蒜粒

炒到都幾乾身 仲係好爽口 證明師傅好功夫👍🤗

🍴櫻花蝦炒飯
炒飯真心好食 加上蛋及櫻花 粒粒分明 正呀😋😋

好滿足的一餐🤗🤗🥰

🎈鳥海山燒 (長沙灣)
長沙灣昌華街23號富華廣場地下18號舖

2022-05-25 1932 views
長沙灣和荔枝角交界有一間鐵板燒專門店,店裡店外裝修充滿日式居酒屋風格。廚師枱非常搶手,若想有更佳的視覺體驗,盡對建議預先訂座要求。鐵板燒套餐(二人前)鮑魚餐 - $788是日精選刺身每天精選不同日本新鮮空運到港又合時令的刺身。侍應介紹及建議要順序,由淡至濃味,方可嚐出鮮味。雪白的薄目張,肉質嫩滑,魚味好濃郁,有少少蘿蔔蓉調味;厚切的深海池魚和三文魚腩,沾上醬油鮮味更突出;黑松露帶子厚身又彈牙,有陣陣飄香。沙律冰涼又清新的沙律,有少少沙律醋調味,酸甜開胃。活鮑魚每人一隻厚肉爽身的鮮鮑魚,簡單以黑椒和鹽調味,鮑魚味已十分濃郁和鮮甜。牛柳軟嫩又瘦的牛柳粒,油花雖少,但入口軟腍,肉汁又豐富,夾著炸蒜片更惹味。大蝦清甜鮮味的厚厚蝦肉,好爽滑彈牙,打開蝦頭殼,有橙黃的蝦膏十分甘香。野菜芽菜炒椰菜絲十分爽口,又有鑊氣。炒飯脆香的櫻花蝦有陣陣獨有的香氣,夾雜些少蒜香;飯粒炒得乾身又粒粒分明,有很多蛋黃絲,十分有鑊氣。鯛魚湯 +$20/碗鯛魚濃湯鮮甜而毫無魚腥味,入口有淡淡魚香,裡面有豆腐、昆布和蔬菜。

鐵板燒套餐(二人前)
鮑魚餐 - $788
是日精選刺身

是日精選刺身
每天精選不同日本新鮮空運到港又合時令的刺身侍應介紹及建議要順序,由淡至濃味,方可嚐出鮮味。雪白的薄目張,肉質嫩滑,魚味好濃郁,有少少蘿蔔蓉調味;厚切的深海池魚和三文魚腩,沾上醬油鮮味更突出;黑松露帶子厚身又彈牙,有陣陣飄香。

沙律
冰涼又清新的沙律,有少少沙律醋調味,酸甜開胃。

野菜
芽菜炒椰菜絲十分爽口,又有鑊氣。

鯛魚湯
鯛魚湯