2024-03-31 117 瀏覽
北角地庫嘅一田越開越多食店真開心😃但最吸引到我就係呢一間TAMAGOGO雞蛋糕嘅香味真係好難令人拒絕而且啲飲品同蛋糕造型仲十分QQ添😍飲品可以揀正常杯型或者公仔造型我就梗係揀公仔啦 哈哈哈哈!Milkshake有6款口味,我就揀咗:🐻朱古力 Milkshake 💲34🐻‍❄️草莓 Milkshake 💲34天氣熱咗飲真係好爽~~~🥚 爆醬雞蛋仔 💲30 餡料有3個選擇,我就揀咗原味吉士醬~雞蛋仔以盒裝雞蛋造型送上仲有笑臉,好可愛呀救命~😆😆每夥都熱辣辣十分香軟中間嘅custard又唔會好甜,好味~仲有一款🍌香蕉燒 Bananayaki 💲30都好得意ahhhhhh !唔止雞蛋糕造型係香港,個container都係🍌好正😂 餡料有3個選擇,今次揀咗朱古力味~~同樣鬆軟唔會太甜~ 揸住食好開心😆 另外佢地都有soufflé ~ 仲有7款口味添!🥞玉桂梳乎厘 💲68好Q彈香軟 放涼咗都無扁塌👍🏻但又不失空氣感~唔錯呀~店旁有3個座位~可以即場食、開心啲~~
北角地庫嘅一田越開越多食店
真開心😃但最吸引到我就係呢一間TAMAGOGO
雞蛋糕嘅香味真係好難令人拒絕
而且啲飲品同蛋糕造型仲十分QQ添😍

飲品可以揀正常杯型或者公仔造型
我就梗係揀公仔啦 哈哈哈哈!
Milkshake有6款口味,我就揀咗:
🐻朱古力 Milkshake 💲34
🐻‍❄️草莓 Milkshake 💲34
天氣熱咗飲真係好爽~~~

🥚 爆醬雞蛋仔 💲30
餡料有3個選擇,我就揀咗原味吉士醬~
雞蛋仔以盒裝雞蛋造型送上
仲有笑臉,好可愛呀救命~😆😆
每夥都熱辣辣十分香軟
中間嘅custard又唔會好甜,好味~

仲有一款🍌香蕉燒 Bananayaki 💲30
都好得意ahhhhhh !
唔止雞蛋糕造型係香港,個container都係🍌
好正😂
餡料有3個選擇,今次揀咗朱古力味~~
同樣鬆軟唔會太甜~ 揸住食好開心😆

另外佢地都有soufflé ~ 仲有7款口味添!
🥞玉桂梳乎厘 💲68
好Q彈香軟 放涼咗都無扁塌👍🏻
但又不失空氣感~唔錯呀~

店旁有3個座位~可以即場食、開心啲~~

2024-03-23
2024-05-07 0 瀏覽
係北角匯見到咁可愛嘅甜品向我招手🤩款款特色甜品都咁可愛!仲係即叫即整!新鮮熱辣♨️🥚爆漿雞蛋仔🙂濃郁蛋香🥚用新鮮日本雞蛋製作 咬落仲軟熟!好鐘意佢每個雞蛋仔上面都印有笑臉😆見到都好開心啊😆🍌香蕉燒 Bananayaki 打卡可愛香蕉~~ 香蕉造型🍌 我揀咗朱古力味 夾埋 香甜的香蕉蓉好正啊!蛋糕外層鬆軟香噴噴!香蕉殼真係超可愛~小朋友最愛👍🏻👍🏻🥞岩鹽焦糖梳乎里Pancake軟熟嘅梳乎里口感好鬆軟啊~~ 😋😋Top仲有一層脆皮焦糖 🧈又香又唔會太over👍🏻🍓草莓Milkshake連飲品杯都咁可愛~ 有熊仔同老虎杯可以揀~~天氣熱咗飲真係好爽
係北角匯見到咁可愛嘅甜品向我招手🤩
款款特色甜品都咁可愛!仲係即叫即整!新鮮熱辣♨️

🥚爆漿雞蛋仔🙂

🍌香蕉燒 Bananayaki
蛋糕外層鬆軟香噴噴!香蕉殼真係超可愛~小朋友最愛👍🏻👍🏻

🥞岩鹽焦糖梳乎里Pancake

🍓草莓Milkshake

2024-05-01 6 瀏覽
第一次食朱古力味只係貪得意,點知又脆又香蛋味!同朋友買左係公園一人食3隻配杯咖啡☕️好飽!又靚又得意。但真係好少人幫襯…. 可能個位好隱蔽! 係賣壽司果到埋邊嘅斜對面有個鋪幫襯下!唔係下下講幾十蚊雞蛋仔乜乜乜先😛😛😛… 氹下小朋友同自己開心又好食😋⋯⋯ ok吖~ 今日試吉士味

2024-05-01
2024-04-29 3 瀏覽
最近北角開咗間打卡甜品店 — 「TAMAGOGO」🤩🤩小店主打多款特色甜品,例如爆漿雞蛋仔、香蕉燒、梳乎厘班戟等~全部產品都係即叫即整,拎上手時仲熱辣辣㗎♨️♨️📍爆漿雞蛋仔用新鮮日本雞蛋製作,口感軟熟,帶濃郁蛋香🥚!!揀咗要朱古力同吉士口味,味道都唔錯~最特別係每個雞蛋仔上面都畫有笑臉,賣相勁可愛😆😆📍香蕉燒造型成條香蕉咁🍌,好啱打卡!口味就揀咗芝士味~~蛋糕外層鬆軟,裡面包住香甜的香蕉蓉同芝士餡,香氣十足🧀!推介👍🏻👍🏻📍葡撻另外仲買咗幾個葡撻試試~~葡撻外脆內軟,中間蛋漿口感嫩滑、牛油味重!用嚟做下午茶就啱哂😋😋📍Milkshake估唔到佢地連飲品杯都咁可愛,有熊仔同貓仔杯可以揀~~口味揀咗草莓同朱古力,我就鍾意朱古力味多啲!奶昔香滑濃郁,仲會飲到啲朱古力碎碎,朱古力控必試🍫🍫
最近北角開咗間打卡甜品店 — 「TAMAGOGO」🤩🤩

📍爆漿雞蛋仔
用新鮮日本雞蛋製作,口感軟熟,帶濃郁蛋香🥚!!

📍香蕉燒
造型成條香蕉咁🍌,好啱打卡!口味就揀咗芝士味~~

📍葡撻
另外仲買咗幾個葡撻試試~~

📍Milkshake
估唔到佢地連飲品杯都咁可愛,有熊仔同貓仔杯可以揀~~
外賣自取
2024-04-23 12 瀏覽
商場行街也吃街頭小吃,滿滿日式感,店員非常親切。即叫即做的好處,一面吃到脆脆口,另一面則呈現旦糕及柔軟口感。芝士雞旦糕仔快樂感滿滿,芝士之香濃,淡淡芝士味吉士味雞旦仔日式的旦糕感覺,迷你雞旦仔!牛奶味香,又有吉士香,軟熟旦糕熱吃喔招牌雞旦仔燒,店舖更供應不同口味、鬆化香蕉仔,朱古力味好好吃,外面呈淡黃色,翻開入面後,是香濃朱古力,美味口味,添加了快樂。不妨試下,淡淡旦味,有點日式旦糕感覺。香蕉奶昔要一份有點健康又美味的點心,這款香蕉奶昔是完美的選擇!融合了清新的鮮奶口味,再加上香甜的香蕉和一點點香草味,棒,美味奶昔,滿香蕉人氣,有非常飽肚日式抹茶奶昔奶昔用雲尼拿雪糕打出調製甜蜜奶昔,又大飽口福!滿滿份量,可愛又好味,是打卡感高的特飲,茶香滿滿,驚喜口感,清爽又醒神自助點美味的雞仔旦糕,日本廚師輕輕做出,不會塌了!
商場行街也吃街頭小吃,滿滿日式感,店員非常親切。

芝士雞旦糕仔

快樂感滿滿,芝士之香濃,淡淡芝士味

吉士味雞旦仔

香蕉奶昔

日式抹茶奶昔

自助點美味的雞仔旦糕,日本廚師輕輕做出,不會塌了!

Had tried their custard flavour. Would prefer more fillings. Too bad mixing flavours within a box of 6 wasn’t allowed. The egg balls were not hot enough. They were just warm, unlike the egg balls that I had elsewhere. Not sure if it’s because it took time for them to fix the shapes before putting all 6 of them into an egg box, thought it’s unlikely. Or perhaps not all 6 egg balls turned out well in the first round, and they’d have to do the second round in order to complete all 6. I still do

The egg balls were not hot enough. They were just warm, unlike the egg balls that I had elsewhere. Not sure if it’s because it took time for them to fix the shapes before putting all 6 of them into an egg box, thought it’s unlikely. Or perhaps not all 6 egg balls turned out well in the first round, and they’d have to do the second round in order to complete all 6. I still don’t think the shopkeeper or the one who worked on my order should give me a box of 6 egg balls with 2 that were broken at the top or at the side.

Wonder why they didn’t prepare 1-2 spare ones for swapping just in case this happened. They should be expecting people to take lots of photos since the egg balls are so IG-able. If I’m the one doing it, I would make sure all 6 are in perfect shape before giving to a customer.
2024-04-13
2024-04-18 13 瀏覽
超級萌💖 爆漿雞蛋仔顏值咁高真係零抵抗力😻😻TAMAGOGO 位於北角一田超市裏面,仲設有座位可以比你即買即食添🫶🏻香蕉燒🍌有3款口味。朱古力/吉士/ 芝士我就揀咗朱古力,外形好趣緻,仲會配埋蕉形膠托盤,超濃嘅香蕉蓉同朱古力,質感鬆軟,驚喜爆漿雞蛋仔✨朱古力/ 吉士/芝士設計超有心思💖超級可愛!仲用咗雞蛋盒裝住,真係好似一粒粒雞蛋咁蛋糕口感鬆軟,超推吉士醬❣️略嫌中間嘅醬少左啲,如果加多啲會更prefect!朱古力Milkshake 🍫呢個係店員大推✨超濃郁嘅朱古力!係用咗朱古力雪糕整㗎!🍦仲有超可愛嘅小熊樽🐻📍 TAMAGOGO (北角)北角渣華道123號北角匯二期B1樓一田超市內NP-B-104號舖

超級萌💖 爆漿雞蛋仔
顏值咁高真係零抵抗力😻😻

香蕉燒🍌
有3款口味。朱古力/吉士/ 芝士

驚喜爆漿雞蛋仔✨
朱古力/ 吉士/芝士
設計超有心思💖超級可愛!
仲用咗雞蛋盒裝住,真係好似一粒粒雞蛋咁
蛋糕口感鬆軟,超推吉士醬❣️
略嫌中間嘅醬少左啲,如果加多啲會更prefect!

朱古力Milkshake 🍫
呢個係店員大推✨超濃郁嘅朱古力!
係用咗朱古力雪糕整㗎!🍦
仲有超可愛嘅小熊樽🐻

📍 TAMAGOGO (北角)
2024-04-17 15 瀏覽
北角匯雖然唔算好大商場,不過假日人流係幾旺,其中一個原因係有一田超市。裡面都幾多野買,同時有埋餐廳。雖然可以坐低食野既位置唔多,但都有好多唔同既餐廳可以揀。呢間行過都會望多兩眼,又日式又有搞鬼既雞蛋仔。你以為佢淨係食雞蛋仔,原來疏乎厘都有得食。吉士雞蛋仔 $34首先會用個蛋盒上,打開蛋盒見到六隻大雞蛋仔笑住。入口口感軟熟,中間有吉士醬,大人細路都鍾意。2重朱古力疏乎厘 $88出面食個原味疏乎厘分分鐘都過百,呢度2重朱古力都係$88,其實性價比一流。朱古力好似瀑布咁,難得唔會甜到一個點,仲食到疏乎厘既蛋香,無論你係唔係外協,都好岩你。香蕉燒(朱古力) $30香蕉燒真係”香蕉”上,指定動作 : 拎住打咭。口感其實係雞蛋仔既”香蕉”版,揀朱古力味都幾夾。我愛Milkshake (岩鹽焦糖) $34熊仔樽人見人愛,而且夠大樽,感覺係多過平時飲一杯既份量。揀岩鹽焦糖貪佢冇咁甜,入口少甜又順滑。

呢間行過都會望多兩眼,又日式又有搞鬼既雞蛋仔。

你以為佢淨係食雞蛋仔,原來疏乎厘都有得食。

吉士雞蛋仔 $34

2重朱古力疏乎厘 $88

香蕉燒(朱古力) $30

我愛Milkshake (岩鹽焦糖) $34
2024-04-14
下午茶
2024-04-11 13 瀏覽
同小朋友行北角匯,見到有幾張枱都有小朋友食緊呢款雞蛋仔,唔執輸又試下買。香蕉燒-揀左朱古力味,本身勁驚全條入面勁多朱古力會太甜(但小朋友堅持要揀朱古力😅),好在佢的朱古力並唔多,但又一定會每啖都食到👍🏻-欣賞佢的香蕉同蛋都非常香,食完唔會死甜同太膩爆醬雞蛋仔-揀左吉士味,造型好cute 真的同sample 冇分別!-姐最歡喜的一款,蛋味最濃,又唔會太甜,中間有爆醬吉士,外脆內嫩梳乎厘pancake -叫左宇治抹茶味,茶味唔算勁濃但個cream 十分滑-好輕盈的梳乎厘,蛋味好香葡撻-酥皮出色,好酥脆Oreo Milkshake-Oreo 味好足,整杯milkshake 好滑好順口

香蕉燒
-欣賞佢的香蕉同蛋都非常香,食完唔會死甜同太膩

爆醬雞蛋仔
-揀左吉士味,造型好cute 真的同sample 冇分別!

梳乎厘pancake
-叫左宇治抹茶味,茶味唔算勁濃但個cream 十分滑
-好輕盈的梳乎厘,蛋味好香

-酥皮出色,好酥脆

Oreo Milkshake
-Oreo 味好足,整杯milkshake 好滑好順口

2024-04-09 12 瀏覽
北角一田超市,除了有新鮮食材購買之外,還有數間餐廳,逛完超市可以吃點東西經過一家有雞蛋圖案的蛋糕店,被小朋友吸引着,要吃雞蛋形蛋糕一客六件有朱古力,吉士及芝士口味這個雞蛋形蛋糕,外形非常可愛,$34/6件,打開雞蛋盒,小朋友很興奮,由於是即叫即整,需要耐心等候,從中間撕開,滿滿的吉士醬,不會太甜在等候期間,多點了一份梳乎厘pancake,開着店員即叫即整,非常用心梳乎厘pancake做到動L的感覺,兩大件非常鬆軟,吃下去有著吃空氣的感覺,綠茶cream夠凍夠濃,夾著pancake 一起吃味道有夾最後點了一杯綠茶milkshake,可以自行選擇杯款造型,充滿濃濃的綠茶味,奶味濃厚,間唔時喝一杯,整天心情非常愉快

經過一家有雞蛋圖案的蛋糕店,被小朋友吸引着,要吃雞蛋形蛋糕

一客六件有朱古力,吉士及芝士口味

• 爆漿雞蛋仔
2024-03-18 66 瀏覽
Are You Ready?大家一齊接"蕉"啦。除左香蕉燒,仲有爆漿雞蛋仔,葡撻同梳乎厘班戟... 每款都有唔同口味選擇,即叫即整,新鮮出爐熱辣辣。TAMAGOGO 就住係北角一田超市啦!!!香蕉燒(朱古力/吉士/芝士)蛋糕配上蕉形膠托盤,造型非常可愛,香蕉同朱古力真係好鬼夾,蛋糕包住香蕉蓉同朱古力,質感鬆軟,蛋味香濃,底部有幾粒迷你棉花糖扮腳仔,添一份玩味同驚喜爆漿雞蛋仔(朱古力/吉士/芝士)成個設計有心思,可愛到暈!同雞蛋盒裝住6粒雞蛋仔,每粒都印有笑笑圖案;蛋糕口感同樣鬆軟,濃濃蛋香味,吉士醬配搭其實係正,但可惜略嫌吉士醬份量少了點,比例有點失平衡
香蕉燒(朱古力/吉士/芝士)
爆漿雞蛋仔(朱古力/吉士/芝士)
2024-03-15
外賣自取
#pb食在北角 #pb甜品系列 北角可愛香蕉仔 & 雞蛋仔🥚New Restaurant Alert🚨✨今次想介紹呢間超可愛雞蛋仔俾大家😍 佢係2月頭先開業 位於北角匯一田超市入面 不過我都兜咗成個圈先搵到🤪 店內裝修都好得意 以橙色、白色為主 仲有好多雞蛋 好岩影相🥰 所有雞蛋仔都係即叫即整 落完單之後要等15-20分鐘👍🏻.佢主打雞蛋仔、梳乎厘、香蕉燒 全部都有幾款餡料選擇😋 價錢$22-$88不等 都唔算太貴👍🏻另外佢仲有6款Milkshake 價錢$34 / $36😍🔹爆漿雞蛋仔 - 吉士🥚一盒好得意嘅雞蛋仔 有埋笑臉望落都開心🥰 佢嘅口感好鬆軟 蛋味幾重😋 中間嘅餡可以揀朱古力、芝士、吉士 我地揀左吉士 味道唔會好甜👍🏻🔹香蕉燒 - 朱古力🍌推介❤️ 比起雞蛋仔 我覺得呢款更加驚喜😍 用左裝香蕉嘅盒裝住佢 真係好搞笑🤪 蛋糕口感同樣好鬆軟 食到中間居然仲食到香蕉蓉😋 餡可以揀朱古力、芝士、吉士 感覺朱古力同香蕉最夾 又唔會好漏👍🏻.整體✨ 呢間新開嘅雞蛋仔店真係好可愛🥰 佢位於北角匯一田超市入面 位置都有少少難搵🤪 主打嘅爆漿雞蛋仔、香蕉燒、梳乎厘都好吸引 而且價錢唔會太貴👍🏻
#pb食在北角 #pb甜品系列
北角可愛香蕉仔 & 雞蛋仔🥚
New Restaurant Alert🚨✨

🔹爆漿雞蛋仔 - 吉士🥚

🔹香蕉燒 - 朱古力🍌

整體✨ 呢間新開嘅雞蛋仔店真係好可愛🥰 佢位於北角匯一田超市入面 位置都有少少難搵🤪 主打嘅爆漿雞蛋仔、香蕉燒、梳乎厘都好吸引 而且價錢唔會太貴👍🏻 大家去開北角都不妨試下😍

TAMAGOGO (北角)
👧🏻😋👅🍽✨雞蛋甜品專門店勁多款式😍-TAMAGOGO🇭🇰 北角渣華道123號北角匯二期B1樓一田超市內NP-B-104號舖 🇭🇰-🍳 超有特色雞蛋甜品專門店, menu上幾乎全部都係雞蛋做既甜品, 仲有特濃厚身邪惡奶昔勁好飲☺️🍳 所有產品即叫即做要耐心等候, 好彩大大間一田可行街 🥰 店側有少量位置堂食都可以抖下-🥚 爆漿雞蛋仔 (吉士) $34💯用雞蛋紙盒裝住6粒一份粒粒雞蛋仔仲有印左笑臉上去勁得意🥰💯雞蛋仔質地結實又軟熟, 咬開入面有好moist既吉士醬, 唔會太甜-🥞 梳乎厘Pancake (玫瑰蜂蜜) $78✨pancake厚身又fluffy, 仲好大份, 淋上輕盈cream同蜂蜜同玫瑰花乾, 清清地又香甜, 食落完全唔膩! 😋-🥧 葡撻 $18/2個💯 驚喜之作! 個酥皮好脆蛋又夠滑, 即刻焗起熱辣辣好香蛋味🥹-🍌 香蕉燒 (朱古力) 開業優惠價 $20✨附送香煎形膠托超級可愛, 個蛋漿同雞蛋仔一樣, 但香蕉形狀大份啲更有咬口, 入面藏住香蕉蓉+朱古力醬勁香甜 ☺️-🥛 Oreo Milkshake $36💯第一啖飲落去口感勁厚實一定係落左爆多雪糕超足料💯樽身都有得揀, 有虎
👧🏻😋👅🍽✨

香蕉燒 (朱古力) 開業優惠價 $20

🥛
Oreo Milkshake $36
💯第一啖飲落去口感勁厚實一定係落左爆多雪糕超足料
💯樽身都有得揀, 有虎仔, 熊仔同普通杯, 揀個QQ樽又可以留返裝野😝

爆漿雞蛋仔
Oreo Milkshake
下午茶食什麼好,位於北角匯一田內的 TAMAGOGO,即叫即整雞蛋仔,可以堂食又可以外賣帶走,款款都有可以造型,好吸引好可愛可愛造型的 [ 爆漿雞蛋仔 $34 ] 包裝盒設計成雞蛋盒,放有六粒蛋形狀的雞蛋仔,粒粒都印上笑面圖案,選擇朱古力味,所以每粒都有朱古力粒在內,食落充滿蛋香賣相吸引的 [ 香蕉燒 $30 ] 朱古力+香蕉 這個選擇是最好的,熱辣辣香噴噴,香蕉蛋糕底下有迷你棉花糖粒,香蕉蛋糕內包住溶化的朱古力及香蕉醬,攞住影相打卡就最正一凍一熱 [ 雞蛋仔 $22 ] 加配香滑紅豆味雪糕,還有粒粒紅豆在內,質地軟熟,蛋香味濃郁兩件震騰騰的 [ 宇治抹茶梳乎厘 $78 ] 大大球紅豆蓉球配抹茶真係好夾,梳乎厘食落口感髮軟,入口即化,空氣感十足酥皮 [ 葡撻 $18/2 ] 咬落去非常酥脆,濃濃蛋香味,熱辣辣好味道

2024-03-03
2024-03-08 29 瀏覽
剛巧去鰂魚涌那邊,可以去試試這店。原本點抹茶🍵雞仔加紅豆🫘雪糕,職員說需要等7-8分鐘。結果,我等了十分鐘,見到職員把一些雞蛋仔掉去垃圾桶,我就知道心知不妙。我問職員還需等多久,他說就快整好。之後又行出店打電話,又入回店。如是者過了幾分鐘對我說,整不到雞蛋仔,會退錢給我。語氣上沒有不好意思的感覺。我立刻覺得有些生氣,因為等了那麼久,最後叫職員給我另一款食物作代替。職員便整了朱古力蛋糕。朱古力蛋糕以雞蛋盒盛載,盒和蛋糕的外型可愛。味道也不錯。另外,店舖售賣香蕉🍌造型蛋糕,同樣可愛喲。而店的座位和枱都比較小。因為店舖在超級市場內,所以座位後邊有人不斷經過,使人感覺不好。