2024-03-08 30 瀏覽
剛巧去鰂魚涌那邊,可以去試試這店。原本點抹茶🍵雞仔加紅豆🫘雪糕,職員說需要等7-8分鐘。結果,我等了十分鐘,見到職員把一些雞蛋仔掉去垃圾桶,我就知道心知不妙。我問職員還需等多久,他說就快整好。之後又行出店打電話,又入回店。如是者過了幾分鐘對我說,整不到雞蛋仔,會退錢給我。語氣上沒有不好意思的感覺。我立刻覺得有些生氣,因為等了那麼久,最後叫職員給我另一款食物作代替。職員便整了朱古力蛋糕。朱古力蛋糕以雞蛋盒盛載,盒和蛋糕的外型可愛。味道也不錯。另外,店舖售賣香蕉🍌造型蛋糕,同樣可愛喲。而店的座位和枱都比較小。因為店舖在超級市場內,所以座位後邊有人不斷經過,使人感覺不好。

與朋友經過這家小店,看見以雞蛋為主題,賣相可愛的Tamagogo,他們販售香蕉燒、爆漿雞蛋仔、梳乎厘班戟等產品,我們決定叫了幾樣來試試<宇治抹茶梳乎厘> $78宇治抹茶梳乎厘吃起來帶有空氣感,入口即化,小編特別喜歡它的抹茶醬,食下後有抹茶的回甘味<吉士爆漿雞蛋仔> $34雞蛋仔相當可愛,每一個上面都有燙上笑哈哈的圖案,質地細膩,再加上經典的吉士醬,根本停不下來<芝士香蕉燒> $30香蕉燒有三種口味,小編選擇了芝士味。口感軟熟,然而芝士的味道並不突出,如果內餡可以再多一些的話會更好<香蕉milkshake> $36濃香的味道帶有淡淡的香蕉風味,口感細膩。<原味雞蛋仔> $22原味雞蛋仔正在推行3月的優惠,附送紅豆味雪糕,紅豆味雪糕味道十分不錯,每咀嚼一口都能感受到紅豆的口感,再加上鬆軟的雞蛋仔,美味無比

<宇治抹茶梳乎厘> $78

<吉士爆漿雞蛋仔> $34

<芝士香蕉燒> $30

<香蕉milkshake> $36
濃香的味道帶有淡淡的香蕉風味,口感細膩。

<原味雞蛋仔> $22
咁可愛嘅雞蛋仔🥚香蕉燒🍌熊仔奶昔🐻‍❄️喺邊度搵?上星期去北角一田超市,發現到呢間雞蛋仔專門店!除咗有爆漿雞蛋仔,仲有蛋撻🥧、梳乎厘班戟、香蕉燒等😍😍😍所有款式都是即叫即做🔥,因此可以先逛逛商場或在旁邊座位等候! 爆漿雞蛋仔及香蕉燒都各有三款餡料揀! 有甜有鹹! 即做雞蛋仔外型超級可愛,靚到唔捨得食😍 蛋糕熱辣辣又鬆軟,餡料爆漿流心,朱古力比較香濃,吉士就較香甜! 香蕉燒配上香蕉造型托盤🍌,搞鬼得意😆 鬆軟蛋糕內有香蕉蓉及朱古力,配搭極好!另外仲有梳乎厘班戟,有7種口味!宇治抹茶梳乎厘班戟,空氣感十足,上面的抹茶醬,香濃幼滑,配合班戟一齊食,非常滿足😌至於飲品就有milkshake ,可以選擇熊仔🐻‍❄️或貓仔杯🐱 粉紅色的草莓🍓奶昔,賣相夢幻💗,入口綿滑濃郁😋

咁可愛嘅雞蛋仔🥚香蕉燒🍌熊仔奶昔🐻‍❄️喺邊度搵?

另外仲有梳乎厘班戟,有7種口味!

• 宇治抹茶梳乎厘班戟
  • 朱古力爆漿雞蛋仔
  • 吉士爆漿雞蛋仔
  • 香蕉燒
北角一田超市最近進駐一間主打梳乎厘班戟同雞蛋仔嘅甜品小店,經過見到印上可愛公仔嘅雞蛋仔都想試下😆梳乎厘班戟有唔少口味,好似岩鹽焦糖、玫瑰等都比較有特色,另外有可愛爆漿雞蛋仔同香蕉造型嘅香蕉燒🍌仲有奶昔同雪糕雞蛋仔,可以一解口饞。產品係即叫即做熱辣辣🔥🥞岩鹽焦糖梳乎里Pancake超級動L🤣見到店員就算將pancake放入外賣盒都好仔細地做返啲裝飾。Pancake口感好鬆軟,有空氣感之餘唔會輕如無物😋😋面頭有一層焦糖增加脆口感覺同焦糖香👍🏻🧀芝士爆漿雞蛋仔雞蛋仔好可愛呀,新鮮出爐熱辣辣咁食,回彈力強,咬落好鬆軟,中間有好多氣泡,食落軟綿綿😋😋芝士味好香,帶丁點鹹味,加上富蛋香嘅雞蛋仔幾好食。🍫朱古力爆漿雞蛋仔朱古力味就甜啲,係小朋友嘅口味😛人均消費:$60推介指數(10分為滿分):8分

🥞岩鹽焦糖梳乎里Pancake

🧀芝士爆漿雞蛋仔

🍫朱古力爆漿雞蛋仔
朱古力味就甜啲,係小朋友嘅口味😛

人均消費:$60
推介指數(10分為滿分):8分

2024-03-04
15 分鐘 (外賣自取)
無意間發北角匯一田超市新開左間雞蛋仔鋪!店內除咗有傳統雞蛋仔,仲有一盒盒新鮮雞蛋🥚🥚嘅造型既爆漿雞蛋仔。我揀咗最人氣嘅朱古力味既雞蛋仔因為即叫即做關係,大概需要等5分鐘🕞雞糕仔熱辣辣超鬆軟,用手搣開真係爆漿啵📸貪心試埋另一款打卡able既香蕉燒!卡哇伊❤️蛋糕本身帶香蕉味配上甜甜既吉士醬!都好好食!但兩者比較 我自己比較鐘意雞蛋仔!偷食完畢!我返上Office 做野先啦🤫🤫🤫開店限時優惠🍌 香蕉燒只需$2️⃣0️⃣優惠期去到2月29日———————————————————TAMAGOGO📍北角渣華道123號北角匯二期B1樓一田超市內NP-B-104號舖
無意間發北角匯一田超市新開左間雞蛋仔鋪!
店內除咗有傳統雞蛋仔,
仲有一盒盒新鮮雞蛋🥚🥚嘅造型既爆漿雞蛋仔。
我揀咗最人氣嘅朱古力味既雞蛋仔
因為即叫即做關係,大概需要等5分鐘🕞
雞糕仔熱辣辣超鬆軟,用手搣開真係爆漿啵📸

貪心試埋另一款打卡able既香蕉燒!卡哇伊❤️
蛋糕本身帶香蕉味配上甜甜既吉士醬!都好好食!

但兩者比較 我自己比較鐘意雞蛋仔!
偷食完畢!我返上Office 做野先啦🤫🤫🤫

開店限時優惠🍌 香蕉燒只需$2️⃣0️⃣
優惠期去到2月29日
———————————————————
TAMAGOGO

2024-02-27 38 瀏覽
食完晚飯在一田購物,見到這間新開張的雞蛋仔梳乎厘專門店,就去試一試,不過今晚疏乎厘已經賣完了。【爆漿雞蛋仔】好可愛的雞蛋糕造型,印上笑面圖案,中間夾着吉士,配搭着香濃的蛋香味,味道完全是加強版雞蛋仔;另外一款是朱古力味,有一粒粒的朱古力夾在雞蛋糕中,味道又是令人回味無窮。【我愛Milkshake】熊仔和老虎就約得朱古力奶昔,賣相已經很吸引,價錢又便宜,最難得是朱古力味道極度香濃,又充滿了朱古力碎,每一啖都濃郁香滑,大人和小朋友都十分喜愛。【雪糕雞蛋仔】雞蛋仔充滿蛋香味,這款質地是軟熟實心的,配搭朱古力雪糕一凍一熱。

朱古力雪糕雞蛋仔
2024-02-20
朱古力雪糕雞蛋仔
2024-02-22 44 瀏覽
星期四下班後和去老公去北角匯新開的TAMAGOGO吃東西。我們點了香蕉燒、爆漿雞蛋仔、梳乎厘班戟、葡撻、奶昔。吉士味爆漿雞蛋仔即叫即整,粒粒雞蛋仔都有個笑臉,很可愛。雞蛋仔吃起來像雞蛋糕,夾著吉士醬,綿密可口。朱古力味香蕉燒朱古力和香蕉是好拍檔,像香蕉的蛋糕包著溶化的香蕉和朱古力,熱辣辣,好吃。玫瑰蜂蜜梳乎厘班戟梳乎厘班戟空氣感十足,入口即化,口感鬆軟,玫瑰味突出,有驚喜。葡撻酥皮有很多層,咬下去非常酥脆,蛋醬又做得很出色,很讚。草莓Milkshake味道偏甜,喝得出很足料,很濃稠。
星期四下班後和去老公去北角匯新開的TAMAGOGO吃東西。
我們點了香蕉燒、爆漿雞蛋仔、梳乎厘班戟、葡撻、奶昔。

葡撻
酥皮有很多層,咬下去非常酥脆,蛋醬又做得很出色,很讚。

草莓Milkshake
味道偏甜,喝得出很足料,很濃稠。
草莓Milkshake
2024-02-22
2024-02-19 42 瀏覽
北角一田超市,有唔同日本美食最近多咗呢間以雞蛋作主題嘅甜品店除咗常見嘅傳統雞蛋仔仲有圓嘟嘟嘅爆漿雞蛋仔一盒6隻放入雞蛋盒之中賣相超得意揀咗兩款口味✨朱古力蛋仔即叫即製.暖笠笠裡面均勻添上粒粒朱古力味道香甜✨吉士味蛋仔吉士有爆漿感口感鬆軟.亦唔會太甜✨宇治抺茶梳乎里Pancake震騰騰嘅梳乎里配上綠茶同紅豆蓉味道好夾口感鬆軟.入口即化✨香蕉燒有唔同味道選擇形狀同香蕉比例一樣芝士味出奇地夾小朋友都勁like.賣相超可愛,唔捨得食✨OREO奶昔貓貓樽仔.加入Oreo餅乾嘅奶昔口感細膩 帶出粒粒餅碎香濃奶味.亦唔會太甜係下午茶 / 口痕嘅最佳選擇

北角一田超市,有唔同日本美食

最近多咗呢間以雞蛋作主題嘅甜品

✨香蕉燒
有唔同味道選擇
形狀同香蕉比例一樣
芝士味出奇地夾

小朋友都勁like.賣相超可愛,唔捨得食

✨OREO奶昔
貓貓樽仔.加入Oreo餅乾嘅奶昔