住喺屯元天嘅人應該都有聽過呢間雞煲唔使二百蚊就可以兩個鐘仼食雞同配料依今時今日嘅物價 呢個價錢真係冇得輸( ´▽` )ノ年幾前已經嚟過一次 今次二訪 都仲係要排隊 keep住咁高人氣🔥🍴至尊惹味雞煲一入座店員就會問雞煲想要咩辣唔太食得辣嘅我就揀咗BB辣揀好之後就可以去自助區整個調味醬汁唔使一陣熱辣辣雞煲就上枱🐥雞件預先炸過 但雞肉依然嫩滑汁雖然我哋得兩個人 但雞嘅份量都好多 每件雞都啖啖肉 唔會淨係得骨怕好快食哂都唔緊要 因為呢度係可以任食雞 絕對可以食到夠為止調味方面醬汁好惹味加埋芫荽 洋蔥 芹菜等一齊炒 成煲都好香🤤食完雞煲就加入豬骨湯打邊爐✨食物推薦🍲🔸必食炸饅頭除咗雞煲 每枱都必叫嘅點少得炸饅頭新鮮炸起 外皮金黃鬆脆 一定要點埋煉奶!(叫咗好多轉 每件饅頭都係又熱又脆)🔹蜂巢豆腐蜂巢豆腐索晒雞煲汁嘅精華一咬啲汁喺口腔爆開🔸肩胛肥牛片估唔到咁平嘅價錢都有得食牛肩胛🐮一啲都唔馬虎!🔹芝士竹輪芝士竹輪都算係火鍋配料中嘅貴價貨!竟然喺呢度食到!重點係呢隻流心芝士一啲膩嘅感覺都冇~🔸凍檸茶點解要推薦凍檸茶?因為平時打邊爐都係得汽水啤酒或無糖茶好少會有水吧沖嘅飲品當然除咗檸檬茶仲有奶茶咖啡

住喺屯元天嘅人應該都有聽過呢間雞煲

食完雞煲就加入豬骨湯打邊爐

✨食物推薦🍲

🔸必食炸饅頭
除咗雞煲 每枱都必叫嘅點少得炸饅頭
新鮮炸起 外皮金黃鬆脆 一定要點埋煉奶!
(叫咗好多轉 每件饅頭都係又熱又脆)

🔹蜂巢豆腐
蜂巢豆腐索晒雞煲汁嘅精華
一咬啲汁喺口腔爆開

🔸肩胛肥牛片
估唔到咁平嘅價錢都有得食牛肩胛🐮
一啲都唔馬虎!

🔹芝士竹輪
芝士竹輪都算係火鍋配料中嘅貴價貨!
竟然喺呢度食到!
重點係呢隻流心芝士一啲膩嘅感覺都冇~

🔸凍檸茶
點解要推薦凍檸茶?
因為平時打邊爐都係得汽水啤酒或無糖茶
好少會有水吧沖嘅飲品
當然除咗檸檬茶仲有奶茶咖啡
對我嚟講可以飲到新鮮檸檬茶真係錦上添花🤭

💰星期一至四:$178/2小時
💰星期五六日、公眾假期$188/2小時

🚩至尊雲吞麵雞煲
2024-04-16 163 瀏覽
🌟至尊惹味雞煲(星期1-4 :$178/2小時,星期五六日、假期及前夕 $188/2小時)朋友唔食得辣嘅關係,叫咗BB辣,煲一上檯就可以食,🐤雞肉同個調味唔錯,同埋炒得幾香口,食到鍋底附近嘅雞係有後勁嘅辣香,幾過癮!邊爐料任食就正常,誰不知雞都可以任食😱 (留意返📌係呢款同花甲雞煲先可以加)食完雞加湯打邊爐,第一時間緊係指定動作,響鈴!油炸鬼都唔錯,浸一秒即食,外皮都仲脆!配料點少得🥩肉類,今次叫咗肩岬肥牛片同🐮鮮牛肉,質素都唔錯,肥牛因為係肩岬位感覺冇咁肥,好食過普通肥牛。海鮮叫咗鵝腸同🦑魷魚,兩者都好爽口,另外仲叫咗🦐鮮蝦雲吞,味道ok同入面真係有蝦㗎👍 Oppa魚板都ok,少見火鍋店有得食🤣蔬菜就叫咗生菜、窩筍、海帶。話說食食下見好多檯都叫炸饅頭,雖然都飽飽地但都照叫,饅頭外皮夠脆,點煉奶食真係正😋🧃飲品方面佢有汽水、豆漿、檸茶、咖啡。、奶茶、羅漢果杞子菊花茶。今次除咗飲🥤汽水,仲叫咗杯🌼羅漢果杞子菊花茶,菊花味重,飲落清甜,飲得出全是羅漢果嘅甜味,冇另外加糖呢點幾好☺️

🧃飲品方面佢有汽水、豆漿、檸茶、咖啡。

2024-04-15
2天前 0 瀏覽
🐔住係屯元天嘅朋友仔實識呢間雞煲店, 呢日完聚會後我哋就行黎濕地公園呢邊搵野食, 經過見到至尊雲吞麵雞煲係呢頭, 即刻衝咗入黎食🤭 200蚊都唔使, 就可以任食兩小時, 包哂雞煲, 火鍋, 飲品~ 咁鬼平仲要有水準, 難怪人氣高企!.雞煲揀咗唔辣, 豬生話雞肉好嫩滑, 份量好夠, 仲要係啖啖肉, 唔係得啲雞頭雞尾, 配埋芫荽, 洋蔥, 芹菜炒超惹味的! 佢食得好滿足~ 之後我哋就加豬骨湯繼續打邊爐~ 冇諗到呢個價都有肩胛肥牛片食, 唔多肥膏, 啖啖肉, 仲有唔少靚火鍋料, 嗌咗牛柏葉, 魷魚, 芝士竹輪, 韭菜餃, 同埋蔬菜類~ 超豐富的!! 最後小丸子超推介要嗌埋炸饅頭, 超正,冇諗到火鍋店都有炸饅頭食😋😋😋 .📌 至尊雲吞麵雞煲天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖.#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #yuenlong #hotpot #tuenmun #wetland #wetlandseasonsbay
🐔
📌 至尊雲吞麵雞煲
#hkig #hkfoodie #foodporn #foodphotography #likesforlike #instalike #followforfollowback #yuenlong #hotpot #tuenmun #wetland #wetlandseasonsbay #chicken #雞煲 #屯元天 #食好西

2024-05-06 0 瀏覽
#屯門元朗都有分店 #foodthinger天水圍 #雞煲任食 #天水圍美食 #任食雞煲 #任食任飲 #至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖又來推介一間一個價錢$188/2小時任吃雞煲任吃火鍋任飲的放題他們家的雞煲真的很合我的口味,雞肉嫩滑 醃料的味道也是剛剛好不會太鹹,吃完雞煲覺得唔夠喉的話可以另外叫店員幫忙再加雞另外他們家的炸饅頭也非常好吃,口感非常酥脆 加配煉奶 真的吃完一個接一個飲品方面,汽水也是任飲火鍋配料,非常推薦牛肉、鵝腸、鮮蝦雲吞、韭菜餃子,蔬菜也非常新鮮,萵筍同埋生菜新鮮職員們非常親切,座位坐得舒服 唔會好迫
#至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)
又來推介一間一個價錢$188/2小時
任吃雞煲任吃火鍋任飲的放題

飲品方面,汽水也是任飲

職員們非常親切,座位坐得舒服 唔會好迫
2024-04-26 43 瀏覽
5個人一定要坐4人枱加椅子( 試過一次擠咗五個碗係一張枱加兩三碟嘢已經逼到 放唔到個碗喺枱), 如果唔係唔好食,2個人一個爐, 4個人2個爐, 5個人1個爐 冇得揀,錯係有得揀係你可以唔食
5個人一定要坐4人枱加椅子
( 試過一次擠咗五個碗
至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)歐陸特色早餐 $43+雞中翼+腸仔+(煎蛋)[跟餐]檸檬紅茶 +3晨早流流同屋企人小朋友去咗濕地公園玩玩完成身汗,又肚餓又攰見到附近有間幾靚嘅餐廳早午餐不過不失中式 allday Breakfast 份量好多 而且種類選擇都多仲有中式西式嘅配菜環境優美,對住個公園啱晒一家大細玩完食個下午茶靜靜雞話你知 整體性價比極高🤤😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️💲減荷包指數 💸💸💵💵💵——————————————————店舖資料📍天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖

至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)

歐陸特色早餐 $43
+雞中翼
+腸仔+(煎蛋)[跟餐]檸檬紅茶 +3

晨早流流同屋企人小朋友去咗濕地公園玩
玩完成身汗,又肚餓又攰
見到附近有間幾靚嘅餐廳

早午餐不過不失
中式 allday Breakfast
份量好多 而且種類選擇都多
仲有中式西式嘅配菜
環境優美,對住個公園啱晒一家大細玩完食個下午茶

靜靜雞話你知 整體性價比極高🤤

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️
💲減荷包指數 💸💸💵💵💵
——————————————————
店舖資料

2024-04-23 45 瀏覽
🐔 雞煲絕對係我嘅中學回憶( ̀⌄ ́)以前一有咩班聚 諗都唔洗諗 一定係話去食雞煲😛 至在地方闊落 又可以慢慢坐 邊食邊傾 而且都係學生應付到嘅價錢$$ 天水圍人知道天水圍開咗雞煲店 好開心🙋🏻‍♀️所以即刻約frd一齊去食😍💰星期一至四 $178/2小時💰星期五六日 假期 $188/2小時今次揀咗BB辣🌶️🐔 煲雞一上枱 已經聞到好熟悉嘅味道😙店員會開爐幫手慶熱啲雞 見到出煙就會熄火 保持雞嘅肉汁~💫雞係可以無限refill的🫨! (一班朋友嚟食嘅話 真係會好掋🤭)食完雞之後就可以叫店員幫手加湯打邊爐( ´ ▽ ` )ノ ~打邊爐嘅食材選擇都好多,肥牛都唔係求其貨色 好香牛味 而且唔係肥油多過肉個啲放題貨😆Highly recommend 炸饅頭😙‼️其實都唔明白點解食雞煲會有炸饅頭 但真係勁夾!呢間餐廳炸嘅饅頭一啲都唔油膩 全部即叫即炸熱辣辣 確實係會令人想不斷order😎❤️餐廳設有自助飲品櫃,亦可以掃code嗌檸茶/奶茶/咖啡etc.❤️亦有自助醬料櫃 鍾意自己「混醬」嘅朋友就有福了~平日去食 夜晚都坐滿場🫢果然雞煲係香港人嘅好選擇 真係老少咸宜 好難唔鍾意👍🏼

💰星期一至四 $178/2小時
💰星期五六日 假期 $188/2小時

❤️亦有自助醬料櫃 鍾意自己「混醬」嘅朋友就有福了~

平日去食 夜晚都坐滿場🫢
果然雞煲係香港人嘅好選擇 真係老少咸宜 好難唔鍾意👍🏼
2024-04-20 27 瀏覽
早起的鳥兒有早餐吃🐛 至尊雲吞麵雞煲除左雞煲放題外 早餐仲有雲吞麵食🥢至尊雲吞麵早餐 $42套餐除左有麵同野飲外 仲有碟鍋貼3隻煎得脆身 皮吾算好厚 涵料都足👏🏼麵質簡左生麵 幾煙韌雲吞飽滿大粒 蝦同豬肉比例吾錯 蝦肉有彈性🤪湯底系大地魚湯 食完吾口渴 冇味精凍飲+$3凍奶茶正宗港式味道 岩曬開始個good morning☀️ 💭上餐速度快 簡單豐富的一餐😄

🥢至尊雲吞麵早餐 $42
凍飲+$3
凍奶茶正宗港式味道 岩曬開始個good morning☀️

💭
上餐速度快 簡單豐富的一餐😄

📍 至尊雲吞麵雞煲(天水圍)店內嘅玩法係先食雞煲後打邊爐🍲野食選擇大概30款,正常打邊爐既野都有齊,而且質素唔差,不過不失🤭店內嘅罐裝飲品都係任飲!雞煲帶黎濃郁的湯底和豐富的口感。雞肉柔軟多汁,完美地吸收了湯汁的味道。湯底中的香料和調味料相互融合,營造出一種深邃的風味。具有豐富的口感和營養價值。適合與家人或朋友聚會🎈淨係雞煲都已經係全隻雞,兩個人食已經飽晒🐔本人比較欣賞係~{牛肉任食}{白魚蛋}- 滑牛肉滑牛肉色澤光鮮,牛味濃郁,肉質細嫩多汁🤩-白魚蛋每粒魚蛋都彈彈牙,又大大粒,正
📍 至尊雲吞麵雞煲(天水圍)
店內嘅玩法係先食雞煲後打邊爐🍲
店內嘅罐裝飲品都係任飲!

淨係雞煲都已經係全隻雞,兩個人食已經飽晒🐔

本人比較欣賞係~{牛肉任食}{白魚蛋}
- 滑牛肉
滑牛肉色澤光鮮,牛味濃郁,肉質細嫩多汁🤩

-白魚蛋
每粒魚蛋都彈彈牙,又大大粒,正
同好友黎左呢間抵食雞煲放題+任點火鍋 呢間位於Wetland嘅分店係最新,勝在地方光猛,闊落坐得舒適只需$178 (2小時)任食雞煲❇️至尊惹味雞煲,大大煲上枱,個度已經有一隻雞份量調味十足,有大量蔥,芫荽,辣椒仔,所以雞件都非常入味叫左BB辣已經夠惹味雞都幾厚肉,唔會話‘鞋’口呢個質素食到任食雞煲,算幾抵食!雞煲完左,繼續打邊爐係加水直接打,如想食其他湯底,可以加錢的~火鍋配料夠齊備,丸類,蔬菜類🥬選擇多,肥牛片,鯇魚腩,食材都幾新鮮,QR code 落單特別推薦😛-芝士竹輪,大大粒,咬落去流心芝士幾正-包子豆腐,好滑溜飲品可以無限添飲汽水,有自家製羅漢果茶,凍檸茶,凍奶茶,好有茶餐廳風味
同好友黎左呢間抵食雞煲放題+任點火鍋
只需$178 (2小時)

任食雞煲
❇️至尊惹味雞煲,大大煲上枱,個度已經有一隻雞份量
調味十足,有大量蔥,芫荽,辣椒仔,所以雞件都非常入味
叫左BB辣已經夠惹味
雞都幾厚肉,唔會話‘鞋’口
呢個質素食到任食雞煲,算幾抵食!

雞煲完左,繼續打邊爐
係加水直接打,如想食其他湯底,可以加錢的~

特別推薦😛
-芝士竹輪,大大粒,咬落去流心芝士幾正
-包子豆腐,好滑溜

2024-03-22
  • 芝子竹輪
  • 包子豆腐
2024-04-07 36 瀏覽
邊個話天氣凍先可以食雞煲㗎,開冷氣食雞煲都係另一種享受嚟㗎,今次去天水圍探朋友,佢帶左我去濕地公園嗰間「至尊雲吞麵雞煲」試試~麻辣雞煲我地選左小辣,份量超多,無諗過兩個人都有成隻雞咁多,麻辣越食越惹味, 就咁睇都已經用左香蔥、洋蔥、芫茜黎炒,真係超香😋食完雞煲之後仲可以加水黎個任食火鍋,選擇都唔少,必試佢地嘅雲吞同炸饅頭,熱辣辣個皮又炸得香脆,仲有得點啲煉奶,朋友話食完雞煲都要整番兩三個做甜品😂星期五至日都只係$188/位,任飲任食兩個鐘,真係可以食得好盡興🤩至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖#天天飲食_天水圍#天天foodies評分:7.5/10#至尊雲吞麵雞煲 #天水圍美食 #元天屯美食 #雞煲 #火鍋 #打邊爐 #hkig #ilovesharefood #beef #foodphotography #foodphotos #hkfoodblogger #foodblogger #相機食先 #手機食先 #全力食 #instafood #偽食家 #食好西 #食評 #hkfoodies #yummy #deliciou

至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)
#天天飲食_天水圍
#天天foodies
評分:7.5/10

#至尊雲吞麵雞煲 #天水圍美食 #元天屯美食 #雞煲 #火鍋 #打邊爐 #hkig #ilovesharefood #beef #foodphotography #foodphotos #hkfoodblogger #foodblogger #相機食先 #手機食先 #全力食 #instafood #偽食家 #食好西 #食評 #hkfoodies #yummy #delicious

2024-04-04 50 瀏覽
出色👍雞煲,人流不絕。醬香味十足,就算是無辣口味,也放足洋蔥🧅、芹菜、芫荽,如果有白飯的話真扒上兩碗😂😂店家會按人頭計算雞煲份量,但是我們沒想到兩個人是滿滿的一大盆我們根本都吃不完🤣剩下沒能食完的雞肉和雞骨頭,加入豬骨湯,熬成雞湯當火鍋,實在是太香了😍😍。火鍋的配料種類大眾,基本款都齊全,乾淨又衛生,我們就按著自己口味隨意下單,吃喝飽足。而飲料🥤☕是自助無限,除了雪櫃罐裝飲料,還有咖啡、奶茶、豆漿等等可供柯打。在炎夏30度來吃雞煲「冇有怕」,店家開足冷氣架🤭🤭爽呀!
出色👍雞煲,人流不絕。

在炎夏30度來吃雞煲「冇有怕」,店家開足冷氣架🤭🤭爽呀!
2024-04-02 51 瀏覽
今日同屋企人嚟濕地公園行,見附近有間唔錯嘅餐廳就嚟食個港式下午茶😛香煎雞扒公仔麵已調味嘅雞肉經過香煎,保持住外酥內嫩嘅口感,公仔麵煮得軟滑,附上生菜更健康。煙肉煎蛋煙肉煎得脆而香,咬落咯咯聲,肥肉部分已經煎哂啲油出黎,食落唔會油膩,太陽蛋整得啱啱好,蛋白熟蛋黃仍然流心,一齊食既有煙肉既鹹香又有蛋香,係個豐富嘅下午茶配搭之選。脆薯餅外酥內軟嘅口感,薯仔嘅香氣撲鼻,一上到枱已經想即刻先食。即叫即炸嘅感覺明顯,唔係炸完放咗喺度好耐嘅口感,不錯不錯👍奶油豬搭配牛油同煉奶醬,個包經烘乾後十分脆香,咬落去連旁邊人都聽到有幾脆。奶油豬絕對係香港必食嘅茶餐小食之選,未食過嘅朋友我都推介試試😋檸檬紅茶紅茶濃郁嘅茶香,清新即切檸檬酸爽,唔會太甜又飲到港式風格檸茶。

香煎雞扒公仔麵

煙肉煎蛋

脆薯餅

奶油豬

檸檬紅茶

下午茶
[✨天水圍至尊•極高CP值任食雞煲火鍋放題🥘 ]#至尊雲吞麵雞煲 #天水圍 🔸任食雞煲+打火鍋放題 $178🥘任食雞煲雞煲份量足夠,調味濃郁好入味,雞肉厚肉,唔會話骨多過肉,肉質都好嫩滑,小辣已經好夠辣!呢個質素仲要係任食,真係好抵食🤩🥘火鍋放題邊爐菜單選擇都幾多,基本常見嘅火鍋配料都好齊全,肉類丸類水準正常,蔬菜新鮮乾淨,出單都好快,質素唔錯😊💞飲品都係任飲,無論係汽水,定奶茶檸茶等茶類飲品都一應俱全😳————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境非常光猛,乾淨企理。出面普普通通嘅火鍋放題都起碼要200+,呢度$178加一就可以食到任食雞煲+火鍋,CP值真係好高!值得推薦👍🏻📍至尊雲吞麵雞煲🏠天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #天
[✨天水圍至尊•極高CP值任食雞煲火鍋放題🥘 ]

#至尊雲吞麵雞煲 #天水圍

🔸任食雞煲+打火鍋放題 $178

🥘任食雞煲

🥘火鍋放題

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍至尊雲吞麵雞煲

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #天水圍 #天水圍美食 #天水圍好去處 #至尊雲吞麵雞煲
2024-03-29 42 瀏覽
今日嚟到位於天水圍濕地公園附近嘅至尊雲吞麵雞煲,呢間餐廳就起濕地公園輕鐵站對面,交通都幾方便。而且餐廳價錢都幾抵食,只要$178就可以食到雞煲火鍋放題,CP值勁高。-辣度方面我地叫左大辣,佢嘅辣非常之惹味,肉質口感都幾吾錯,而且份量都幾多,重點係雞肉食完係可以encore架,可以食到夠喉為止。-食完雞煲可以叫店員加湯準備打邊爐,火鍋食材都有幾多選擇,除左有各種丸類同蔬菜之外,亦都有肥牛、豚肉、鯇魚腩等等。肥牛肉質都幾靚,脂肪分布均勻,而且食落幾有牛味。以呢個價錢食都甘嘅質素,真係好驚喜。-
2024-03-27