2024-04-23 45 瀏覽
🐔 雞煲絕對係我嘅中學回憶( ̀⌄ ́)以前一有咩班聚 諗都唔洗諗 一定係話去食雞煲😛 至在地方闊落 又可以慢慢坐 邊食邊傾 而且都係學生應付到嘅價錢$$ 天水圍人知道天水圍開咗雞煲店 好開心🙋🏻‍♀️所以即刻約frd一齊去食😍💰星期一至四 $178/2小時💰星期五六日 假期 $188/2小時今次揀咗BB辣🌶️🐔 煲雞一上枱 已經聞到好熟悉嘅味道😙店員會開爐幫手慶熱啲雞 見到出煙就會熄火 保持雞嘅肉汁~💫雞係可以無限refill的🫨! (一班朋友嚟食嘅話 真係會好掋🤭)食完雞之後就可以叫店員幫手加湯打邊爐( ´ ▽ ` )ノ ~打邊爐嘅食材選擇都好多,肥牛都唔係求其貨色 好香牛味 而且唔係肥油多過肉個啲放題貨😆Highly recommend 炸饅頭😙‼️其實都唔明白點解食雞煲會有炸饅頭 但真係勁夾!呢間餐廳炸嘅饅頭一啲都唔油膩 全部即叫即炸熱辣辣 確實係會令人想不斷order😎❤️餐廳設有自助飲品櫃,亦可以掃code嗌檸茶/奶茶/咖啡etc.❤️亦有自助醬料櫃 鍾意自己「混醬」嘅朋友就有福了~平日去食 夜晚都坐滿場🫢果然雞煲係香港人嘅好選擇 真係老少咸宜 好難唔鍾意👍🏼

💰星期一至四 $178/2小時
💰星期五六日 假期 $188/2小時

❤️亦有自助醬料櫃 鍾意自己「混醬」嘅朋友就有福了~

平日去食 夜晚都坐滿場🫢
果然雞煲係香港人嘅好選擇 真係老少咸宜 好難唔鍾意👍🏼