2024-01-11 101 瀏覽
今晚去左樓上cafe到食晚餐。餐廳喺油麻地,地鐵站幾分鐘就行到去餐廳都幾大,而且有分開唔同間隔,私隱度都唔錯。晚餐有menu set, 都有唔同單點。我就叫左Menu set E - 65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉餐可 +$28 配龍蝦湯/是日蛋糕+$38 心太軟伴雪糕我就加左龍蝦湯同心太軟龍蝦湯份量都多,味道濃郁,唔會有腥味,淡淡龍蝦鮮味。65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉,份量足,賣相都唔錯。溫泉蛋,蛋黃微微流心,蛋香味濃郁卡邦尼醬濃稠度剛好,而且夠熱,掛到上每條意粉,啖啖卡邦尼滋味。煙肉份量都多,意粉軟硬到適中,表現不錯!飲品就叫左杯iced Cappuccino, 奶泡上面擠左朱古力造型,幾得意。叫左少冰,飲落啱啱好,唔會太凍。咖啡味香濃,奶泡綿滑。甜品 心太軟伴雪糕,起前十分鐘要通知店員。有好一陣子冇食過,呢到嘅心太軟幾有驚喜,心太軟夠熱,外面焗起,少少脆口而一拮開,朱古力流心瀑布式流出黎。有水準,推薦!餐廳仲有唔少桌遊可以玩,店員親切,環境企理,性價比唔錯!
今晚去左樓上cafe到食晚餐。

餐廳喺油麻地,地鐵站幾分鐘就行到去

餐廳都幾大,而且有分開唔同間隔,私隱度都唔錯。

晚餐有menu set, 都有唔同單點。

餐可 +$28 配龍蝦湯/是日蛋糕
+$38 心太軟伴雪糕
我就加左龍蝦湯同心太軟

龍蝦湯份量都多,味道濃郁,唔會有腥味,淡淡龍蝦鮮味。

65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉,份量足,賣相都唔錯。

溫泉蛋,蛋黃微微流心,蛋香味濃郁

叫左少冰,飲落啱啱好,唔會太凍。咖啡味香濃,奶泡綿滑。

而一拮開,朱古力流心瀑布式流出黎。有水準,推薦!

餐廳仲有唔少桌遊可以玩,店員親切,環境企理,性價比唔錯!
2024-01-09
2024-01-11 94 瀏覽
留意咗呢間餐廳好耐,今日終於有時間嚟試試。餐廳位於嘅大廈地址雖然寫係彌敦道,但入口唔喺大馬路嗰頭,要轉入橫街,不過,好易搵。去到餐廳,侍應安排咗一個好舒服嘅位置俾我哋,係我最鍾意嘅角落位。其實餐廳好多卡位,所以隨便揀個位都好舒服。點咗兩個SET LUNCH﹕龍蝦湯 (+$28)﹕龍蝦味濃,唔會覺得鹹,夠熱,讚!軟殼蟹黑松露意大利粉 ($92)﹕份量好大,我咁大食都食唔哂。軟殼蟹好巨型,意粉好多!去過好多餐廳食軟殼蟹黑松露意大利粉,通常都係細細隻軟殼蟹跟幾條菇嘅意粉,但呢到係跟幾多配料。鮮茄芝士焗豬扒飯 ($76)﹕又係份量好足,而且個飯好夠熱,芝士好惹味!孖啡 (+$4)﹕老公之選。香蕉奶昔 (+$14)﹕可以少冰,非常好!不過,唔記得要求少甜,失策了。

點咗兩個SET LUNCH﹕

龍蝦湯 (+$28)﹕龍蝦味濃,唔會覺得鹹,夠熱,讚!

孖啡 (+$4)﹕老公之選。
2024-01-11
2024-01-09 79 瀏覽
Double Cafe的午餐真的不錯,選了一個較清新的,好喜歡他們的香蒜白酒蜆意大利粉,這個意粉比較清淡,蜆的甜味加上白酒的淡淡酒香和蒜片的香味變成一個可口的意粉,份量也不少啊。加了$28 配一個龍蝦湯,也不錯。西班牙咖啡給我提提神,咖啡冰凍順滑,加上一個雲呢拿雪糕球好滿足。套餐加$38有我喜歡的心太軟,香濃的朱古力蛋糕加上流心朱古力醬,熱騰騰的口感再加一個凍凍的雪糕球,無論視覺的或是味覺都會感到滿足。

Double Cafe的午餐真的不錯,

選了一個較清新的,
好喜歡他們的香蒜白酒蜆意大利粉,
這個意粉比較清淡,蜆的甜味加上
白酒的淡淡酒香和蒜片的香味
變成一個可口的意粉,
份量也不少啊。

加了$28 配一個龍蝦湯,也不錯。

西班牙咖啡給我提提神,
咖啡冰凍順滑,
加上一個雲呢拿雪糕球好滿足。

套餐加$38有我喜歡的心太軟,
香濃的朱古力蛋糕加上流心朱古力醬,
熱騰騰的口感再加一個凍凍的雪糕球,
無論視覺的或是味覺都會感到滿足。
2024-01-06 69 瀏覽
We were here for a gathering with friends.I ordered House Coffee and a panini with salmon and fries. I got a very nice coffee , full strong flavor.My panini was not as I expected. A panini is a grilled sandwich, this one wasn't grilled. Nevertheless it was a very tasty bun, enough smoked salmon and other toppings. The fries were also very good quality. It took a minute to find the entrance of the cafe, and with one small busy lift we decided to use the stairs.The seats inside were the only thi

The seats inside were the only thing I really think there could be some improvements. They are not very comfortable.

2024-01-06
2024-01-06 81 瀏覽
呢日放假喺旺角搵食 上咗去呢間孖啡食嘢之前朋友話嚟過玩board game 幾好坐上到去發現都幾多位 平日都幾乎坐滿Menu選擇都幾多 lunch set都有10款今日試咗$88 all day breakfast仲包一杯$38飲品跟餐仲可以加$28要咗龍蝦湯同埋$48 牛角窩夫伴雪糕龍蝦湯份量都幾多 湯碗好靚上面有忌廉 飲落香濃而不膩👍🏻All day breakfast 份量超多牛角包烘得暖笠笠 食落去好香脆 牛油味好香 德國香腸有咬口 煎得好香 早餐最鍾意有煙三文魚 一大塊卷成花嘅形狀 炒蛋嫩滑 薯餅香口 沙律加上麻醬 仲有茄汁豆 好好食好快就食晒😋水牛城雞翼$58冇諗過有6隻咁多😆顏色好吸睛 食落非常滋味少少辣 肉汁鎖住咗喺裡面 唔錯☺️牛角窩夫伴雪糕即叫即整 上枱仲熱辣辣窩夫唔係平時食開咁實心 而係多層酥皮好似食緊牛角包咁 但又比牛角包再實少少同樣好香牛油味 加埋雲呢拿雪糕 超好食!推薦!👍🏻👍🏻加$8要咗熱Latte好大杯 仲有拉花☺️飲落去奶同啡比例剛剛好 咖啡都幾香好滿足😆
呢日放假喺旺角搵食 上咗去呢間孖啡食嘢

少少辣 肉汁鎖住咗喺裡面 唔錯☺️

即叫即整 上枱仲熱辣辣
窩夫唔係平時食開咁實心 而係多層酥皮
好似食緊牛角包咁 但又比牛角包再實少少
同樣好香牛油味 加埋雲呢拿雪糕 超好食!
推薦!👍🏻👍🏻

加$8要咗熱Latte
好大杯 仲有拉花☺️
飲落去奶同啡比例剛剛好 咖啡都幾香
好滿足😆
2024-01-03 98 瀏覽
是日做完facial覺得好肚餓,見天氣太凍就順便係同一座大廈食埋嘢先走。相對商場cafe樓上cafe性價比係會高啲,地方闊落之餘又唔需要限時,仲有board game免費借玩,原來我都好耐冇約朋友冇去樓上cafe玩啦,好懷念啊!龍蝦湯天氣凍最正就係飲熱湯,於是加配咗個龍蝦湯,味道不過不失,勝在夠熱飲完個身即時暖咗。軟殼蟹黑松露意大利粉軟殼蟹大大隻咬落外脆內juicy, 唔使拆殼都食啖啖肉,絕對係中意食蟹嘅懶人首選。意大利粉軟硬適中,質地好滑溜,係我喜歡嘅口感,配料有菇、洋蔥同紅黃椒,紅黃椒有輕微酸甜味可以中和忌廉醬汁嘅油膩感,好欣賞廚師嘅心思。水牛城雞翼天氣凍胃口特別好忍唔住叫多個雞翼,外脆內juicy嘅雞翼配合水牛城醬汁,酸酸辣辣好過癮。玫瑰花&洋甘菊茶為咗避免太晏飲咖啡失眠,所以揀咗花茶,茶味清香易入口,飲完返屋企程車瞓足全程,果然對睡眠好有效。朱古力心太軟&雪糕心太軟熱辣辣有香噴噴嘅朱古力味,用匙羹切開見到有朱古力流心,心太軟外脆內軟,焗得剛剛好,配上冰凍雪糕一凍一熱好醒神。

龍蝦湯

軟殼蟹黑松露意大利粉
軟殼蟹大大隻咬落外脆內juicy, 唔使拆殼都食

水牛城雞翼

玫瑰花&洋甘菊茶

朱古力心太軟&雪糕

2023-12-21
孖啡—樓上鋪好大好舒服😌星期日同朋友諗住玩board game渡過一個休閒嘅星期日,一般嘅咖啡店都係主要以食物為主,要樓上舖先會可以無限時坐得咁舒服,一上到去有好多大窗,所以照明度好高,心情唔錯,個人覺得比較好嘅係可以直接喺枱面撳鐘叫職員過嚟,所以唔會有職員喺身邊行嚟行去,唔會好大壓力趕時間咁,感覺幾舒服,仲有好多board game玩,枱夠大玩 rummikub 同大富翁都唔怕,玩完之後就開始叫嘢食!🌼All day breakfast 🍳 有煙三文魚、薯餅、德國腸、茄汁焗豆、炒蛋、沙律、牛角包!全日早餐嘅標準配置都有齊晒,份量都好多,薯餅同德國腸好香脆又唔會太鹹,炒蛋都幾滑身,煙三文魚同沙律份量都多,唔錯唔錯!🌼卡邦尼意粉煙肉意大利粉 $92,跟餐包一杯$38嘅飲品,價錢以上補差價~ 呢個意粉都幾好食,唔會水汪汪,Creamy嘅感覺加埋少少煙肉都好香口,整體比較滑身濃郁嘅感覺,意粉質地唔會太腍,份量都幾多,同西餐廳水準有得揮!野飲叫左🌼蜜桃🍑紅茶同薰衣草花茶,下面有一個蠟燭可以俾你keep住加熱,所以玩好耐杯茶都係仲係熱嘅,仲有得叫職員加熱水,服務唔錯!埋單$237 過左一個又飽又
孖啡—樓上鋪好大好舒服😌

野飲叫左🌼蜜桃🍑紅茶同薰衣草花茶,下面有一個蠟燭可以俾你keep住加熱,所以玩好耐杯茶都係仲係熱嘅,仲有得叫職員加熱水,服務唔錯!埋單$237 過左一個又飽又開心既下午!
平日晏就黎食嘢已經見到好熱鬧好多客一入門口左手邊有唔同嘅board game可以玩Lunch menu包埋$38嘅嘢飲以唔同嘅水果為主,仲可以揀凍定熱✨我地揀左芒果梳打同西柚綠茶少冰兩杯都唔會太甜而且仲有d椰果可以咬。主食就叫左all day breakfast同龍蝦汁海鮮意粉不得不提個腸一切嘅時候就好多汁味道又唔會太鹹,配埋隔離嘅滑蛋食真係好好味😋牛角包同薯餅都好酥脆沙律菜新鮮,配埋芝麻醬好好食龍蝦汁意粉一上台仲係熱辣辣!海鮮配料都有幾款,蝦係最入味,而且好鮮甜彈牙魷魚都唔會太硬,青口都好味冇沙😋。跟餐加嘅牛角窩夫🧇好香脆雪糕同cream一齊夾埋食少少鹹甜咁好夾呀👍🏻👍🏻。環境都寬落,同朋友邊食邊傾都唔錯
平日晏就黎食嘢已經見到好熱鬧好多客
一入門口左手邊有唔同嘅board game可以玩

Lunch menu包埋$38嘅嘢飲
以唔同嘅水果為主,仲可以揀凍定熱✨
我地揀左芒果梳打同西柚綠茶少冰
兩杯都唔會太甜
而且仲有d椰果可以咬

不得不提個腸一切嘅時候就好多汁
味道又唔會太鹹,配埋隔離嘅滑蛋食真係好好味😋
牛角包同薯餅都好酥脆
沙律菜新鮮,配埋芝麻醬好好食

龍蝦汁意粉一上台仲係熱辣辣!
海鮮配料都有幾款,蝦係最入味,而且好鮮甜彈牙
魷魚都唔會太硬,青口都好味冇沙😋

跟餐加嘅牛角窩夫🧇好香脆
雪糕同cream一齊夾埋食少少鹹甜咁
好夾呀👍🏻👍🏻

環境都寬落,同朋友邊食邊傾都唔錯
2023-12-19
2023-12-21 142 瀏覽
【孖啡】旺角午市抵食cafe🍽️龍蝦湯🦞飲落都幾有小小龍蝦嘅鮮味 質地幾濃稠 唔錯黑松露野菌意大利飯 💰$90成個Risotto 勁香Truffle味口感比較Creamy 但食落會有少少膩~飲品叫咗一杯特濃朱古力💰$45朱古力味係幾濃 但都頗甜😂😂個人唔太鍾意太甜既飲品🥤西班牙咖啡☕️ 💰$50係咖啡面頭上面加咗雪糕咖啡就有啲似甜嘅latte 味道都係有少少偏甜朱古力心才軟雪糕 +💰$38食完主食後上嘅甜品新鮮出爐 焗到外層有少少脆嘅口感 入邊係流心朱古力🍫
【孖啡】

旺角午市抵食cafe🍽️

龍蝦湯🦞

飲落都幾有小小龍蝦嘅鮮味 質地幾濃稠 唔錯

黑松露野菌意大利飯 💰$90

成個Risotto 勁香Truffle味
口感比較Creamy 但食落會有少少膩~

飲品叫咗一杯特濃朱古力💰$45

咖啡就有啲似甜嘅latte 味道都係有少少偏甜

朱古力心才軟雪糕 +💰$38

食完主食後上嘅甜品
新鮮出爐 焗到外層有少少脆嘅口感 入邊係流心朱古力🍫
$111.6 (下午茶)
下午在油麻地学跳舞💃,所以跟同学一起在附近先吃个午饭,同学一致推荐來这里,享用一个美味又舒服的午餐。 对于一个住港岛的人,九龙我是不清不楚的,就傻乎乎的跟着来了。一进餐厅,感觉眼前一亮,多有品位的装修,绝对符合一个热爱文艺人的眼光,无论是墙上的油画,窗上的剪影,都是美极了,坐在舒服的椅子上,感觉自己的艺术修养好像提升了。🤗🤗满足了视觉,还是要照顾一下饥饿的肚子,看到午餐套餐选择很多,我们选择3个套餐。健康饮食,必须有新鲜蔬菜,第一个是凯撒沙律,一大盘新鲜的沙律,加上脆脆的面包,酸甜的沙律酱,吃的开胃又放心。第二个是松露意大利饭,满满的一盘,油润饱满的飯粒,加上很多的蘑菇,浓浓的松露味,大大滿足了口腹,意大利松露饭很快就被我们吃光。 在餐桌上,魚🐠是必不可少的食物,而三文鱼就是最好的选择,因为有奥米加三,所以我们又选了三文鱼烘包,真是选得太好了,不禁要夸奖一下自己。这个三文鱼烘包,有煙三文鱼,新鲜的青瓜,番茄🍅,生菜,还有芝麻酱沙律菜,更好的是有新鲜油炸的薯条,配番茄酱。一边聊一边吃,一边欣赏墙上的油画,窗上的剪影,看到旁边的顾客都在打卡,我也不甘心加入其中,最好的角度都拍下来了。吃完

酸甜的沙律酱,吃的开胃又放心。
第二个是松露意大利饭,

吃完美味的主食,

还点了柑橘綠茶,热情果红茶,拉花美美的泡沫咖啡,

当然少不了甜點,就是超好吃的芝士蛋糕。这一顿丰富午餐,也只是200多块不到300块,

还要点讚👍的是服务,首先设计的很好,需要服务的时候可以按旁边的電鈴,避免了找服务员时发出的声音,影响其他顾客,这是很周到细心的设计,我觉得很多餐厅都需要这种设计,吃完饭,休息一会就高高兴兴的去上跳舞课,下次去跳舞💃課之前必到这里享用午餐。😋😋👍👍

2023-12-19 115 瀏覽
孖啡位於旺角信和斜對面樓上,你如果行街經過吾會發現得到,因為朋友介紹關係,同埋之前都食過,意大利粉比較出色,所有約朋友再去食,起碼吾駛等位,而且裝修都幾精緻,幾有聖誕節氣氛。我同朋友各叫左一個意粉一齊食,一個係溫泉蛋卡邦尼意粉,另一個係白酒蜆意大利粉。白酒蜆意大利粉上餐時,未食用已聞到酒香味,廚師落足料,蜆既數量大約15隻左右,酒味好清甜,配埋意粉🍝好入味跟住要讚下個卡邦尼汁,個汁吾會太杰亦吾會太稀,味道濃烈但又吾會覺得好漏,我最欣賞佢個汁,我飲左幾啖。跟住叫左個甜品都上埋,牛角窩夫同心太軟雪糕,窩夫值得讚,個餅整得好脆,配埋雪糕好好味,心太軟本人覺得有少少甜,朱古力熱力係好夠,整體都吾錯既,份量剛好吾會覺得太大份。總結: 去旺角吾知食咩,可以去孖啡,除左吾駛同人迫位,又坐得舒服,食物質素吾錯,值得推介俾大家。

2023-12-11
2023-12-15 199 瀏覽
今日尼到 好多 歡笑聲 遊戲玩耍聲原來係一間board game & cafe青春多好 青春真好明太子海蝦意粉$136明太子濃郁鮮味和微辣 搭配明太子醬和煮熟海蝦 忌廉奶油味豐富份量大大份 岩哂一班人玩遊戲時share eat+ $28 龍蝦湯 濃郁味既湯 首選龍蝦湯心太軟+雪糕 $38流心 軟綿綿的心太軟蛋糕和雲呢拿香草雪糕細緻且濕潤 口感綿密 輕輕地用湯匙切開 濃郁朱古力醬暖暖地流出 心太軟軟嫩質地和雪糕冷熱交替水牛城雞翼 蒜香雞翼兩款雞翼作為小食最好 得諗冇邊位人會唔食雞翼水牛城最正嘅地方,就係佢辣得嚟夠惹味 另又有大蒜香氣和酥脆口感嘅蒜香雞翼食完一隻又一隻藍莓果冰茶
今日尼到 好多 歡笑聲 遊戲玩耍聲

兩款雞翼作為小食最好 得諗冇邊位人會唔食雞翼
食完一隻又一隻

藍莓果冰茶

2023-12-12 229 瀏覽
十二月份還是夏天的高溫,正在等待過馬路之際,抬頭一看見到「孖啡」,有一段時間沒有去光顧,有點懷念和朋友你玩game的日子。餐廳準備了多個玩樂遊戲card game 等供朋友共聚時帶點歡樂。特意上去吃過午餐懷舊一番,「軟殼蟹黑松露意大利粉」$92軟殼蟹大大隻很香脆,還有點點羔,香口入味,其實我最愛他們的黑松露意大利粉,意粉彈牙,松露醬份量不少配合菇菌芹菜惹味非常。龍蝦湯 跟餐加$28湯頭濃稠好味,一定要叫。榛子風味牛奶咖啡孖啡是兩位愛啡之人開設的,來到一定要叫杯合自己口味的啡來品嚐,有一定的質素。

特意上去吃過午餐懷舊一番,
「軟殼蟹黑松露意大利粉」$92

龍蝦湯 跟餐加$28
湯頭濃稠好味,一定要叫。

榛子風味牛奶咖啡
2023-12-10 90 瀏覽
今次嚟到旺角呢一間樓上Cafe,對上一次嚟係成班人包房食party set,估唔到佢嘅lunch更加出色。呢日平日四點嚟到人流唔多,坐得幾舒服。卡邦尼煙肉意大利粉卡邦尼汁嘅質地啱啱好,忌廉味濃。煙肉嘅份量都幾多。軟殼蟹黑松露意大利粉軟殼蟹揸得香口,陳瞓夠薄,啲意粉成座山咁,份量都幾多。法式龍蝦湯升級左嘅龍蝦湯鮮味十足。特濃朱古力呢杯幾抵飲,好似去咗Starbucks感覺。蜂蜜紅茶甜度剛剛好朱古力心太軟配雲呢拿雪糕心太軟啱啱焗起,面頭食落似Brownie,配埋雲呢拿雪糕味道平衡。兩個人食就啱啱好。
呢日平日四點嚟到人流唔多,坐得幾舒服。

卡邦尼煙肉意大利粉

卡邦尼汁嘅質地啱啱好,忌廉味濃。煙肉嘅份量都幾多。

軟殼蟹黑松露意大利粉

軟殼蟹揸得香口,陳瞓夠薄,啲意粉成座山咁,份量都幾多。

法式龍蝦湯
升級左嘅龍蝦湯鮮味十足。

特濃朱古力

呢杯幾抵飲,好似去咗Starbucks感覺。

蜂蜜紅茶
甜度剛剛好

朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

2023-12-08 202 瀏覽
星期六這天,我們去旺角Cafe食下野坐下😊呢度嘅環境不錯,感覺舒適,店員服務良好😊我哋叫咗兩個lunch set,一個係芝士吞拿魚天使麵,另一個係鮮茄焗豬扒飯😊天使麵軟硬適中,加上吞拿魚、芝士及醬汁,味道唔錯。焗豬扒飯嘅炒飯底飯粒乾身,加上茄汁及芝士味道很好,豬扒亦調味不錯。飲品方面,我哋叫咗特濃朱古力,上面加咗cream及朱古力醬,賣相好靚而且味道好OK😊另一個飲品我哋叫咗:「孖啡」,同Cafe同名,應該係佢哋嘅招牌咖啡,味道比較濃郁😊最後,我哋有甜品雪糕牛角窩夫,口感香脆,牛油味濃郁,加上雲呢拿雪糕後鹹鹹甜甜嘅味道,同埋又冷又熱感覺好得意又好夾😊整體來講,呢個weekend lunch感覺不錯😊特別喜歡呢度嘅咖啡同埋甜品😊
星期六這天,我們去旺角Cafe食下野坐下😊

呢度嘅環境不錯,感覺舒適,店員服務良好😊
芝士焗吞拿魚天使麵

天使麵軟硬適中,加上吞拿魚、芝士及醬汁,味道唔錯。
鮮茄芝士焗豬扒飯

孖啡