2023-12-08 170 瀏覽
放假約朋友去cafe聚聚,吹吓水,hea吓 Chill 吓🥰🥰位於旺角彌敦道577號高氏大樓4樓的「孖啡」是不錯的選擇,裝修簡潔,但很寬敞,所以坐得好舒服👍軟殼蟹黑松露意粉,隻軟殼蟹𨚫好大隻🙊 意粉份量都好多,黑松露味道濃郁,味道不錯!龍蝦汁海鮮意大利意粉,有蝦,墨魚,青口等,份量都足. 龍蝦汁好香好濃郁!意粉好入味!Cappuccino 泡沫豐富,夠滑!特濃朱古力,朱古力味好濃不錯,而且唔會太甜!

Cappuccino 泡沫豐富,夠滑!

特濃朱古力,朱古力味好濃不錯,而且唔會太甜!
2023-12-06 145 瀏覽
今日食晏同同事講開以前旺角好多有board game玩嘅cafe,醒起依間孖啡,所以就想去食lunch,不過下次時間長啲先可以玩board gameLunch set都幾抵食,包嘢飲。我叫咗軟殼蟹黑松露意大利粉,飲荔枝梳打,同事叫咗份煙三文魚意大利烘飽配薯條,飲蜜桃梳打,我地另外加咗一份是日甜品芝士蛋糕。軟殼蟹黑松露意大利粉離遠都聞到好大浸黑松露味,creamy,軟殼蟹上菜嘅時候都仲保持住暖嘅,證明佢炸起就上菜,唔錯朋友嗰份煙三文魚意大利烘飽,份量同埋材料都好有誠意,我冇諗過佢會用咁多煙三文魚,亦都有沙律同薯條伴菜,中上。芝士蛋糕個賣相一流,口感Creamy,唔會話好膩好滯,如果仲有胃口嘅都可以加甜品,好彩我哋兩個人share都OK。

Weekend約咗幾個朋友敘舊吹水,想搵間坐得舒服又唔會限時嘅餐廳慢慢坐就諗起旺角好多樓上Cafe,醒起呢間孖啡,以前都有嚟過,記得都唔錯,以前會好鍾意一大班人食下野玩吓boardgame消磨時間約咗朋友晏晝12點食lunch, 去到就冇咩人,應該啱啱開舖冇耐餐廳裏面都幾大,佢安排咗最入面嘅枱俾我哋,可以睇到街景,同埋佢啲裝飾牆紙都幾靚好多boardgame玩, 可以坐成日六日有個holiday lunch menu, 我哋四個人嗌咗四個lunch share人食卡邦尼煙肉意大利粉我最愛嘅意粉之一,芝士鋪滿上面,好香蛋黃同芝士味,好creamy, 材料有煙肉同菇,好正All day breakfast 有煙三文魚、茄汁豆、德國腸、牛角酥、薯餅、炒蛋同沙律菜,超級豐富,係經典既全日早餐軟殼蟹黑松露意大利粉呢個係我最鍾意既意粉,因為有軟殼蟹同黑松露,意粉鋪滿黑松露,好濃味,又creamy,主角軟殼蟹都幾大隻,炸得香脆鬆軟芝士焗吞拿魚天使麵呢個都鋪滿好多芝士,好香濃,吞拿魚份量都多水牛雞翼水牛雞翼好味又唔辣,炸得香脆可口,啱晒我呢個雞翼腔嘢飲方面有焦糖咖啡、牛奶咖啡、玫瑰花茶同蜜桃紅茶最靚係
好多boardgame玩, 可以坐成日
卡邦尼煙肉意大利粉
All day breakfast
芝士焗吞拿魚天使麵
呢個都鋪滿好多芝士,好香濃,吞拿魚份量都多
水牛雞翼
水牛雞翼好味又唔辣,炸得香脆可口,啱晒我呢個雞翼腔
嘢飲方面有焦糖咖啡、牛奶咖啡、玫瑰花茶同蜜桃紅茶
最靚係焦糖咖啡,上面有cream
玫瑰花茶充滿玫瑰花香味,一大壺可以慢慢飲

呢間Cafe啱晒同朋友上嚟傾偈、打卡、玩boardgame, 野食又唔錯,最重要唔限時,值得再嚟
2023-12-06 90 瀏覽
呢間位卡旺角嘅樓上Cafe開咗好多年,評價都幾唔錯,上網見到佢哋嘅明太子意粉個樣好吸引,所以就去試吓啦~環境都算大,座位闊落,但枱椅高度唔係太match,坐落去會覺得張枱有啲高😂 dinner set價錢都合理,包一杯$38嘅飲品,繁忙時間每人要叫一個餐~🔸明太子海蝦意大利粉 $136大推!明太子迷必試!我試過好多明太子意粉,呢度係數一數二好食🤤 因為真係好多明太子,個味好濃郁!平時有啲會落咗好多忌廉,顏色較淺,呢度一睇個顏色就知道好味🤣 意粉掛滿明太子醬,真係超級鹹香惹味!另一點要讚嘅係附送咗一片檸檬,加少少檸檬汁落意粉,可以解膩👍🏻 仲要用咗海蝦,性價比好高!有6隻蝦,好彈牙爽口好好食!為咗呢個意粉會再返嚟幫襯😆🔸凱撒沙律 $98出得街食飯多,決定要食多啲菜,所以叫個沙律🥗 呢個沙律份量好多,味道都幾好!主要係沙律菜好新鮮爽脆!麵包粒都好脆!想食light啲可以揀呢個~ 不過如果加多塊雞扒會仲好,多啲蛋白質🤣🔸芝士焗薯條 $48味道唔錯!面頭好多芝士~ 但唔係有芝士醬嗰款,而係拉絲芝士!如果裡面都有芝士就好,因為食到底會無咩芝士~飲品就無咩特別,比較甜,下次試吓咖啡先~如果嚟食飯,

明太子海蝦意大利粉
🔸明太子海蝦意大利粉 $136

🔸凱撒沙律 $98

🔸芝士焗薯條 $48

飲品就無咩特別,比較甜,下次試吓咖啡先~

如果嚟食飯,一定要試明太子意粉,除非你唔鍾意食明太子🤣
明太子海蝦意大利粉
  • 芝士焗薯條
  • 凱撒沙律
2023-12-05 70 瀏覽
見到「孖啡」二字,可能你會兩個人孖公仔咁去食嘢,但今次,我選擇自己一個享用呢一餐。去到坐低,樓底較高,吊有水晶燈,加上唔同牆身嘅鏡面,空間感同優雅感都十足,座位質地都舒服,睇嚟係可以好好享受呢一餐嘅感覺。睇左一陣menu就叫左一個all day breakfast。好耐都無好好食過一餐all day breakfast呢,今次決定要獎勵下自己!💛LI早餐 (全日早餐)有捲成玫瑰花嘅煙三文魚片、滑滑的炒蛋、仲有茄汁焗豆!牛角酥脆口,薯餅同德國腸都有水準🤫擺碟令到淨係用眼睛望都已經好想食!💛風味玫瑰朱古力咖啡(凍)濃厚嘅朱古力,加上有淡淡香氣的玫瑰花瓣,混合後甜味口更加上升,可以話係一掃工作上嘅苦悶同擔憂😆靜靜地坐喺度,望下藍天白雲,期待週末再次來臨!仲有好多board game👍🏻🧡🧡

💛LI早餐 (全日早餐)

💛風味玫瑰朱古力咖啡(凍)

靜靜地坐喺度,望下藍天白雲,期待週末再次來臨!

仲有好多board game👍🏻🧡🧡
2023-11-27
  • 全日早餐
又到定期脫毛嘅日子,今次近近地搵咗間小有名氣嘅樓上Cafe坐下,餓得滯一埋枱就即刻嗌兩個主食醫一醫肚先!.➜明太子海蝦意粉每啖意粉都掛滿咗明太子同忌廉汁,超creamy勁滿足,仲有爽口彈牙嘅海蝦,整體配搭口感好豐富。.➜軟殼蟹黑松露意粉大大隻嘅軟殼蟹已經佔咗半隻碟,而且炸得好香脆,唔會太油膩,帶鹹香嘅軟殼蟹都同香濃嘅黑松露好夾,加上意粉份量都好足,性價比高。.➜玫瑰咖啡 & 薄荷朱古力除咗有唔同嘅咖啡,仲有好多塔羅系列嘅飲品,如果放假係度玩下Board Game又有唔同款嘅飲品慢慢歎都真係幾他調。.

➜明太子海蝦意粉

每啖意粉都掛滿咗明太子同忌廉汁,超creamy勁滿足,
仲有爽口彈牙嘅海蝦,整體配搭口感好豐富。
➜軟殼蟹黑松露意粉

➜玫瑰咖啡 & 薄荷朱古力

2023-11-21
  • 明太子海蝦意粉
2023-12-01 83 瀏覽
呢日放工之後,同朋友一齊去旺角晚餐,想搵間樓上Cafe坐低傾吓計見吓面見OpenRice 這間Cafe嘅評價都唔錯,仲有優惠,所以決定呢度呢度晚餐選擇西式為主,我哋揀咗一個All day breakfast , 一個意粉All day breakfast 賣相吸引,雖然食材常見,但每次食All day breakfast 時都好似也充滿着滿滿嘅正能量薯餅香口!好幸福嘅口感😊 而炒蛋蛋味濃郁沙律菜新鮮,蕃茄好鮮甜😊 煙三文魚味道鮮美😊炸軟殼蟹份量都好多,黑松露意粉味道濃郁,呢個組合配搭得不錯我哋加咗一個小食:蒜香雞翼。雞翼香脆,蒜香味恰到好處,雞翼外脆內juicy ,係好好嘅飯前小食朋友嘅呢杯玫瑰咖啡賣相不錯,買花都好靚咖啡味奶味好平衡,也帶有玫瑰的清香榛子朱古力味道不錯,秋天飲溫暖嘅熱朱古力,感覺份外幸福總結而言,呢間Cafe地理位置方便,環境舒適,係約朋友傾偈見面嘅好地方😊

All  Day  Breakfast

All day breakfast
薯餅香口!好幸福嘅口感😊 而炒蛋蛋味濃郁
沙律菜新鮮,蕃茄好鮮甜😊 煙三文魚味道鮮美😊

軟殼蟹黑松露意大利粉

炸軟殼蟹份量都好多,黑松露意粉味道濃郁,呢個組合配搭得不錯

蒜香雞翼

我哋加咗一個小食:蒜香雞翼。

玫瑰牛奶咖啡

朋友嘅呢杯玫瑰咖啡賣相不錯,買花都好靚
咖啡味奶味好平衡,也帶有玫瑰的清香
榛子朱古力

榛子朱古力味道不錯,秋天飲溫暖嘅熱朱古力,感覺份外幸福

All  Day  Breakfast
蒜香雞翼
玫瑰牛奶咖啡
榛子朱古力
2023-12-01 88 瀏覽
孖啡(旺角) 登打士街cafe由細到大都覺點cafe係hea 既好地方,但從都冇考慮佢嘅食飯質素。今次約左好耐冇見既朋友上去傾下計敍下。點知有驚喜。 D食物水準good good 呀!我地叫左3個dinner set + 2個小食 + 4杯飲品1)軟殼蟹黑松露意大利麵$92軟殼蟹好脆、好有松露味2)明太子海蝦意大行粉 $136勁多明太子醬超好味3)牛肝菌帆立貝野菌意大利飯 $138野菌味勁足、帆立貝好吃小食水牛城雞翼$58辣度酸度剛好芝士薯條 $48芝士勁多配龍蝦湯 x 2 餐+$28超濃味!岩哂我飲品 (+餐 3杯 |1杯就咁嗌)1)荔枝梳打2)Oreo 奶昔3)士多啤梨乳酪4) 蜂蜜綠茶仲有加錢可加甜品,但係我地已經食到勁飽,希望下次可再試。環境坐得好舒服,又唔迫,平日去都好多客,但d位唔會密麻麻,我地4個吹水吹左勁耐
孖啡(旺角) 登打士街cafe

1)軟殼蟹黑松露意大利麵$92
軟殼蟹好脆、好有松露味

2)明太子海蝦意大行粉 $136
勁多明太子醬超好味

3)牛肝菌帆立貝野菌意大利飯 $138
野菌味勁足、帆立貝好吃

小食
水牛城雞翼$58
辣度酸度剛好

芝士薯條 $48
芝士勁多

配龍蝦湯 x 2 餐+$28
超濃味!岩哂我

飲品 (+餐 3杯 |1杯就咁嗌)
1)荔枝梳打
2)Oreo 奶昔
3)士多啤梨乳酪
4) 蜂蜜綠茶

仲有加錢可加甜品,但係我地已經食到勁飽,希望下次可再試。

去信和行完街 過對面街時發現昔日日船已搬遷🥲不過意外地發現咗一間好食嘅樓上Cafe 🤩孖啡位置近油麻地及旺角 地理位置優越,食完再去旺角或者油麻地行街 睇戲 搭車一樣方便,由於係樓上cafe嘅關係 比起喺街同商場嘅食店更帶安靜👍🏻一入門口已經發現有個board game 架,好適合比一大堆朋友過黎一路吹水食飯 一路玩👍🏻店內大部份都係梳化卡位設計 唔會好似其他樓上Cafe咁放好多張二人枱 令人坐得舒適,無限時及亦有電視可以觀看 十分抵讚 。佢哋嘅餐牌有Main Menu、Set Menu、仲有下午茶同宵夜既Menu,當然仲有Drink Menu啦🤪咁多款揀但今次得兩個人 我哋就嗌兩個主食🍝同一個小食🍽️食下,每張枱旁邊都有個鐘掣可以撳黎通知職員,就唔洗不停舉手大嗌了🙋🏻‍♀️牛肝菌帆立貝野菌意大利飯 $138一上碟已經聞到濃濃嘅香味 意大利飯煮得啱啱好而且仲好Creamy 味道非常濃郁,仲有兩隻大大嘅帆立貝😍軟殼蟹黑松露意大利粉 $148有完整一隻軟殼蟹覆蓋喺意粉上面🤤炸得好甘香鬆軟 唔怕有骨又唔怕有殼🤭正!成碟意粉都充滿濃厚嘅黑松露同白汁,非常足料👍🏻食完呢兩碟主食已經飽咗大半😋蒜香雞翼

牛肝菌帆立貝野菌意大利飯 $138

軟殼蟹黑松露意大利粉 $148

蒜香雞翼 $52
平時食得多水牛城雞翼,今次就試吓蒜香雞翼,當然冇令我哋失望 炸得非常香口 咬開外皮入面仲有d Juice嘅汁,炸得啱啱好 名副其實嘅外脆內軟🥰

蜜桃紅茶 跟餐免費 (單點$38)
藍莓綠茶 跟餐免費 (單點$38)
另外如果嗌Set Menu會有包$38嘅嘢飲,想嗌貴d嗰d野食可以補返差價🥳

因為太飽嘅關係已經嗌唔落甜品,唯有再encore 下次同多d朋友一齊嚟試多啲其他嘢😛🤭
  • 軟殼蟹黑松露意大利粉
Lunch time 於人流旺區, 三五朋友聚餐、傾計,心諗book cafe就一定安全( 香港Cafe特色:食物唔會伏、食得入口、有梳化位坐,舒舒服服)。於是OpenRice隨意booked 一間價錢大眾化cafe。一入座場就留意到,餐廳玻璃窗和牆上貼咗獨特的剪影,玩味十足。加上宮廷風黑色水晶吊燈, 令整體裝潢充滿潮流。個人最鍾意裝飾有D吸睛嘅餐廳。意外收穫就係正午食lunch,人少少,環境較安靜,好適合傾計,哈哈。呢間cafe行西式簡單風格, 菜式同飲品選擇都多樣化。肉食獸、素食者,都可以搵到適合自己嘅菜式。今次我哋揀咗芝士焗吞拿魚天使麵、卡邦尼煙肉意大利粉、全日早餐、軟殼蟹黑松露意大利粉。總體而言,每位朋友都冇怨言、冇投訴, 即係款款都符合大眾水準、質素保證,完全冇伏!另外,不得不讚餐廳侍應服務有效率。Cafe設計較貼心,喺每張檯都有一粒掣方便有需要嘅每位客人。而我哋每一次一按掣,有位阿哥反應都好快咁服務,唔需要浪費我哋時間等待。呢點絕對值得讚賞!

• 軟殼蟹黑松露意大利粉
香蒜白酒蜆意大利粉上菜已經聞到好香嘅蒜香味 賣相亦都唔錯 意大利粉軟硬適中 白酒會唔會好重 蜆亦都好新鮮冇沙 而且好多隻 全日早餐牛角包仲好脆口 沙律菜就加咗少少日式麻醬 而佢嘅腸仔唔係普通腸仔 似係一啲雞肉腸 咬落去好Juicy 好香 Latte 咖啡味唔會好重 反而係偏多牛奶味 所以整體感覺好溫和 幾適合怕苦嘅朋友 玫瑰花洋甘菊茶 推介👍🏻好香嘅洋甘菊, 打開睇吓個茶膽玫瑰花同洋甘菊嘅份量都好多 所以飲落個味都好出地點都好近地鐵站,大概油麻地站行3分鐘。裏面主要都係卡位而且都幾寬敞。當日佢係食午餐價錢都比較平, $100都唔使就一個餐加杯嘢飲 見到佢仲有得加$28 $38要啲湯或者甜品,整體都幾抵食 而且都多選擇。 見到佢有啲boardgames 俾人哋玩 幾適合約埋啲朋友上嚟食下嘢傾吓偈又玩下。
香蒜白酒蜆意大利粉

全日早餐

Latte

玫瑰花洋甘菊茶 推介👍🏻

地點都好近地鐵站,大概油麻地站行3分鐘。
2023-11-19
  • 香蒜白酒蜆意大利粉
2023-11-24 94 瀏覽
同一班朋友出去食飯,見到呢間都好似唔錯,就上咗去。雖然係樓上舖,但都唔少人。價錢都算平,而且超多份量。四個人到三個主食+2個小食都超級飽!$136 明太子海蝦意粉覺得最好食係呢個,意粉可以有名太子掛汁,蝦都多。又唔會太鹹,正!$138 牛肝菌帆立貝意大利飯朋友鍾意食呢個,因為覺得好香蒜味同洋蔥味,意大利飯都煮得啱啱好。$148 軟殼蟹黑松露意粉另外都鍾意食呢個,軟殼蟹好大隻,炸得脆卜卜,黑松露味好香。+28 龍蝦湯中餐加$28 ,就可以飲呢個龍蝦湯!$58水牛城雞翼雞翼炸得啱啱好,雞肉好嫩,個汁又有小小辣😍$48 芝士焗薯條店員好細心,提醒我哋要小心辣親。真係成個薯條拎去焗,薯條配上拉絲芝士,好邪惡呀!Oreo 奶昔見到Oreo份量都唔少,仲有好香嘅奶味,配埋忌廉。士多啤梨乳酪朋友飲呢個,佢話好香士多啤梨味,又唔會太甜,感覺冇咁邪惡。蜂蜜綠茶蜂蜜綠茶就都幾好飲,同平時差唔多。荔枝梳打另一個朋友飲呢杯,除咗梳打,仲有蒟蒻椰果,都幾有咬口。

同一班朋友出去食飯,見到呢間都好似唔錯,就上咗去。

$136 明太子海蝦意粉

$138 牛肝菌帆立貝意大利飯

$148 軟殼蟹黑松露意粉
另外都鍾意食呢個,軟殼蟹好大隻,炸得脆卜卜,黑松露味好香。

+28 龍蝦湯
中餐加$28 ,就可以飲呢個龍蝦湯!

$58水牛城雞翼
雞翼炸得啱啱好,雞肉好嫩,個汁又有小小辣😍

$48 芝士焗薯條

Oreo 奶昔
見到Oreo份量都唔少,仲有好香嘅奶味,配埋忌廉。

士多啤梨乳酪
朋友飲呢個,佢話好香士多啤梨味,又唔會太甜,感覺冇咁邪惡。

蜂蜜綠茶
蜂蜜綠茶就都幾好飲,同平時差唔多。

荔枝梳打
另一個朋友飲呢杯,除咗梳打,仲有蒟蒻椰果,都幾有咬口。
2023-11-21 216 瀏覽
平時都係多去商場食肆,今次朋友帶我去樓上Cafe,孖啡這個名幾特別,好容易記☺️地點好方便,喺旺角行完街去就啱啱好。❤️有board games 玩,而且佈置有格調。❤️食物和飲品種類都不少。⭐️卡邦尼煙肉意大利粉,粉量充足,意粉麵質煙韌有彈性,芝士味濃郁有奶香,醬汁creamy,煙肉夠惹味。⭐️鮮茄芝士焗豬扒飯,即叫即做,上枱時熱辣辣👍🏻👍🏻,啖啖嫩滑而軟腍的豬扒,入口有焦香味,配上大量番茄醬汁和芝士,真係食唔停口。⭐️朱古力心太軟雪糕,朱古力蛋糕的香脆外層下,藏着軟軟嘅流心朱古力,一切落去好似岩漿咁流出嚟,半以雲呢拿雪糕一齊食,一冷一熱,一脆一軟,非常好食🤤。⭐️焦糖咖啡,濃郁的咖啡,帶有淡淡 的雲呢拿味,加上絲絲焦糖味。Oreo 奶昔,有一粒粒的Oreo 奶昔,口感豐富。
地點好方便,喺旺角行完街去就啱啱好。

❤️有board games 玩,而且佈置有格調。

❤️食物和飲品種類都不少。

Oreo 奶昔,有一粒粒的Oreo 奶昔,口感豐富。

• 鮮茄焗豬扒飯
  • 卡邦尼煙肉意大利粉
  • 心太軟配雪糕
  • Oreo奶昔
  • 焦糖咖啡
四个女人周围搵地方吹水早一个礼拜前睇到开饭喇食评见到呢間孖話哗环境阔落都唔错。六点半準時走上去点知个职员带我去另外一边樓底矮啲嘅地方佢餐厅后先知佢分两边嘅。都係我坐嘅地方坐得四个人两张少少嘅卡座好逼完全唔可以放手袋嘅。仲要因为佢樓底喺嘅关係劲大风喺风口吹到正我地个头顶度到正。睇到我哋等紧另外一个朋友嚟嘅时间我就问职员到底会唔会有第二个位可以俾我哋,放下手袋吖因为真係好逼。其实六点半係冇乜人嘅。嗰日系星期五我都半爆嘅。不我我有啲失望囉。过咗一阵两个职员带左我去另外一个位嗰个位都话係条柱入边嘅卡位噉佢畀你之前嗰个就阔少少喇。佢有啲好大张嘅卡座我见到人哋六个人八个人先至可以坐所以我都冇出声。坐落其实一路食嘢一路都可以。一路人多七点左右有好多四五个人一齐嚟热到有啲流汗。因爲我哋个座位有条柱挡住。冷气直情入唔到嚟。跟住我就望到其实我哋另外嗰两张枱侧边有部冷气嘅职员唔肯开畀我哋嗻。其实最印象深刻就係佢讲咗好多次一个人150文最低消费。我睇返佢晚餐平均都120对于我嚟讲都唔係好平但係座位就真係太过差啦。四碟意粉有三杯嘢饮跟住有一个小食拚盤最后送佢开饭喇订位嘅咖喱角最后我哋四个人都食左八旧水左右。热到
仲要因为佢樓底喺嘅关係劲大风喺风口吹到正我地个头顶度到正。
其实六点半係冇乜人嘅。
嗰日系星期五我都半爆嘅。不我我有啲失望囉。
因爲我哋个座位有条柱挡住。
冷气直情入唔到嚟。
其实最印象深刻就係佢讲咗好多次一个人150文最低消费。
我睇返佢晚餐平均都120
对于我嚟讲都唔係好平
但係座位就真係太过差啦。
最后我哋四个人都食左八旧水左右。热到甜品都唔食
講返嘢食食完不断饮水唔使讲你都知点解啦。
座位嗰方面只係我个人见解啫旺角太子油麻地呢边呢啲铺租非常之贵噉我都明白係寸金尺土,但係如果用200元一个人头嚟消费我觉得佢一啲都唔得la唔值得。
值得一讚佢冇催我哋走。
但係热到你即刻想走。
其实我觉得次次要揿个钟嚟搵职员都有d奇怪可能我哋老咗喇唔明白后生呢一辈而家楼上咖啡噉样做,职员行到埋嚟态度都唔係十分好
餐牌少选择我有朋友都几满意因为佢有选择困难症。
2023-11-17
📍樓上cafe大家又會諗起邊間? 呢間餐廳好細個就成日去 一如以往地提供大量board Game🃏 而且食品選擇多同性價比超高 🌀 65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉溫泉蛋呈流心狀態 蛋漿與意粉攪拌後口感Creamy 奶味香濃🙌🏻 意粉做得al Dente 軟硬適中 😍+$38 加配心太軟連香草雪糕 心太軟外皮烘得酥脆 朱古力醬質地厚滑 呈少許流心效果 朱古力味明顯!🌀 牛肝菌帆立貝野菌意大利飯呢個抵讚~ 牛肝菌帶點獨特香氣 菌香味濃🍄米粒索滿牛肝菌嘅精華 非常入味🙋🏻‍♀️ 牛肝菌/雜菇/帆立貝份量都不少 米飯煙韌有咬口 可encore! 🌀 節制 有個塔羅牌系列飲品 好得意😂 配搭主要以各種水果為主🙌🏻 係西柚同菠蘿嘅混合體 做到漸層效果 酸甜味道配上椰果粒 幾清新🌀 Flavored Coffee 有得揀好多款口味 決定揀個特別少少嘅拖肥味 拖肥帶點炭燒香 再將柔軟嘅鮮忌廉攪拌於咖啡之中 咖啡口感特別順滑
📍

🌀 65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉