2024-01-03 98 瀏覽
是日做完facial覺得好肚餓,見天氣太凍就順便係同一座大廈食埋嘢先走。相對商場cafe樓上cafe性價比係會高啲,地方闊落之餘又唔需要限時,仲有board game免費借玩,原來我都好耐冇約朋友冇去樓上cafe玩啦,好懷念啊!龍蝦湯天氣凍最正就係飲熱湯,於是加配咗個龍蝦湯,味道不過不失,勝在夠熱飲完個身即時暖咗。軟殼蟹黑松露意大利粉軟殼蟹大大隻咬落外脆內juicy, 唔使拆殼都食啖啖肉,絕對係中意食蟹嘅懶人首選。意大利粉軟硬適中,質地好滑溜,係我喜歡嘅口感,配料有菇、洋蔥同紅黃椒,紅黃椒有輕微酸甜味可以中和忌廉醬汁嘅油膩感,好欣賞廚師嘅心思。水牛城雞翼天氣凍胃口特別好忍唔住叫多個雞翼,外脆內juicy嘅雞翼配合水牛城醬汁,酸酸辣辣好過癮。玫瑰花&洋甘菊茶為咗避免太晏飲咖啡失眠,所以揀咗花茶,茶味清香易入口,飲完返屋企程車瞓足全程,果然對睡眠好有效。朱古力心太軟&雪糕心太軟熱辣辣有香噴噴嘅朱古力味,用匙羹切開見到有朱古力流心,心太軟外脆內軟,焗得剛剛好,配上冰凍雪糕一凍一熱好醒神。

龍蝦湯

軟殼蟹黑松露意大利粉
軟殼蟹大大隻咬落外脆內juicy, 唔使拆殼都食

水牛城雞翼

玫瑰花&洋甘菊茶