2024-04-17 30 views
勝利道附近啲餐廳選擇唔多,好少會專登嚟呢度食飯,不過聽屋企人話之前試過呢度啲餐廳都唔錯,所以今次屋企人就帶我試下呢間西餐廳。🤨一坐低望個餐牌,嘩!原來呢間開咗四年,平時經過都唔覺有呢間嘢😅。既然係咁,就試下佢呢個二人餐,不過呢個套餐選擇比較少,所以另外散叫其他食物。先講前菜,喺二人餐叫咗份炸蠔配燒汁🦪,份量同味道ok,唔會炸到太燶🥲另外散叫咗一份天婦羅海苔魷魚🐙,呢個稍為有點失望,雖然味道唔錯,但份量稍為有點少,令到賣相感覺唔好睇🥲輪到主菜,喺二人餐叫咗蒜香白酒大蜆意大利麵🍝同安格斯肉眼牛扒🥩。先講意粉,份量ok,蒜香味雖然唔重,但勝在蜆肉幾大隻同鮮甜牛肉五成熟,肉質同口感唔錯,配菜賣相幾好另外散叫左一份西班牙豬鞍🐷,預先切好咗令客人食得斯文啲,加上個賣相擺設得幾好😆!味道幾好幾juicy~!甜品方面,叫咗一份Tiramisu 同黑朱古力香橙榛子蛋糕🍰🍫。正正常常,係個榛子蛋糕略為有點酸🥲而二人餐就包咗兩杯嘢飲,叫咗玫瑰白茶🌹🍵同柚子檸檬梳打🍋作為呢餐飯嘅總結。呢餐飯約$9XX埋單,整體上成餐飯味道可以接受,餐廳環境乾淨企理,但服務態度就爭少少,有個侍應唔知係咪太緊張,做嘢上比較急速,

香脆廣島蠔

天婦羅海苔魷魚

蒜香白酒大蜆意大利麵

牛肉五成熟,肉質同口感唔錯,配菜賣相幾好

安格斯肉眼牛扒

香煎西班牙豬鞍

提拉米蘇

黑朱古力香橙榛子蛋糕

而二人餐就包咗兩杯嘢飲,叫咗玫瑰白茶🌹🍵
同柚子檸檬梳打🍋作為呢餐飯嘅總結。
玫瑰白茶

柚子檸檬梳打

呢餐飯約$9XX埋單,整體上成餐飯味道可以接受,餐廳環境乾淨企理,但服務態度就爭少少,有個侍應唔知係咪太緊張,做嘢上比較急速,畀人感覺好似趕客走。尤其食到主菜同甜品,食完之後冇幾耐,問都未問就好快收走曬啲碟同餐具,所以呢點就扣咗分。😅😅😅

2024-04-13
蒜香白酒大蜆意大利麵
安格斯肉眼牛扒
香煎西班牙豬鞍
公司喺附近,所以成日都會黎足度食lunch,價錢相宜,而且好食又多選擇.$78就有一個lunch set,而且menu會成日轉 所以每次黎親都有唔同野食~.Lunch set 有湯、飯、飲品、2前菜+1主菜 or 1前菜+2主菜😆 超級豐富,一定食得飽~

🇭🇰無可挑剔嘅西日餐廳🇭🇰#foodxxe_何文田#foodxxe_旺角#foodxxe_太古#foodxxe_荃灣#foodxxe_cafe⭐️整體⭐️✔️款款都好高質 有誠意🥰✔️環境唔錯 坐得好舒服❤️✔️有加一🥗Love Strawberry 🥗 $118✔️相當開胃嘅沙律😍 即刻覺得自己健康左!✔️超fresh同岩曬鐘意食生果沙律嘅你😝🍝辣肉腸鮮茄肉丸意大利麵🍝 $129✔️蕃茄醬酸甜剛好 意大利粉掛汁😋✔️意粉軟硬適中 有咬口🤩🐠香煎三文魚配香草油🐠 $178✔️三文魚煎得香口 又唔會柴❤️✔️啖啖肉 性價比幾高😍🍫心太軟配自家製泰式奶茶雪糕🍫 $68✔️ 好!好!食! 真係流心 朱古力係「堅」朱古力!😻✔️雪糕好高質!唔會太甜⭐️回頭指數:4.7/5
食物質素:4.6/5
性價比:4.6/5環境:4.6/5人均消費:HKD 200📱搜尋:#Foodxxe_PekoPekoEatery💻分類:#Foodxxe_restaurant多謝您睇到呢道❤️⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬名稱:Peko Peko Eatery地址:何文田勝利道1-3號地舖電話:2688 2350#旺角美食#何文田美食#太古美食#荃灣美食#p
🇭🇰無可挑剔嘅西日餐廳🇭🇰

⭐️整體⭐️
✔️款款都好高質 有誠意🥰
✔️環境唔錯 坐得好舒服❤️
✔️有加一

🥗Love Strawberry 🥗 $118
✔️相當開胃嘅沙律😍 即刻覺得自己健康左!
✔️超fresh同岩曬鐘意食生果沙律嘅你😝

⚬⚬今次去嘅店鋪資料⚬⚬
名稱:Peko Peko Eatery
地址:何文田勝利道1-3號地舖
電話:2688 2350

#旺角美食#何文田美食#太古美食#荃灣美食#pekopekoeatery#西日#西日餐廳#cafe#香港cafe#香港美食#香港打卡#士多啤梨#草莓#沙律#沙拉#三文魚#肉醬意粉#心太軟#雪糕#泰奶#甜品#香港甜品#朱古力
  • 心太軟配自家製雪糕
  • 辣肉腸鮮茄肉丸意大利麵
何文田附近一向都唔算多選擇反而勝利道呢度集中有幾間餐廳同cafe😋今次試既係一間日式西餐PekoPeko既晚餐餐廳走既係木系裝修 比起附近既cafe更闊落 🪵食物方面選擇好多 既有健康之選 又有和風洋食🤩🍓Love Strawberry $138首先前菜係招牌既健康沙律呢道Love Strawberry酸酸甜甜🍋除左開胃之餘 仲有superfood 超級健康特別鍾意超甜既無花果 配上其他苺果 好開胃👍🏻🍤Peko 拼盤 $168嗌左個沙律扮健康 但都係忍唔住食埋其他小食貪心既我就係嗌個小食拼盤 滿足曬食炸物既慾望😋拼盤包括白酒忌廉汁青口、炸雞、炸廣島蠔🦪同埋最特別既天婦羅海苔魷魚 🦑🍝忌廉汁三文魚意大利麵主菜方面分別嗌左意大利麵同埋羊架忌廉汁三文魚意大利麵擺盤好有心思🥹將三文魚變成花既擺盤 旁邊仲有芝士脆片🧀配搭埋濃厚既忌廉汁 真係唔錯留意到Pekopeko意大利麵款式變化都好多🤩見到招牌係海膽竹炭烏冬 對係西日fusion既代表下次黎絕對要試下👍🏻👍🏻🐑香草煎羊架 $288接受到少少羊羶味既人就可以試下呢個羊架🙈比起牛排同豬排 煎羊架 更加考師傅工夫👨🏻‍🍳羊架煎到嫩粉紅色 同時有

何文田附近一向都唔算多選擇

特別鍾意超甜既無花果 配上其他苺果 好開胃👍🏻

🍤Peko 拼盤 $168
嗌左個沙律扮健康 但都係忍唔住食埋其他小食
貪心既我就係嗌個小食拼盤 滿足曬食炸物既慾望😋
拼盤包括白酒忌廉汁青口、炸雞、炸廣島蠔🦪
同埋最特別既天婦羅海苔魷魚 🦑

🐑香草煎羊架 $288

接受到少少羊羶味既人就可以試下呢個羊架🙈
比起牛排同豬排 煎羊架 更加考師傅工夫👨🏻‍🍳
羊架煎到嫩粉紅色 同時有羊羶香劑脂肪😋
+$38 配上自選side dish 物有所值!

🏡Peko Peko Eatery
📍何文田勝利道1-3號地舖
2024-01-17 232 views
用餐環境好,衛生ok,服務ok,但食物唔ok。我只點了温泉蛋卡邦尼($58),下午茶餐不包飲品,份量就是一般西餐廳的意粉吃不飽的份量。在吃之前這都是可接受的,現在香港物價就是如此,加上環境很不錯,讓人感覺良好🙂但食物質素讓人失望,加上之前看了那麼多好評,本身對這餐廳也抱有很高期望🙁卡邦尼無加碎芝士,大概也無放忌廉,可以吃得出來,而且顏色和質感都不像,大概是罐頭汁。只見表面上撒了點芝士粉。味道就是忌廉意粉罐頭汁加蛋漿,失望☹️溫泉蛋煮得還可以,無過熟,但有蛋殼碎😥但我吃到一大半才吃到它,所以就無通知店員,全吃光了雖然這店的環境服務衞生都不錯,但我認為一間餐廳最重要的是食物質素,其他的都是附帶條件
用餐環境好,衛生ok,服務ok,但食物唔ok。

2023-12-20 235 views
野食係正常,都去過唔止一次但每次都比個服務員搞到一肚氣終於決定要寫一寫個評等大家小心唔好以為你野食ok就大哂你咁嘅服務客人食龍肉都冇味又唔係好平同一條街仲有其他好嘢食建議大家可以揀過第二間首先上一次食朋友剔漏左一個套餐食物店員即刻大聲夾惡話叫你睇清楚先今次再同另一班朋友食店員未食完就想趕客我地只係食左30分鐘一個粗聲粗氣嘅男人企係我地張枱隔離大叫呢到好快有位但佢甜品都未上比我地上完甜品就沖埋黎收哂我地d野我知你客人多但唔駛咁樣趕客負評我同朋友都決定唔會再食
野食係正常,都去過唔止一次
但每次都比個服務員搞到一肚氣

但唔駛咁樣趕客
負評
我同朋友都決定唔會再食

2023-12-20
$100 (Lunch)
  • 黑面店員
2023-12-07 207 views
無意間揾到一間擁有獨特滋味嘅餐廳,唔覺搞到味蕾興奮唔已。當中最驚豔嘅菜式莫過於佢哋嘅慢煮燴牛面頰首先佢嘅外觀,真係令人望而生畏。一大碟深啡色嘅面頰,慢煮至軟爛入味,令人一見難忘。佢嘅表面微微焦香,加添咗一層香脆口感,令整個菜式更有層次感。啖開一口,啊!居然係咁入味,肉質軟滑咁嘅感覺。佢嘅湯汁更係滲透入每一絲肉中,帶有濃濃嘅牛肉香氣,一啖一啖都好滿足。最難忘嘅係佢嘅調味,唔似一般嘅濃湯,帶有微微嘅甜味同埋淡淡嘅香料香氣,為整個菜式帶嚟一個意想不到嘅驚喜。另外,菜式搭配嘅配菜亦係一絕。一碟簡單嘅綠色蔬菜,清新爽口,同牛面頰嘅濃味形成鮮明對比。啲蔬菜唔單止係裝飾,仲帶嚟一啲清淡嘅口感,令整體更加平衡。
2023-12-01
Type of Meal
Lunch
  • 慢煮燴牛面頰
2023-12-04 123 views
公司義工日完成之後,諗住搵間餐廳做賽後檢討喺附近搵咗呢間Cafe,環境都幾舒服嘅不過可惜五點就落場好彩我哋趕得切四點入座仲夠時間坐一陣佢哋啲Tea set都幾多選擇不過最吸引我都係窩夫餐飲可以正價減$20 我就嗌咗個凍抹茶鮮奶佢哋個擺盤係幾靚嘅味道都OK窩夫有雪糕伴碟侍應推介我哋試佢哋嘅特色奶茶雪糕感覺似泰式奶茶 nice 我都幾鍾意😋仲有啲餅碎伴雪糕擺盤嘅誠意都幾高😂我係嫌佢杯凍飲份量太少熱飲咁嘅份量🫣
公司義工日完成之後,
諗住搵間餐廳做賽後檢討
喺附近搵咗呢間Cafe,環境都幾舒服嘅

不過可惜五點就落場

擺盤嘅誠意都幾高😂
我係嫌佢杯凍飲份量太少
熱飲咁嘅份量🫣

2023-12-01
$74 (Tea)
2023-11-01 216 views
老實講我第一次講食評 平時食過酒店 歺廳都好懶寫返文章因為覺得比得咁既野有咁既質數係應該但呢間餐廳其實諗住經過一試無諗過無論食物質數 擺盤 餐具 同服務質素都好好 唔會因為係一個意粉或飯百零蚊就交行貨真心係色香味俱全食左個2 人歺 每人都唔洗200百有歺湯 多士前菜Main course同野飲真心值得再返來食 而且有海鮮俾你食 蜆同埋青口都好味 而且個汁真係調得調好好味餐湯嘅麵包都好講究 係芝士多士 杯熱檸水嘅檸檬都係用啲新㗎鮮檸檬一句講晒物超所值
老實講我第一次講食評
餐湯嘅麵包都好講究 係芝士多士
杯熱檸水嘅檸檬都係用啲新㗎鮮檸檬
一句講晒物超所值
2023-10-31 182 views
第二次嚟呢間餐廳食嘢,覺得呢度環境清靜又可以傾偈嘅地方幾好,同埋啲嘢食質素都好好食👍🏻價錢都唔係好貴所以都可以成日黎食,今晚就叫咗個套餐幾抵食,揀左日本天婦羅海苔魷魚、63度溫泉蛋卡邦尼、香烤三文魚配香草、檸檬生薑(壺)四樣嘢加埋都係$338都幾抵食😂 天婦羅炸魷魚得幾好食,鬆脆內軟魷魚軟身幾好咬口,而溫泉蛋卡邦尼忌廉汁好濃厚,配合埋溫泉蛋撈埋一齊好爽滑👍🏻三文魚好有鮮味,肉質唔錯👍🏻所以都好值得推介
63度溫泉蛋卡邦尼
63度溫泉蛋卡邦尼
2023-10-27 172 views
勝利道附近真係好多隱世餐廳🍴呢間真係第一次食今次我同朋友一共3人食飯敘舊既然大家都不餓,甘就叫個2人餐啦!先上沙律🥗生果好新鮮👍🏻配巴馬火腿非常之夾食完好開胃🤤餐湯係我最愛嘅黑松露湯好濃好厚身配熱烘好芝士蒜蓉包😍就甘食又或者點湯食都好正主菜點了卡邦尼意粉🍝肉眼扒5成熟,幾推薦,調味啱啱好沙律菜都要讚吓,油醋汁啱啱好,菜亦都好新鮮飲品🍸叫咗個沙冰,都不錯甜品係Tiramisu同埋雪糕仲有脆脆伴碟幾好幾好,完美句號果然3個女仔,一份2人餐都夠了今餐食物都幾滿意,不過見佢寫10點關門, 9:15就趕人埋單走,如果可以坐多陣就好
勝利道附近真係好多隱世餐廳🍴呢間真係第一次食

今次我同朋友一共3人食飯敘舊

既然大家都不餓,甘就叫個2人餐啦!
Stone  Fruit  Salad

配熱烘好芝士蒜蓉包😍就甘食又或者點湯食都好正
63C  Carbonara

主菜點了卡邦尼意粉🍝

肉眼扒5成熟,幾推薦,調味啱啱好
沙律菜都要讚吓,油醋汁啱啱好,菜亦都好新鮮
Peach  Grapes  Lychee  Sorbet

飲品🍸叫咗個沙冰,都不錯

甜品係Tiramisu同埋雪糕仲有脆脆伴碟
幾好幾好,完美句號
果然3個女仔,一份2人餐都夠了

2023-10-25
Stone  Fruit  Salad
Truffle  Mushroom  Cappucino
63C  Carbonara
Peach  Grapes  Lychee  Sorbet
🍴西日式 ☕️Café 🚹1-6人 🔅適合朋友 💕適合情侶 📸打卡 🐻‍❄️#箍牙妹🈴——————🐻🐻‍❄️兩個再次出動,呢次嚟到少行嘅勝利道附近,發現平日呢邊真係比較靜,大部分餐廳唔使book位已經可以直接坐底。最後揀左呢間「外型」幾靚嘅餐廳。未講食物,要先讚下呢樣:店員主動、有禮,上菜節奏控制得非常好,由湯➡️Starter➡️主菜(一)意粉➡️主菜(二)逐碟上菜,以為去左正式西餐廳,完全唔係平常Café會提供嘅服務,超驚喜可以喺呢度體驗到👍🏽👍🏽👍🏽🐻:但佢中間上飲品,唔係西餐廳🍴食開嘅順序🐻‍❄️:飲品喺意粉後上,可以俾時間一路飲、一路傾吓偈,亦可以等你休息下,漱漱個口,再食另一碟濃味嘅主菜,我覺得呢個安排好貼心❤️P.S.不過據觀察👀店員超勁咁對每枱食客提供左個人化服務🤣所以個個嚟到嘅體驗應該唔同~嚟嘅大家可以期待下🤣講返食物先~優惠二人套餐:1️⃣前菜+1️⃣意粉+1️⃣主菜+2份餐湯+2杯飲品💲338前菜:🍤天婦羅海苔魷魚初初炸起有海苔味,配甜酸醬食亦ok🐻‍❄️:魷魚唔硬,箍緊牙都食到架~🍝63c溫泉蛋卡邦尼送上枱熱辣辣😋可惜汁太水,令意粉好難掛汁,令食嘅時候意粉比較淡。其實個卡邦尼本身煮得唔錯、c
🍴西日式 ☕️Café 🚹1-6人 🔅適合朋友 💕適合情侶
📸打卡 🐻‍❄️#箍牙妹🈴
——————

最後揀左呢間「外型」幾靚嘅餐廳。未講食物,要先讚下呢樣:

🐻:但佢中間上飲品,唔係西餐廳🍴食開嘅順序

講返食物先~

優惠二人套餐:
1️⃣前菜+1️⃣意粉+1️⃣主菜+2份餐湯+2杯飲品

💲338
天婦羅海苔魷魚

前菜:🍤天婦羅海苔魷魚

初初炸起有海苔味,配甜酸醬食亦ok
🐻‍❄️:魷魚唔硬,箍緊牙都食到架~
63c溫泉蛋卡邦尼

🍝63c溫泉蛋卡邦尼

送上枱熱辣辣😋可惜汁太水,令意粉好難掛汁,令食嘅時候意粉比較淡。其實個卡邦尼本身煮得唔錯、cream得嚟有煙肉味。
🐻:除左汁可以煮杰啲外,如果意粉可以煮腍身啲就更好
🐻‍❄️:無錯,我哋兩個都鍾意偏腍嘅意粉

🥩慢煮燴牛面頰

牛面頰非!常!腍!🤤用刀輕輕一鎅已經分開兩半,似食緊腍版嘅牛尾。薯仔表面烤過但入面好粉😋。
🐻‍❄️:箍牙妹食得好開心😆
🐻:塊牛面頰入口即融咁濟🤤
提拉米蘇 配 自家製雪糕

額外叫嘅甜品
提拉米蘇 配 自家製雪糕(泰式奶茶)
💲62

非常特別地喺一間西日式Café,食到泰式奶茶味嘅雪糕,但不得不讚👍🏽,雪糕好濃泰茶茶味,加埋餅碎有咬口😋好好食!而Tiramisu就比較平穩~

成餐嘅份量非常適合小鳥胃,但如果特別肚餓,可以再加小食/叫另一個豐富啲嘅二人餐。
凍奶茶

結論:除左意粉外,整體唔錯,服務超越期望❤️適合傾偈打卡、情侶拍拖👍🏽
餐湯
2023-10-25
Dining Offer
Coupon
提拉米蘇 配 自家製雪糕
旺角東行過嚟呢到會近過何文田可以行少啲 !!想輕輕遠離旺角鬧市可以嚟呢度 🤍我地食完行傾住計番出旺角都係10分鐘左右👍🏻餐廳行木系裝修 每枱都好闊落👨🏻‍🍳🤳🏻海膽三文魚竹炭烏冬 $158❤️‍🔥呢個烏冬幾出色 ❤️個竹炭唔會搞到個咀好污糟🫢麵質又有掛到汁 入口好creamy幾香 ( ´▽`)個海膽大大塊好新鮮唔會腥🥹👍🏻入口同樣creamy 😚加埋新鮮嘅粒粒三文魚籽 呢個配搭都幾好食😍👨🏻‍🍳🤳🏻香草煎羊架 $288鍾意無羊羶味幾人會鍾意呢個羊架有3舊 肉感厚實同時有肥美嘅脂肪邊邊🐑薯菜都好食 幾鍾意個燒粟米🌽👨🏻‍🍳🤳🏻Stone fruit salad $118揀咗個有啲肉嘅stone fruit salad😛 pamar ham, 無花果,車厘茄,布冧,葡萄,蜜桃 🥗佢地水果都揀得幾好!! 味道清新新鮮同埋微酸偏甜  (ㅅ´˘`)♡pamar ham有四大塊 鹹鹹香香咁 同呢啲水果放埋一齊打個平衡味道又豐富見夜晚嚟食嘅大部分都有book枱 我呢日平日夜晚嚟7成滿 餐廳外面都有要for 等位坐嘅benches幾貼心~印象中荃灣店都大同幾多人食 有機會帶屋企人去食❤️
旺角東行過嚟呢到會近過何文田可以行少啲 !!
想輕輕遠離旺角鬧市可以嚟呢度 🤍
我地食完行傾住計番出旺角都係10分鐘左右👍🏻

餐廳行木系裝修 每枱都好闊落

👨🏻‍🍳🤳🏻海膽三文魚竹炭烏冬 $158❤️‍🔥
呢個烏冬幾出色 ❤️
個竹炭唔會搞到個咀好污糟🫢
麵質又有掛到汁 入口好creamy幾香 ( ´▽`)
個海膽大大塊好新鮮唔會腥🥹👍🏻入口同樣creamy 😚

同呢啲水果放埋一齊打個平衡味道又豐富

印象中荃灣店都大同幾多人食 有機會帶屋企人去食❤️
  • 海膽三文魚子竹炭烏冬
  • Stone  fruit  salad
勝利道除了動物出名之外,其實都有不少優質的餐廳,以下介紹這間「Peko Peko Eatery 」,絕對是不容錯過的高質cafe!餐廳裝潢走木系簡潔文青風格,食物則走西日fusion,不止食物有水準,而且賣相非常打卡able,無論是午餐、下午茶或晚餐都非常合適。餐廳有幾道必試的signature dishes,例如🍝海膽竹炭鳥冬、🥧海鮮南瓜批,都是必點推介👍🏻CRAB MEAT AVOCADO BOAT蟹肉牛油果船 $88賣相非常漂亮,滿滿的蟹肉混合了沙律如青瓜🥒、日本蘿蔔,還有蟹籽和沙律醬,非常有口感,再配合香滑軟綿的牛油果🥑,超級美味🤤MUSHROOM CAPPUCCINO蘑菇CAPPUCCINO $58非常香濃的蘑菇湯,加上淡忌廉份量配合得恰到好處。多士香脆富有牛油🧈香,而且還加上了芝士🧀️,用料講究絕不馬虎。UNI CHARCOAL UDON海膽三文魚子竹炭烏冬 $158餐廳的signature必點推介,大量海膽和三文魚籽,配上忌廉汁以西式方法烹調,卻用上竹炭烏冬,fusion得來食材之間非常配合。烏冬帶點煙韌,無論口感和味道都是一絕。SEAFOOD CINDERELLA CAR

CRAB MEAT AVOCADO BOAT
蟹肉牛油果船 $88
MUSHROOM CAPPUCCINO
蘑菇CAPPUCCINO $58
UNI CHARCOAL UDON
海膽三文魚子竹炭烏冬 $158
SEAFOOD CINDERELLA CARRIAGE
釀海鮮南瓜批 $188
價錢有點貴,但絕對值得一試,日本南瓜🎃香甜,盛載着各種新鮮海鮮包括魷魚🦑、蝦🦐、青口🐚、蜆🦪和蟹柳,上面還有三文魚籽,充滿了海洋的鮮味,內裡還有薯蓉和白汁,無論賣相和味道都是大讚。
Mango Passion Fruit Sorbet
芒果熱情果菠蘿沙冰 $52
另外還點了一杯沙冰,用料十足,不會太甜,充滿鮮果的味道解渴一流
小總結:Peko Peko 餐廳環境舒適,菜式走西日fusion非常有特色,味道和賣相都出色。如果行開勝利道睇狗狗🐶,就不要錯過這間cafe啦~
2023-09-03
2023-09-05 127 views
何文田勝利道成日都有啲小眾餐廳,今日咁啱去睇寵物就去咗其中一間小眾嘅Cafe。晏晝做緊lunch set叫一款主菜可以加$38 配餐湯,多士同埋任何嘢飲海膽三文魚子竹炭意粉$158海膽應該係加拿大嘅,鮮味略嫌唔夠日本好,竹炭烏冬掛汁一流,忌廉source嘅份量都好多。反而係餐湯粟米湯,感覺好濃郁,仲有啖啖粟米粒,配上香脆嘅多士。飲品我選擇左mixed berries yogurt smoothie 感覺好健康,好refreshing,有紅莓藍莓同埋紅桑子。另外朋友就揀咗鰻魚炒飯 $118有兩份大大條嘅鰻魚,不過鰻魚應該係中國產嘅,略有泥味,但係個飯嘅份量都好充足,相信男仔食都一定夠飽!

晏晝做緊lunch set
叫一款主菜可以加$38 配餐湯,多士同埋任何嘢飲

海膽三文魚子竹炭意粉$158

感覺好健康,好refreshing,有紅莓藍莓同埋紅桑子。

另外朋友就揀咗鰻魚炒飯 $118