在九如坊附近越來越多不同菜式既餐廳,今次尼到這間法國餐廳,裝修別具心思,有不同既海報同擺設帶出濃厚既法國/航海感覺。House salted brandade, soft egg, piment d’ espelette非常豐富既奶油鱈魚魚羹多士,用奶油塗上鱈魚碎做既魚醬,上面加一隻半熟蛋。這個菜式很特別,味道十分豐富。是一個很適合早餐食既菜式。Grilled eggplant, pumpkin & Brie saladOven baked miso cod with potatoes鱈魚一向都我最喜愛既魚種之一,佢既嫩滑同油香絕對係好多魚類之上。這餐廳的做法令魚肉焗出來不像汁煮咁林,焗出來的魚比較乾身亦都比較爽口,但是嫩滑肉質和油份還是能夠保存。味道不算太濃,不過也算入味。Braised oxtail saffron risotto這個炆牛尾意大利飯把大大舊既牛尾放在意大利飯上,牛尾炆得幾夠林。不過牛尾同飯既調味可以再加多一點,那就更好了。Blue cheese gelato一個好獨特既gelato 口味,咸咸甜甜再加上blue cheese 既味道,喜歡藍芝士既朋友一定要試試。整體
Blue cheese gelato
整體其實算不錯的, 不過價錢有點貴。去開可以試試。