餐廳: 太湖海鮮城
資訊:

2012-10-24 2069 瀏覽
放假同屋企人一齊飲茶, 有朋友話太湖搬左上樓, 新裝修所以上黎試下大概12點黎到, 可能仲早所以即刻有位星期一至日都有唔同既餐, 有飯/麵跟菜或者拼盆跟飯麵不過今日屋企人想食點心多D, 所以無叫餐小點$18.8, 中點 $22.8, 大點$24.8 (相對起上黎大點好似比較抵食)除左大中小特點之外, 都有特價點心, 我地都係主攻特價點心蛋煎糯米雞 ($13.8)薄薄既蛋皮包住糯米雞, 蛋皮煎得唔夠耐, 唔夠香, 好軟身入面既糯米雞略為濕左D, 唔夠乾身, 不過糯米雞都好多料, 有叉燒同埋蝦等等春風得意腸 ($24.8)同個名一樣好得意, 腸粉入面係春卷黎, 春卷包住肉,蝦同埋馬碲呢個腸粉唔會好似平時食開既炸兩咁好易林, 食到最後都外軟內脆平時點春卷就會點喼汁, 而呢個腸粉就係點豉油感覺上配酸酸地既汁會好D, 可以中和下肉味, 無咁漏不過我都係鐘意炸兩或者包住蘿蔔絲卷既腸粉多D擂沙湯圓($8)外層椰絲好香,湯圓皮唔算太厚, 而入面芝麻唔夠香荳沙窩餅($10)上面層芝麻基本上係同個窩餅皮分離左既, 入面荳沙好多, 唔太甜, 好食不過油左少少 除左呢4個點心之外, 仲叫左一個蒸飯($21)
大概12點黎到, 可能仲早所以即刻有位

星期一至日都有唔同既餐, 有飯/麵跟菜或者拼盆跟飯麵
不過今日屋企人想食點心多D, 所以無叫餐
除左大中小特點之外, 都有特價點心, 我地都係主攻特價點心
蛋煎糯米雞
蛋煎糯米雞 ($13.8)
薄薄既蛋皮包住糯米雞, 蛋皮煎得唔夠耐, 唔夠香, 好軟身
春風得意腸
春風得意腸 ($24.8)
平時點春卷就會點喼汁, 而呢個腸粉就係點豉油
感覺上配酸酸地既汁會好D, 可以中和下肉味, 無咁漏
不過我都係鐘意炸兩或者包住蘿蔔絲卷既腸粉多D
擂沙湯圓
擂沙湯圓($8)
外層椰絲好香,湯圓皮唔算太厚, 而入面芝麻唔夠香
荳沙窩餅
荳沙窩餅($10)

除左呢4個點心之外, 仲叫左一個蒸飯($21) 同埋一個叉燒飯($22)
2個飯都普普通通, 叉燒飯既叉燒瘦左D
2012-10-23