2024-04-22 158 瀏覽
激安燒肉工房 X 大眾燒肉酒場 📍:筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖🚗:筲箕灣地鐵B3出口 步行11分鐘📞:+852 9886-7782💲:~HKD460/head for dinnerFood quality✔️:手切和牛五花(鹿兒島)、手切和牛三角腩(鹿兒島)、柚子漬雞肉山、和牛沙巴當壽喜燒、紫菜月見飯、Highball、芝士年糕、Sapporo生啤👌🏼:厚切牛舌芯、封門柳(美國牛)、日式味噌黑豚五花、和牛沙巴當、熱柚子蜜、青檸菠蘿梳打、特上目光魚、翠肉瓜、南瓜、菠蘿總結:😋一間肉幾高質嘅日式燒肉居酒屋🏮環境幽暗幾有氣氛 值得大家一試😋CP值唔算高但肉都對得住價錢 試咗都幾多款下 手切和牛五花同三角腩雪花都非常靚仔 厚度都適宜🥰😋柚子漬雞肉山就一上枱就聞到陣柚子味 燒完反而嗰味道冇咁出 但比一般雞肉多咗陣清新味😋和牛沙巴當壽喜燒會有員工係你面前用火槍炙燒 配上蛋汁撈埋飯食都幾惹味🤤😋紫菜月見飯其實就係雞蛋撈紫菜飯 簡單但美味 芝士年糕就本身好食加埋識燒就更加正😋燒肉店就好適🈴飲酒 Sapporo生啤仲要買一送一抵飲 Highball就永遠係食燒肉嘅最佳配搭🤔厚切牛舌芯同封門柳唔錯嘅
激安燒肉工房 X 大眾燒肉酒場
📍:筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖
🚗:筲箕灣地鐵B3出口 步行11分鐘
📞:+852 9886-7782
💲:~HKD460/head for dinner

Food quality

總結:

🤔厚切牛舌芯同封門柳唔錯嘅 日式味噌黑豚五花同和牛沙巴當就係性價比之選

🤔特上目光魚就係口痕之選 翠肉瓜 南瓜同菠蘿🍍就係蔬菜之選

• 柚子漬雞肉山
  • 和牛沙巴當壽喜燒
  • Highball
  • Sapporo生啤
‼️晚上9點後$1薄牛舌‼️《大眾燒肉酒場》正式榮登蕃薯妹心目中最抵食+好食嘅燒肉店~ 之前食過旺角分店,覺得佢哋和牛質素好高!而且價錢好抵食~今次試筲箕灣分店雖然location比較遠,但係佢哋嘅裝修好正,嘢食好食都要食埋環境!晚上9點後做緊優惠‼️每人可以叫一碟$1薄牛舌!真係平時正價嘅份量!無花無假!🤩🌟必食和牛自信作:❀免治和牛多士 $88❀和牛壽喜燒 $98✰一再encore嘅呢兩款食物,免治和牛多士肉汁咇出嚟,勁香牛味,多士好脆非常好食!另外和牛壽喜燒有專人燒埋俾你食,入口即化,包住一啖米飯食大滿足!🌟必食和牛推薦:❀和牛三角腩 $128❀和牛沙巴當 $128🌟必食牛舌類:❀薄切牛舌 $38❀厚切牛舌芯 $58❀鹽蔥牛舌卷 $48🌟必食雞豚:❀柚子雞肉 $28❀西班牙黑毛豬 $28🌟必食沙律及丼飯:❀松露牛油果沙律 $58❀紫菜月見丼$56其他:❀和牛五花 $68❀味噌五花 $28❀燒翠肉瓜 $28❀味淋魚乾 $38❀泡菜 $15❀枝豆 $28飲品:❀Sapporo生啤$48(買一送一‼️$48有兩杯🍻)❀冷泡白桃烏龍茶 $18❀青檸菠蘿梳打 $28❀可口可樂 $36❀龍鳳檸樂 $
‼️晚上9點後$1薄牛舌‼️
《大眾燒肉酒場》正式榮登蕃薯妹心目中最抵食+好食嘅燒肉店~
之前食過旺角分店,覺得佢哋和牛質素好高!而且價錢好抵食~

🌟必食和牛自信作:

❀枝豆 $28

Sapporo生啤

飲品:
❀Sapporo生啤$48
(買一送一‼️$48有兩杯🍻)

❀冷泡白桃烏龍茶 $18
和牛沙巴當
Sapporo生啤
味淋魚乾
泡菜
踏入天氣寒冷的聖誕節,同老公食燒肉作為聖誕大餐,順道暖一暖身。特選了二人定食燒肉套餐($588)。因為這個套餐除了可以食到不同品種的牛外,還可以燒雞、豚、配送炸物、多士、紫菜飯,整餐都很豐富。🥩🔥🎄🎅🏼👫冷泡白桃烏龍茶,套餐預設了只有這款茶品,烏龍茶的茶味淳厚,帶有香甜的白桃味。炸物二款,雞皮餃子啖啖肉,芝士年糕中間的一層流心芝士醬味道濃郁,外皮煙韌,第一次配煉奶食,味道又邪惡又好食。免治和牛多士,多士烘得金黃色,薄而脆,免治和牛烘至8成熟,非常香口,多士塗上厚厚的黑松露醬,每一口的多士都酥脆內嫩,回味無窮。🥪🥩🌟☺️柚子漬雞肉,雞肉鮮嫩,帶點清新的檸檬柚香味。🐥😌味噌五花,五花以味噌醃製過,味道帶來一陣香甜的味道。🐷😍和牛沙巴當,這款牛的油脂部分非常豐富,雪花均勻,兩面肉輕輕一燒,已經滿怖牛花,而且入口即溶,絕對是頂級的和牛才會會做到這個口感。🥩🤩👏🏼厚切牛舌芯,選用了最厚身部分的牛舌腩,口感煙韌,油香味重,自己燒又是另一番風味。👅🐮天使和牛肋肉,牛肋肉部位的牛雪花都幾多,每片入口都柔軟甘香,肉味濃郁。😋👍🏼千本筋,切做圓圓的一片片,牛的紅肉位置部分比較多,肉質較為結實。😙野菜五盛盒,

柚子漬雞肉,雞肉鮮嫩,帶點清新的檸檬柚香味。🐥😌

味噌五花,五花以味噌醃製過,味道帶來一陣香甜的味道。🐷😍

野菜五盛盒,有唔同日本蔬菜款式,包括南瓜、蕃薯、香蔥、香菇、菠蘿,食肉之餘食返一些蔬菜平衡返油膩感。🍠🍄🎃🍍

紫菜月見飯,只是生蛋加紫菜撈飯再配牛肉一些食簡直一流的配搭。🍚🍳

這個套餐絕對是性價比高的懶人包之選。🍱☺️🫶🏻
《大眾燒肉酒場 · 日式燒肉· 筲箕灣》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️ 燒肉二人定食 $588-🥩天使和牛肋肉🥩和牛沙巴當每碟四片,雪花同樣好靚,偏厚身,食落好有口感而且好juicy✨-🐮千本筋千本筋比較少油脂,但只落好有牛味✨-🐮厚切牛舌芯厚切真落比較軟淋有口感,一份五片🌟-🥪免治和牛多士間和牛多士配上黑松露,真係一絕✨多士皮香口脆身,令到成份多士少左份油膩感👍🏻❗️-🐣柚子漬雞肉賣相吸引趣致,食落好清新嫩滑💖-🐷味噌五花一大層油脂加上好薄身,燒完有脆口,正👍🏻-🍚紫菜月見飯香濃蛋黃汁配紫菜飯,好好食✨-🥟芝士年糕🥟雞皮餃子🥬野菜五盛盒🍹冷泡白桃鳥龍茶-📍 激安燒肉工房 X 大眾燒肉酒場筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:❤️‍🔥-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機

《大眾燒肉酒場 · 日式燒肉· 筲箕灣》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍽️ 燒肉二人定食 $588
🥩天使和牛肋肉
🥩和牛沙巴當

🐮千本筋
千本筋比較少油脂,但只落好有牛味✨

🐮厚切牛舌芯
厚切真落比較軟淋有口感,一份五片🌟

🥪免治和牛多士

🐣柚子漬雞肉
賣相吸引趣致,食落好清新嫩滑💖
🐷味噌五花
一大層油脂加上好薄身,燒完有脆口,正👍🏻

🍚紫菜月見飯
香濃蛋黃汁配紫菜飯,好好食✨
🥟芝士年糕

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:❤️‍🔥
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角美食 #旺角好去處 #日式燒肉 #和牛燒肉 #和牛多士 #大眾燒肉酒場
2023-12-31 220 瀏覽
嗨嗨,今次我去咗間好正嘅燒肉店,話你知,佢哋啲肉真係好正喎!先講下呢個「燒肉兩人定食」,份量好正、選擇又多樣,年糕同雞皮餃子我真係食到停唔到口😋 牛舌芯燒得啱啱好,外層微微焦香,入口即化;而千本筋嚟講就香味十足,嚼勁十足!「免治和牛多士」更加出彩,炸得酥脆,松露香氣四溢,撻雜撈埋咁味美!再嚟個「火炙和牛」,啖啖肉香,加上嗰筲箕生蔥,好過癮!一邊品嚐着嫩滑嘅肉質,一邊嘆杯清爽嘅sapporo,真係滿足到爆炸!😍 個野菜五盛盒亦都多得嚟新鮮,雞肉嗰啲,咸香得嚟又多汁,唔止食得過癮,連眼福都有份!總之,去完呢間嘅感覺就係真心滿意加開心,食完之後仲想再嚟一轉!🥰🍖🍴
1K
2023-12-29 131 瀏覽
上次來這一點應該差不多九個月之前。還未改名字。住在康怡花園的朋友是常客,轉咗手之後未來過今天我過來吃,他特定叫我寫個報告給他!晚上六點準時到達。 整間餐廳是得我一個呢。不要緊,啤酒有特價,買一送一,即是叫了一杯坐下了。還是叫了基本的牛肉,豬肉雞肉。今次沒有叫海鮮。因為有小朋友的關係,點了炸雞,及炸雞軟骨。牛肉的質素仍然很高。其他食物的質素水準保持。炸物,爽脆,熱辣辣。服務很好。和以前差不多,只是沒有了九格牛肉。會再來的。
上次來這一點應該差不多九個月之前。
還未改名字。
住在康怡花園的朋友是常客,轉咗手之後未來過
今天我過來吃,他特定叫我寫個報告給他!
晚上六點準時到達。
整間餐廳是得我一個呢。
不要緊,啤酒有特價,買一送一,即是叫了一杯坐下了。
還是叫了基本的牛肉,豬肉雞肉。
今次沒有叫海鮮。
因為有小朋友的關係,點了炸雞,及炸雞軟骨。
牛肉的質素仍然很高。
其他食物的質素水準保持。
炸物,爽脆,熱辣辣。
服務很好。
和以前差不多,只是沒有了九格牛肉。
會再來的。
講起食肉肉,真係不得不提呢間🌟大眾燒肉酒場🌟入面個2人定食真係我食過最抵、最多肉、最多選擇又最高質既set😝🌟燒肉兩人定食🌟 $588入面有:✨和牛沙巴當✨望落去已經覺得啲油花好靚好霜降,食落好重牛油香之餘,仲有浸好獨特嘅甜味;一咬落去果下啲牛油滲晒出嚟真係正到爆😍嫩到距離入口即溶真係只差一點點🤣✨千本筋✨牛隻嘅稀有部位之一;脂肪唔多,膠質豐富,肉質柔軟,牛味極濃👍🏻✨厚切牛舌芯✨厚切既牛舌芯會比薄切既容易d控制到個熟度,冇咁易會over cook燒到韌哂;呢塊牛舌芯肉質柔軟爽滑之餘仲好彈牙,好有質感,越嚼越香✨天使和牛肋肉✨油脂好均勻,肉味亦都好香濃,肉質仲要好細膩✨柚子雞肉✨嫩滑雞肉散發出陣陣柚子清香,好小清新✨味噌五花✨五花肥瘦相間,醃到好入味,少少豬肉羶味都feel唔到✨免治和牛多士✨薄身嘅多士烘到好鬆脆,中間搽咗黑松露他他醬同夾住塊牛肉味好濃、厚身又多汁嘅和牛漢堡扒;面頭仲要放咗d魚子醬,矜貴又高質,食過真係返唔到轉頭✨野菜五盛合✨盛盒入面有南瓜、紫薯、菠蘿、大蔥同冬菇5種野菜✨芝士年糕✨芝士味唔會太濃;年糕外層炸到好脆皮,入面煙煙韌韌又軟滑,無法抗拒嘅邪惡滋味✨雞皮餃子✨外
講起食肉肉,真係不得不提呢間🌟大眾燒肉酒場🌟

🌟燒肉兩人定食🌟 $588

入面有:

✨和牛沙巴當✨

✨千本筋✨

✨厚切牛舌芯✨

✨天使和牛肋肉✨

油脂好均勻,肉味亦都好香濃,肉質仲要好細膩

✨柚子雞肉✨

嫩滑雞肉散發出陣陣柚子清香,好小清新

✨味噌五花✨

五花肥瘦相間,醃到好入味,少少豬肉羶味都feel唔到

✨免治和牛多士✨

✨野菜五盛合✨

盛盒入面有南瓜、紫薯、菠蘿、大蔥同冬菇5種野菜

✨芝士年糕✨

✨雞皮餃子✨

外層雞皮油香十足,口感香脆,入面內餡多肉飽滿又多汁,真係好正👍🏻

✨紫菜月見丼(2碗)✨

滿滿當當既紫菜碎中間放左隻橙紅色既半熟蛋黃,同底層既日本米飯撈勻一齊食真係不得了,呢個組合絕對冇得輸👍🏻

✨冷泡白桃烏龍茶(2杯)✨

白桃香好重,烏龍茶味相對淡雅,入口甘醇清甜,唔苦唔澀;邊食燒肉邊嘆茶,咩油膩感都冇晒😬

店內既抽風系統亦都好得,燒左咁耐-d煙霧彌漫的感覺都冇之餘,食完走出去個人都唔會成陣燒肉味👍🏻

真心估唔到-個只係幾百蚊既二人餐入面可以有咁多款唔同既食材之餘,仲要款款都咁好食,啱晒有選擇困難症嘅我💖份量仲-d都唔惹少添,超飽肚!

唔系講笑,cp值真係高到爆💯好難唔會返轉頭,加上另外散叫餐單亦都好吸引仲要唔係貴,下次-定要過嚟試埋先😝

🏮大眾燒肉酒場

📍筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖

港鐵西灣河站B出口,步行約7分鐘
2023-12-14 63 瀏覽
✲゚*。🥩抵食燒肉套餐😋特選燒肉套餐 (2人) ▻ 免治和牛多士▻ 和牛沙巴當▻ 天使和牛肋肉▻ 厚切牛舌芯▻ 千本筋▻ 柚子雞肉▻ 味噌五花▻ 野菜五盛合▻ 芝士年糕▻ 雞皮餃子▻ 紫菜月見丼 (2碗)▻ 冷泡白桃烏龍茶 (2杯)呢個2人燒肉套餐好抵食 份量好多😮雞、牛、豬肉、野菜、小食、飯同飲品都有 食到超飽🤣記得趁熱食左芝士年糕同免治和牛多士先免治和牛加埋黑松露醬幾好食 多士夠香脆🤤之後就開始燒肉 牛肉有幾款都唔錯 最正和牛沙巴當 牛味好突出🐮雞肉用左個好得意嘅器皿裝住🐔 好搞笑😆另外一人有一碗紫菜加生蛋黃飯 大滿足😋飲品係冷泡白桃烏龍茶 幾解膩-✨ 特選燒肉套餐 (2人) ($588)+10% service charge-📍大眾燒肉酒場 @taishuuyakin▫️ 旺角通菜街1A-1L威達商業大廈 Deli2 一樓A鋪▫️ 筲箕灣新成街8號新成中心C座F號舖
✲゚*。🥩
抵食燒肉套餐😋

特選燒肉套餐 (2人)
▻ 免治和牛多士
▻ 味噌五花
▻ 野菜五盛合
▻ 芝士年糕
▻ 雞皮餃子
▻ 紫菜月見丼 (2碗)
▻ 冷泡白桃烏龍茶 (2杯)

呢個2人燒肉套餐好抵食 份量好多😮
雞、牛、豬肉、野菜、小食、飯同飲品都有 食到超飽🤣
記得趁熱食左芝士年糕同免治和牛多士先
免治和牛加埋黑松露醬幾好食 多士夠香脆🤤

之後就開始燒肉
牛肉有幾款都唔錯 最正和牛沙巴當 牛味好突出🐮
雞肉用左個好得意嘅器皿裝住🐔 好搞笑😆
另外一人有一碗紫菜加生蛋黃飯 大滿足😋
飲品係冷泡白桃烏龍茶 幾解膩
✨ 特選燒肉套餐 (2人) ($588)
+10% service charge
📍大眾燒肉酒場 @taishuuyakin
▫️ 筲箕灣新成街8號新成中心C座F號舖
2023-12-08 56 瀏覽
筲箕灣呢一間日式燒肉店,感覺就像是身處在日本的子店中一樣!無論是裝修還是餐廳內外的氛圍都讓人有種置身異地的感覺。這家燒肉店的兩人定食非常適合情侶或朋友一同前往享用!定食中包含了多種美味的燒肉料理!首先是厚切牛舌芯,這道料理以牛舌的精華部位為主,肉質鮮嫩多汁,口感十分豐富。接著是天使和牛肋肉和牛沙巴當,這兩款和牛肉都非常優質,肉質鮮美,入口即化,絕對是肉食愛好者的最愛。還有千本筋!千本筋是牛肚的一部分,口感有點彈牙,搭配上醬料更加美味。另外還有免治和牛多士,這是將和牛變成免治漢堡配上香脆的麵包多士!吃起來外酥內嫩,非常好吃。還有柚子漬雞肉、味噌五花、野菜五盛盒等多種料理,品種豐富,令我們有豐富的口感!全部燒肉配上紫菜月見飯都勁好味!月見蛋實在太香濃了!此外,還有芝士年糕、雞皮餃子、等小吃和主食,讓人垂涎欲滴。可以邊吃飯吃燒肉邊搭配冷泡白桃烏龍茶來解渴,清爽又開胃。

還有千本筋!
千本筋是牛肚的一部分,口感有點彈牙,搭配上醬料更加美味。

全部燒肉配上紫菜月見飯都勁好味!月見蛋實在太香濃了!

此外,還有芝士年糕、雞皮餃子、等小吃和主食,讓人垂涎欲滴。

可以邊吃飯吃燒肉邊搭配冷泡白桃烏龍茶來解渴,清爽又開胃。
2023-12-04 40 瀏覽
以前食過佢尖沙咀分店,記得好抵食,和牛質素又唔錯~今次出開港島,又去分店食下肉肉🤤🔸燒肉兩人定食🔸本來打算單點,但選擇困難症嘅我見到有二人餐就懶得再諗🤪套餐有齊雞牛豬肉、炸物小食、蔬菜同主食仲包杯野飲,基本上最熱門嘅菜式都有齊✨✧免治和牛多士✧和牛沙巴當✧天使和牛肋肉✧厚切牛舌芯✧千本筋✧柚子雞肉✧味噌五花✧野菜五盛合✧芝士年糕✧雞皮餃子✧紫菜月見丼✧冷泡白桃烏龍茶當晚見到幾乎每枱都會點嘅大人氣小食~免治和牛多士✨又脆又薄嘅麵包夾住鹿兒島免治和牛漢堡,加埋黑松露醬好香,份量夠四個人每人一舊好滿足😍我最期待嘅和牛沙巴當😳係牛肩胛同牛肋骨之間嘅部位,霜降油花勁靚,既有油香又有肉味😋和牛肋肉肉質好柔軟,而千本筋就係牛嘅小腿肌肉,相對瘦d同有d咬口😋要數好味嘅當然唔少得厚切牛舌芯,煙韌又juicy🤤食完一輪肉,野菜盛合入面嘅燒菠蘿絕對係mvp✨其實淨係食牛肉item都飽咗一大半🙈好在跟餐有杯白桃烏龍冷泡茶解解膩👍個套餐真係好抵食,基本上三至四個女仔share都夠食😆

🔸燒肉兩人定食🔸

✧芝士年糕
✧雞皮餃子
✧紫菜月見丼
✧冷泡白桃烏龍茶

和牛肋肉肉質好柔軟,而千本筋

1K
2023-12-01 44 瀏覽
呢間餐廳嘅裝修好似日本燒肉店,佢既店面唔算好起眼,入到去別有洞天,有種好溫馨嘅感覺。餐廳除咗有單點嘅項目,仲有燒肉套餐,我哋今次揀咗呢個燒肉餐真係超抵食,佢包括多款嘅和牛,有厚切牛舌心、天使和牛肋肉、和牛沙巴當、千本筋等,全部都好高質。除咗牛肉,仲有柚子漬雞肉同埋味噌五花。熟食方面,免治和牛多士真係勁邪惡,多士烘到好香脆,中間夾住肥美香濃嘅和牛,一啖咬落去,勁滿足。炸物都唔錯。食燒肉配上紫菜月見飯,完美。
除咗牛肉,仲有柚子漬雞肉同埋味噌五花。
炸物都唔錯。
食燒肉配上紫菜月見飯,完美。
今晚黎到大眾燒肉酒場,見到佢地二人餐好抵食! $588既價錢,份量唔少而且質素都幾好。抵食吧~𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥特選燒肉套餐(2人) $588✨ 免治和牛多士燒肉套餐除左燒既肉之外,竟然仲有和牛多士外脆內軟既和牛多士口感真係好豐富,係其他餐廳單點都唔平,而大眾燒肉呢度既質素一d都唔差✨ 厚切牛舌芯厚厚既牛舌芯,2人餐份量足足都有6大片!爽口彈牙非常正!✨ 味噌五花甜味好重既五花腩,甜味好好咁去除左五花既油膩感。✨ 天使和牛肋肉同樣厚身既和牛肋肉,油脂均勻,肉味香濃成個套餐入面既牛肉黎講我就最鍾意佢❤️✨ 和牛沙巴當食完厚切既牛肋肉,就食返薄身d既沙巴當。沙巴當呢個部位由來係日本和牛最上級靚牛先會切出嚟嘅一個部位, 位於肩部中心最靚嘅一舊稀有部位。肉味比牛肋肉更重,相對較少油份,即使薄切,都依然食到飽滿既口感。✨ 千本筋牛展既千本筋,好軟好滑,食落又唔太似牛展咁樣有個種難咬既煙韌感。✨ 柚子雞肉柚子雞食口感非常好,好彈牙同時又好滑,燒耐少少都無老到。食落感好似以前食過既阿波尾雞既雞肉。✨ 野菜五盛合✨ 紫菜月見丼2碗✨ 芝士年糕✨ 雞皮餃子✨ 冷泡白桃烏龍茶 2杯無錯,588既二人

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

特選燒肉套餐(2人) $588

✨ 免治和牛多士

燒肉套餐除左燒既肉之外,竟然仲有和牛多士

✨ 厚切牛舌芯

厚厚既牛舌芯,2人餐份量足足都有6大片!爽口彈牙非常正!

✨ 味噌五花

甜味好重既五花腩,甜味好好咁去除左五花既油膩感。

✨ 天使和牛肋肉

同樣厚身既和牛肋肉,油脂均勻,肉味香濃
成個套餐入面既牛肉黎講我就最鍾意佢❤️

✨ 和牛沙巴當

食完厚切既牛肋肉,就食返薄身d既沙巴當。

✨ 千本筋

✨ 柚子雞肉

柚子雞食口感非常好,好彈牙同時又好滑,
燒耐少少都無老到。食落感好似以前食過既阿波尾雞既雞肉。

✨ 野菜五盛合

✨ 紫菜月見丼2碗

✨ 芝士年糕

✨ 雞皮餃子

✨ 冷泡白桃烏龍茶 2杯

無錯,588既二人套餐除左以上咁多款食材之外,係仲包兩杯冷泡烏龍茶架!係咪即刻覺得cp值勁高?

🍸 檸檬威士忌梳打 $38
另外,酒場嘛,當然要試一試佢地既酒品
檸檬威士忌梳打,用左三得利既威士忌,加入梳打水,再加上切開既新鮮檸檬
口感清新,易入口,小心一唔小心就醉左呀

之前食過旺角嗰間大眾燒肉酒場,已經覺得好抵食,原來喺筲箕灣住宅區都有分店,多得住附近嘅朋友講起先知,又齊齊去食啦🥳呢間鋪座位好闊落,適合一班朋友嗌到成枱都係嘢食😆,今次食咗呢d: 🌟牛類: 和牛五花 $68和牛三角腩 $128和牛沙巴當 $128🙌🏻和牛壽喜燒 $98🙌🏻推介和牛沙巴當同和牛壽喜燒🤩,沙巴當油花豐富而均勻,入口就feel到成口邪惡嘅油脂🤤; 和牛壽喜燒更加係有專人用火槍喺面前幫你燒,沾埋黑松露月見汁用來送飯,有唔同層次嘅味道🫶🏻🌟牛舌:薄切牛舌 $38厚切牛舌芯 $58鹽蔥牛舌卷 $48🙌🏻三款牛舌各有特色,個人特別喜歡鹽蔥牛舌卷,包住一堆葱除咗香口之餘,仲可以解除油膩感👍🏻🌟豚肉、雞肉;柚子雞肉 $28🙌🏻味噌五花 $28西班牙黑毛豬 $28柚子雞肉淨係個賣相已經好吸引🐔,用可愛嘅碗仔放上枱,未食已經有視覺享受,燒熟之後仍然保留到柚子嘅清香,非常嫩滑🌟其他嘢食燒翠肉瓜 $28紫菜月見丼 $56味淋魚乾 $38免治和牛多士 $88🙌🏻松露牛油果沙律 $58🙌🏻免治和牛多士一樣係無得輸,脆卜卜嘅多士,夾住煎香咗嘅免治和牛,咬落仲好juicy,黑松露更加有畫龍點睛嘅效果👍🏻

🌟牛類:

飲品:
冷泡白桃烏龍茶 $18
可口可樂 $36
龍鳳檸樂 $28
🌟Sapporo生啤 $48 (買一送一)
薄切牛舌
紫菜月見丼
Sapporo生啤 (買一送一)
2023-11-07
薄切牛舌
紫菜月見丼
Sapporo生啤 (買一送一)
Grill your way to happiness with 's yakiniku delights🥩 Including a wide assortment of beef and meats, paired with the buy one get one free Japanese draft beer special!🍻.平時冇乜機會都唔會過筲箕灣,咁啱朋友喺附近放工所以就去咗,原來同尖沙咀嗰間係同一間鋪都係主打平價高質燒肉同日本生啤買一送一😛 大推和牛壽喜燒、漬雞腎、牛肋肉同流心蛋薯仔沙律~
我同仔仔都好鍾意食燒肉,所以一個月都會食兩三次燒肉大眾燒肉酒場嘅必點推介:燒肉兩人定食套餐!超抵食👍👍呢個套餐基本上已經有齊我哋必點嘅items▪️厚切牛舌芯✨▫️天使和牛肋肉✨▪️和牛沙巴當▫️千本筋▪️免治和牛多士▫️柚子漬雞肉✨▪️味噌五花✨▫️野菜五盛盒▪️芝士年糕▫️雞皮餃子▪️紫菜月見飯✨▫️冷泡白桃烏龍茶以上有✨嘅都係我哋嘅必點餐項!咁多款嘢食,仲有埋飲品,都係$588/set,確係CP值極高之選!其中味噌五花係仔仔嘅至愛🐷💗 帶甜嘅味噌配合豬五花嘅油香,認真識食😌 老公就好喜歡柚子漬雞肉🐔 雖然係去咗皮嘅雞肉,但醃到好香柚子味,食落好refreshing! 和牛沙巴當個油脂超凌厲,天使牛肋肉就脂、肉比例剛好,唔會太油膩又keep到牛肉香味🐮另外我哋再加點咗和牛五花、自信漬雞腎同味淋魚乾,每樣都好好食👍呢間原址係激安燒肉工場,我哋都已經食過幾次,一路都好鍾意,轉名後水準依舊,價錢依舊,必定會再encore。
我同仔仔都好鍾意食燒肉,所以一個月都會食兩三次燒肉

大眾燒肉酒場嘅必點推介:燒肉兩人定食套餐!超抵食👍👍
呢個套餐基本上已經有齊我哋必點嘅items