2007-08-27 39 瀏覽
今日一早起身上網想找餐廳慶祝結婚5年,上到來見到又冇idea,決定看一看啲comment先,見到中環zuma的comment,原來大家都是過來人,但小弟從來都對事不對人。八月有一日八號風球有半日off,小弟和老婆到zuma食dinner,自己都怕餐廳closed,決定上網找電話check下有無開,有開就made個reservation先,問題就開始,先講帶位在電話上经己無禮,問下啲information都不想回覆,一心都唔想去,但老婆又話好想try,又好決定試下大約7時半去到門口,見到個帶位真是無名火起,明明打個電話made個reservation又話無我資料,好似我'屈'佢比張table我,好彩有table都無今憤怒,不過個人覺得zume要好好教下啲 帶位啲 禮貌和skill先,到我坐下時又有一個server 好有禮貌地問我"先生要唔要幫你keep 起啲袋和jacket先",個心先安樂啲,這才是叫service. 言談之間先知道個名但記得唔清楚叫boris定bornis,同他大吐苦水,不過佢都好耐心聽我啲complaint 我叫他介紹啲好嘢比我食,他第一時間介紹我食個tasting

我叫他介紹啲好嘢比我食,他第一時間介紹我食個tasting menu($1280),又信你試下先,老實講唔適合香港人口味,但presentation好好,特別係個dessert,請客就ok,但個人覺得自己出街食一定唔會叫,不過每個人口味唔同,我老婆就話好食同reasonable,但個人就concern啲service & environment多過啲食物,可能我是個training manager的關係