2013-11-13 1380 瀏覽
係報章雜誌見到無花果tart, 覺得好吸引. 拖到今日先去, 點知無花果已非時令, 無出啦!只好試其他款式. 閃令令的"珍珠球", 特別吸引我眼球, 所以揀左一件有"珍珠球", 外形好靚!!- 荔枝mousse cake 有陣陣荔枝香味, 味道偏淡真係似好natural 嘅荔枝咁. 加埋一粒粒白朱古力圍邊, 提升了甜味, 亦能中和整體蛋糕的甜度. 由於個人偏向無咁甜嘅甜品, 對我黎講, 呢個配搭做得好好, 味道好適中.- 試過自家製opera, 深知都幾難整. 呢個不但望落層次分明, 食落一樣層次鮮明, 一層dark chocolate, 一層coffee layer, 一層蛋糕, 如此類推. 味道調校得剛好, 真係互相輝映- 好鍾意番石榴的味道, 又係好天然, 食落唔似硬加糖和香精. 唯一缺點, 蛋糕係叫番石榴香蕉mousse cake, 但我食唔出蕉味. 不過我都好like個cake. 因為甜度, 香味,啱哂我口味! ^&^總括而言, 好滿意我第一次在這裡嚐的三款蛋糕, 雖然跟妨間的外形頗相似, 不過又真係睇得又食得!值得嘗試, 亦期待佢地會不斷試新款. p.s. 每件蛋糕$40以

p.s. 每件蛋糕$40以下
opera
Guava banana yoghurt mousse cake
2013-11-13
外賣自取