2017-07-27 1011 瀏覽
超級唔顯眼的一間餐廳, 加上我自己對basement 的餐廳都冇咩好感, 今次係朋友帶我黎, 點知有意外驚喜去喱一類的餐廳, 如果有得選擇, 我比較鐘意坐bar table,今次冇book枱但都坐到bar table ! 可以睇住D 廚師做野, 其實某程度上係一種享受, 因為我自己都好鐘意煮野食, 平時都成日睇煮野食的節目Watermelon Sangria, 上面的西瓜都係預先浸過Sangria 酒, 所以食起上黎會食到除左西瓜的甜味仲有少少的酒味Grill Octopus with mayonnaise, Octopus整得o岩o岩好, 唔會似食rubber, 又有本身的鮮甜味Pan con tomate, 係我o係西班牙超鐘意食ge小食, 正呀!!其實係好簡單ge野, 最底係烤過的面包, 上面鋪一層蕃茄蓉, 再o係上面加d 橄欖油, 其實真係好易整, 但最緊要蕃茄要用鮮甜的蕃茄, 同埋要用靚d 的extra virgin olive oil, 咁先會整得好食 !!喱個底就係烤面包, 上面就係Sardine魚以上的野食加埋杯白酒, 真係無敵!! 睇得出廚師好用心去整野食, 每一樣個

喱個底就係烤面包, 上面就係Sardine魚

以上的野食加埋杯白酒, 真係無敵!!

睇得出廚師好用心去整野食, 每一樣個樣都好靚, 而且好好食, 如果鐘意食tapas 的話, 喱度真係值得一試再試!