2018-07-20 298 瀏覽
今日收工同屋企人喺附近食日式放題,咁我就揀左形點裏既極尚大瀛喜。 呢間嘢長期都有好多人排隊,估唔到晚上九點鐘呢段時間,都依然係大排長龍, 場面墟撼。好彩都係等左一陣就有位了。 餐廳裏面好大,全店已經爆滿,人山人海。座位分開幾個section坐,感覺好整齊和乾淨。頭盤當然係叫刺身喇, 刺身種類都算多。 我們隨意點了幾款,分別係三文魚,北寄貝, 牡丹蝦,希靈魚和俄羅斯甜蝦。 刺身非常新鮮夠冰凍,非常美味三文魚刺身特別大片, 肥瘦比例適中,仲好香魚油味,入口即溶而牡丹蝦就好像手一般咁大隻,鮮甜,爽口,嫩滑, 仲有少量蝦膏, 忍唔住食左好多隻呢度竟然有我最鍾意食既海膽手捲, 手捲迷你的,紫菜帶脆口, 海膽鮮甜而無腥味。幾片嘅海膽再配少量既壽司飯, 份量啱啱好, 我毫不留情地吃了好幾件當然唔少得叫鰻魚壽司啦, 鰻魚嫩滑而且沒有骨, 當中配搭一小片芝士,非常惹味而且唔會太流,送到枱上還是帶暖暖的。魚籽壽司唔係間間都有得食, 意外地呢度竟然有得食。 大大粒既魚籽,醬汁爆滿,好juicy飲品分門別類,選擇又多,真係想飲乜都有最後梗係試下罕有既阿波羅芋頭雪糕啦, 香濃嘅芋頭味,食落去唔會太甜,真係好滿足
好彩都係等左一陣就有位了。

三文魚刺身特別大片, 肥瘦比例適中,仲好香魚油味,入口即溶

飲品分門別類,選擇又多,真係想飲乜都有

最後梗係試下罕有既阿波羅芋頭雪糕啦, 香濃嘅芋頭味,食落去唔會太甜,真係好滿足呀

放題餐單比較多, 餐單紙色彩繽紛, 非常吸引

2018-07-16
10 分鐘 (堂食)