2019-12-30 199 瀏覽
法國米芝蓮一星餐廳BriKetenia香港分店既行政總廚所開既Walter Bistro Buffet & Bar有半任食自助餐~餐牌方面有多款選擇,而且可以自選龍蝦或麵包蟹二選一,更有是日燉湯椰子雞湯添!龍蝦同麵包蟹我哋就各選一,味道鮮甜又清新;椰子雞湯味道清甜,椰子同雞嘅甜味十分入味。即開生蠔雖然size唔算大,勝在可以拎完又拎,無限任食,口味鮮甜~除此之外,仲有澳洲青口、法國鮮蝦、三文魚、油甘魚、帶子等刺身,還有各款沙律和甜品⋯味道都可以,最推介嘅就係帶子刺身超級鮮甜又大隻,如果鍾意飲湯仲可以試吓佢哋個蘑菇湯味道都好香濃。當然重點主菜我哋就揀咗烤鱈魚柳配薯仔粉團及青豆個醬汁好清新,而且鱈魚冇骨又好香滑,處理得啱啱好,加上青豆配菜口味豐富得多。烤肉眼配薯條及蔬菜 肉眼方面我哋都揀咗五成熟,見到啲色澤好靚,香味適中,鹹味亦都唔需要另外一添加,薯條就係比較幼身,口感同樣香脆。仲有多款甜品選擇,當中芝士蛋糕都好出眾,比想像中好食得多,仲有麵包布甸都好香甜,係值得食嘅。.

當然重點主菜我哋就揀咗
烤鱈魚柳配薯仔粉團及青豆