2015-11-15 338 瀏覽
上星期去唱K, 點選了喜愛的WESTLIFE - Uptown Girl. 大家唱唱唱, 從未了解過Uptown Girl真正意思! 今日到荃灣探朋友, 要在荃灣市區再乘坐專車方可到達, 原來是位於山腰的屋苑. 這應該叫做Uptown吧! 咁這位女性朋友咪叫做Uptown Girl!!入夜後, 她駕車送我到荃灣西鐡附近, 順便和她到如心吃個簡便晚餐 . 在網上搵到一家Downtown餐廳, 又想起唱K的情節 - Uptown Girl去食快餐店. 但這餐廳似CAFÉ多D, 有枱椅, 看來乾淨, 最緊要是她- Uptown Girl 都想試.最後大家各點了套餐.黑松露熱狗首次遇上熱狗用上黑松露 ,大大隻熱狗,一隻手都抓不住。表面有一堆黑松露。感到點點的黑松香氣,其實唔算很重。黃色蜜糖芥末醬配沙律醬. 沙律醬內有綠色點點, 是酸瓜粒,包密度OK, 亦不太乾.當作是新嚐試吧!手打牛肉芝士漢堡看到網上介紹,所以想試下。牛肉鬆化但JUICY, 似阿媽蒸肉餅果種感覺, 食到肉味.加上包內所用的醬汁份量剛剛好(即係不太多),没有蓋過牛肉及芝士的味道,反而令每種味道更平均. 薯仔沙律薯仔好腍沙律醬唔酸
大家唱唱唱, 從未了解過Uptown Girl真正意思!
今日到荃灣探朋友,
要在荃灣市區再乘坐專車方可到達,
原來是位於山腰的屋苑.
這應該叫做Uptown吧!
咁這位女性朋友咪叫做Uptown Girl!!

入夜後, 她駕車送我到荃灣西鐡附近,
順便和她到如心吃個簡便晚餐 .
在網上搵到一家Downtown餐廳,
又想起唱K的情節 - Uptown Girl去食快餐店.
但這餐廳似CAFÉ多D,
有枱椅, 看來乾淨,
最緊要是她- Uptown Girl 都想試.
最後大家各點了套餐.
熱狗套餐
黑松露熱狗

首次遇上熱狗用上黑松露 ,
大大隻熱狗,一隻手都抓不住。
表面有一堆黑松露。
感到點點的黑松香氣,其實唔算很重。
黃色蜜糖芥末醬配沙律醬.
沙律醬內有綠色點點, 是酸瓜粒,
包密度OK, 亦不太乾.
當作是新嚐試吧!

手打牛肉芝士漢堡

看到網上介紹,所以想試下。
牛肉鬆化但JUICY,
阿媽蒸肉餅果種感覺, 食到肉味.
加上包內所用的醬汁份量剛剛好(即係不太多),
没有蓋過牛肉及芝士的味道,
反而令每種味道更平均.

薯仔好腍
沙律醬唔酸, 但有少少芥未味,
應該是自己制.
唔似一般沙律醬咁勁酸.

南瓜湯(杯上)
南瓜煮到溶化了, 很重南瓜味。

另外飲品選了汽水,
食薯條熱狗漢堡包,
當然要配汽水啦。

今晚就是Uptown Girl食Downtown Hot Dog.
2015-11-11