岩岩復活節期間去左Grand Hyatt灣仔君悅酒店Tiffin茶園嘆下午茶☺️🫖🍰Tiffin推出復活節限定下午茶🐣Tiffin 出左名個tea set 多野食、一定食得你飽😂 先講原本既三層架set先!包左5款小咸點、牛角包同蝦沙律、4款甜點同兩個scones 、仲有甜品吧既雪糕、窩芙、生果、馬卡龍、朱古力同班戟😍😍 剩係甜品吧任食都值回票價!!烤牛肉青瓜三文治、辣根忌廉:酸酸辣辣都幾開胃!青瓜都好清新🥪蛋沙律煙肉漢堡:漢堡造型好可愛、以紅色做麵包外皮好吸睛!蛋沙律好食唔會太酸既沙律醬、有少少煙肉咸香味!煙三文魚卷、香草醬:呢款就正正常常😊芝士青豆撻:因為我唔食青豆、就冇咩評語啦🤣🤣鵝肝慕絲大黃酥:呢款味道比較衝擊🤣 適合重口味既朋友!芝士火腿牛角包🥐:呢個真心好食、芝士好濃又好厚!牛角包香脆不油膩👍🏻經典蝦喀嗲、香草:有生菜絲、小蕃茄、凍蝦🦐!蝦非常鮮甜、爽口彈牙!開胃解膩一流👍🏻仙人掌🌵—西西里開心果蛋糕:外皮係白朱古力、入面蛋糕好濃開心果味、蛋糕比較濕潤!荷包蛋🍳— 芒果啫喱雲呢拿芝士蛋糕:我覺得最好食係佢、芝士味濃又唔太甜!加上芒果啫喱少少酸中和一下🤤黃色小鴨仔🐥— 熱情果慕

Tiffin推出復活節限定下午茶🐣

煙三文魚卷、香草醬:呢款就正正常常😊

芝士青豆撻:因為我唔食青豆、就冇咩評語啦🤣🤣

鵝肝慕絲大黃酥:呢款味道比較衝擊🤣 適合重口味既朋友!

仙人掌🌵—西西里開心果蛋糕:
外皮係白朱古力、入面蛋糕好濃開心果味、蛋糕比較濕潤!

黃色小鴨仔🐥— 熱情果慕絲朱古力蛋糕:可能我放太耐、最後佢直接變左慕絲、冇蛋糕既出現🤣

胡蘿蔔🥕 —焦糖榛子雲呢拿忌廉泡芙:我覺得焦糖榛子味道過濃、太甜!唔太適合我口味😔

鬆餅:原味同提子味、鬆餅算係比較濕潤、食落唔會太鬆散!
牛油味唔重、果醬有草莓同檸檬忌廉!

甜品吧 CP值最高一定係雪糕!
全部雪糕都係自家制、比市面既味道濃郁、幼滑🤤 推薦:開心果、焦糖海鹽、草莓芝士蛋糕!三款都好好食、我全部都食左兩球😋
另外再推薦馬卡龍!見我地拎咁多就知🤪 今次有六款味、六款都好好食!唔會死甜!又唔會過硬!真係超好食!

窩芙就可惜少少、今次佢有整定係度、變左有少少凍!班戟就即時會煮一個橙酒既醬汁、幾特別都唔錯!可以一試!!

生果我就次次都冇食到🤣 因為太飽了!!

整體黎講 呢個價錢有咁多野食、而食物質數又唔差!服務都好好!真係CP值超高!侍應姐姐見我地不停影相、都主動埋黎幫我地影合照、又見我地食唔哂既食物又主動問我地要唔要打包!真係好好😍 其實我已經食過4次
再返黎食 就知道佢有幾吸引!
Tiffin 每逢節日都會有限定款式!
大家有興趣都可以試試🥰
2021-04-04