2018-04-16
係香港要食間有人氣既餐廳就預左要排隊,至於今晚同朋友去食呢間就由佢開業以黎一直都keep得住咁爆場既就係係旺角山東街既day n nite 啦。佢係正旺角中心地帶,地點超級方便,其實如果唔book位排隊walk in都未必食到tim架。餐廳分左兩層,地方都算係大,裝修別緻,環境舒服。Menu呢度係以龍蝦做主題既,我地之前食過佢既龍蝦包同龍蝦餐係唔錯架,今晚見有新既蟹餐,就一於食蟹夜呢個蟹餐包括左六小缽、芝士蟹肉釀蟹蓋、王樣·雪場蟹海鮮紙火鍋同埋蟹之雜炊。價錢盛惠$588 for 2。呢個六小缽分別有蟹肉玉子燒、蟹子日式凍豆腐、虎蝦配芒果慕斯、柚子醋海藻沙律、酸辣羅勒海蜆、海鹽枝豆。作為前菜個portion做得好好,當中最欣賞既係柚子醋海藻沙律,配搭除左夠新鮮之外,味道仲好夾,食完又覺得好fresh好醒胃tim呢個就係芝士蟹肉釀蟹蓋,食落啖啖蟹肉,仲好「芝」味tim,而最特別既係佢加左塊白飯魚乾片係面,令成個口感都昇華左至於個紙火鍋,真係大開眼界,冇諗過張紙係會燒唔著仲好come用tim。講番個湯底最初只係簡單有片海苔係度,之後店員叫我地先加海鮮後落其他配料,冇諗到之後成個湯底可以咁鮮甜
餐廳分左兩層,地方都算係大,裝修別緻,環境舒服。
Menu
至於個紙火鍋,真係大開眼界,冇諗過張紙係會燒唔著仲好come用tim。講番個湯底最初只係簡單有片海苔係度,之後店員叫我地先加海鮮後落其他配料,冇諗到之後成個湯底可以咁鮮甜,超好味
海鮮方面就有蝦、蟹、龍蝦、蜆等等...全部都係新鮮既,食落都好鮮甜,肉質仲彈牙tim,而其他配料就好均勻咁有蔬菜類、菇類同丸類等等
最後仲有個蟹粥,除左蟹肉夠鮮之外,食落都仲有蛋香,口感唔係話好細滑棉質咁,而係有d似bb食既糊仔,所以係比較飽肚