2016-12-16 239 瀏覽
今日因接男朋友收工源故,約左佢到佢公司附近食埋晚飯先返屋企。因為唔想食粥粉麵飯源故,所以就同佢去左間食fusion小食嘅餐廳。地下餐廳佈置感覺會似酒吧,但一上樓上閣樓感覺就完全唔同。值得一提係侍應好細心,會不時走上黎睇我地有咩需要,唔使驚坐左上上面就無人理呀!樓上不論是餐檯定牆上掛畫,都充滿西洋容典味道。餐牌只有四版,三版飯品,一版主食及小食等。我地唔算好肚餓,所以叫左好多小食試下。Aroma fried Spring roll $68春卷一份六件,入面有豬肉做餡,點上餐廳特製豆辦蛋黃醬,有點點辣,份外滋味。Cheese Pumpkin Cake $58食落好似中式南瓜餅,好似mochi咁,但入有d芝士,再加上面頭嘅勁脆嘅臘肉碎,食落好過癮,始終未試過咁樣食臘肉。Deep fried chicken wing $68餐廳用上單骨雞翼,唔會話食得好辛苦。再撈埋特製濃濃蛋黃醬,味道好特別。Tasty fries $48用上巴馬臣芝士淋上薯條上面,賣相幾靚又唔會話太咸。點埋個醬,感覺唔會太油膩。Herbal margarita & strawberries coconut mojitoMar
地下餐廳佈置感覺會似酒吧,但一上樓上閣樓感覺就完全唔同。
樓上不論是餐檯定牆上掛畫,都充滿西洋容典味道。
Aroma  Pork  Spring  roll
Aroma fried Spring roll $68
Chesse  Pumpkin  cake
Cheese Pumpkin Cake $58
Deep -  fries  chicken  wings
Deep fried chicken wing $68
Tasty  fries
Tasty fries $48
Strwberries  coconut  mojito  &  herbal  margarita
Margarita 唔係我飲,但目佢用鹽粒圍杯邊覺覺得幾特別。Mojito感覺好fresh,好解渴,估唔到mojito都可以咁整法。