2024-03-15 35 瀏覽
新加坡菜喺香港仲要係做正餐嘅新加坡菜好似比較少有。原來佢個名蘇山係配一個好女仔嘅英文名susan😆😆🔹夜市沙爹牛肉雞肉燒烤燒得唔錯,肉質依然juicy,配埋惹味沙爹醬🔹地道白咖哩老鼠粉老鼠粉,就係頭尾尖、中間粗身的麵條,好滑身。白咖哩湯底都惹味唔辣的,配有叉燒,水魷等🔹順化豬肉串有些主食可以加錢以優惠價配小食。3串都係燒得好香既豬肉🔹海南雞飯半隻套餐海南雞真係好滑,點埋佢配既汁仲好食!半隻份量真係幾多,可以一齊分享🔹輕怡排骨茶海南雞飯+$10就可以有埋細版排骨茶。好有新加坡風味🔹娘惹咖哩炸雞配乾魚仔椰漿飯娘惹咖哩同平時嘅咖哩係有啲唔同,佢有多種複合香料味道,比較濃郁,椰漿飯好特別係綠色㗎,仲好香椰漿味!🔹開心果椰汁奶昔飲落除左椰汁味外,仲有一種特別味道,應該就係開心果。之前未飲過開心果做既飲品,大家可以試試。係好飲既!🔹咖央油條配薄荷朱古力雪糕油條真係我地平時食個D油條,原來可以做甜品,配朱古力醬一齊食,仲有薄荷朱古力雪糕,幾特別。

🔹夜市沙爹牛肉雞肉
燒烤燒得唔錯,肉質依然juicy,配埋惹味沙爹醬

🔹地道白咖哩老鼠粉

🔹順化豬肉串