2018-09-13 1447 瀏覽
自從屋企附近嗰間Subway冇咗之後,我都唔開心咗一段時間,因為以後都冇得再成日有機會買到佢哋嘅外賣包包番屋企食喇一路以嚟都覺得Subway係外國幾家主要最快連鎖快餐店之中食物算為比較健康嘅一間,因為佢哋嘅潛艇三文治無論涵料,配菜或者醬汁都可以按自己嘅喜好挑選,比較大食嘅男士仲可以食足一呎長嘅,我呢種比較細胃口嘅就要份六吋都可以喇。 最近居然比我發現咗公司附近原來係有間Subway架,睇佢嘅裝修應該係新開冇幾耐,太好啦!!!所以嗱嗱聲整番份先~ 當客人諗好咗自己要乜之後,行埋去就可以即刻同職員講架喇,佢哋全部人手即叫即整,首先揀自己想要咩包「蜜糖燕麥包Honey Oat」,跟住就揀口味「日式照燒雞Chicken Teriyaki」,跟住職員就會拎份包入去焗爐度烘大約十幾秒加熱,然後就拎番出嚟,佢會再問你要乜嘢蔬菜配料?佢提供嘅所有款式都可以任勻選擇,我今日就揀咗「生菜,蕃茄」兩款,都費事要太多會覺得好飽,最後就可以揀醬料喇,本小姐至愛「蜜糖芥辣醬Honey Mustard」,成份包做好之後佢哋就會用紙包裝好,付款後就可以即時享用架喇。 雖然打開之後,會發現個賣相唔會好吸引,因為個包烘熱
「蜜糖燕麥包Honey Oat」,跟住就揀口味
雖然打開之後,會發現個賣相唔會好吸引,因為個包烘熱咗之後都會微微變軟,再加上裡面有咁多配料食材,職員都會稍微按壓一下,因為咁樣做客人食嘅時候先至唔會跌哂啲嘢出嚟,日式照燒雞嘅味道好香口,雞肉鮮嫰再加上佢嘅照燒汁十分美味,蜜糖燕麥包微甜健康,加上咗生菜同蕃茄之後帶番點清新嘅感覺,配埋佢超級開胃嘅蜜糖芥辣醬,對我嚟講簡直係絕配
2018-09-12