星期一至日每天都要食食食😂 日日都日唔同藉口比自己去放縱🤦🏻‍♀️ 聽日就要開始辛勞既工作,今日唔係唔去搵下好東西食丫?🤷🏻‍♀️ 今個weekend翻左屯門,起身時已經一點🙊 大佬話帶我去佢地頭食野,先去左食個all day breakfast嘆下咖啡, 再黎呢個屯之大板章魚燒懷緬一下半年前大板之旅食過好正既多葱章魚燒🐙 其實我完全唔記得自己係點行到過黎,豪無方向感🤷🏻‍♀️ 只係知呢到都幾吊腳,公共交通工具黎講應該係撘輕鐵最近。舖仔好細,只做外賣,大佬話上次黎排長龍,我地今日黎竟然無人好好彩🙊 正當以為自己好幸運時,原來只係落單唔使排隊,外面企左幾枱客等緊🤷🏻‍♀️選擇並唔多,只有4款,原味/多葱/蟹子/明太子,多葱竟然賣曬😟 我地唯有轉戰明太子😎 本黎見到店舖裝修無咩特別覺得應該都唔會咩驚喜,比錢時見到屯之大板章魚燒入圍左必吃食店大獎2017,係信心既保証,即時充滿期待😎 由於係落單即制既關係,呢到order完要等15分鐘先有得食的。由九月開始呢到既章魚燒有4cm直徑咁大粒😍 well... 一啖真係塞唔曬落個口🤦🏻‍♀️ 塞得曬入口都好難咬,仲要超級熱,建議大家都係咬開兩啖食🤣 粒章魚

粒章魚燒真係有大佬個咀咁大😧

日風明太子章魚小丸子🍡🐙🇯🇵 真係有係日本食既味道🤤
餡內有粒粒章魚,唔只一粒仔嫁,係兩三粒大大粒🐙🐙 粉漿比例調得好,做到軟心流心效果。每粒章魚燒上面都有一大pad明太子😍木魚擺側邊,可以跟據個人喜好加係章魚燒上。
唯一美中不中係外皮唔夠脆,事關係東京原宿食過一間做到內脆外軟,一試難忘,不過屯門呢間既内餡做到佢既效果已經好難得😍 超級推薦大家去試

明太子章魚小丸子
2017-11-05