2020-10-07 8442 瀏覽
中秋兩個人做節,因為夜晚大家都有嘢做所以選擇咗食午餐。呢度三星期之前訂位。呢一張相已經可以話俾你知值唔值!包未上枱先俾你揀用乜嘢橄欖油!個包同其他五星級餐廳一樣係必食因為好好食!再襯埋唔同類型嘅橄欖油,更加冇得頂頂頂! 另外一個蕃茄芝士凍湯,好開胃!頭盤我揀咗生牛肉,其實喺香港真係唔係好夠膽食生牛肉,不過呢間酒店就真係絕對放心!牛肉好鮮,好甜,好有肉味主菜我叫咗海膽燴飯,味道好rich海膽亦都好襯個燴飯!只不過失敗在擺碟!兩條菜心做伴碟真係好似去咗高級茶餐廳食頹飯!另一張相冇咗兩條菜心,個樣即刻Grand好多!主菜我叫咗豬,雖然唔多,不過因為之前食咗個燴飯,所以基本上已經有七八成飽肚㗎啦! 豬味好濃,肉質亦都好軟身,唔會好韌!甜品就係正宗嘅Tiramisu,襯咖啡冰沙正正好搭配!最後幾件甜點配餐茶!另外,如果你食包嗰陣時想要牛油都可以問佢哋攞,啲牛油都好香好好食😋基本上,除咗價錢係比較貴之外,差唔多$1000 per head 啦,其實佢嘅性價比係好高!服務好,食物質素高,環境靜,周邊就算有國語人,佢哋嘅素質都比較高唔會大聲講嘢,食得舒服 😌 最後最後,提一提,餐茶 ~記得,唔好真係要
中秋兩個人做節,因為夜晚大家都有嘢做所以選擇咗食午餐。
呢度三星期之前訂位。

呢一張相已經可以話俾你知值唔值!

包未上枱先俾你揀用乜嘢橄欖油!

另一張相冇咗兩條菜心,個樣即刻Grand好多!

甜品就係正宗嘅Tiramisu,襯咖啡冰沙正正好搭配!

最後幾件甜點配餐茶!

最後最後,提一提,餐茶 ~記得,唔好真係要茶!!! 因為佢啲茶雖然話係用茶葉嚟泡,但係唔知點解都係好淡!
強烈建議飲返咖啡 ☕️

2020-10-01