2004-05-30 8 瀏覽
我同個friend見過雜誌介紹sogo二樓o既coffee shop--comfort有個"季節限定"芒果french toast,供應期只係到五月底,今日就同個friend黎試. 由於database無呢間,而佢又係UCC o既coffee shop, 所以就借呢度黎講下.我地叫左個set,係呢個"季節限定"配杯招牌炭燒咖啡($60,如單叫就$40)個french toast係用一塊厚燒沾薄薄o既蛋漿炸成,面頭有d mango sauce,再配一球vanilla ice-cream,幾粒芒果同埋一d cream. 個厚燒好好好好鬆軟(估計係用樓下DONQ o既方包),炸得唔油,質素好掂!個mango sauce少左d,作用唔係太大,我同個friend都係將個toast沾雪糕同cream黎食,一凍一暖,效果好好!伴碟o既芒果好甜,不過如果佢可以事先雪凍會更好!杯招牌炭燒咖啡o既炭燒味幾香,如果單叫要$40一杯,而家個set只要加$20就飲得到,真係好啦!總括黎講,對個french toast好滿意,不過同個"季節限定"芒果flavor無關,下次再光顧會叫original o既frenc
總括黎講,對個french toast好滿意,不過同個"季節限定"芒果flavor無關,下次再光顧會叫original o既french toast!