2019-01-13 8403 瀏覽
開左呢間松藝館, 一路都未有機會試, 今次趁好友生日, 就去試下佢個lunch 啦! 坐低就有飽飽食, 飽飽係暖架, 有1款係muffin 黎, 試左2款咋。。。!!!>_< 一個係truffle牛油一個係海鹽cream cheese(好似)truffle 果個個味都唔算太濃,另一個直頭無乜味呢。。。 頭盤有一個揀左湯, 望落去都幾creamy 另外兩個係煙三文魚松露薯仔沙律 雖然眼見有松露但味道又唔係太突出 主菜就一樣要左一個,有呢個寬條麵,松露係即刨既,又係超多!麵都幾有咬口,OK既 呢個慢煮雞胸配黑松露汁, 好少食到咁juicy咁滑既雞胸! 感覺真係岩岩熟咁, 唔錯! 是日鮮魚柳係鯰魚,配松露白酒牛油汁,都烤得幾香,又唔會太乾 3個主菜既份量都唔細, 其實點2個courses都夠飽, 但比較失望係一早同餐廳講左要寫birthday message, 到confirm booking果時再confirm一次, 但始終都係漏左。。。 點甜品係為左birthday message其實。。。。 是日甜品係panna cotta, 所以大家都揀creme brû
開左呢間松藝館,
一路都未有機會試,
今次趁好友生日,
就去試下佢個lunch 啦!
坐低就有飽飽食,
飽飽係暖架,
有1款係muffin 黎,
試左2款咋。。。!!!>_<
truffle 果個個味都唔算太濃,
另一個直頭無乜味呢。。。
頭盤有一個揀左湯,
望落去都幾creamy
另外兩個係煙三文魚松露薯仔沙律
雖然眼見有松露但味道又唔係太突出
主菜就一樣要左一個,
有呢個寬條麵,
松露係即刨既,
又係超多!麵都幾有咬口,
OK既

呢個慢煮雞胸配黑松露汁,
好少食到咁juicy咁滑既雞胸!
感覺真係岩岩熟咁,
唔錯!

是日鮮魚柳係鯰魚,
配松露白酒牛油汁,
都烤得幾香,
又唔會太乾

3個主菜既份量都唔細,
其實點2個courses都夠飽,
到confirm booking果時再confirm一次,
但始終都係漏左。。。
甜品係為左birthday message其實。。。。

是日甜品係panna cotta,
所以大家都揀creme brûlée 加truffle ice-cream,
份量真係幾大。。。
而且都幾甜。。。

因為個甜品無左birthday message,
當時即時追問餐廳,
好彩佢地都好好咁送番一個有birthday message既甜品俾我地,
係一件blueberry cheesecake,
但真係已經好飽了。。。

總算試左一次,
但又好似無乜驚喜,