2015-03-19
舊同事gathering都喜歡去放題,唯一唔好係限時限刻,真係好無引,早個禮拜天氣凍打邊爐氣氛濃烈決定試試呢家新的牛氣,估唔到非常有驚喜 6個人入到去安排左張長檯,d椅非常闊落坐得好舒服,加分 而且檯與檯之間亦唔迫~我地點左果個好似係美國牛肩餐,d牛肉都唔錯,重牛味有咬口,岩哂我呢d食肉獸 湯底點左我最愛嘅Sukiyaki + 蕃茄龍蝦,非常香同入味。兩者比較我都係較喜歡Sukiyaki,牛氣呢個係我食過幾家同類型最香濃,連豉油都唔係好洗點 一定要提嘅係而家新張有個新張優惠,加$28有得任食三文魚,真係叫出黎呀 我地前後encore左5次,每次幾碟幾碟咁haha,嗌到自己都唔好意思 自助bar無影相,都係丸呀菜呀麵果d,我要都係狂食肉同三文魚 最後食埋個乳酪雪糕,差唔多侍應就提我地仲有15分鐘交檯要埋定單,埋完單例牌gathering無限吹水啦,走時望一望錶原來都食左兩個鐘,竟然無好似其他放題咁係咁吹人走 (即使個場完全無人都要趕人走), 再加分 以後在旺角gathering又多一個選擇喇!
sukiyaki + 蕃茄濃湯
美國牛肩肉
題外話/補充資料:
加$28任食三文魚!