2024-02-19 749 瀏覽
難得新年放長假 就緊係要約朋友打邊爐🍲今次我哋揀咗位於旺角嘅牛氣作為兩個牛肉愛好者 期間限定日本九州和牛肩胛肉眼真係啱曬我哋😋餐廳仲舉行緊草莓粉紅祭 可以一次過食到多種草莓甜品🍓🍰🔸Lv5豪州極上和牛+海鮮放題 HKD 398🔹湯底有10款可選擇我地揀咗黑蒜豚骨湯揀咗鴛鴦鍋😌奶白色豚骨湯好濃郁 加埋黑蒜香味更重湯底放咗嚿大豚骨 真材實料🦴✨食物推薦✨🥩肉類:🔸日本九州和牛肩胛肉眼✨重點推薦✨和牛肉眼呈粉紅色 油脂分布均勻輕輕涮6-8秒 入口有油香但唔會有油膩感食咗3碟都係有靚靚嘅雪花紋 高水準!🔹美國極黑牛較少脂肪 肉味濃🔸澳洲極上和牛相比日本和牛 呢款嘅牛肉濃味少少🤏🏻🐟海鮮:🔹鮑魚鮑魚新鮮而且處理得乾淨 食落好彈牙😋🔸花膠仔浸滿湯汁嘅花膠好滑溜 滿滿嘅骨膠原🥬配料:🔹麻糬燒麻糬燒其實即係湯圓分別係花生同芝麻口味將湯圓放入咸湯底嘅味道出奇地夾!🔸本地農耕採用本地新鮮蔬菜 欣賞🫡🍓甜品:🔹草莓雪米糍煙靭外皮包住凍冰冰嘅草莓雪糕 值得一試🫢🔸草莓牛奶雪糕幼滑雪糕充斥住草莓嘅香甜仲可以加唔同嘅toppings 🍨🚩牛気 旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心1樓118號舖
難得新年放長假 就緊係要約朋友打邊爐🍲

🔸日本九州和牛肩胛肉眼
✨重點推薦✨
和牛肉眼呈粉紅色 油脂分布均勻
輕輕涮6-8秒 入口有油香但唔會有油膩感
食咗3碟都係有靚靚嘅雪花紋 高水準!

🔹美國極黑牛

🥬配料:

🔹麻糬燒
麻糬燒其實即係湯圓
分別係花生同芝麻口味
將湯圓放入咸湯底嘅味道出奇地夾!

🔸本地農耕

仲可以加唔同嘅toppings 🍨

🚩牛気
旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心1樓118號舖
  • 日本九州和牛肩胛肉眼
今日請咗半日假,嚟個 #孤獨的美食家 系列🤪真係未試過一個人去 #打邊爐 😂都幾忙,可能平時太freeride🦹🏼‍♂️試咗個LV5套餐,為咗令大家易d揀餐,我試吓形容吓套餐入面嘅選項:————————— 成人$688 小童$548#日本九州產黑毛和牛Movenpick雪糕————————— 成人$438 小童$348#澳洲極上和牛 - 最腍最滑,冇日本和牛咁油膩#原隻鮑魚 - 好食,爽彈————————— 成人$338 小童$258特選海鮮 墨魚滑 - 幾滑、混入墨魚粒大海蝦 - 好爽好彈、幾好青口 - 正常發揮花膠 - 幾滑幾爽,不過一定唔係阿媽煲湯果隻#挪威三文魚刺身 - 好食喎、肥美魚腩🤤日本帆立貝 - 彈牙、味道偏淡————————— 成人$298 小童$198#澳洲穀飼黑安格斯牛 - 偏瘦d、幾濃牛肉味#SRF美國極黑牛 - 有咬口、有條脂肪邊,帶少少油脂香☺️————————— 成人$268 小童$198特選牛小排 - 口感腍身Prime美國肩胛肉眼 - 口質唔算好札實,但幾腍爽脆水魷 - 真係幾爽口🤓————————— 成人$208 小童$168穀飼牛肩肉 - 帶d粗嘅脂肪
今日請咗半日假,嚟個 #孤獨的美食家 系列🤪

————————— 成人$688 小童$548
#日本九州產黑毛和牛
Movenpick雪糕
————————— 成人$438 小童$348
#澳洲極上和牛 - 最腍最滑,冇日本和牛咁油膩
#原隻鮑魚 - 好食,爽彈
————————— 成人$338 小童$258
特選海鮮
墨魚滑 - 幾滑、混入墨魚粒
大海蝦 - 好爽好彈、幾好
青口 - 正常發揮
花膠 - 幾滑幾爽,不過一定唔係阿媽煲湯果隻
#挪威三文魚刺身 - 好食喎、肥美魚腩🤤
日本帆立貝 - 彈牙、味道偏淡
————————— 成人$298 小童$198
#澳洲穀飼黑安格斯牛 - 偏瘦d、幾濃牛肉味
————————— 成人$268 小童$198
特選牛小排 - 口感腍身
Prime美國肩胛肉眼 - 口質唔算好札實,但幾腍
爽脆水魷 - 真係幾爽口🤓
————————— 成人$208 小童$168
穀飼牛肩肉 - 帶d粗嘅脂肪,偏滑
特選豚肉 - 都算唔錯,唔會好鞋,有肉味
精選鷄腿肉 - 標準

原來LV5、6餐會送 #大閘蟹,已經驚喜咗;仲要爆膏,再驚喜多吓。😂

📍 奶味雪糕 - 好食!配干草莓、又脆又解膩!🥰
📍午餐肉 - 超厚、有肉絲😍
📍拉麵 - 幾彈牙、好食!
📍燒仙草爽 - 好好飲,又清熱、又有仙草咬吓、仲有蜜糖味!🤩

當然仲有好多打邊爐嘅料、熟食、甜品可以自助取,好多選擇。
2023-11-07
很久沒十下十下😗 這家最近主題是日韓祭,感覺挺特別😮首先要讚讚這家的服務,超熱情🤣我們開始時沒有點食物,想把頭盤先吃完免得浪費但經過的幾個職員看見我們只有幾碟肉類/蔬菜,都擔心我們不夠飽,鼓勵我們多下單多吃😂單是這點已經令我想回訪🤣 🍴加一服務費:✔ ✿ Level 4 120分鐘放題 $298 (1700前入座)<湯底>選了鴛鴦鍋,牛肉清湯和昆布湯兩者都較清淡,適合我🤣 <頭盤>• 黑安格斯牛、SRF極黑牛、豚肉、雞肉兩款牛肉差不多,黑安格斯牛較柔軟• 海鮮拼盤蝦子最出色! 肉質彈牙鮮甜,encore了好幾隻😋• 挪威三文魚刺身 <任點品項>基本上頭盤的都可以任點,還有一些其他部位的肉類較特別的是還有壽司和丼飯!🤣不過我怕太飽就沒有試了推薦一個QRcode下單才能獲得的「黃金蝦丸」感覺蝦的比例多,不重粉感,而且中間是鹹蛋流沙😚 <自助區>韓式前菜、關東煮、蔬菜、飲品等等試了很多款,熱食梨花肉不錯! 友人很喜歡韓國手工餃子,吃了4個🤣還有要介紹一下「石斛苗」(・o・)人生中第一次見😮很爽脆好吃! 必試豆腐花是放在小木桶中,
很久沒十下十下😗 這家最近主題是日韓祭,感覺挺特別😮
首先要讚讚這家的服務,超熱情🤣
我們開始時沒有點食物,想把頭盤先吃完免得浪費
單是這點已經令我想回訪🤣

🍴加一服務費:✔

<湯底>
選了鴛鴦鍋,牛肉清湯和昆布湯
兩者都較清淡,適合我🤣

<頭盤>
• 黑安格斯牛、SRF極黑牛、豚肉、雞肉

兩款牛肉差不多,黑安格斯牛較柔軟
• 海鮮拼盤

蝦子最出色! 肉質彈牙鮮甜,encore了好幾隻😋
• 挪威三文魚刺身

<任點品項>
基本上頭盤的都可以任點,還有一些其他部位的肉類

較特別的是還有壽司和丼飯!🤣不過我怕太飽就沒有試了
推薦一個QRcode下單才能獲得的「黃金蝦丸」

感覺蝦的比例多,不重粉感,而且中間是鹹蛋流沙😚

<自助區>
韓式前菜、關東煮、蔬菜、飲品等等

試了很多款,熱食梨花肉不錯!

友人很喜歡韓國手工餃子,吃了4個🤣

還有要介紹一下「石斛苗」(・o・)
人生中第一次見😮很爽脆好吃! 必試
豆腐花是放在小木桶中,暖暖的🤤

雪糕機有牛奶味和草莓味,較冰感,是牛奶糖的味道🤣

當天棉花糖機大概2pm才開放,我那時太飽了就沒試,但看見不少人開開心心地製作拍照🤣
旺角打邊爐一向都多選擇!但要搵一間有三文魚食而牛肉唔可以差嘅火鍋店真係唔多,牛氣就可以滿足晒呢2個願望🤩同埋呢度座位都闊落,上肉/食物速度都快,食物選擇都相對多,值得一食👍🏻而且依家叫Lv4套餐會送一客醬油鮑魚,Lv5仲會係任食鮑魚㗎!味道:🌕🌕🌕🌕🌑人均消費:$300~$400湯底:韓式泡菜豆腐湯 & 月見壽喜湯今期做緊日韓祭,所以試咗韓式泡菜豆腐湯🥰發現都幾足料,味道偏辣但用嚟打邊爐都唔錯👍🏻好啱豬肉、丸類及公仔麵果啲😋而另一款壽喜湯就好啱啲牛肉,咸甜咸甜可以令到牛肉更加好食🤩Lv4套餐肉類澳洲穀飼黑安格斯牛:牛肉味好重,食落肉感較厚實,未必個個會鍾意🥰SRF美國極黑牛:呢款油膩比較平均,口感整體較平衡,配埋壽喜湯會更加好食👍🏻牛骨髓:呢款比較少任食火鍋店有得比,食落都唔錯,口感幾特別🤤Lv4套餐係海鮮任叫!試左幾款都好新鮮🤩當中大蝦好彈牙同埋日本帆立貝都幾大份,好啱打邊爐🤤三文魚反而比想像中好食,頭幾輪都俾左三文魚腩同埋都厚身👍🏻絕對唔係争鮮果啲質素🥰熱食及火鍋配料熱食選擇都多,丸類同蔬菜都好多款👍🏻呢排日韓祭總有日式關東煮同韓版辛辣麵🤩再配埋泡菜麵,即刻可以DIY部隊鍋😆

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
人均消費:$300~$400

湯底:韓式泡菜豆腐湯 & 月見壽喜湯
而另一款壽喜湯就好啱啲牛肉,咸甜咸甜可以令到牛肉更加好食🤩

Lv4套餐
肉類

熱食及火鍋配料
  • 挪威三文魚刺身
  • 壽喜燒
2024-04-16 0 瀏覽
Sashimi, meat & seafood 刺身、肉類及海鮮🦞呢一款火鍋套餐除咗有基本配料之外,仲有唔少新鮮嘅海鮮,好似有大大隻鮑魚、超級爽口大蝦🦐、冇乜沙嘅青口、鮮甜嘅帶子🐚等,而餐廳最出名嘅牛肉就包咗澳洲極尚和牛🥩,牛肉味十分濃郁,另外仲有肥美嘅三文魚刺身🐟同埋多款肉類,真係相當豐富Self-served bar & cooked food 自助吧、熟食類 🍢🍲喺等緊打邊爐嘅時候,可以去大型嘅自助吧自己揀熟食食物🥘,選擇好多元化,有日式關東煮🇯🇵、惹味又刺激嘅嘅咖喱飯🍛、幾款熱辣辣香脆可口嘅炸物🍗、港式小炒等,而火鍋配料就有大概30款,包括係fresh 嘅蔬菜、唔同嘅丸類、企鵝形狀嘅魚蛋🐧、自家製麵線🍜,好高質👍🏻Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品飲品嘅選擇包羅萬有,有樽裝同紙包飲品、酒類🍷、茶類🍵等,而甜品由滑捋捋嘅homemade 豆腐花🍮、一口size嘅蛋糕🍰、泡芙、以致可以自己整嘅雪糕都有🍦,最特別係餐廳嘅自家製獨立包裝花生🥜、芝麻湯圓🍡,望落去已經好得意,食起上嚟口感彈牙味道又唔會太甜🌟餐廳而家做緊日韓食物祭典🎏,飾物嘅擺設同埋食物都加入咗特色

Self-served bar & cooked food
自助吧、熟食類 🍢🍲

Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品

🌟餐廳而家做緊日韓食物祭典🎏,飾物嘅擺設同埋食物都加入咗特色地道日本同埋韓國嘅元素,唔使搭飛機已經試到當地正宗風味😋
2024-04-13 0 瀏覽
90分鐘穀飼牛肩肉放題 - Level 1 $198肉類:穀飼牛肩肉、精選雞腿肉、特選豚肉另加一服務費 - 依間店有九種湯底選擇,我就揀咗黑蒜豬骨湯,湯底有2大舊豬骨,好足料同好夠味呀。- 黎得食放題當然瘋狂叫咗牛肩肉,牛肩肉好食。- 出面自助吧枱有幾款熟嘅小食可以取,亦有好多不同配料可以夾,例如嚮鈴、芝士丸、海膽丸、魚蛋、腸仔、好多款蔬菜等等。最特別喺有一樣嘢叫麻吉燒芝麻和麻吉燒花生兩款味道,可以放入火鍋淥,食落其實同湯圓差唔多,好食。- 甜品櫃有泡芙、草莓布丁,我覺得味道正常啦。當然亦唔少得有自助雪糕機,雪糕味道幾濃,幾好食。飲品都有不少選擇,不過我都係揀咗最愛嘅可樂飲。一邊飲可樂,一邊食牛肉,正呀!
90分鐘穀飼牛肩肉放題 - Level 1 $198
肉類:穀飼牛肩肉、精選雞腿肉、特選豚肉
另加一服務費
- 黎得食放題當然瘋狂叫咗牛肩肉,牛肩肉好食。

2024-04-10 39 瀏覽
今日Lunch想打邊爐,旺角都有好多選擇,試吓呢間開左都好耐下既牛氣90分鐘午市放題 level 4澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題咁岩撞正佢地既韓國祭,今次湯底試下佢地既泡菜豆腐鍋,仲有好多韓式配菜選擇,連金拉麵同辛辣麵都有呢度既牛肉同海鮮都十分出色,牛肉入口即溶,油脂分布均勻,海鮮種類多又非常新鮮,最欣賞係大蝦同埋帆立貝其他配料選擇都相當豐富,仲有雪糕機自己玩做佢地既新會員仲有唔同既優惠同埋儲分

90分鐘午市放題 level 4
澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題+海鮮放題

其他配料選擇都相當豐富,仲有雪糕機自己玩

做佢地既新會員仲有唔同既優惠同埋儲分
牛気作為連鎖任食邊爐餐廳 食物質素係非常高 而且經常會有不同主題 令人好有新鮮感 之前試過大閘蟹主題 今次係日韓主題 自助區就多左好多韓式泡菜呀 人參雞湯呀 炸雞等等 聽講遲啲仲有蜂蜜牛油雪糕 而且今次lv4套餐仲每人送一隻醬油鮑魚 lv5套餐仲係任食醬油鮑魚😯Lv4套餐($348)🥩牛牛Lv4嘅牛牛有srf牛同埋黑安格斯 各有特色 而我比較鍾意大大塊食口感嘅srf 黑安格斯係比較細同薄但香嘅 srf就比較厚同大塊 值得一讚係肉嘅質素唔會越叫越跌 反而越黎越靚 啲srf紋一次靚過一次 有質素🤓🤓🦞海鮮牛気嘅海鮮都好厲害!有齊鮑魚帶子 仲有大大隻蝦同埋滑 最搞笑係有三文魚刺身!超鍾意刺身嘅我打邊爐仲有刺身食係大滿足的😽😽🍳熟食區雖然唔係行街 但牛気自助區真係好好行 熟食方面有關東煮 仲有啲牛肉可以自己整牛丼都仲得 加埋今期嘅韓式炒年糕同人參雞湯 超豐富!🥗配料菜方面都好出色 有本地農耕菜 好多種類 基本丸全部都有 泡菜餃等等 仲可以落單叫蝦滑😯最重要係 蛋係任拎的 平時壽喜燒湯底先會有一隻蛋 對於愛蛋汁嘅我 可以不停用牛肉沾蛋汁食係好吸引!!!🍡甜品甜品超多選擇!!除左雪糕之外仲有大福泡

Lv4套餐($348)

🥩牛牛

甜品超多選擇!!除左雪糕之外
仲有大福泡芙呢啲例牌野
最癲係有豆腐花
仲可以落單叫楊枝金露 同埋係有得拎新鮮出爐嘅芝士撻!!🙀🙀

基本上而家我都係一班人食飯先食任食 如果要食任食 牛気係好值得推介!!
牛氣而家有🇯🇵日韓祭🇰🇷,自助區有多款日韓風美食。LV4 每人送一隻醬油鮑魚,LV5 仲有得無限任食!🍽️LV4 黑安格斯牛+SRF極黑牛海鮮放題 $343我哋試咗新推出嘅🇰🇷韓式泡菜豆腐湯。酸酸地少少辣好開胃,exactly係喺韓國餐廳食到嘅味道。味道幾濃,配菜配肉都啱,而且食完唔會口渴。我哋試咗三款牛肉:✨澳洲穀飼黑安格斯牛✨SRF美國極黒牛✨PRIME美國肩胛肉眼最好食係澳洲穀飼黑安格斯牛,肉質最細嫩,味道最香。食完一轉淨係encore佢。其他相對地冇咁好食。豚肉片同雞肉就更加普通。我哋試咗嘅丸餃類:✨手工韭菜豬肉餃✨手工白菜豬肉餃✨手打牛丸✨手打黃金蝦丸餃類飽滿足料好高質。牛丸又濃又多汁,反而黃金蝦丸就普普通通。甜品方面有鮮柚楊枝甘露🥭、低糖牛奶味雪糕、草莓牛奶雪糕。楊枝甘露係甜品鋪水準。雪糕係frozen yogurt口感,仲有得自己加士多啤梨乾🍓。

🍽️LV4 黑安格斯牛+SRF極黑牛海鮮放題 $343

✨手工韭菜豬肉餃
✨手工白菜豬肉餃
✨手打牛丸
✨手打黃金蝦丸

打邊爐,除咗有靚靚澳洲🌏極上和牛,最近更有日韓祭!🥘特色韓風,更有心心念醬油鮑魚😙新增韓式泡菜豆腐湯,🌶辛辣過癮,豆腐吸收泡菜汁,微辣開胃。今次㨂咗高Lv少少,仲有醬油鮑魚任食!😜鮑魚肉質彈牙,🥰散發陣陣醬油香。肉質最推薦🥩澳洲極上和牛同日本九洲產黑毛和牛,我覺得黑毛和牛油花會更細緻啲,紋路更細,🐮所以碌熟之後口感柔軟,入口即化勁正。同場更有韓國真露,韓式即食麵,🍯蜂蜜牛油味雪糕等,😍快啲同frd嚟開個日韓party吧!

新增韓式泡菜豆腐湯,🌶辛辣過癮,豆腐吸收泡菜汁,微辣開胃。

2024-03-15 136 瀏覽
好姊妹要移民英國,臨走前我地5個靚太黎個最後的合體吹水夜。因為大家收工時間都不一,所以一般我地聚會都會選擇無限時放題,可以邊食邊等齊人。原本以為牛氣只有100分鐘以及120分鐘限時既套餐,打電話訂位時就發現原來仲有3個不限時半自助放題。對於食量唔大,著重吹水既我地,呢3個半自助套餐就非常適合。除左肉類有限定外,食半自助放題亦一樣可以享用自助區那超過40款既美食。自助區有提供數款日式前菜以及新鮮沙律菜,再加上熟食既炸星星魚蛋及炆日式蘿蔔牛腩,所以未食主菜都已經飽左3成🤣而主食就必需每人點一個餐,可以自由選擇。每個餐都包含6款不同既肉類/海鮮,包括牛小排,牛板鍵,牛肋肉,白豚梅花肉,雞翼,多春魚................雖然看似每款食物只有3片,但原來全部食晒再加上自助區無限添食既紫菜飯都可以好飽肚。最後食埋甜品同雪糕就超級滿足!
最後食埋甜品同雪糕就超級滿足!
嚴選美國牛肉盛盒
殿堂澳洲和牛盛盒
2024-01-16
2024-03-05 97 瀏覽
又黎旺角<牛氣>食啦我😂成日想打邊爐就會去牛氣 質素隱定 🤝🏻🫶🏻想快手推介下🍓🍓🍓草莓祭🍓🍓🍓如果另一半係草莓控 就快D襯呢2星期帶佢去食啦有草莓雪米糍⛄️勁日本feel既草莓大福🍓草莓蛋卷🍰連草莓醬都有 !! 中意草莓一定勁開心👅仲有仲有草莓雪糕! ontop仲可以加無限草莓乾🍓👅至於牛氣既牛肉 我都唔駛再多講我都係叫Lv4 安格斯牛同極黑牛!肥廋平均又有牛味我最中意就係牛氣牛肉既厚薄好適中唔好好厚食到好辛苦 又唔會整到勁薄等你以為自己食左好多塊😂仲有海鮮 大大舊花膠 大大隻蝦同帶子~一D都唔hea~仲有每一次都要提大家食佢地個手打烏東🍜口感好煙靭的!其他正常配菜都應該有既都有比較特別係佢地有本地菜😮
又黎旺角<牛氣>食啦我😂
成日想打邊爐就會去牛氣 質素隱定 🤝🏻🫶🏻

想快手推介下🍓🍓🍓草莓祭🍓🍓🍓
如果另一半係草莓控 就快D襯呢2星期帶佢去食啦
有草莓雪米糍⛄️勁日本feel既草莓大福🍓
草莓蛋卷🍰連草莓醬都有 !! 中意草莓一定勁開心👅
仲有仲有草莓雪糕! ontop仲可以加無限草莓乾🍓👅

至於牛氣既牛肉 我都唔駛再多講
我都係叫Lv4 安格斯牛同極黑牛!
肥廋平均又有牛味
我最中意就係牛氣牛肉既厚薄好適中
唔好好厚食到好辛苦
又唔會整到勁薄等你以為自己食左好多塊😂

仲有海鮮 大大舊花膠 大大隻蝦同帶子~
一D都唔hea~

仲有每一次都要提大家食佢地個手打烏東🍜
口感好煙靭的!

其他正常配菜都應該有既都有

比較特別
係佢地有本地菜😮
2024-02-27 106 瀏覽
趁天氣仲未轉熱,今日同媽媽係旺角牛氣打邊爐,我地揀左個Lv5豪州極上和牛加海鮮放題湯底我地要左黑蒜豚骨湯,大大個豬骨係正個鍋中間,一睇就知個湯底幾入味一黎就上左碟澳洲極上和牛加海鮮拼盤,和牛既擺盤好靚,唔會太肥,雪花岩岩好,厚薄切得好均勻,每件都係淥一淥就食得,牛味十足而lv5先有既日本九州和牛肩胛肉眼就雪花比較多,顏色好粉嫩好靚,一睇就知好新鮮,食落反而唔會覺得好油膩,入口即溶仲有牛小排同美國極黑牛都非常推薦!海鮮方面一開始會上頭盤,唔夠食既話鮑魚花膠等都係任叫,全部都好爽口彈牙今期係草莓季,所以都有唔少期間限定,就例如有好特別既自家製草莓醬做火鍋點醬,仲有一系列草莓甜品,每樣都好正,推薦草莓雪米糍,唔單止打卡靚,滿滿既草莓醬令到雪米糍口感更豐富!

仲有牛小排同美國極黑牛都非常推薦!

2024-02-20 89 瀏覽
牛氣嘅放題套餐分咗6個等級, 今次主要食和牛,就要咗lv. 5 嘅澳洲極上和牛+海鮮放題,每位$438, 依家做緊限時優惠,lv. 5 或以上嘅套餐會即時升級,任食日本九州和牛肩胛肉眼,簡單嚟講,即係lv. 5就可以同時食到澳洲同日本和牛♥️♥️🤩🤩😊嚟牛氣當然係食牛為主,以下排名係根據牛嘅油脂分布,牛味嘅濃郁程度同嫩滑程度嚟綜合評分嘅。兩款和牛水準最高,大理石雪花紋非常靚,牛味亦都非常濃郁,入口即化,質素非常高😊😊🤩♥️♥️😚😚🐂澳洲和牛=日本和牛>精選牛小排>SRF美國極黑牛=Prime美國肩胛肉眼=黑牛安格斯🐂其他海鮮表現唔錯, 特別喜歡大海蝦,蝦滑同蝦丸, 爽滑彈牙,每一啖都係鮮甜大蝦嘅感覺真爽, 蝦丸中間有鹹蛋黃,有驚喜呢!⭐⭐😚😚😛😛甜品方面,剛好遇上限定嘅草莓祭,草莓糯米滋係必食之選🥰🥰♥️♥️♥️牛気地址:旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心1樓118號舖電話:2866 8876

牛気
地址:旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心1樓118號舖
電話:2866 8876
  • 和牛
  • 極上澳洲和牛牛肩肉
  • 日本帆立貝
  • 三文魚刺身
2024-02-16 85 瀏覽
除咗用qr code落主要嘅肉類之外🥩出面自助bar有多款丸類、蔬菜、熟食、同飲品選擇 都幾多種類🔥我地簡左澳洲極上和牛+海鮮放題 有多款湯底選擇 而我哋就揀咗壽喜燒加蕃茄湯底 一上枱見到湯底香甜濃郁 鴛鴦湯底味道唔錯😆👍🏻我地呢款套餐可以任食澳洲極上和牛、澳洲穀飼黑安格斯牛、美國極黑牛、特選牛小排、PRIME美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉 新鮮之餘肉味濃郁 唔會係雪藏貨 個人泥講 最鐘意食澳洲極上和牛 紋理清晰 肥瘦均勻 好重肉味😆而佢哋嘅日本手打烏冬 真係好出色 爽口彈牙又幼身 一份兩個人share啱啱好👍🏻仲有多款熱食選擇 甚至連關東煮都有😍坊間好少火鍋店有👍🏻小食方面有我最愛嘅麻辣魚皮 爽口彈牙又開胃❣️期間限定草莓祭 有多款士多啤梨嘅甜品 草莓糯米糍香甜軟糯 而且可自行在飲品櫃簡野飲 裏面大概有汽水、韓式飲品、台式飲品等 甜品有泡芙、豆腐花、布丁、雪糕機同棉花糖機

小食方面有我最愛嘅麻辣魚皮 爽口彈牙又開胃❣️

2024-02-09