呢間位於澳牛對面的一間上樓餐廳,朋友極力推薦,其實呢幾條街的食肆,都有翻咁上下質素嘅!上到去,餐廳面積不算好大,不過坐位都是舒適嘅四人卡座,環境燈光都很有氣氛,感覺好專業。🤭🤭😋😋😋我們四人先點一個兩人套餐,是晚餐湯係甘笋湯,湯沒有🥕🥕嘅怪味,甜甜的很creamy 易入口。跟餐的煙三文魚田園沙律🥗,煙三文魚不會過咸,份量充足,整體新鮮好味。炸魷魚鬚魷魚條及焗芝士蟹肉釀蘑菇,亦係跟餐的自選兩款小食。味度口感不過失,雖然不是太驚喜,但都算惹味。不得不讚嘅主菜,香煎安格斯西冷肉眼扒,超大塊重量十足,五成熟剛剛好,外面煎得香噴噴,內裡肉汁豐富,少許肥肉都煎得甘香惹味,入口即溶。🤤🤤🤤二人餐還包括意粉,我們點了黑松露牛肝菌扁意粉,菌香包着整個味蕾,醬汁不糊口,超滿足!🥰食物實在太吸引,我們追加一客晚餐,主食點了美國極黑豬鞍,同塊肉眼扒簡直是一對!同樣係超厚超大塊,切開粉嫰令人垂涎,肉質鬆軟嫩滑,令人欲罷不能。🐮💯🐷💯最後點都要試埋甜品,總共點咗三款甜品,鐵板布朗尼配雪糕最好食,因為又要襯熱食Brownie, 又要襯凍食雪糕,心情太矛盾,忘記了影相!🤣🤣🤣其餘兩款都係水準之作,冇得彈!👏👏👏👏👏

其餘兩款都係水準之作,冇得彈!👏👏👏👏👏

是晚四人消費合共$966(已包括加一)
除咗👏👏👏👏👏💯💯💯💯💯唔知講乜好!太開心!🤣🤣🤣

2021-07-07
$241.5 (晚餐)
  • 黑松露牛肝菌扁意粉
  • 美國極黑豬鞍