👧🏻😋👅🍽✨Semi-buffet太犯規😤 Salad bar竟有酒店自助餐水準😨-登堂🇭🇰 觀塘興業街4號The Wave 2樓 🇭🇰-❤️係The Wave 2樓鋪位勁大, 我地Happy Friday去見到都唔少人一大班人去chill下❤️salad bar fill野勁快手, 店員都周不時巡查同揭下D蓋睇下使唔使refill 😂❤️裝修時尚, sofa凳勁舒服, 仲有VIP房 (我地一早book左枱同埋早去有著數🥳)❤️出示佢地ig post仲有全單88折‼️抵抵抵-🥗 Self-served Salad Bar💯如果唔食主菜, 剩係入黎食個salad bar係$248, 絕對都食得滿足, 但當然佢D主菜都超水準, 加幾十蚊食埋又好大誘惑.....💯刺身, 海鮮, 多國小食, 冷盤熱盤, 甜品包羅萬有...✔️刺身🐟: 三文魚, 馬刀貝, 甜蝦輪住fill, 超肥美又新鮮✔️海鮮🦐: 螺, 青口, 大蝦雖然就唔係話好大粒, 但都好鮮甜! 仲有肥美既煙三文魚我食左勁多!!✔️沙律🥗: 勁多種唔同沙律菜, 仲有羽衣甘藍 & cold cuts🤤 重點: 個sauce bar超正, 大推藍芝士醬!!
👧🏻😋👅🍽✨
登堂
🇭🇰 觀塘興業街4號The Wave 2樓 🇭🇰
❤️出示佢地ig post仲有全單88折‼️抵抵抵

🥗
Self-served Salad Bar

✔️沙律🥗: 勁多種唔同沙律菜, 仲有羽衣甘藍 & cold cuts🤤 重點: 個sauce bar超正, 大推藍芝士醬!!!
✔️小食🍢: 生菜包點埋個特製辣醬超惹味; 烤雞翼, 豬腩肉, 仲有港式咖喱牛丸同燒賣等等, 超多款式!
✔️甜品🍰: 當日有朱古力慕絲同焙茶蛋糕, aftertaste好濃香, 仲有tart仔, cheesecake, 甚至香脆既蝴蝶酥, 樣樣超好味絕對值回票價

✔️餐飲🍹: salad bar包一杯飲品, 我地揀左金桔檸檬冰茶, 超refreshing!!

🦑🍝
鮮魷魚手造闊條麵 $298
鮮魷魚手造闊條麵

✨呢個價就已包埋salad bar, 落完單見到出面咁多野食都好驚食到太飽食唔落main dish, 好彩main係以quality取勝😍
✨麵個汁係咸蛋黃忌廉汁超特別, 面頭再有嫩菠菜, 咸蛋黃蓉同飛魚子, 食落唔會太膩
✨闊條麵果然係手造! al dente得黎都好soft, 好香蛋味; 而魷魚都好新鮮, 仲好多😍
🥩🥮
美國特級牛柳威靈頓 $498
美國特級牛柳威靈頓

💯呢個係偷懶版wellington😜 個底冇酥皮, 但係有buffet食前提下係超好等我唔使太飽😂
💯仲有佢個黑松露野菌汁超好味, 冇酥皮底就可以俾多D汁我點牛柳🥰
💯切開入面岩岩好, parma ham唔會太搶truffle同牛肉味, perfect match 🥰
鮮魷魚手造闊條麵
美國特級牛柳威靈頓