2023-03-09
最近食串燒食上癮,喺Openrice見到呢度一至四同星期日訂枱有折,仲要有日本生蠔送~好似好筍咁😳餐廳位置唔算起眼,不過上到去好旺場,氣氛仲好熱鬧,店員好友善咁介紹d清酒同特色串燒俾我哋☺️🔸酢漬水母、生蠔🔸俾朋友一言驚醒水母即係海蜇, 咬落爽口,配上檸檬汁酸酸地,未食主菜先開開胃😋送嘅日本生蠔都好新鮮飽滿,有海水味而且蠔肉偏爽身,係我鍾意嘅生蠔類型😋🔸鳥之提燈 🔸雞冠 🔸雞腳跟🔸雞皮紫蘇蝦卷 🔸自家製免治雞肉軟骨比較少見嘅鳥之提燈喺每日限量供應,蛋黃好creamy,少少似溏心蛋質感~之前食串燒已經好想試雞冠😆原來口感喺爽爽地咁好有咬口,好特別!咁多款雞串燒入面,雞皮紫蘇蝦卷最驚喜,雞皮同卷住嘅紫蘇葉都燒到好香脆,入面隻蝦大大隻好新鮮,估唔到三樣野咁夾😳
🔸南非鮑魚 🔸蟶子皇 🔸白鱔鮑魚厚肉彈牙,建議沾少少餐廳自家制味噌醬,更加惹味👍蟶子皇燒嘅火喉剛好唔會韌,上面仲用左d木魚碎去提鮮~白鱔絕對係食串燒必點item,外皮香脆,有魚油香之餘d肉仲keep到juicy🤤🔸皮蛋芫茜豚肉卷 🔸厚切牛脷芯 🔸翠玉瓜 🔸茄子作為芫茜愛好者點可以唔試呢個豚肉卷😆用豚肉片卷住芫茜皮蛋,
🔸雞皮紫蘇蝦卷 🔸自家製免治雞肉軟骨
🔸南非鮑魚 🔸蟶子皇 🔸白鱔
鮑魚厚肉彈牙,建議沾少少餐廳自家制味噌醬,更加惹味👍
蟶子皇燒嘅火喉剛好唔會韌,上面仲用左d木魚碎去提鮮~
🔸皮蛋芫茜豚肉卷 🔸厚切牛脷芯
🔸翠玉瓜 🔸茄子
作為芫茜愛好者點可以唔試呢個豚肉卷😆用豚肉片卷住芫茜皮蛋,好新穎嘅配搭,滿滿芫茜味~正!
牛脷芯都係必點之選✨每塊都勁厚身、啖啖肉,唔韌又爽口,諗起都想再食🤤
🔸海膽松葉蟹蓋羅燒🔸
蟹蓋羅燒份量十足,好濃蟹膏味,配上鹹鹹地嘅紫菜梳打餅, 更突顯個醬嘅鮮味😋
🔸三文魚燒飯團 🔸
三文魚燒飯糰燒到表面焦香,入面熱辣辣,見仲有蟹膏就沾啲試試,竟然出奇地夾~好好味😳
🔸水信玄餅🔸
水信玄餅晶凝通透好吸睛,配黑糖漿同黃豆粉,甜得嚟又唔會好漏,食完濃味野食佢啱啱好✨
呢款清酒香氣好豐富,雖然酒精度都高,但飲起嚟好柔和同幾易入口,配搭野食一流🍶