2024-02-09 4609 瀏覽
成日覺得酒店餐廳動軋要過千蚊人均消費,但今次第一次嚟到尖沙咀Rosewood,旗下唔少餐廳都係人均幾百蚊左右已經食得好豐富🤰🏻兼幾有氣氛。嚟到西班牙菜餐廳Bayfare Social,佔地頗大,部分位置有啲熱帶風佈置可以打下卡🍃餐牌選擇不少,有冷、熱tapas、意粉、薄餅、西班牙飯等等。係呢度慶生幾方便,如果係酒店餅房訂蛋糕🎂可以send email要餅房直接將蛋糕送上餐廳,唔使收運輸同切餅費👍🏻🥔Croquetas De Jamon Iberico 西班牙Tapas點少得炸薯波croquette,香脆惹味。🐮Callos A La Madrilena 好特別嘅菜式,將牛筋、牛肚、黑腸、辣肉腸等一齊燉,有少少似茶樓蒸金錢肚嘅感覺。食落牛肚幾腍,不過有少許內臟味麻麻地😅🐙Pulpo A La Gallega西班牙菜嘅八爪魚果然無得輸,超級軟腍,灑上帶煙燻味嘅paprika,味道唔錯😋😋🥘Seafood Paella真正嘅大鑊飯,足夠5個人share🤣飯粒索滿海鮮鮮味,味道好濃郁。海鮮份量亦不少。另外仲有肉類版本嘅paella,如果少人啲亦可以叫細size。🐷Cochinillo Asad

🥔Croquetas De Jamon Iberico
西班牙Tapas點少得炸薯波croquette,香脆惹味。

🐮Callos A La Madrilena

🐙Pulpo A La Gallega

🥘Seafood Paella

🐷Cochinillo Asado
乳豬都值得叫,乳豬皮又薄又脆又香,而且啖啖肉😽😽豬肉調味不多,但勝咗好腍滑,點少少肉汁就剛好。旁邊嘅薯仔亦好食,好香薯味😋

🍕Iberica Flatbreads
長條形嘅薄餅,表面鋪上大量芝士,仲有火腿以及荷包蛋,簡單嘅comfort food🥰

🍝Penne
意粉醬相當濃稠,掛滿煙韌嘅長通粉,少少辣幾惹味😛😛

人均消費:$410
推介指數(10分為滿分):8分