2021-11-29 2817 瀏覽
人大左,比起落Club , Bar 玩更喜歡靜靜+慢慢地享受一杯好酒.之前睇左 Christy Leung 的 Happy Hours 知道有依間裝修特別主打Gin 的地方決定要去朝聖下.環境方面 : 神秘入口 之後一條長長的樓梯到達地庫,酒吧樓底很高空間感很足夠,設計特別有多個打咭位可以影到IGABLE 的靚相. 近期因為梅姐電影上畫再次引起大家的關注,酒吧全晚播著梅姐的歌感覺好貼地. 食物及飲品方面 : Crystal Clear 的方型冰除左吸睛之外重有實際用途,坐左成個鐘都只係溶左少少令杯酒可以維持到味道.XORIGUER GIN  - 靚Gin + 薄荷葉好Match 舒服唔搶喉 非常classic RASPBERRY GIN  - 女孩子之選, 除左樣靚之外正如介紹一樣sweet & fruity AGRIA  POTATO CRISP - 手切係幾特別因為甘 形狀同味道都不是很均勻. 有片有條有部份很咸.PULPO A LA PLANCHA - 味道很好,Octopus與配搭的蔬菜一起食特別美味唯份量較少. 整體感覺 : 飲品平均 $140 - $180  一杯, 食物

整體感覺 : 飲品平均 $140 - $180  一杯, 食物 $200 - $300 係中西區係正常範圍. 但西班牙食物(Tapas) 份量較少只適宜食完飲一班好友飲返杯chill 下.
RASPBERRY GIN
XORIGUER GIN
AGRIA POTATO CRISPS
PULPO A LA PLANCHA
2021-11-21
$350 (宵夜)