2020-09-28 397 瀏覽
男朋友爺爺慶祝生日,出去食飯慶祝,放工行過ifc又黎到依間御用生日蛋糕店🎂記得幾個月前喺旺角分店買左好多件小蛋糕,全部都好滿意呀!今次決定買個大既,一齊happy share🤞🏻果日大約3點幾去到,都仲有幾多款,之前試過5 6點去到款式已經無咁多了🤣 所以特登早左少少去。咁記得上次買過迷你版BAVAROIS,屋企人既第一反應一律都係「哇咁靚既!」但又隨即俾依個日本柚子蛋糕吸引到👻 雖然外貌唔係好花巧,但望落去既賣相清新高貴,加上老人家都唔鐘意食啲太甜既味道。所以最後決定買依個😛食落去就正如佢標榜嘅咁鬆軟清新,甚至連蛋糕上面嘅馬卡龍都唔會好似平時既咁甜滯。 食落去有淡淡既柚子香,好輕盈,食多舊都唔會有平時食蛋糕既罪惡感。對比上次去買,今次覺得好impressed既係佢有保溫袋,就算買完幾個鐘未食得都唔驚會溶!😝