2021-01-08 511 瀏覽
呢間葵廣裡面既甜品好有驚喜‼️ 雖然係小店但係味道幾乎有酒店既質素⚜️只埋布丁燒一種甜品🍮但係無論賣相到味道都十分出色❤️ 各種口味同樣好夾😋 第一啖咬落去布丁震下震下 🤪口感QQ的 蛋味好香濃🥚內裡好Creamy同幼滑 唔會太甜 加上面頭既焦糖醬🍬甜度適中 底下有一層薄薄的蛋糕🍰 非常濕潤👍🏻 試左幾種口味🌈⭐️ 抹茶 🍵 用左日本小山園抹茶粉 💚食得出好重料 有抹茶的回甘味 反而可以輕手DD 口感唔會咁粉😅⭐️ 椰爺 🥥好鍾意佢既清甜🌴 淡淡地更能凸顯布丁蛋香 有粒粒椰子口感☀️好有夏天的感覺⭐️ 忘憂咕 🍫朱古力味好濃厚 但係唔會苦😌 中和左焦糖既甜度⭐️ 鐵觀音 ⛩比起抹茶 茶香更加清幽💚 個人偏好淡D既口味😅⭐️ Bailey 🥃甜甜地既百利酒好易入口🍸 酒精其實都揮發曬所以唔會好濃

抹茶布丁燒

⭐️ 抹茶 🍵