2020-10-28 647 瀏覽
前日(26-10-2020 Mon)重陽節補假,特登同老公去食不吐不快外,其實都想食呢間嘅布丁,咁啱佢就係喺不吐不快隔離,而我又驚我食完不吐不快,行完一田返嚟至買,買唔到心水口味,所以先俾錢訂3種味嘅布丁燒.行完返嚟攞,店員pack好俾我,我哋返到屋企後打開,原來佢哋俾埋紙碟同膠匙=.=”,如果我當時知道,我一定話唔要同俾返佢.而呢幾個布丁燒嘅圖案都係halloween特別版,好正,不過o衣o家睇返啲相,原來有喲係”加油”兩個字,如果佢俾晒兩個版本我就好啦.而紙袋側邊印咗QR code,scan睇佢嘅食用指南,真有貼心.1. 伯爵茶老公揀嘅,佢根據facebook上嘅食用指南倒出,我喺冇留意嘅情況下食,伯爵茶味道較甘苦,分開嚟試,上層係伯爵茶味布丁,口感好滑但似mousse;下層似芝士蛋糕,鬆軟嘅;如果兩層夾埋焦糖食,味道都唔會咁苦,幾好味.睇返啲相,原來下層真係芝士蛋糕.味道:4分2. 焙茶其實我想要抹茶但叫錯咗.呢個味道亦都係甘,但冇伯爵茶咁苦,有啲似奶茶味.味道:5分3. 椰爺呢個係新鮮椰青,覺得啱爸爸食,所以買俾佢.咁我都試兩啖,唔知係咪焦糖漿比較多,椰青味本身已經係清,但夾埋

行完返嚟攞,店員pack好俾我,
我哋返到屋企後打開,原來佢哋俾埋紙碟同膠匙=.=”,
左上: 伯爵茶, 左下: 椰爺, 右下:焙茶
如果我當時知道,我一定話唔要同俾返佢.

而呢幾個布丁燒嘅圖案都係halloween特別版,
布丁燒
布丁燒

1. 伯爵茶
老公揀嘅,佢根據facebook上嘅食用指南
伯爵茶布丁燒

睇返啲相,原來下層真係芝士蛋糕.
味道:4分

2. 焙茶
味道:5分

3. 椰爺
呢個係新鮮椰青,覺得啱爸爸食,所以買俾佢.
椰爺布丁燒
咁我都試兩啖,唔知係咪焦糖漿比較多,椰青味本身已經係清,但夾埋變咗唔好食,令的失望.
味道:2分

抵食係2.5分
2020-10-26
2 分鐘 (外賣自取)
$38 (其他)
2020-11-25 0 瀏覽
🍴焙茶布丁燒HKD38布丁動L得黎又好有實感 個面又有焦糖嘅味道 再配埋低層蛋糕真係一級棒🤤身為茶控的🧜🏻‍♀️見到茶味都一定會叫😹呢個焙茶味就比較清左少少 要食耐啲先感受到 雖然味道都唔錯 但係如果濃返少少就更好啦🙈.-🍴茉莉花茶布丁燒HKD38布丁質感相同🙆🏻‍♀️茉莉花茶比左個大驚喜我 本身以為茉莉花比較清應該唔會好食得出😶但一食落後過左一陣已經完全感受到茉莉花香嘅味道 好清香比人感覺好舒服😍 本身呢隻味就比較少有 仲要濃過焙茶味 值得一試❗️.-如果🧜🏻‍♀️係住附近嘅話 應該會無限encore幾十次試曬咁多味然後再重複食中意嘅味😹😹.
🍴焙茶布丁燒HKD38
🍴茉莉花茶布丁燒HKD38
  • 焙茶布丁燒
  • 茉莉花茶布丁燒
2020-11-25 0 瀏覽
我食嘅係Earl Grey口味。甜度微甜,係我中意嘅甜度。味道濃郁,好香茶味。布丁好滑,蛋糕索咗d糖漿,整體口感係濕滑。我今次係凍食,下次想試下熱食。會再試埋其他口味。支持!
我食嘅係Earl Grey口味。
甜度微甜,係我中意嘅甜度。
味道濃郁,好香茶味。
布丁好滑,蛋糕索咗d糖漿,整體口感係濕滑。
我今次係凍食,下次想試下熱食。
會再試埋其他口味。
支持!
2020-11-22 0 瀏覽
📍香港📍葵芳📍呦呦鹿鳴布丁燒📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖📍星期一至日 13:00~22:00🦄 伯爵茶布丁燒 $38🦄 評分: 6.5/10焦糖夾住布丁再加芝士蛋糕係底🍰 食得到伯爵茶味但唔會話好濃 再沾啲焦糖醬黎食 入口甜甜的完全唔會有茶既苦澀味❤️❤️ 三層口感系幾特別 支持黃店下次黎葵廣再見🎈👋🏻#foodieschu葵芳 #foodieschu甜品~~~~~~~~~~~~~~~~~#香港美食 #葵芳美食 #布甸燒 #布丁燒 #伯爵茶 #甜品
📍香港📍葵芳
📍呦呦鹿鳴布丁燒
📍星期一至日 13:00~22:00

🦄 伯爵茶布丁燒 $38
🦄 評分: 6.5/10

#foodieschu葵芳 #foodieschu甜品
~~~~~~~~~~~~~~~~~
2020-11-21 0 瀏覽
聽朋友介紹呢間人氣燒布甸好食有一次見到佢地做緊免運費,就好快湊夠人落單今次買左焙茶味黎試布甸隻鹿仔好靚,好岩打卡影相打開後要倒轉放係碟仔上面食餐廳會提供埋外埋紙碟👍🏻倒轉之後啲焦糖汁就會淋哂成個布甸中間係一層薄薄既芝士蛋糕,上面就係雞蛋布甸了布甸好Q彈好濃既焙茶味 落足料 值得讚 ✌️芝士蛋糕係濕潤既細細個做tea 岩岩好
今次買左焙茶味黎試
布甸隻鹿仔好靚,好岩打卡影相
打開後要倒轉放係碟仔上面食
餐廳會提供埋外埋紙碟👍🏻
倒轉之後啲焦糖汁就會淋哂成個布甸
中間係一層薄薄既芝士蛋糕,上面就係雞蛋布甸了
布甸好Q彈
好濃既焙茶味 落足料 值得讚 ✌️芝士蛋糕係濕潤既
細細個做tea 岩岩好

2020-10-21
2020-11-20 0 瀏覽
來到葵廣當然要掃街啦~小莎特意到訪了好評如潮的呦呦鹿鳴布丁燒,每一個布甸燒上面都印有香港加油的字樣,設計很美👀 看到排列整齊、口味不一的布甸燒在凍櫃裏就覺得很治癒🥰椰爺布甸燒🥥小莎看到這款剛剛出爐就點來試試,店員耐心地介紹這款口味的特色~原來這個椰爺布甸燒加入了椰青肉粒和椰青水,用料成本較高,但有更豐富的口感👍🏻 清香的椰子味加上一粒粒椰青肉,與焦糖汁味道很配,每一口都是享受😋 就是海綿蛋糕的口感較乾,但整體還是不錯的~

椰爺布甸燒🥥

2020-05-23
2020-11-20 27 瀏覽
📍呦呦鹿鳴布丁燒 🍮🙆‍♀️今次黎到葵廣掃街lah!!😋 相信大家都一定有聽過呢間主打創意口味既布丁燒 🍮開業左一段時間一直都好受歡迎,仲會有好多口味選擇 🤤 而佢地既布丁燒主要分成三層 分別係焦糖 雞蛋布丁 同埋芝士蛋糕 🧀𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛抹茶布丁燒 ($38) 🍵-本身自己唔算特別鐘意抹茶味既野食 但係呢個真係好有驚喜‼️ 抹茶味好香 唔會過甜又唔會有苦澀味 🍵 連埋個蛋糕一齊食岩岩好! 唔會話太過甜☺️💛回魂布丁燒 ($38) ☕-呢個同岩岩抹茶味一樣 都係唔會苦 👍 咖啡味非常香濃 好似真係飲緊杯咖啡咁 超級醒神🤩!! 唔怪之得叫「回魂布丁燒」👀 而且食落好有層次感🤤 𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖Shop 3069 T5-T6, Top World, 3/F, Kwai Chung Plaza, 7 Kwai Foo Road, Kwai Fong
📍呦呦鹿鳴布丁燒 🍮

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛抹茶布丁燒 ($38) 🍵

💛回魂布丁燒 ($38) ☕

𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:

2020-11-18 29 瀏覽
一直以嚟都未試過布丁燒,一食就一試難忘!將布丁燒倒出嚟食,底層蛋糕吸滿焦糖醬,令到蛋糕非常濕潤,味道濃郁。下次嚟葵廣一定會再幫襯,支持黃店!椰爺布丁燒$38- 招牌!椰子肉佈滿布丁裏面,口感層次豐富過其他口味,而且椰子肉味道清甜,難怪佢係招牌甜品!高度推介!回魂布丁燒$38- 人氣!家人就中意呢個咖啡口味,味道有少少似咖啡奶凍,唔錯。茉莉花茶布丁燒$38- 特別限定,低糖!茉莉花茶香味偏淡,加上低糖,感覺呢個口味係三個布丁燒入面最普通。
椰爺布丁燒$38

回魂布丁燒$38
茉莉花茶布丁燒$38
茉莉花茶布丁燒
2020-09-21
茉莉花茶布丁燒
2020-11-16 11 瀏覽
有幸我家住附近開咗一個WhatsApp群組,集體團購呢一間布丁店送到我家附近。今日我試咗原味布甸同埋朱古力布甸,布甸賣相好靚,上面印咗一隻鹿仔。布甸好滑,最底層有一層焦糖,中間就係一層布甸,上面就係一層蛋糕。講吓嗰層焦糖,味道不會太甜,布甸朱古力味很濃,而原味好香濃雞蛋味有雲呢拿籽,超級滑,配上面一層濕潤嘅蛋糕。之前試過類似嘅蛋糕布甸,我覺得呢間比較好味,因為蛋糕同埋布甸嘅比例差唔多一比一,食到布甸同時間又有啲咬感。而家焦糖汁又唔會太少,所以一路食啲焦糖汁就濕潤個蛋糕。整體來說所有配搭很棒,5分我會比5分滿分佢。
2020-11-13 79 瀏覽
【Q滑軟彈布丁燒🍮】 終於食到啦☺️ 真係好好食由以前得兩三隻味 到面家有成10隻味咁多個日有原味 焙茶 抹茶 豆腐 朱古力 🤭Tiramisu 伯爵茶 苿莉花茶 咖啡 baileys揀咗豆腐$38同焙茶$38有焦糖層 雞蛋布丁同芝士蛋糕焦糖香非常突出🍮雞蛋布丁同芝士蛋糕都好好好綿密🥰布丁非常動L 豆腐同焙茶都好濃香怕太甜嘅就揀豆腐呀 好舒服嘅豆味🌾
【Q滑軟彈布丁燒🍮】
雞蛋布丁同芝士蛋糕都好好好綿密🥰
布丁非常動L 豆腐同焙茶都好濃香
怕太甜嘅就揀豆腐呀 好舒服嘅豆味🌾
外賣自取
想試🦌呦呦鹿鳴布丁燒好耐...終於試到啦!! 揀左回魂咖啡味🍮店主話食完有提神加回魂作用,真係完全同意🤭因為咖啡味超濃...但不會苦,而且甜度適中!! 焦糖、雞蛋布丁、芝士蛋糕,食落層次分明!! 見到Q彈既布丁震下震下真係好治癒☺️下次一定要試埋其他味💪🏻PS 🦌🦌logo真係好可愛😍反cup前記得影相呀🤪
想試🦌呦呦鹿鳴布丁燒好耐...終於試到啦!!

PS 🦌🦌logo真係好可愛😍反cup前記得影相呀🤪
  • 回魂布丁燒
2020-11-12 45 瀏覽
實在太掛住葵廣掃街 隔咗一個月又嚟咗第二次今次試吓新野 聽講3樓呢間布甸燒都好出名咁就嗌個Baileys布甸燒試試佢啦💕-布甸燒分咗三層 面層係焦糖 中間係布甸 最後係芝士蛋糕今次呢一款個布甸Base係雲呢拿原味不過店員會喺面頭加埋Baileys 食落酒味唔會太重唔飲得酒嘅都唔使驚喎 布甸食落好Creamy但最出色嘅都係佢嘅芝士蛋糕 一食落去係勁濕潤同時索晒焦糖同埋奶酒既味道 混合埋布甸感覺好新奇如果你係怕啲蛋糕好濕嘅話 呢款甜品可能唔啱你啦🤣整體黎講 我都幾鍾意呢個布甸燒 未試過嘅可以去trytry😋好味評分😋:5 /5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟價錢💰:Baileys布甸燒$38
實在太掛住葵廣掃街 隔咗一個月又嚟咗第二次

抵食指數🤑:4/5 🌟🌟
餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟
價錢💰:Baileys布甸燒$38
2020-11-07 128 瀏覽
«1020»多款創意口味 滑軟Q彈布丁燒🍮﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣而家周圍都見多咗賣雞蛋布丁依然慕名葵廣人氣布丁燒 想試好耐🤗焦糖×雞蛋布丁×芝士蛋糕一啖食晒三層 好好好幸福🤩▷回魂布丁燒 $38▶焙茶布丁燒 $38☕️人氣NO.1招牌咖啡味,啡味非常濃郁同突出,混合焦糖漿之後甜度剛好!不過芝士蛋糕個味就被啡味蓋過,冇咁出喇~鍾意佢個口感上層彈滑,下層軟糯,食個陣唔會一切就解體,食到一半都仲keep住動L動L~🍂低糖焙茶味,茶味突出,低糖配方食落甜味更淡,但蛋香同芝士蛋糕嘅味道就出返黎,兩隻味一濃一清,都好味😋👺黃先生評語:好食。(非常精簡)﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣呦呦鹿鳴布丁燒葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T5-T6號舖
«1020»

焦糖×雞蛋布丁×芝士蛋糕
一啖食晒三層 好好好幸福🤩

▷回魂布丁燒 $38
▶焙茶布丁燒 $38

👺黃先生評語:好食。(非常精簡)

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
呦呦鹿鳴布丁燒
葵涌廣場呢間人氣店賣布丁燒好出名,一早聽過,但未有機會試。身邊既朋友好似魔鬼😈咁問試左未💘💘💘今日經過見到甜品櫃有好多款口味,見到抹茶布丁燒雙眼發哂光🤩我要一個🙋🏻‍♀️🍮先介紹一下,呢款甜品係低糖版,100%用左日本小山園抹茶製。有三層口感,由焦糖、布丁同輕芝士蛋糕組成。倒出黎果陣焦糖會流落黎,蛋糕吸入蕉糖同時又變得濕潤。布丁口感滑溜有啲似mousse,抹茶味濃郁甘香 ,不得不讚。布丁燒既口味日日唔同,抹茶迷我推介你試呢款😋不過真心小貴

布丁燒既口味日日唔同,抹茶迷我推介你試呢款😋不過真心小貴

• 抹茶布丁燒
2020-11-04 73 瀏覽
依間店舖有好多唔同口味嘅布丁燒,買嗰陣都見到唔少人喺度排隊!我要咗雲呢拿味,味道都唔錯。布丁燒有三個層次,分別係焦糖醬、布丁同埋一層海綿蛋糕🍰。見到布丁嗰part有啲雲呢拿籽,感覺真材實料。布丁🍮蛋味香濃,食落又creamy又滑。底下嘅海綿蛋糕吸收晒面頭流落黎嘅焦糖醬,超正😈!但我覺得有啲奇怪就係佢唔冇show價錢牌出嚟,買嗰陣有啲唔方便🤣~原來有好多人推介食椰子🥥味,等我下次試吓先!