2020-11-13 23 瀏覽
鴻圖中心有好多野食,兜個圈睇下食邊間嘅時候見到有幅牆畫左d好靚嘅壁畫,令我不禁目不轉睛。望望下見隔離有間意式餐廳,價錢又ok就搵個靚位坐底啦。意粉套餐價錢都係$50至$60左右,重送一罐汽水,晚餐黎講真係超值啦!白汁蜆肉意粉有蜆肉同菠菜。菠菜好香。蜆肉有好多粒,冇沙,夠新鮮有咬口。意粉軟硬適中。芝士味濃而不膩。黎意式餐廳食飯,除左食意大利粉,點少得食Pizza呢?見收銀處有張相寫住「海蝦紫蘇彩椒薄餅」,今個月做緊優惠$68。呢個薄餅係餐牌冇架,一於試下新野啦!好耐冇食pizza啦,今晚Happy Friday,一於食盡佢,一人一個!叫左「海蝦紫蘇彩椒薄餅」同埋「夏威夷薄餅」。海蝦紫蘇彩椒薄餅每一塊薄餅上面都有一隻海蝦。海蝦大大隻,味道鮮甜,質地挺實夠新鮮。薄餅一入口就食到好香嘅紫蘇葉味。紫蘇葉將海蝦嘅鮮味帶上另一層次。彩椒有紅椒同青椒,夠新鮮清甜。除左紅椒同青椒,原來重有洋蔥!洋蔥是熟的,如果唔整咁熟就可以食到洋蔥嘅辛辣味,可能會更好。總括黎講,薄餅有d蔬菜感覺更清新。夏威夷薄餅用羊芝士,入口好香,如果呢個時候有杯酒邊食邊送酒就啱曬啦!因為落左菠蘿,食落酸酸甜甜。菠蘿食落酸甜多汁,一咬

海蝦紫蘇彩椒薄餅

夏威夷薄餅用羊芝士,入口好香,如果呢個時候有杯酒邊食邊送酒就啱曬啦!因為落左菠蘿,食落酸酸甜甜。菠蘿食落酸甜多汁,一咬d汁就咇曬出黎。菠蘿令個薄餅更濕潤,唔會乾爭爭。落左好多片火腿,咁足料,食一片已經飽啦。

薄餅都係$68-$78,大大塊,超抵食呀!兩款薄餅都係薄批,因為餅底唔係重點,食材先係重點!批雖薄但唔會烤到太乾,重食到少少煙韌嘅感覺。除左批底一樣,兩款薄餅都加左蕃茄蓉。用鮮蕃茄整成嘅蕃茄蓉為薄餅增添水份,酸酸的味道令我食得更開胃!